Švédsko – Dánsko 6:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 6:1 (kon.) | Česko – Finsko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
6:1 (2:0, 4:0, 0:1)
Dánsko
Pondělí 26.12.2016, 19:00 • Centre Bell, Montréal • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za zvuku švédské národní hymny se s vámi loučím, vy dnes, respektive zítra ráno, můžete sledovat on-line přenosy z dalších třech zápasů: od 21:30 USA – Lotyško, od 23:00 Česko – Finsko a od 2:00 Kanada – Rusko. Z Montrealu je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek svátečního večera. (21:18:52)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Felix Sandström – Christian Wejse
     
    Střely ve třetí třetině:
    Švédsko – 11 (33)
    Dánsko – 5 (22)
     
    První duel mistrovství světa je za námi, v severském souboji potvrdili roli favorita Švédi, kteří si během čtyřiceti minut vypracovali šestibrankový náskok. V závěrečném dějství ho pohodlně bránili, ale nulu pro svého gólmana neuhájili – Dánsko totiž dvě minuty před koncem snížilo na konečných 6:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Už je zase všechno při starém – Švédsko v útoku a bez problému brání svůj dostatečný náskok.
    57:53 Nikolaj Krag Christensen - 6:1
     
    57:53
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Téměř osmapadesát minut bezchybný Felix Sandström se první nuly na turnaji nedočká, Dánsko totiž dvě minuty před koncem snižuje na 1:6. NIKOLAJ CHRISTENSEN KRAG zamířil z pravého kruhu na bližší tyč a puk poprvé zapadl do švédské sítě. Asistence: Jonas Røndbjerg.
     
    57:19
    Jens Lööke ukázal své rychlé nohy a šikovné ruce, když se s kotoučem dostal přes několik hráčů soupeře z obranného do útočeného pásma. Se střelou si opět poradil Petersen.
     
    56:51
    Další útočná snaha třech korunek končí na obraně soupeře, střela Larssona zase ve výstroji Petersena.
     
    55:20
    Fandění, skandování a dobré atmosféry jsme se dneska nedočkali. Zápas totiž sleduje převážně neutrální publikum, ve kterém sedí jen pár jedinců ve žlutých dresech.
     
    54:42
    Další snažení žlutých zastavuje ofsajd.
     
    53:40
    Jonas Rondbjerd čekal na svého spoluhráče, ale nedočkal se. A tak svižnou střelou vyzkoušel pozornost Sandströma. Ten zůstává stále bezchybný, poradil si se všemi dvaceti pokusy.
     
    52:50
    Následuje poslední komerční přestávka v tomto duelu a odpočinek hráčů před závěrečnou porcí minut.
     
    51:30
    Rasmus Dahlin se pokoušel o střelu přes obránce, trefil jen jeho holenní chrániče, přičemž se puk odrazil do středního pásma.
     
    50:58
    Zpátky na led, kde se však situace nemění – dominance Švédska pokračuje.
     
    50:00
    V ní diváci předvedli asi největší aplaus v průběhu celého utkání, to když se na kostce objevil mladá fanoušek v dresu Canadiens a předváděl své taneční kreace.
     
    50:00
    Do konce třetí třetiny, a pravděpodobně i konce zápasu, zbývá posledních deset minut a následuje komerční přestávka.
    Marken.cz

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 11. A. Nylander (Ahl), 19. Eriksson Ek (Dahlin, Kylington), 25. Dahlén (Grundström), 27. Grundström, 34. Dahlin (G. Carlsson), 39. A. Nylander (Bernhardt, Eriksson Ek) – 58. Krag Christensen (Røndbjerg)


    Švédsko: Sandström (Gustavsson) – Kylington, G. Carlsson, Ja. Larsson, Gunnarsson, Bernhardt, Carlsson, Dahlin – Ahl, A. Nylander, Eriksson Ek (C) – Asplund (A), Lööke, Dahlén – Pettersson, Andersson, Grundström (A) – Karlström, Ohlsson, Wingerli – Söderlund.
    Dánsko: Petersen (Krog) – Gatz Nielsen (A), Weichel, Larsen (A), Mieritz, Koch, Røndbjerg, Jensen – Thykjær Andersson, Andersen (C), True – Blichfeld, Røndbjerg, Krag Christensen – Boysen, Høeg, Madsen – Korsgaard, Wejse, Ladehoff.

    Rozhodčí: Marian Rohatsch (GER), Anssi Salonen (FIN) – Nicolas Fluri (SUI), Sakari Suominen (FIN)
    thejrc.org