Poprad – Lipt. Mikuláš 5:3 (kon.) | Žilina – Zvolen 1:3 (kon.) | Banská Bystrica – Martin 4:2 (kon.)
Košice – Nové Zámky 4:3 (po pr.) | Nitra – Trenčín 9:2 (kon.)
po prodl.
HC Košice
4:3 (2:2, 0:0, 1:1 - 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Čtvrtek 22.12.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné predvianočné stretnutie v ktorom HC Košice porazil HC Nové Zámky pomerom 4:3 po predĺžení a do tabuľky si pripísal dôležité 2 body. Košice ich tak po dnešku majú na svojom konte už 65.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 33:21

    Pre Košice to bol posledný zápas pred Vianocami na domácom klzisku. Z pozície komentátora vám preto prajem pokojné prežitie vianočných sviatkov. Z Košíc sa na vás opäť teším 28. decembra. S prianím pekného večera sa s vami lúči Lukáš Pancurák. (19:52:18)
     
    Koniec zápasu.
    61:01 Ondřej ŠMACH - 4:3
     
    61:01
    Košice dali gól!
    Gól strelil ONDŘEJ ŠMACH. Asistencie Eduard Šedivý, Peter Boltun.
     
    60:44
    Vhadzovať sa bude po ľavici Vladislava Habala. Na obrovskom košickom klzisku je teraz veľmi veľa priestoru, čo by mohlo vyhovovať technicky vyspelejším hráčom.
     
    60:20
    Predĺženie sa začalo prečíslením Košíc dvoch proti jednému, prihrávka Nagya pritom smerovala na Dudáša. Ten mal už ale ťažkú pozíciu a Chovana preto neprestrelil.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po troch minútach prestávky sa začne predĺženie. Podľa nového formátu sa na ľade stretnú traja korčuliari Košíc a traja hokejisti Nových Zámkov. Tento formát sa osvedčil aj v známejšej NHL.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:30
    Posledných tridsať sekúnd riadnej hracej doby. S najväčšou pravdepodobnosťou sa dnes dočkáme aj predĺženia.
     
    58:09
    Boltun to teraz nemyslel vôbec zle, keď sa s pukom prilepeným o svoju čepeľ vybral z obrannej tretiny až do tej útočnej, v strednom pásme si ale neodpustil pár zbytočných kľučiek a napokon sa nevyhol ofsajdovej pozícii.
     
    58:00
    Dve minúty do konca riadnej hracej doby.
     
    57:13
    Trochu unáhlené a zbytočné rozhodnutie obrancu Nových Zámkov, ktorý nepočkal na pohyb svojich spoluhráčov a puk poslal cez všetky čiary. Vhadzovať sa bude po ľavici Chovana.
     
    56:42
    Fábry dokorčuľoval voľný puk za bránkou Chovana, avšak smerom dopredu sa neponáhľal. Nové Zámky totiž ešte potrebovali dostriedať, keďže na ľade sa stretli borci z dvoch pätiek.
     
    55:40
    Bicek sa pokúšal o prekvapivú prihrávku od mantinelu k bránkovisku súpera, avšak tento priestor Nové Zámky výborne vykryli a puk zachytili na svojich čepeliach.
     
    55:15
    Po dlhšom čase si úspešný zákrok pripísal aj Habal, ktorý jednoduchý puk radšej prikryl.
     
    54:58
    Novotný čakal na puk od Bartoša, avšak ten sa nechal prišpendliť na mantinel. Z tejto situácie sa už skúsený matador nevymotal, a tak budú smerom dopredu pokračovať hostia.
     
    54:19
    Tieto minúty patria jednoznačne Košiciam, ktoré to skúšajú zo všetkých možných i nemožných pozícií. Chovan medzi tromi žrďami niekoľkokrát podržal svojich spoluhráčov.
     
    53:10
    Suja našiel Šoltésa, ktorý sa chcel otočiť s pukom a zavŕšiť hetrik. Napokon ale nezvládol osobný súboj, padol na ľadovú plochu a o puk prišiel.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 17. Klíma (Šedivý), 18. Šoltés (Milý), 52. Šoltés (Nagy, Deyl), 62. Šmach (Šedivý, Boltun) – 14. Lavrovs (Pitule, Rehák), 19. Brabenec (Bahenský), 42. Kytnár (Saarinen, Tibenský)


    HC Košice: Habal – Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Koch, Matejka, Hruška, Michalčin – Nagy, Suja, Bicek – Milý, Boltun, Šoltés – Hričina, Vrábeľ, Varga – Bartoš, Klíma, Novotný
    HC MIKRON Nové Zámky: J. Chovan – Čížek, Sandgren, Cardwell, Drtina, M. Chovan, Mäkinen, Maier – Bahenský, Brabenec, Čaládi – Tibenský, Hudec, Saarinen – Paulovič, Kytnár, Fábry – Lavrovs, Pitule, Rehák

    Rozhodčí: Snášel – Bednár, Gavalier
    thejrc.org