Třinec – Chomutov 3:1 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 1:2 (kon.) | Liberec – Olomouc 3:2 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 1:3 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:4 (kon.) | Sparta – Zlín 0:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Piráti Chomutov
Pátek 30.12.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný páteční podvečer z Třince přeji všem hokejovým příznivkyním a příznivcům! Vítejte při sledování textového online přenosu z 34. kola hokejové Tipsport extraligy. Naše nejvyšší soutěž má v pátek na programu šest zápasů posledního hracího kola v tomto kalendářním roce. Hradec Králové své utkání v Plzni kvůli Spengler Cupu předehrál již v říjnu. V tomto přenose budeme detailně sledovat střetnutí mezi týmy HC Oceláři Třinec a Piráti Chomutov.

    Třinec se po sérii pěti vítězství v řadě dokázal oklepat z porážky na ledě Liberce a v Olomouci bral znovu všechny tři body. Oceláři se tak před posledním kole v roce 2016 udrželi na první příčce. Piráti prožili skvělý start do sezony, ale pak se začali potýkat s kolísavostí formy. Naposled po výhře na Spartě doma nečekaně podlehli Pardubicím a jsou osmí. Utkání Třince s Chomutovem začíná ve WERK ARENĚ v 17:00. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek, hezkou zábavu!
     


    HC OCELÁŘI TŘINEC
    1. místo, 69 bodů, skóre 107:65


    Prosinec a předvánoční období vyšlo Ocelářům v extralize na výbornou. Třinečtí na domácím ledě v prodloužení zdolali Vítkovice s Pardubicemi a díky jediné brance zvítězili za tři body v Plzni. Následoval úspěšný obrat z 0:3 v Litvínově a domácí výhry nad Spartou a Karlovými Vary. Po pěti vítězstvích v řadě ovšem svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose zaváhali na ledě Liberce a dovolili Bílým Tygrům dotáhnout se v tabulce na rozdíl jediného bodu. Vedoucí příčku tak musel Třinec hájit v Olomouci, což se mu těsně povedlo, a bude ji muset hájit také v utkání proti Chomutovu.

    Poslední utkání Třince:

    33. kolo, středa 28. prosince, 18:00, Olomouc:
    HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
    Branky a asistence: 5. Burian (Jergl), 25. Knotek (Laš, Skladaný) – 15. Adamský (Kane, Irgl), 35. Roth (Krajíček), 46. Irgl (Kane, Adamský).
    Diváci: 4 983 (91 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Hamerlík (Svoboda) – Roth, Linhart, Krajíček, Hrabal, Nosek, Jank – Petružálek (A), Marosz, Hrňa – Irgl (C), Kane, Adamský (A) – Dravecký, Kreps, Rákos – Cienciala, Špirko, Sýkora. Trenér: Kýhos.

    Nejproduktivnější hráči:
    Rostislav Marosz (13+13)
    Jakub Petružálek (11+14)
    Zbyněk Irgl (8+13)
    Martin Růžička (8+12)
    Vladimír Dravecký (7+11)

    Brankáři:
    Šimon Hrubec (26 utkání, 1,62, 94,23 %, 7 SO)
    Peter Hamerlík (7 utkání, 2,48, 91,18 %, 0 SO)
    Vladimír Roth se v Olomouci vrátil do sestavy a střelecky se prosadil. Třinci však stále ještě scházejí Galvas s M. Douderou.

     


    PIRÁTI CHOMUTOV
    8. místo, 49 bodů, skóre 96:101


    Piráti vstoupili v září do aktuálního ročníku extraligy s mnoha posilami a pod vedením zkušeného lodivoda Vladimíra Růžičky. Chomutov ovládl prvních šest kol se ztrátou pouhých dvou bodů a rázem se zařadil do širšího okruhu favoritů české soutěže. Jenže poté začal tradičně ambiciózní klub trochu strádat a po nepovedeném říjnu tabulkou klesl. V prosinci Severočeši nejdříve pětkrát v řadě remizovali, přičemž tři z těchto duelů nakonec dovedli do vítězného konce, a podlehli doma Liberci. Na Štěpána ukořistili Piráti výhru na Spartě, ovšem v Chomutově tříbodový zisk nepotvrdili a padli s předposledními Pardubicemi.

    Poslední utkání Chomutova:

    33. kolo, středa 28. prosince, 18:20, Chomutov:
    Piráti Chomutov – HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
    Branky a asistence: 45. Skokan (Rutta) – 16. Sýkora, 18. Klimenta (Nahodil, T. Kaut), 31. Nahodil.
    Diváci: 4 327 (82 % celkové kapacity).

    Sestava Chomutova: Král (Laco) – Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, Mrázek, Havel, Chalupa – Vondrka (C), Huml (A), Tomica (A) – Kämpf, Růžička, Sklenář – Koblasa, Raška, Poletín – Skokan, Šťovíček, Slavíček. Trenér: Růžička.

    Nejproduktivnější hráči:
    Michal Vondrka (14+18)
    Ivan Huml (14+12)
    David Kämpf (14+10)
    Michal Poletín (13+7)
    Vladimír Růžička (6+12)

    Brankáři:
    Ján Laco (26 utkání, 2,85, 88,91 %, 1 SO)
    Tomáš Král (8 utkání, 3,01, 88,78 %, 0 SO)
    Jan Strmeň (4 utkání, 3,58, 87,1 %, 0 SO)
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ 2015/16 + 2016/17

    Základní část 2015/16:
    Třinec - Chomutov 3:0
    Chomutov – Třinec 4:5 pp
    Třinec - Chomutov 4:3 sn
    Chomutov - Třinec 4:2

    Základní část 2016/17:
    Třinec - Chomutov 5:1
    Chomutov - Třinec 5:4 sn

    ABSENCE

    V Liberci a Olomouci chyběla Ocelářům z důvodu nemoci jejich brankářská jednička a jeden z nejlepších gólmanů letošní extraligové sezony, Šimon Hrubec. Nemoc nepustila do těchto zápasů ani obránce Milana Douderu, na marodce jsou ještě další bek Lukáš Galvas a útočník Martin Růžička. V Olomouci hrál Třinec na šest obránců bez Jakuba Kanii nebo Lukáše Doudery.

    Chomutov rozsáhlá marodka netrápí a trenér Růžička se může spolehnout na všechny své opory. Od konce listopadu mu ze zdravotních důvodů chybí akorát obránce Tomáš Kudělka. Momentálně nemohou Piráti využít ještě služeb Davida Kašeho, jenž reprezentuje na juniorském šampionátu v Kanadě.

    TÝMOVÉ STATISTIKY

    Oceláři se mohou pyšnit nejlepší hrou v oslabení z celé extraligy, ubránili totiž 89,15 % přesilovek soupeřů. Třinci to v přesilových hrách už tolik neklape a s 18,75 % využití mu v tomto ohledu patří páté místo. Na vhazování jsou Slezané s 53 % po Liberci druhým nejúspěšnějším týmem.

    S počtem 318 trestných minut jsou Oceláři nejslušnějším mužstvem soutěže a rovněž v týmovém Radegast indexu jim díky zisku 1 312 bodů patří vedoucí příčka.

    Chomutov má druhé nejlepší přesilovky po Spartě, a to s číslem 22,61 %. Naopak hra v oslabení Pirátům nefunguje a se 73,81 % se v této statistice krčí na posledním místě.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Chomutovem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #telh a #TRIvCHM.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, Jank, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Kania – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Sýkora, Špirko, Cienciala – Chmielewski. Trenér: Vladimír Kýhos.

    Piráti Chomutov: Laco (Král) – Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Rutta, Havel – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, Růžička, Skokan – Poletín, Kämpf, Koblasa – Slavíček, Raška, Šťovíček – Hlava. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Robert Čech, Roman Mrkva – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan.
     
    Oceláři nastupují potřetí za sebou s Peterem Hamerlíkem v brance. Šimon Hrubec, kterého vyřadila z předchozích utkání nemoc, je dnes na pozici dvojky místo Miroslava Svobody. Jank bude hrát ve druhé obranné dvojici s Hrabalem, třetí duo vytvoří spolu s Noskem uzdravený Milan Doudera.

    Na pozici sedmého obránce se vrací Jakub Kania, spolu se zraněným Lukášem Galvasem chybí Slezanům také nachlazený Lukáš Krajíček. Čtyři útočné formace zůstávají ve stejném složení jako v Olomouci. Roli třináctého útočníka bude plnit Aron Chmielewski, trenér Kýhos stále nemůže počítat s Martinem Růžičkou.
    Bohumil Slavíček slaví 25. narozeniny.

     
    To chomutovský kouč Růžička oproti nepovedenému zápasu s Pardubicemi brankáře vyměnil. Ján Laco nastoupí od první minuty, záda mu bude krýt Tomáš Král. Piráti přijeli pouze se sedmi obránci, ze soupisky byl vyškrtnut Lukáš Chalupa. Kvůli zranění není k dispozici bek Tomáš Kudělka.

    Elitní útočná formace Chomutova zůstává stejná, ve druhé nově doplní Růžičku se Sklenářem Slovák Skokan. S Poletínem a Koblasou si ve třetí řadě zahraje Kämpf a Raška nastoupí až ve čtvrtém útoku po boku Slavíčka a Šťovíčka. Severočeši disponují třinácti útočníky, tím posledním je Nicolas Hlava. Chybí David Kaše, jenž plní reprezentační povinnosti na juniorském šampionátu v Kanadě.
    Rozbruslení v Třinci

     
    Rozbruslení už se v Třinci chýlí ke konci. Oceláři odehrají poslední utkání v roce v bílých dresech, Chomutov v tmavě modrém.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dnes v Třinci uvidíme v akci dva slovenské brankáře a zároveň vicemistry světa z roku 2012. Jedničkou byl tehdy Ján Laco a dvojkou Peter Hamerlík.
     
    Diváci viděli video-mapping s tematikou příchodu nového roku a nyní už čekají na nástup hokejistů. Rozhodčí už jsou na ploše.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Zápas odstartoval, hned po vhazování mezi Maroszem a Humlem zamířil puk k Lacovi. Piráti zvládli rozehrávku prvního útoku jen na půl, zastavil je totiž ofsajd.
     
    00:57
    Vondrka posunul puk z obranné třetiny po mantinelu a odjel vystřídat. Na ledě jsou druhé formace, Kane vzadu přihrává Kaniovi.
     
    01:30
    Třinečtí hokejisté nechali ve středním pásmu značnou díru a Chomutov mohl postupovat do přečíslení. Jenže Skokan s Růžičkou nezvládli přechod modré čáry.
     
    01:48
    Krásná Poletínova přihrávka na pravou stranu nalezla volného Kämpfa. Hamerlík jeho pokus vyrazil, o kotouč se bojuje v blízkosti třinecké branky.
     
    02:25
    Šťovíček si nezpracoval prudký pas od Flemminga a puk dolétl až na zakázané uvolnění. Šťovíček a Špirko jdou na buly před Lacem.
     
    02:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov proměňuje signalizovanou výhodu a na konci třetí minuty se ujímá vedení! Piráti si vykoledovali faul a zamkli Oceláře v obranné třetině. Hamerlík vyrazil Slavíčkovu střelu před sebe, puk dojel NICOLAS HLAVA a bekhendem dorazil za záda třineckého gólmana – 0:1! Asistence: Bohumil Slavíček, Martin Šťovíček.
    02:59 Nicolas HLAVA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    03:37
    Nyní už se vylučuje, ale na straně Chomutova. Michal Vondrka (CHM) fauloval v útočném pásmu a odsedí si dvě minuty za hákování.
     
    03:56
    Oceláři jsou v přesilovkách pátým nejlepším týmem a od počátku hry v početní výhodě se usazují v pásmu. Špirko napravo míchá s pukem.
     
    04:06
    A je po přesilovce. Laco nadvakrát zkrotil Irglovu střelu a Cory Kane (TRI) to při snaze dorážet přehnal s agresivitou. Dvě minuty za sekání pro Američana.
     
    04:53
    Krepsovi nevyšla rozehrávka ani napotřetí a doslova daroval puk Růžičkovi. Ten ujížděl sám na Hamerlíka, položil si ho, ale z úhlu pak střílel jen do boční konstrukce!
     
    05:12
    Hra ve čtyřech zatím mnohem více vyhovuje Pirátům. Poletínova rána těsně minula branku, Raškův pokus srazil k mantinelu M. Doudera.
     
    05:43
    Vondrka už se vrátil na led a Chomutov dohrává zkrácenou přesilovku. Linhart si však poradil s Humlem a vyhodil puk dopředu.
     
    06:17
    Obě mužstva jsou kompletní, hraje se okolo Lacovy branky. Kane předal puk Linhartovi, kterého u mantinelu stíhá Tomica.
     
    06:47
    Na konci dlouhé kombinaci za Lacovou brankou byla přihrávka na Hrabala a střela z první v podání třineckého beka. Slovenský gólman byl připraven. Komerční pauza.
     
    07:23
    Hrabal si odstavil Růžičku u mantinelu a posunul puk do středního pásma. Na opačné straně zastavil Sýkorův průnik Dlapa.
     
    07:47
    Dravecký nemohl do útočného pásma vinou Krepsova ofsajdu, a tak přihrál dozadu M. Douderovi. V rozehrávce se ale Oceláři trápí.
     
    08:23
    Šťovíček se nacpal před Marosze a vybojoval kotouč pro Ruttu. Hamerlík měl s jeho tečovaným nahozením od mantinelu obrovské potíže.
     
    08:58
    Slezané se na začátku zápasu hledají, Hrabal rozehrál nepřesně přes všechny čáry. Na vhazování před Hamerlíkem se rovnají Kane a Huml.
     
    09:16
    Kane se díky šťastnému odrazu puku protlačil mezi Dlapu s Flemmingem a octl se sám před Lacem! Ten však jeho střelu vyrazil. Chomutov následně rozehrál na zakázané uvolnění.
     
    09:45
    Adamský pronikl po levé straně a potrápil svým pokusem Laca. Irgl o něco později nabil na modré čáře Kaniovi, který však trefil jen prvního stojícího Tomicu.
     
    10:25
    Sklenář se dostal k odraženému puku, objel Linharta, ale pak pokazil přihrávku na spoluhráče. Sýkora posouvá obloučkem do středního pásma.
     
    10:58
    Po dalším zakázaném uvolnění Třince uspěli Piráti na buly a Dravecký tečoval Dlapovo nahození jen těsně vedle tyčky. Jeho krajan Hamerlík po něm vrhl hodně nechápavý pohled.
     
    11:20
    Třinec má vzadu neustále pootevřená vrátka, čehož znovu málem využila čtvrtá chomutovská formace. Hamerlík si poradil s nebezpečnou střelou Šťovíčka a dorážkou Hlavy!
     
    11:55
    Třinečtí se nedokázali usadit před Lacem a Jank se musel vrátit pro puk až k Hamerlíkovi. Nyní to bývalý reprezentant zkouší nahozením po mantinelu.
     
    12:10
    Po vhazování se puk odrazil přímo k Lacovi, který jej raději zakryl. Poté na něj ještě spadli Kane s Ruttou. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    12:30
    Mrázek přetlačil v souboji Irgla a poslal puk do jízdy Vondrkovi. Hamerlík vyrazil střelu chomutovského kapitána vyrážečkou.
     
    13:22
    Sklenář předjel Kaniu, a tak se zakázané uvolnění Pirátů nepískalo. Naopak icing je na světě po nepřesné rozehrávce M. Doudery.
     
    13:48
    Hamerlíkovi vypadla Šťovíčkova střela před bránu a Kania raději napálil puk znovu přes všechny čáry. Třinecká pětka už je na ledě dlouho.
     
    14:27
    Někteří třinečtí hráči už stihli vystřídat, ale takový M. Doudera po třetím zakázaném uvolnění Ocelářů zůstává stále na ledě. Třinec se trápí.
     
    14:40
    Trápení se rozhodl protrhnout Kreps, jenž se vrhl mezi tři protihráče a skutečně uspěl. Hrabalovu dělovku poté schoval v lapačce Laco.
     
    15:01
    Také Rákosův propagační pokus pokryl Laco lapačkou. Oceláři alespoň získali vhazování v útočné třetině a dále se mohou snažit o vyrovnání.
     
    15:54
    Hamerlík si poradil s pokusy Skokana a Rutty, odražený puk odpálil od třinecké branky Jank. Zakázané uvolnění se sice třineckým fanouškům nelíbí, ale tady neměl domácí obránce příliš na výběr.
     
    16:32
    Hrabal se octl při napadání chomutovské rozehrávky hodně vysoko a získal puk pro sebe. Nahození z úhlu tečoval Irgl mimo.
     
    16:55
    Adamského tečovaný pokus proskákal vedle branky, ale Oceláři zůstali u puku. O chvilku později pálil Adamský o poznání razantněji od modré čáry, Laco byl však připraven.
     
    17:33
    Roth se při rozehrávce vyhnul Tomicovi a poté také spoluhráči Linhartovi, jenž se mu připletl do cesty. Akce skončila ve středním pásmu.
     
    18:09
    Kreps se před brankou marně natahoval po odraženém puku, Valachovo nahození po mantinelu bylo protečováno do útočné třetiny.
     
    18:40
    Petružálek sice předjel chomutovského obránce po Maroszově přihrávce, a tak se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Jenže se jednalo o ofsajd.
     
    19:04
    Hlava je dnes při chuti a Hamerlík musel vyrážet jeho tvrdý pokus od modré čáry. Chomutov se na startu poslední minuty první části drží v útoku.
     
    19:43
    Do konce první periody tam ale nevydržel. Kane unikl po levé straně a střílel do Lacova betonu. K dorážce se Oceláři neprotlačili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:54.
     
    Úvodní dvacetiminutovka duelu mezi Třincem a Chomutovem je minulostí. Piráti otevřeli skóre již ve třetí minutě, kdy proměnili signalizovanou výhodu. Slavíčkovu střelu dorazil bekhendem Hlava. Mužstva si poté vyzkoušela hru ve čtyřech, která svědčila lépe Severočechům. Růžička si položil Hamerlíka na led, jenže z úhlu pak zakončoval jen do boční konstrukce branky.

    Oceláři se dlouhé minuty vůbec nemohli dostat do šance. V desáté minutě se Kane šťastně protlačil přes Dlapu s Flemmingem, avšak na Laca nevyzrál. Za další dvě minuty bylo horko znovu před Hamerlíkem, který si s problémy poradil se střelou Šťovíčka a dorážkou Hlavy. Chomutov po první třetině v Třinci drží těsný náskok.
    Souputník Třince v boji o čelo, Liberec, hraje doma s Olomoucí.

     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 10 – 14
    Střely mimo: 0 – 3
    Hity: 4 – 6
    Vhazování: 18/30 – 12/30
    Úspěšnost na vhazování: 60 % – 40 %
    Trestné minuty: 2 – 2
     
    Začátek druhé třetiny se kvůli technickým problémům s ledem pozdrží. Hráči si zatím udělali veřejné bruslení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Flemmingova dlouhá přihrávka po mantinelu našla na útočné modré čáře Humla. Útočník s bohatými zkušenostmi z Finska se otočil okolo Adamského a okolo hrazení proniká za branku.
     
    20:58
    Hamerlík vyrazil Flemmingův pokus od modré čáry, o něco později rozehráli Piráti na zakázané uvolnění. Po jednom ze soubojů odjíždí na střídačku otřesený Dlapa.
     
    21:04
    Petružálek šikovně nahodil kotouč od mantinelu na Laca, kterému se zachytil někde mezi bruslí a betonem. Pokusy Rákose a Krepse o dorážku byly marné.
     
    21:27
    Jank si ve středním pásmu počíhal na Koblasu a tvrdým hitem ho srazil k ledu. Laco při rozehrávce proti Rákosovi trochu zariskoval, a vyplatilo se mu to.
     
    22:43
    Dravecký nadělal Ruttovi agresivním napadáním problémy při rozehrávce, kotouč ale nezískal. To se nepovedlo ani Maroszovi proti Růžičkovi.
     
    23:24
    V první formaci nyní po boku Marosze a Hrni naskočil třináctý útočník Chmielewski. Oceláři se však v útočné třetině dlouho neudrželi.
     
    23:56
    Kane a Irgl si počínali při rozehrávce vzadu velmi sebevědomě, nakonec dostali puk pouze do středního pásma. Jank nahazuje.
     
    24:39
    Radek Havel (CHM) je vyloučen na dvě minuty za hrubost. Jednalo se o souboj s Rákosem u třinecké střídačky dlouho po odehrání puku.
     
    24:52
    Hamerlík si vyjel za branku pro puk, který se mu však postavil na hranu. Třinecký gólman si toho všiml až na poslední chvilku, Sklenář s Kämpfem ale nedokázali tohoto zaváhání využít.
     
    25:24
    Kreps si dělal prostor před Lacem, ale k zakončení se nakonec protlačil. Chomutov vyhazuje a zatím zvládá oslabení velmi dobře.
     
    25:41
    Třinec se do útočného pásma rychle vrátil a Roth zkusil vypálit od modré čáry. V Olomouci mu to vyšlo, nyní ho vychytal Laco.
     
    26:07
    Irgl přihrál křížem útočného pásma na Draveckého, který měl puk trochu za sebou, ale nebýt obětavého Mrázka, zřejmě by zakončoval do odkryté klece.
     
    26:49
    Kane se po Draveckého střele marně tlačil k dorážce. Teď už je Chomutov v plném počtu a Flemming rozjíždí útočnou akci.
     
    27:18
    Chmielewski obral o puk Růžičku, ale střela už mu nesedla. Poté polský útočník u mantinelu nabral Flemminga a dává najevo své odhodlání.
     
    27:49
    Laco pokryl odražený kotouč, který k němu taktak doklouzal. Pokračovat se bude po komerční přestávce, Piráti jsou stále v úniku.
     
    28:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po vhazování usadili v útočné třetině a těsně před polovinou základní hrací doby vyrovnávají! Kreps získal kotouč za brankou a prodral se před Laca. Slovenský gólman vyrazil Krepsovu střelu k DANIELU RÁKOSOVI, a ten v pádu bekhendem dopravil puk do prázdné branky – 1:1! Asistence: Kamil Kreps, Tomáš Linhart.
    28:06 Daniel RÁKOS - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:26
    Kaniova střela od modré čáry byla sražena mimo branku. Adamský o něco později odrazil puk o Poletína ven z hrací plochy. Vhazuje se před Lacem.
     
    28:44
    Hra se přesunula před třineckou bránu, Valachova rána byla Oceláři tečována do ochranné sítě. Pokračuje se před Hamerlíkem.
     
    29:07
    Obránci Pirátů nepustili prudkou přihrávku Draveckého na Sýkoru a Jank se poté provinil úmyslným ofsajdem. Hra se vrací před třineckou bránu.
     
    29:43
    Chmielewski nestihl dojet Rothovo nahození, a tak se píská zakázané uvolnění. Hra teď postrádá rychlejší tempo, stále se přerušuje.
     
    30:00
    Michalu Poletínovi (CHM) trval odchod na trestnou lavici hodně dlouho, protože si ho rozhodčí nejspíš spletli s Kämpfem. Každopádně Poletín si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    30:24
    Tak pozor, Oceláři si po dobu jedné minuty a šestatřiceti sekund vyzkoušejí dvojnásobnou přesilovku. Juraj Valach (CHM) fauloval Krepse a je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    31:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Piráti se sice hned po vhazování osvobodili, jenže Oceláři se před Lacem později nastěhovali a z první střely v přesilovce pěti proti třem jdou do vedení. VLADIMÍR ROTH si udělal prostor na levém kruhu, zamíchal s pukem a nádhernou střelou jej poslal přímo do horního růžku! Roth se po návratu do sestavy trefil ve druhém zápase po sobě – 2:1! Asistence: Jakub Petružálek.
    31:06 Vladimír ROTH - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    31:44
    Oceláři dohrávají klasickou přesilovku, jenomže se jim vůbec nedaří založení útoku. M. Doudera se dostal do potíží, které musí řešit Dravecký.
     
    32:03
    S bolestivou grimasou a v doprovodu chomutovského doktora opouští kluziště Flemming. Kanadský obránce se poranil v souboji u mantinelu.
     
    32:37
    Koblasa zachytil Petružálkovu přihrávku na Linharta a vyhodil puk z pásma. Nyní už jsou hosté kompletní, Kämpf napadá Hrabala.
     
    33:08
    Špirko ztratil puk při rozehrávce a Chomutovští byli rázem nebezpečně blízko Hamerlíkovi. Třinecká defenziva však Skokana včas zpacifikovala.
     
    33:16
    Hamerlík pokryl nahození Pirátů z dálky a přerušil hru. Je tady komerční pauza. Oceláři dokázali v prostřední části druhé třetiny otočit skóre.
     
    33:58
    Dravecký v útočném pásmu přenechal puk Sýkorovi, který ještě přihrával před bránu na Špirka. Do nahrávky vložil hůl bránící Dlapa.
     
    34:26
    Linhart sice v osobním souboji srazil Skinnera na led, nicméně Chomutov zůstává v útočném pásmu. S pukem manévruje Vondrka.
     
    35:02
    Piráti si pohybem v útočné třetině vybojovali přesilovou hru. Tomáš Linhart (TRI) hákoval Humla a odsedí si menší trest.
     
    35:37
    Flemming si na modré čáře nezpracoval Růžičkovu přihrávku a pak ještě ztratil puk v souboji s Adamským. Laco chytil střelu třineckého útočníka do lapačky.
     
    36:06
    Pirátům se zatím nedaří dostat kotouč pod kontrolu. Nyní se o něj bojuje u mantinelu za Hamerlíkovou brankou už řádnou dobu.
     
    36:47
    Huml přihrál okolo klečícího M. Doudery do zajímavé příležitosti Ruttovi, ten ale zblízka nepropálil Hamerlíka! Třinec poté dokázal vyhodit.
     
    37:26
    Jank znepříjemnil Růžičkovi střeleckou pozici a Hamerlík v poklidu schoval puk do rukavice. Jank s Růžičkou se ještě chvilku pošťuchovali.
     
    37:45
    Nahození M. Doudery prošlo po mantinelu až k Pirátům, kteří založili rychlou protiakci. Po přistrčení od Sklenáře střílel Růžička jen do Hamerlíkovy výstroje.
     
    38:08
    Kämpf si šikovně vybruslil z rohu kluziště do výhodné střelecké pozice, ale nedokázal propálit skrumáž těl před třineckou brankou.
     
    38:23
    Oceláři ujeli do přečíslení a mohli navýšit náskok! Po žabičce od Sýkory však Dravecký z voleje zakončoval nad odkrytou brankou!
     
    39:18
    Krepsova přihrávka mířila před branku na M. Douderu, který byl ovšem faulován. Michal Vondrka (CHM) odsedí dvě minuty za hákování.
     
    39:52
    M. Doudera přihrál na modré čáře Draveckému, jehož ránu tečoval před Lacem Kane jen těsně vedle levé tyčky!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:56.
     
    Oceláři měli na počátku druhé třetiny možnost přesilovky, ale větší šanci si nevytvořili. Zaváhání Hamerlíka při rozehrávce mohli využít Sklenář s Kämpfem, avšak náskok Chomutova nezvýšili. O několik minut později už bylo vyrovnáno. Z Krepsovy práce těžil před brankou Rákos a bekhendem dorazil puk za bezmocného Laca. Na pomezí první a druhé poloviny prostřední periody museli Piráti do tří, přičemž Třinečtí nekompromisně trestali.

    Roth se uvolnil na levé straně a střelou do horního růžku vyrobil výstavní gól. Slezané vedli, ale po vyloučení Linharta se museli zase bránit. Vyrovnání měl na holi Rutta, zblízka si však na Hamerlíka nepřišel. V závěru si Třinec vytvořil ještě dvě příležitosti. Dravecký střílel v přečíslení po přihrávce od Sýkory nad branku, Kane tečoval osm sekund před sirénou Draveckého pokus těsně vedle. Na začátku třetí části bude Třinec dohrávat přesilovku.
    Rozdílová je zatím trefa Vladimíra Rotha. Třinecký bek se trefil také ve středu v Olomouci a prožívá dobrý návrat po zranění.

     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 22 (10, 12) – 20 (14, 6)
    Střely mimo: 4 (0, 4) – 5 (3, 2)
    Hity: 10 (4, 6) – 10 (6, 4)
    Vhazování: 31/58 (18, 13) – 27/58 (12, 15)
    Úspěšnost na vhazování: 53 % – 47 %
    Trestné minuty: 4 (2, 2) – 10 (2, 8)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Třetí část utkání mezi Oceláři a Piráty byla zahájena. Huml příklepem od modré čáry přestřelil, Petružálek sklepl puk Maroszovi.
     
    40:47
    Slezané dohrávají přesilovku, ale zatím nedokázali ohrozit Laca. Petružálkova přihrávka přeskočila Hrňovi hůl a puk zamířil do středního pásma.
     
    41:30
    Hosté už jsou v plném počtu, Vondrka zpět na ledě. Kane si nedokázal zpracovat na středové ose těžkou Irglovu přihrávku.
     
    41:46
    M. Doudera si bruslí zpracoval Ruttovo nahození, rozehrál a odjel střídat. Fotbalově to třinecký bek zvládl dobře, ale puk ho na chodidle pořádně štípl.
     
    42:24
    Laco zkrotil třinecké nahození od modré čáry a udržel kotouč ve výstroji. Strkanice Rutty s Rákosem brzy skončila, nevylučuje se.
     
    42:50
    Humlovo nahození bylo přibrzděno a díky Rothovi nemusel Hamerlík nakonec vůbec zasahovat. Ale Piráti pokračují v útočném rejdění.
     
    43:22
    Špirko u mantinelu nachytal Kämpfa a přihrál dozadu M. Douderovi. Ten rozehrává společně s Kaniou.
     
    43:39
    Valach se prosadil sebevědomou individuální akcí až mezi kruhy, odkud vypálil. Jeho krajan v brance Třince ale předvedl senzační zákrok lapačkou.
     
    44:12
    Adamský mířil nejprve vedle, poté vyprášil Lacův beton a napotřetí byl jeho pokus sražen k mantinelu. Hodně výživné střídání třinecké třiaosmdesátky.
     
    44:54
    Petružálek posunul puk do jízdy rozjetému Krepsovi, jehož ránu ovšem zablokoval Dlapa. Laco mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    45:12
    Kreps zaváhal u mantinelu, ale dokázal svou chybu odčinit, když se rychle vrátil zpět a nepustil Vondrkovu přihrávku před bránu.
     
    45:42
    Tomica netrefil v dobré pozici před brankou puk dobře, o něco později si jeho nahození před Hamerlíkem zpracovával osamocený Huml. Třinecký gólman mu odpálil puk holí.
     
    46:22
    Hrabal zablokoval střelu Koblasy a Oceláři se vrhli do útoku po pravé straně. Hrňa přidělal problémy Mrázkovi, jenže bojoval sám proti přesile.
     
    46:56
    Růžička zavezl puk do pásma po pravém křídle a přihrával na střed Flemmingovu. Tuto přihrávku si vyčíhl Dravecký a odpálil puk ze třetiny.
     
    47:12
    Růžička se dostal na levé straně do podobné šance jako v první třetině. Znovu naznačil střelu a z úhlu chtěl pálit do poloodkryté branky. Avšak Hamerlík se natáhl po puku a dokázal jej vyrazit!
     
    47:22
    Hra je přerušena po úmyslném ofsajdu Chomutova. Třinec přežil velkou šanci Růžičky a po komerční pauze bude pokračovat před Lacem.
     
    47:31
    Milan Doudera (TRI) musí na dvě minuty na trestnou lavici za podražení Valacha. Třinecké hráče teď zřejmě čekají krušné chvilky.
     
    48:05
    Oceláři přerušují chomutovské akce a vyhazují kotouče z obranného pásma. Naposled okradl Kreps rozjetého Vondrku.
     
    48:27
    Rychlou kombinací rozebrali Piráti třineckou čtyřku, ale závěrečná přihrávka Kämpfa před branku neprošla. Zasloužil se o to v pádu Linhart.
     
    49:09
    Kane předal puk do jízdy Jankovi, který jej zavezl do útočné třetiny a odrazem o Flemminga poslal do ochranné sítě. Dvaadvacet sekund před návratem M. Doudery se vhazuje u Laca.
     
    49:33
    Roth tečoval Ruttovu střelu do ochranné sítě, ale Chomutov si zahraje další přesilovou hru. Kamil Kreps (TRI) si počínal nedovoleně v souboji s Tomicou a odpyká si dvě minuty za vysokou hůl.
     
    50:04
    Vondrka se prodral mezi Adamského s Jankem, pak ale minul Hamerlíkovu klec. Piráti pokračují ve velkém náporu.
     
    50:36
    Zbyněk Irgl (TRI) přišel o hůl v souboji s Ruttou a o něco později fauloval při střelbě Humla. Chomutov bude hrát sedmapadesát sekund v pěti proti třem, třinecký kapitán je potrestán menším trestem za podražení.
     
    50:36
    Chomutov si vybírá oddechový čas.
     
    51:13
    Piráti nedokázali dlouho nic kloudného vymyslet, po přihrávce Humla ale vychytal Hamerlík Poletína ve stoprocentní šanci! Rákos vyhazuje.
     
    51:34
    Kreps už naskočil zpět a Oceláři jsou ve čtyřech. Poletín o chvilku později po své první šanci střílel ve vyložené pozici těsně vedle!
     
    52:12
    Slezané přečkali další velké šance Pirátů, Valach střílel od modré čáry mimo a Hamerlík poté ustál také tlak na brankovišti.
     
    52:53
    Třinec je v plném počtu, dlouhé oslabení zvládl skvěle. Tribuny pořádně ožily, do konce třetí třetiny zbývá něco málo přes sedm minut.
     
    53:26
    Po zakázaném uvolnění Třince se hra vrací před Hamerlíka. Utkání sleduje 5 054 diváků, pochvalu zaslouží vedle domácích i skupina nejvěrnějších z Chomutova.
     
    53:51
    Severočeši se před třineckou brankou neudrželi a o něco později rozehrál nepřesně oni. Na vhazování před Lacem se rovnají Špirko a Huml.
     
    54:27
    Dravecký zablokoval Mrázkovo nahození a vyslal do úniku Sýkoru. S jeho střelou příklepem si Laco poradil za pomoci betonů.
     
    54:56
    Kania neměl podporu od spoluhráčů, a tak se spokojil s nahozením a odjel střídat. Oceláři už se soustředí hlavně na defenzivu.
     
    55:35
    Hrabal se při rozehrávce dostal do potíží, Adamský poté srazil Růžičkovu střelu do ochranné sítě. Zbytek třetí části se dohraje po komerční přestávce.
     
    55:42
    Jank a Vondrka skončili po vzájemném souboji oba na ledě a puk zmizeli někde pod nimi. Proto se znovu vhazuje před Hamerlíkem.
     
    55:52
    Petružálek počkal na Krepse a adresoval mu přihrávku před bránu. Kreps střílel z prvního doteku, Lacovi puk vypadl, ale nedoskákal za brankovou čáru!
     
    56:44
    Chomutov se při rozehrávce pořádně zdržel, navíc Dlapova přihrávka skončila zakázaným uvolněním. Pirátům se krátí čas.
     
    56:56
    Roth střílel od modré čáry mimo, o puk se bojuje u mantinelu. Irgl a Kane svádí souboj s Flemmingem a Kämpfem.
     
    57:04
    Cory Kane (TRI) teď Ocelářům příliš nepomohl, když vysekl hůl Kämpfovi. Americký útočník si odpyká dvouminutový trest za sekání.
     
    57:35
    Ruttova střela Hamerlíkovi vypadla, ale napodruhé už puk zakryl. Huml se k dorážce neprotlačil přes třinecké beky.
     
    58:20
    Huml se z rohu kluziště dvěma rychlými pohyby prodral před bránu a Hamerlík musel zasahovat proti Poletínovi.
     
    58:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Chomutov to zkusil s odkrytou bránou, ale při rozehrávce Piráti o puk přišli. Díky napadajícímu Krepsovi se dostal k DANIELU RÁKOSOVI, jehož první střelu ještě Flemming srazil do tyčky prázdné branky. Proti dorážce Rákose už ale neměl šanci – 3:1! Bez asistence.
    58:35 Daniel RÁKOS - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:27
    Běží poslední minuta třetí části a o vítězství Třince už je rozhodnuto. Petružálek mohl přidat čtvrtý zásah, střílel však pouze do pravé tyče!
     
    59:35
    Ještě je tady jeden trest pro Ondřeje Dlapu (CHM). Chomutovský obránce je potrestán dvěma minutami za držení hole.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Oceláři porážejí Piráty za tři body a přelom roku stráví na čele tabulky. Ve třetí části ubránili Třinečtí čtyři přesilovky, přičemž necelou minutu hrál Chomutov v pěti proti třem. Hamerlík vychytal velkou šanci Růžičky a Poletína, druhý jmenovaný střílel ve dvojnásobné přesilovce o chvilku později těsně vedle. Čtyři minuty před koncem měl na holi rozhodnutí Kreps, ale neprostřelil Laca.

    V závěru byl ještě dvěma minutami potrestán Kane a Piráti zkusili hru bez brankáře. Po chybě v rozehrávce ale inkasovali z hole Rákose, jenž nadvakrát dopravil puk do prázdné branky. Petružálek potom ještě v poslední minutě orazítkoval tyčku, v samém závěru nedotlačili puk za Laca ani Špirko s Irglem. Oceláře už to ale mrzet nemuselo.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Peter Hamerlík – TRI (30 úspěšných zákroků)
    Brett Flemming – CHM (0+0)
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 30 (10, 12, 8) – 31 (14, 6, 11)
    Střely mimo: 11 (0, 4, 7) – 10 (3, 2, 5)
    Hity: 14 (4, 6, 4) – 10 (6, 4, 0)
    Vhazování: 42/80 (18, 13, 11) – 38/80 (12, 15, 11)
    Úspěšnost na vhazování: 53 % – 47 %
    Trestné minuty: 12 (2, 2, 8) – 12 (2, 8, 2)
    Daniel Rákos vstřelil do prázdné branky druhý gól v zápase. Nejlepším hráčem byl ale vyhlášen brankář Peter Hamerlík.

     
    Třinec zůstane na konci roku 2016 v tabulce na první příčce před Libercem. Bílí Tygři nejspíš zůstanou o bod zpět, pokud dovedou dobře rozehrané utkání s Olomoucí do vítězného konce. Chomutov vstoupí do nového roku z osmé pozice.

    Třinečtí nastoupí v úterý 3. ledna od 17:30 ve Zlíně, Piráti budou v ten samý den v 18:00 bojovat o první body v roce proti Olomouci.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli a tento rok všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji hezký večer, povedeného Silvestra a do nového roku 2017 hodně zdraví, štěstí, lásky a spokojenosti. U dalších přenosů se v novém roce těším, na počtenou! (19:43:27)
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 29. Rákos (Kreps, Linhart), 32. Roth (Petružálek), 59. Rákos – 3. Hlava (Slavíček, Šťovíček)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, Jank, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Kania – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Sýkora, Špirko, Cienciala – Chmielewski. Trenér: Vladimír Kýhos.
    Piráti Chomutov: Laco (Král) – Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Rutta, Havel – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, Růžička, Skokan – Poletín, Kämpf, Koblasa – Slavíček, Raška, Šťovíček – Hlava. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Robert Čech, Roman Mrkva – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5 054 (97 % celkové kapacity)
    bahis siteleri