Třinec – K. Vary 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:1 (kon.) | Chomutov – Liberec 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Litvínov 3:6 (kon.) | Zlín – Plzeň 3:1 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:5 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 22.12.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:30 Cory KANE - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Energie odvolala brankáře, ale nedokázala se usadit v útočné třetině a inkasovala zřejmě rozhodující úder. Irgl pronikl mezi dvěma obránci do útočného pásma a přenechal puk CORYMU KANEOVI. Ten nepohrdl příležitostí trefit prázdnou branku a ke gólu a asistenci přidal svůj druhý dnešní zásah – 4:2! Asistence: Zbyněk Irgl, Martin Adamský.
     
    55:38
    V. Tomeček se nebezpečně prodral po levém křídle a měl na holi vyrovnání. Hrubec ale dobře pokryl prostor své brány a udržel puk ve výstroji!
    52:40 Pat MULLANE - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Karlovy Vary snižují a nechtějí ještě boj o body z třineckého ledu vzdát! Nadějný protiútok Energie nejdříve překombinovala, ale poté se puk od Vachovce s Krajíčkem odrazil k Rachůnkovi. Ten přistrčil puk na MAURICE PATRICKA MULLANA, jenž překonal Hrubce – 3:2! Asistence: Tomáš Rachůnek, Michal Vachovec.
    51:01 Jakub PETRUŽÁLEK - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku pěti proti třem a odskakují Energii na rozdíl dvou branek! JAKUB PETRUŽÁLEK se svou první střelou z levého křídla neuspěl, tu druhou ale trefil naprosto brilantně. Kotouč zacinkal o pravou tyčku a zapadl do branky za Závorkova záda – 3:1! Asistence: Rostislav Marosz, Lukáš Krajíček.
     
    50:02
    Třinečtí si zahrají dvojnásobnou přesilovku po dobu dvou minut. Tomáš Harant (KVA) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče, Tomáš Dujsík (KVA) na dvě minuty za hrubost.
    48:32 Cory KANE - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři si berou vedení zpět necelých dvanáct minut před koncem třetí třetiny! Adamský připravil o puk Dvořáka a připravil střeleckou pozici pro Linharta. Dělovka třineckého beka se odrazila od betonu Závorky a brusle M. Rohana ke CORYMU KANEOVI. Americký útočník si jej stáhl a bekhendem zakončil do prázdné branky – 2:1! Asistence: Tomáš Linhart, Martin Adamský.
     
    47:04
    Kania dostal ještě druhou šanci a střílel z dobré pozice v mezikruží. Závorka zasáhl lapačkou a vyrazil kotouč od branky.
     
    40:59
    Martin Adamský (TRI) se následně provinil faulem a odsedí si dvě minuty za hrubost. Karlovým Varům se dnes přesilovky nedaří, tak co teď?
     
    35:19
    Irgl připravil nalevo střeleckou pozici pro Krajíčka, jehož rána rozezvučela tyčku! Cinknutí se hlasitě neslo tribunami.
     
    34:10
    Zkušený zadák Václav Benák (KVA) si při obranné činnosti pomohl faulem a odsedí si dvě minuty za držení protihráče. Vezme si Třinec v přesilovce vedení zpět?
    32:31 Václav SKUHRAVÝ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:31
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši srovnávají krok po minutě a osmi sekundách! VÁCLAV SKUHRAVÝ si zpracoval přihrávku od Dujsíka a nádherně se na levé straně zbavil Hrabala. Poté se octl sám před Hrubcem a dokázal třineckého brankáře překonat – 1:1! Asistence: Tomáš Dujsík.
    31:23 Zbyněk IRGL - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    31:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Máme tady první branku utkání, Oceláři jdou do vedení! ZBYNĚK IRGL dojel nahozený puk od Janka, který se odrazil od zadního mantinelu, a našel mezírku mezi Závorkou a přední tyčí. Následně však po střetu se Sičákem ošklivě boural do horní tyče. Uvidíme, zdali bude pokračovat ve hře – 1:0! Asistence: Bohumil Jank, Cory Kane.
     
    29:11
    Kane se prodral po levém křídle a natlačil se před Dujsíka. Zakončit se mu ale kvůli zákroku obránce Energie nepovedlo. Dujsík Američanovi pouze zvedl hůl, a proto bylo vše v souladu s pravidly.
     
    27:34
    Karlovy Vary se konečně usadily v útočné třetině a vypracovaly si šanci. Sičákovu tečovanou střelu Hrubec se štěstím vyrazil mimo!
     
    26:51
    Tak pozor, Energie si minutu a devatenáct sekund zahraje v pěti proti třem. David Cienciala (TRI) odpyká dvouminutový trest třinecké střídačky za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    26:10
    Karlovy Vary si potřetí v zápase zahrají v pěti proti čtyřem. Vladimír Dravecký (TRI) si odsedí menší trest za hákování.
     
    21:49
    Gorčík pronikl po pravé straně a v souboji s Danielem Rákosem (TRI) si vykoledoval faul. Třinecký útočník je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    18:04
    A další senzační Závorkův zákrok lapačkou! Karlovarský gólman nejprve vyrazil střelu Špirka a pak do branky nepustil ani bekhendovou dorážku Kanea.
     
    17:48
    Maroszova zpětná přihrávka prošla před brankoviště až na M. Douderu, který zcela osamocen pálil z levého kruhu. Závorka skvěle chytil kotouč do lapačky!
     
    17:13
    Maurice Patrick Mullane (KVA) si špatně zpracoval puk a následně poslal Rákose nedovoleným způsobem k ledu. Americký útočník si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    10:35
    Na jedné straně nevyužili zajímavou šanci Mullane s Grígerem a Oceláři vyrazili do protiútoku. Rákos přihrál Draveckému, ale ten bekhendem minul!
     
    08:59
    Závorka vyrazil Maroszovu střelu před sebe a pak měl spoustu práce, aby odolal tlaku dorážejícího Hrni! O něco později zablokovali Hrňovu přihrávku na Petružálka obránci a Závorka konečně přerušil hru.
     
    06:28
    Tomáš Linhart (TRI) je potrestán dvěma minutami za podražení. Po skončení komerční pauzy si Západočeši zahrají první přesilovku.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 32. Irgl (Jank, Kane), 49. Kane (Linhart, Adamský), 52. Petružálek (Marosz, Krajíček), 59. Kane (Irgl, Adamský) – 33. Skuhravý (Dujsík), 53. Mullane (T. Rachůnek, Vachovec)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Hrabal, Kania, Krajíček, M. Doudera, Jank, L. Doudera – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Cienciala, Špirko, Sýkora – Chmielewski. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Honzík) – Harant, Dujsík, M. Rohan, Sičák (A), Dvořák, Rýgl, Benák – Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), V. Tomeček – Kindl, Stloukal, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek – Mullane. Trenér: Jan Tlačil.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Adam Kika – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 4 091 (79 % celkové kapacity)
    thejrc.org