Třinec – Chomutov 3:1 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 1:2 (kon.) | Liberec – Olomouc 3:2 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 1:3 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:4 (kon.) | Sparta – Zlín 0:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Piráti Chomutov
Pátek 30.12.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Ještě je tady jeden trest pro Ondřeje Dlapu (CHM). Chomutovský obránce je potrestán dvěma minutami za držení hole.
     
    59:27
    Běží poslední minuta třetí části a o vítězství Třince už je rozhodnuto. Petružálek mohl přidat čtvrtý zásah, střílel však pouze do pravé tyče!
    58:35 Daniel RÁKOS - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Chomutov to zkusil s odkrytou bránou, ale při rozehrávce Piráti o puk přišli. Díky napadajícímu Krepsovi se dostal k DANIELU RÁKOSOVI, jehož první střelu ještě Flemming srazil do tyčky prázdné branky. Proti dorážce Rákose už ale neměl šanci – 3:1! Bez asistence.
     
    57:04
    Cory Kane (TRI) teď Ocelářům příliš nepomohl, když vysekl hůl Kämpfovi. Americký útočník si odpyká dvouminutový trest za sekání.
     
    55:52
    Petružálek počkal na Krepse a adresoval mu přihrávku před bránu. Kreps střílel z prvního doteku, Lacovi puk vypadl, ale nedoskákal za brankovou čáru!
     
    51:34
    Kreps už naskočil zpět a Oceláři jsou ve čtyřech. Poletín o chvilku později po své první šanci střílel ve vyložené pozici těsně vedle!
     
    51:13
    Piráti nedokázali dlouho nic kloudného vymyslet, po přihrávce Humla ale vychytal Hamerlík Poletína ve stoprocentní šanci! Rákos vyhazuje.
     
    50:36
    Zbyněk Irgl (TRI) přišel o hůl v souboji s Ruttou a o něco později fauloval při střelbě Humla. Chomutov bude hrát sedmapadesát sekund v pěti proti třem, třinecký kapitán je potrestán menším trestem za podražení.
     
    49:33
    Roth tečoval Ruttovu střelu do ochranné sítě, ale Chomutov si zahraje další přesilovou hru. Kamil Kreps (TRI) si počínal nedovoleně v souboji s Tomicou a odpyká si dvě minuty za vysokou hůl.
     
    47:31
    Milan Doudera (TRI) musí na dvě minuty na trestnou lavici za podražení Valacha. Třinecké hráče teď zřejmě čekají krušné chvilky.
     
    47:12
    Růžička se dostal na levé straně do podobné šance jako v první třetině. Znovu naznačil střelu a z úhlu chtěl pálit do poloodkryté branky. Avšak Hamerlík se natáhl po puku a dokázal jej vyrazit!
     
    39:52
    M. Doudera přihrál na modré čáře Draveckému, jehož ránu tečoval před Lacem Kane jen těsně vedle levé tyčky!
     
    39:18
    Krepsova přihrávka mířila před branku na M. Douderu, který byl ovšem faulován. Michal Vondrka (CHM) odsedí dvě minuty za hákování.
     
    38:23
    Oceláři ujeli do přečíslení a mohli navýšit náskok! Po žabičce od Sýkory však Dravecký z voleje zakončoval nad odkrytou brankou!
     
    36:47
    Huml přihrál okolo klečícího M. Doudery do zajímavé příležitosti Ruttovi, ten ale zblízka nepropálil Hamerlíka! Třinec poté dokázal vyhodit.
     
    35:02
    Piráti si pohybem v útočné třetině vybojovali přesilovou hru. Tomáš Linhart (TRI) hákoval Humla a odsedí si menší trest.
    31:06 Vladimír ROTH - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    31:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Piráti se sice hned po vhazování osvobodili, jenže Oceláři se před Lacem později nastěhovali a z první střely v přesilovce pěti proti třem jdou do vedení. VLADIMÍR ROTH si udělal prostor na levém kruhu, zamíchal s pukem a nádhernou střelou jej poslal přímo do horního růžku! Roth se po návratu do sestavy trefil ve druhém zápase po sobě – 2:1! Asistence: Jakub Petružálek.
     
    30:24
    Tak pozor, Oceláři si po dobu jedné minuty a šestatřiceti sekund vyzkoušejí dvojnásobnou přesilovku. Juraj Valach (CHM) fauloval Krepse a je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    30:00
    Michalu Poletínovi (CHM) trval odchod na trestnou lavici hodně dlouho, protože si ho rozhodčí nejspíš spletli s Kämpfem. Každopádně Poletín si odsedí dvě minuty za podražení.
    28:06 Daniel RÁKOS - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po vhazování usadili v útočné třetině a těsně před polovinou základní hrací doby vyrovnávají! Kreps získal kotouč za brankou a prodral se před Laca. Slovenský gólman vyrazil Krepsovu střelu k DANIELU RÁKOSOVI, a ten v pádu bekhendem dopravil puk do prázdné branky – 1:1! Asistence: Kamil Kreps, Tomáš Linhart.
     
    24:52
    Hamerlík si vyjel za branku pro puk, který se mu však postavil na hranu. Třinecký gólman si toho všiml až na poslední chvilku, Sklenář s Kämpfem ale nedokázali tohoto zaváhání využít.
     
    24:39
    Radek Havel (CHM) je vyloučen na dvě minuty za hrubost. Jednalo se o souboj s Rákosem u třinecké střídačky dlouho po odehrání puku.
     
    11:20
    Třinec má vzadu neustále pootevřená vrátka, čehož znovu málem využila čtvrtá chomutovská formace. Hamerlík si poradil s nebezpečnou střelou Šťovíčka a dorážkou Hlavy!
     
    09:16
    Kane se díky šťastnému odrazu puku protlačil mezi Dlapu s Flemmingem a octl se sám před Lacem! Ten však jeho střelu vyrazil. Chomutov následně rozehrál na zakázané uvolnění.
     
    04:53
    Krepsovi nevyšla rozehrávka ani napotřetí a doslova daroval puk Růžičkovi. Ten ujížděl sám na Hamerlíka, položil si ho, ale z úhlu pak střílel jen do boční konstrukce!
     
    04:06
    A je po přesilovce. Laco nadvakrát zkrotil Irglovu střelu a Cory Kane (TRI) to při snaze dorážet přehnal s agresivitou. Dvě minuty za sekání pro Američana.
     
    03:37
    Nyní už se vylučuje, ale na straně Chomutova. Michal Vondrka (CHM) fauloval v útočném pásmu a odsedí si dvě minuty za hákování.
    02:59 Nicolas HLAVA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov proměňuje signalizovanou výhodu a na konci třetí minuty se ujímá vedení! Piráti si vykoledovali faul a zamkli Oceláře v obranné třetině. Hamerlík vyrazil Slavíčkovu střelu před sebe, puk dojel NICOLAS HLAVA a bekhendem dorazil za záda třineckého gólmana – 0:1! Asistence: Bohumil Slavíček, Martin Šťovíček.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 29. Rákos (Kreps, Linhart), 32. Roth (Petružálek), 59. Rákos – 3. Hlava (Slavíček, Šťovíček)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, Jank, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Kania – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Sýkora, Špirko, Cienciala – Chmielewski. Trenér: Vladimír Kýhos.
    Piráti Chomutov: Laco (Král) – Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Rutta, Havel – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, Růžička, Skokan – Poletín, Kämpf, Koblasa – Slavíček, Raška, Šťovíček – Hlava. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Robert Čech, Roman Mrkva – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5 054 (97 % celkové kapacity)
    thejrc.org