Nižněkamsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | N.Novgorod – Dynamo Moskva 1:2 (po pr.) | Soči – Viťaz 2:5 (kon.)
Spartak Moskva – Jaroslavl 2:1 (kon.)
konec
Spartak Moskva
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Čtvrtek 22.12.2016, 17:46 • VTB Ice Palace, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je za námi a v poslední třetině se nakonec na výsledku nezměnilo vůbec nic. Domácí celou dvacetiminutovku odbránili a sami se tak do šance nedostali, Jaroslavl pak měla šance až v samém závěru, kdy ale odolal dnes velice jistý gólman moskevského celku Svensson. Spartak tak oslavil významné jubileum 70 let od prvního zápasu v KHL povedeným představením, které korunoval ziskem tří bodů proti silnému sokovi.

    Ode mne je to pro dnešek vše, loučím se a přeji Vám příjemně prožitý čtvrteční večer. (20:08:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Do asi největší šance třetiny se dostal Kozun, který ovšem ve výborné pozici trefil pouze Svenssona – jeho spoluhráči chtěli ještě dorážet a tak došlo k potyčce s obránci, kteří čistili prostor před svým gólmanem.
     
    59:08
    Zatím ale ke střele nedošlo, hosté pouze krouží kolem branky a marně hledají vhodný prosto k zakončení.
     
    58:24
    Murygin už odjel na střídačku, domácí se budou bránit atakům Jaroslavle, která nechává prázdnou branku!
     
    57:37
    Hra se následně opět přesunula před bránu Svenssona, který ale už určitě přes minutu nezasáhl, protože většina útoku Jaroslavle končí bez zakončení.
     
    56:45
    Po hodně dlouhé době se dostal dopředu i Spartak, Radil střílel po pěkné akci z levého kruhu, Murygin jeho pokus ale bez potíží srazil za bránu.
     
    55:52
    Obraz hry se vůbec nemění a domácí celek se soustředí výhradně na defenzivu – to ovšem vychází na jedničku, protože Jaroslavl je dnes naprosto neškodná a směrem dopředu toho mnoho nevymyslela.
     
    53:42
    Ani další akce Lokomotivu úspěchem neskončila, protože si hosté nenačasovali přechod do útočného pásma úplně šťastně a vystavili se do ofsajdu.
     
    52:28
    Jaroslavl sice stále více a více drží puk, její soupeř se k němu skoro nedostává, ale šance nepřicházejí a čas se pomalu ale jistě krátí.
     
    51:16
    Opravdu je fakt, že v této třetině hokej hodně pláče, zápas je takticky vedený a byť tedy z tohoto pohledu plní Spartak pokyny na jedničku, koukat se na to moc nedá.
     
    50:28
    Spartak si teď bere oddechový čas – tlak jeho soupeře totiž stále roste a je pravda, musí být hodně fyzicky náročné vlastně celou třetinu odbránit.
     
    48:52
    Lokomotiv drží puk na místě, kde je to nejméně nebezpečné – za vlastní bránou. Takto jen velice těžko dojde k nějakému srovnání, natož otočení skóre.
     
    47:49
    Teď se po nahození trochu ukvapil Svensson, který si pohrával s myšlenkou puk ještě rozehrát, ovšem nakonec si to asi správně rozmyslel a schoval ho.
     
    46:55
    Jaroslavl sice drží puk skoro výhradně ve své moci, do šancí se ale nedostává, protože obrana jejího soupeře funguje na výbornou.
     
    45:50
    Loktionov se obtočil okolo brány a snažil se poté dostat puk překvapivě za Svenssona, ovšem jeho úmysl byl zmařen nepřesností, která jeho střelu postihla.
     
    44:44
    Velká mela teď byla k vidění před Svenssonem, paradoxně ale vůbec neskončila zakončením na bránu, protože obránci obětavě padaly do střel a gólman Spartaku se tak vzrušoval zbytečně.
     
    43:39
    Opravdu zatím nevidíme v této třetině moc záživný hokej, domácí jenom brání a Jaroslavl nemůže najít recept na neprodyšně uzavřené pásmo Spartaku.
     
    42:45
    Zápas zatím plyne celkem poklidným tempem dál, oba týmy se snaží nedělal zbytečné chyby a díky tomu vidíme velice opatrnou rozehrávku – která také způsobuje to, že oba celky se pohybují převážně ve svých pásmech.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 24. Mirnov (Bondarev), 40. Stoa (Glazačev, Radil) – 17. Kontiola (Kronwall)


    Spartak Moskva: Svensson (Bespalov) – Gilroy (A), Provolněv, Dyblenko, Kalinin (A), Bondarev, Kirillov, Sergijenko – Radil, Stoa, Glazačev – Mirnov, Stapleton, V. Berdnikov – Šmeljov, Leščenko, A. Voronin – M. Potapov (C), Bobrov, Alexandr Vasiljev.
    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Ljubuškin, Gavrikov, Kronwall (C), Nakládal, Pašnin, Čerepanov, D. Osipov – Kozun, Kontiola, Talbot (A) – Apalkov (A), Loktionov, Averin – Kartajev, Kadějkin, Iljenko – E. Galimov, Kraskovskij, Mosaljov – Kajumov.

    Rozhodčí: Gašilov, Gusev – Sadovnikov, Sivov
    thejrc.org