Lipt. Mikuláš – Martin 3:1 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 2:1 (kon.) | Košice – Zvolen 2:0 (kon.)
Poprad – Trenčín 3:2 (kon.) | Nitra – Žilina 4:1 (kon.)
konec
HK Nitra
4:1 (0:0, 4:1, 0:0)
MsHK Žilina
sk Středa 28.12.2016, 18:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry pokračujú vo svojej úspešnej sérii na domácom ľade. Po prvýkrát v sezóne dokázali zdolať hokejistov Žiliny, ktorých pokorili po výsledku 4:1. Góly padali len v prostrednej tretine, hoci aj v tej záverečnej sme videli niekoľko nádejných šancí. Najlepším hráčom domáceho tímu sa stal brankár Juraj Halo, ktorý tak výborne zastúpil Michala Valenta. Na druhej strane si cenu za najlepšieho hráča hostí prevzal Marcel Holovič. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. (20:22:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:29
    Tomáš Tomek si na svoje konto pripisuje úspešný zákrok. Z ľavej strany nahadzoval puk pred bránu Branislav Mezei, no piaty domáci gól z toho nebol.
     
    59:00
    Domáci hokejisti si užívajú záver zápasu a ďakujú svojim za predvedený výkon. Zápas sa nám pomaly prehupol do poslednej minúty duelu.
     
    58:24
    Filip Bajtek to skúsil individuálnou akciou. Možno však mohol hľadať Radoslava Macíka, ktorý korčuľoval do útočného pásma po pravej strane.
     
    57:42
    Zápas sa už pomaličky dohráva. Žilinčania majú puk vo svojom držaní a príliš sa dopredu nehrnú. Je jasné, že Nitra svojho dnešného súpera zdolá.
     
    56:30
    Najproduktívnejší domáci hokejista Michal Krištof mohol skórovať. Peknou sťahovačkou si spravil priestor, ale Tomáš Tomek bol na mieste.
     
    56:11
    Na ľadovej ploche sa opäť trošku zaiskrilo. Vo vzájomnom "objatí" sa ocitli Marek Slovák a Tomáš Prokop. Obaja zúčastnení hráči putujú na trestnú lavicu za údery.
     
    55:35
    Nitrania kontrolujú záver dnešného zápasu. Vďaka efektnej druhej tretine vedú komfortným rozdielom a do tabuľky si zrejme pripíšu cenné tri body.
     
    55:21
    Marek Slovák hľadal pred bránou svojich spoluhráčov z prvého útoku. Tí sa ale do zakončenia nedostali. Ďalšiu šancu budú mať už o chvíľu, keďže sa vhadzuje v útočnom pásme Nitry.
     
    54:48
    Domáci hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke, a tak rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie. Po dlhom čase je tak hra prerušená.
     
    54:20
    Václav Stupka mohol zakončovať, no pred bránou ešte hľadal lepšie postaveného Marcela Holoviča. Ten už bol príliš blízko brankára, a tak nemal priestor na zakončenie.
     
    53:38
    Po rozháranom úseku hry sa dostal do koncovky Miroslav Pupák. Domáci obranca sa ocitol tesne pred bránou súpera, no Tomáš Tomek s námahou situáciu vyriešil.
     
    52:16
    Žilinskí hokejisti držia puk za svojou bránou. Hrá sa dlho bez prerušenia, a tak obe mužstvá využívajú poskytnutý čas na striedanie.
     
    51:24
    Václav Stupka sa korčuľoval za pukom, no veľmi dobre čítal hru brankár Juraj Halo. S jeho výkonom môže byť domáci tréner veľmi spokojný.
     
    50:45
    Do dobrej šance sa dostal aj Juraj Štefanka, no z tesnej blízkosti mieril na bránu. Následne sa hostia oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    49:38
    Žilina mala šancu skorigovať skóre zápasu. Po prihrávke Lukáša Handlovského zakončoval Štěpán Novotný, no domáci brankár predviedol výstavný zákrok.
     
    49:16
    Z pravej strany nahadzoval puk pred bránu súpera Eric Meland. Jeho strelecký pokus ale mieril vedľa žilinskej brány. Domáci následne prichádzajú o pásmo.
     
    48:34
    Juraj Šiška už dnes raz skóroval, a tak je pri chuti. Individuálnou akciou sa dostal do bekhendového zakončenia, no trafil len betóny Tomáša Tomeka.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 24. Meland (Ordzovenský), 32. Štefanka (Korím, Piačka), 33. Šiška (Tvrdoň, Mezei), 38. Bajtek (Paukovček, Pupák) – 26. Konečný (Stupka, Novotný)


    HK Nitra: Halo – Milam, Rais, Meland, Mezei, Pupák, Ordzovenský, Macík, Korím – Cope, Slovák, Blackwater – Šiška, Krištof, Tvrdoň – H. Ručkay, Paukovček, Bajtek – Chalupa, Štefanka, Piačka.
    MsHK Žilina: Tomek – Juraško, Brejčák, Rehák, Gutwald, Macejko, Drábek, Mendrej, Prokop – Handlovský, Hovorka, Švihálek – J. Jurík, Húževka, Novotný – Konečný, Holovič, Stupka – Matis, Ondruš, Rogoň.

    Rozhodčí: Róbert Müllner, Peter Stano – Martin Junek, Tomáš Gegáň.
    bahis siteleri