Kadaň – Třebíč 1:2 (kon.) | Ústí n/L – Slavia 3:1 (kon.) | Most – Litoměřice 1:2 (kon.)
Motor ČB – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Přerov – Kladno 1:3 (kon.) | Prostějov – Havířov 1:3 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
HC Benátky nad Jizerou
Pátek 30.12.2016, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Za hákování míří na trestnou lavici hříšník Václav Kočí a uvidíme hru v nestandardním počtu hráčů na ledě. Budějovice budou usilovat o čtvrtou branku, podaří se ji ve zbývajícím čase docílit?
     
    54:14
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Daniel Svoboda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:53
    Českobudějovičtí už se radovali ze vstřelené branky a ještě teď fanoušci mávají šálami. Gól ale neplatí z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti!
     
    45:47
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Adam Dlouhý – 2 min., hákování).
     
    44:58
    Rok Pajič dostal ideální přihrávku před bránu a nikdo ze soupeřů u něj nebyl. Puk ale usměrnil hokejkou pouze těsně mimo bránu!
     
    41:25
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Albert Janele.
     
    34:26
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Ladislav Bittner – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:06
    Jak je možné, že tohle nebyl gól?! Škoda s Hřebejkem se dostali do přečíslení dva na jednoho a výborně vyšachovali obránce Benátek i gólmana Bláhu. Druhý jmenovaný už střílel do odkryté klece, ale vtom se vyznamenal Ondřej Bláha, jenž zázračně do střely vložil pravý beton.
     
    23:10
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Ale pozor, hosté vzápětí snižují! ONDŘEJ MIKLIŠ dostal puk na modrou čáru, vypálil a puk se od tyče odrazil do brankoviště. Poté si ho zřejmě brankář Gába nešťastně srazil do vlastní sítě. Asistence: Jan Plodek a Adam Dlouhý.
     
    22:47
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Toto bylo logické vyústění situace. Domácí obránce Vráblík pěkně vybruslili s pukem a našel na pravém mantinelu našplápnutého VLADIMÍRA ŠKODU. Zkušený útočník vypálil z pravé strany přes beka na vzdálenější tyč a kotouč poté vyrazil Bláha vyrážečkou pouze nad sebe. Nakonec skončil až za brankovou čarou. Situace se trochu podobala první brance Motoru v podání Ondřeje Šulka. Asistence: Roman Vráblík a Jakub Suchánek.
     
    17:13
    Obrovskou šanci v přesilovce měl nyní Tomáš Nouza. Českobudějovický forvard byl sám v brankovišti, ale v zásunu puku do odkryté části branky mu zabránil Bláhův pohotový beton.
     
    15:45
    Ondřej Mikliš fauloval Romana Vráblíka a bude za to pykat. Přidá Motor třetí zásah?
     
    14:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se ujímá vedení o dvě branky! Walker přihrál na modrou čáru JAKUBU SUCHÁNKOVI, jehož rána od modré byla ještě nešťastně tečovaná Josefem Mikyskou, který se snažil padnout do rány. Kotouč následně nabral výšku a Bláha se změnou dráhy střely mohl jen těžko něco dělat. Asistence: Ben Walker a Miloslav Čermák.
     
    09:13
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Kuchejda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí svou čtvrtou střelou v zápase skórují! ONDŘEJ ŠULEK si vzal puk ve vlastním pásmu a po levém mantinelu pronikl do útočné třetiny. Vzápětí nic nevymýšlel a poslal mezi nohama obránce Tržického krásnou střelu do horního růžku ke vzdálenější tyči. Bláha na střelu na lapačku nestačil reagovat. Asistence: Dušan Žovinec.
     
    02:51
    Velká šance Motoru, ale Miloslav Čermák trefil jen boční síť odkryté Bláhovy branky!
     
    02:16
    Radka Prokeše alias "RP10" všichni fanoušci Motoru dobře znají. Nyní jim udělal radost i v dresu soupeře, když se vyfauloval a bude dvě minuty pykat na trestné lavici.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 9. Šulek (Žovinec), 15. Suchánek (Walker, Čermák), 23. Škoda (Vráblík, Suchánek) – 24. Mikliš (Plodek, A. Dlouhý)


    Banes Motor České Budějovice: Gába (Spáčil) – Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Suchánek (A), Vráblík, Mucha – Walker, Chovan, Čermák – Nouza (A), Pajič, Heřman – L. Květoň (C), Škoda, Hřebejk – Šulek, Babka, Kuchejda – Guman.
    HC Benátky nad Jizerou: Bláha (Hosnedl) – Bednář, Kočí (A), Mikliš, Tržický – A. Dlouhý, Plodek (C), Bittner – Bělohorský, J. Mikyska, Víšek (A) – Prokeš, Chrtek, Janele – Chlum, Da. Svoboda.

    Rozhodčí: Kopeček – Jindra, Kreuzer

    Diváci: 6 421 (vyprodáno)
    thejrc.org