Třinec – K. Vary 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:1 (kon.) | Chomutov – Liberec 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Litvínov 3:6 (kon.) | Zlín – Plzeň 3:1 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:5 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
HC Olomouc
1:5 (0:1, 0:4, 1:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 22.12.2016, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve třetí třetině se ke skórování dostali jen domácí, ale pětibrankový náskok Sparty dokázali stáhnout jen o jednu, tudíž celkové skóre upravili na konečných 5:1 pro Pražany. Hosté dnes byli jednoznačně efektivnější a údernější, což předvedli hlavně ve druhé periodě, kterou kompletně ovládli. Pauzu před Vánocemi tak budou mít co se týče rozpoložení příjemnější asi hosté, domácí se budou ještě muset hodně, aby se dostali na bezpečné pozice zajišťující play-off. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:24:14)
     
    Hráči utkání: Juraj Mikúš (OLO) – Juraj Mikuš (SPA)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Strapáčova formace se ještě snaží něco vymyslet, Pöpperle se svými spoluhráči si musí ještě dát pozor, aby v závěru zbytečně neinkasovali.
     
    58:49
    Olomouci se dnes ani v závěru zápasu nedaří rozehrát alespoň překvapivěji, Sparta tak jejich snažení bez potíží zabraňuje.
     
    57:39
    Švrček se dostal ke kotouči po laxnosti v olomoucké rozehře, jeho pumelice však brankou neskončila. Kotouč jen orazítkoval spojnici!
     
    56:51
    Domácím nevyšla rozehrávka podle představ, po zakázaném uvolnění se tak hra vrátí před jejich branku.
     
    55:52
    Staněk vyslal přízemní střelu od modré čáry, jenže se trefuje jen do prvního clonícího hráče. Spartě se dnes takto daří celkem efektivně bránit většinu olomouckých střelců.
     
    54:38
    Kumstát poslal Pecovi kup přímo na čepel, ale souhra exkarlovarských forvardů nakonec nevyšla podle představ, protože druhý jmenovaný mířil mimo bránu.
     
    Dnešní utkání sleduje 4556 diváků.
     
    53:18
    Holec se dostal do samostatného úniku, ale mířil jen do dolního rohu, kde měl připravenou lapačku jistý Pöpperle. Olomouc tak na svůj tlak může navázat po vhazování.
     
    52:29
    Hanáci se díky aktivnímu forčekingu udrželi za bránou Sparty několik desítek sekund, obránci hostů se ale nakonec se sevření vymanili díky pomoci jejich spoluhráčů.
     
    51:45
    Hráči obou celků se do sebe pustili krátce po přerušení, sudí diskutují s kapitány o možném udělení trestů. Nakonec se však bude pokračovat po pěti hráčích na obou stranách.
     
    50:59
    Sparťané se nedokázali poprat s olomouckým napadáním a vyhazuj puk přes všechny čáry. Domácí se tak znovu na chvíli usídlí ve sparťanské třetině.
     
    49:59
    Ondrušek vyslal tvrdý projektil přesně těsně po přejetí modré čáry, kotouč však mířil mimo brankovou konstrukci a trefuje jen zadní mantinel.
    48:57 Marek LAŠ - 1:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc Pöpperleho nulu přece jen překonává! Po přesilovkové kombinaci se tvrdou ránou z mezikruží prosazuje MAREK LAŠ. Asistence: Juraj Mikúš, Martin Vyrůbalík.
     
    48:19
    Sparta jde do čtyř hráčů, na trestnou lavici totiž zamířil Martin Gernát díky hrubosti.
     
    48:14
    Ani napotřetí se Skladaný přes Pöperleho betony nedokázal prosadit, hru přerušuje posunutá branka.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 49. Laš (J. Mikúš, Vyrůbalík) – 13. Forman (Netík), 23. Klimek (P. Vrána, Švrček), 24. J. Hlinka (P. Vrána, Mikuš), 31. Mikuš, 34. Kudrna (Uher, Piskáček)


    HC Olomouc: Konrád (Pospíšil) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), Houdek (A), Matai, Staněk – Skladaný, J. Knotek, Laš – T. Mikúš, J. Mikúš, Holec – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Fořt, Herman, Burian – Rác.
    HC Sparta Praha: Pöpperle (F. Novotný) – Piskáček, Mikuš, Eminger, Švrček, Gernát, Nedomlel, Barinka – Klimek, P. Vrána (A), J. Hlinka (C) – Kudrna, Cingel, Uher – Forman, Pech, Kumstát (A) – Netík, Ihnačák, Černoch.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Barvíř, Blümel

    Diváci: 4556
    ocianews.com