Jihlava – Ústí n/L 4:0 (kon.) | Třebíč – Frýdek-M. 2:0 (kon.) | Most – Kadaň 3:2 (kon.)
Litoměřice – Benátky n/J 2:3 (kon.) | Havířov – Motor ČB 1:2 (kon.) | Kladno – Prostějov 3:2 (2:1 po s.n.)
Slavia – Přerov 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 04.01.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu WSM Ligy, ve kterém se proti sobě představí domácí HC Dukla Jihlava a HC Slovan Ústí nad Labem. V souboji dvou loňských semifinálových soupeřů rozhodně bude o co stát. Tento zápas byl totiž vybrán pro oslavy 80. výročí vzniku Tipsport extraligy ledního hokeje. Kulatiny se totiž týkají pouze vybraných týmů WSM Ligy a všech současných extraligových mančaftů. První třetina zápasu sehrají oba týmy ve speciálních retro-dresech, děti mají na dnešní zápas vstup zdarma (v doprovodu rodičů, resp. dospělých osob).
    Na dnešní zápas mají děti vstup zdarma
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští hokejisté nastoupí k mistrovskému zápasu po dlouhých šestnácti dnech, domácí prodleva je ještě delší – naposled hráli na Horáckém zimním stadionu 14. prosince. První ze zápasů před novým rokem si totiž Dukla předehrála a druhý na žádost marodky Frýdku-Místku odložila na polovinu ledna. Poslední domácí zápas sice Jihlava prohrála, když v derby nestačila na Třebíč 1:3, ale rok 2016 zakončila dvěma výhrami. Po dvou letech naplno bodovala v Mostu a letos jako jediný tým v sezoně dvakrát zvítězila na ledě Motoru. V tabulce se Dukla nachází na třetím místě s pouhou bodovou ztrátou na Kladno.

    Poslední zápasy Dukly:
    Motor – Dukla 2:3 sn.
    Most – Dukla 1:3
    Dukla – Třebíč 1:3
    Dukla – Litoměřice 2:1 pr.
    Slavia – Dukla 2:5.
    Pozvánka k utkání na FB Dukly Jihlava
     
    HC Slovan Ústí nad Labem:
    Ústečtí naopak mají odehráno všech 37 zápasů letošního ročníku WSM Ligy. A také u Slovanu bylo zakončení roku 2016 úspěšné. Ústečtí hokejisté totiž doma porazili Havířov 5:2, poté vybojovali bod na ledě Kladna za porážku 2:3 v prodloužení a poté připravili svým fanouškům příjemného Silvestra, když předposlední den loňského roku skolili Slavii 3:1. V tabulce je Slovan na průběžném šestém místě s 56 body a tento bodový zisk nastřádal i pátý Přerov a sedmá Třebíč. Venku to ale Ústí zatím hodně vázne, během devatenácti zápasů vyhrál Slovan za tři body jen jednou a získal 15 bodů.

    Poslední zápasy Ústí:
    Ústí – Slavia 3:1
    Kladno – Ústí 3:2 pr.
    Ústí – Havířov 5:2
    Ústí – Benátky 3:4 pr.
    Ústí – Motor 2:3.
    Pozvánka k utkání na FB Ústí nad Labem
     
    Letošní vzájemné zápasy:
    25. kolo: Ústí – Dukla 2:0
    12. kolo: Dukla – Ústí 5:1.
    Předzápasové statistiky obou týmů

     
    Poměrně zdařilé výsledky obou týmů v předešlých utkáních:
    Dukla v posledních deseti utkáních dokázala hned devětkrát vyhrát, když porazila i týmy, se kterými bojuje v první čtyřce tabulky – dvakrát Motor na jeho ledě, doma Kladno a venku Slavii. Jedinou porážku zapsala doma v derby s Třebíčí.

    Slovan v osmi prosincových utkáních hned sedmkrát bodoval. Ve třech případech za tři body, jednou získal zápas na nájezdy a dvakrát padl v prodloužení. Bez bodů odcházel akorát z domácího zápasu proti Motoru, který prohrál 2:3.
     
    Sněhová kalamita roku 2012:
    Sněhová nadílka, která v noci a přes den zasypala téměř celou českou republiku, komplikuje dopravu na pozemních komunikacích. Věřme proto, že nedojde k situaci ze 49. kola sezony 2011/2012. Zápas Dukly proti Ústí, hraný 15. února 2012, tehdy začal s dvouhodinovým zpožděním, jelikož Slovan se kvůli sněhové kalamitě nedokázal dostat na Horácký zimní stadion včas.
    Sníh zasypal Českou republiku, Horácký zimní stadion nevyjímaje

     
    Oslavy 80. let nejvyšší české hokejové soutěže:
    Přesně před osmdesáti lety započala svojí první kapitolu nejvyšší česká hokejová soutěž. Od 3. do 13. prosince se všechny týmy Tipsport extraligy a vybrané celky WSM Ligy zapojí do oslav kulatého výročí. Právě Dukla Jihlava a ústecký Slovan mají tu čest, že jsou mezi vybranými týmy druhé nejvyšší české hokejové soutěže. První třetinu odehrají oba celky v retro-dresech. Dukla nastoupí v klasických bavlněných bordó dresech, Slovan oproti původnímu plánu neobleče historické modré repliky dresů, ale má připravené jejich žluté varianty.
    Oslavy osmdesáti let vzniku WSM Ligy
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Sáblík) – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Dundáček, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Anděl, Seman, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský – Szathmáry, Stoklasa, Jícha. Trenér: Petr Vlk

    HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Vágner, Bernad, Husák, Kasík, Přindiš, Macek, Zdvořáček – Poulíček, Roubík, Melka – Merta, Vrdlovec, Doležal – Moučka, Gengel, Dalecký – Navarra, Komárek, Markulinec. Trenér: Tomáš Mareš

    Rozhodčí: Kašík – Měkýš, Reich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Z prostoru mezi kruhy pálil nebezpečně Josef Skořepa, všem přestřelil branku, mířil metr nad horní tyč.
     
    00:58
    Hosté v rohu za jihlavskou brankou zašlápli puk, bude se tak vhazovat před Svobodou.
     
    01:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhá hezká kombinační akce jihlavských hokejistů již slaví úspěch. DAVID BŘEZINA dostal na vrcholu pravého kruhu kotouč od Bilčíka, jenž mu jej lehce přistrčil, sjel si blíže na střed a propálil Soukupa. Asistence: Vlastimil Bilčík, Lukáš Anděl.
     
    01:43
    Petr Šidlík krátce po buly vyvezl puk přes útočnou modrou a krátce poté si jej právě na modré našel. Nahození přes několik hráčů neslavilo úspěch.
     
    02:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavě zatím zápasy v retro-dresech moc nevycházely, ale začátek zápasu toto tvrzení hodně popírá. Tomáš Čachotský přihrál před branku na ŠIMONA SZATHMÁRYHO, který dnes coby obránce hraje na křídle čtvrté formace, a ten propasíroval puk mezi pravým betonem Soukupa a tyčkou do sítě. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    02:59
    První vyloučení zápasu přichází na jihlavské straně. Josef Skořepa poblíž útočné modré podrazil soupeře a již míří na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    03:13
    Jihlava krátce po buly vyváží kotouč ven z pásma.
     
    03:23
    Stejně tak jako nyní, pobyt Ústí v útočném pásmu trval zlomek vteřiny.
     
    03:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Že by jihlavskou střeleckou kanonádu v prvních třech a půl minutách zastavila přesilovka Ústí, to se tedy říci nedá. Jihlava totiž střílí branku v oslabení, kdy se obránce-kanonýr JIŘÍ ŘÍHA dorazil kotouč za Soukupova záda poté, co gólman hostí vyrazil střelu Davida Březiny z pravého kruhu. Asistence: David Březina, Filip Seman.
     
    03:31
    Hosté si po třetí obdržené brance vyžádali oddechový čas, po kterém Soukup zůstává v brance.
     
    04:31
    Do rozhozené obrany Slovanu si to namířil Tomáš Čachotský, který se přes obránce dostal na pravý kruh, jeho střelu ale dokázal Soukup vyrazit.
     
    04:41
    Stejně jako následný pokus Davida Kajínka od modré.
     
    04:59
    Domácí hrají v plném počtu, na tuto přesilovku určitě nebudou vzpomínat zrovna v nejlepším.
     
    05:20
    Další akce domácích. Michal Důras z pravé strany obkroužil branku a posílal puk do ohně mezi kruhy, kde ale žádného spoluhráče nenašel. Dostal se ale ke sraženému kotouči.
     
    05:33
    Za podražení se bude vylučovat také na pravé straně. Jan Dalecký je prvním vyloučeným hráčem Slovanu, faulu se dopustil při tlaku v obranném pásmu.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    05:52
    Jihlavská kombinace na modré nevyšla, hosté se dokázali zásluhou zkušeného Jaroslava Roubíka osvobodit.
     
    06:15
    Ani nyní se Dukle nepodařilo dostat se po kombinaci na modré ke střeleckému pokusu, puk ven z vlastního obranného pásma srazil opět Roubík.
     
    06:36
    Také tentokrát musí domácí plejeři začít až od vlastní klece.
     
    06:50
    To se jim ale příliš nedaří, po jihlavském ofsajdu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:03
    Skořepa přihrávku do jízdy nedostal, rozvíjející útok Dukly je tak zastaven.
     
    07:31
    Aleš Jergl dostal výbornou přihrávku z pravého kruhu na střed od Říhy. Vypálil z první, ovšem střela mu nesedla puk téměř netrefil.
     
    07:33
    Také přesilovka Jihlavy nebyla úspěšná, ale Duklu může hřát to, že na rozdíl od Ústí nedostala ve své početní výhodě branku..
     
    08:39
    Na trestnou lavici putuje druhý jihlavský hráč, kterým je Filip Stoklasa. Dle sudích se provinil vysokou holí.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    08:44
    Zkušený Jaroslav Kasík udržel kotouč na modré a přes dotírajícího hráče vystřelil. Na tento pokus proto nemohl Svoboda příliš vidět, puk ale zkrotil levým betonem.
     
    09:06
    Dukla drží v oslabení puk na svých holích, po několika přihrávkách se osvobozuje.
     
    09:41
    Slovan musí opět začít od svojí branky, puk je za Soukupovou svatyní.
     
    09:53
    Kapitán hostí Martin Vágner posílal puk z pravé strany do brankoviště, ten byl jedním z jihlavských hráčů sražen do ochranné sítě.
     
    09:59
    Zřejmě první vážnější zákrok statisticky nejlepšího gólmana WSM Ligy Miroslava Svobody, který střelu Antonína Melky prakticky ze středu pásma našel na svých betonech. A to zcela jistě.
     
    10:11
    Antonín Melka to zkusil znovu, tentokráte z pravého kruhu. Mířil na bližší tyč, kde si s jeho střelou poradil Svoboda zákrokem lapačkou a la semafor.
     
    10:39
    Jihlava i druhé oslabení zvládla a hraje v plném počtu.
     
    11:26
    Hra je přerušena pro ústecký ofsajd. Kombinačně to zatím hostům příliš nejde, což je dáno zejména třemi rychlými góly ze začátku zápasu.
     
    11:42
    Po souboji Semana se Zdvoráčkem vyjel puk u levé tyče Soukupa, kde si jej jako první našel Vojtěch Komárek a vyváží jej pryč z pásma.
     
    12:44
    Po dobré práci holí v podání Svobody před napadajícím Melkou se k puku dostávají domácí, konkrétně Szathmáry.
     
    13:05
    Vnuk legendárního Jana Suchého ukázal útočné předpoklady, tím spíš, že jako obránce dnes nastupuje v útoku, jak již bylo uvedeno. Zkusil střelu z levé strany na vzdálenější tyč, kde také byla připravená lapačka gólmana, hostujícího Jakuba Soukupa.
     
    13:38
    Po Skořepově střeleckém pokusu naopak z pravé strany schoval Soukup puk pod betony a na dorážku číhající Jergl se k němu již nedostal.
     
    13:38
    Aleš Jergl se k puku nedostal a na poslední chvíli před Jakubem Soukupem zabrzdil, čímž mu uštědřil ledovou spršku. I proto dostává dvě minuty za nesportovní chování.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    14:05
    Největší šance hostí v dosavadním průběhu utkání. Petr Přindiš se před brankou dostal k odraženému puku, ale ležícího Svobodu nepřekonal, a jihlavský gólman se následně skvěle vytáhl i proti dorážce stejného hráče, kterou vleže vyrazil.
     
    14:05
    Ležící Miroslav Svoboda šel při druhém zákroku po puku tak obětavým způsobem, že posunul branku, čímž přerušil hru, a rozhodčí dávají strážci jihlavské branky dvě minuty za zdržování hry – posunutí branky.

    Na vyloučení: 4-1
     
    14:05
    Hosté tak hrají 93 vteřin přesilovku pět na tři, ale hned po buly se Dukla osvobozuje.
     
    14:35
    A přes všechny čáry vyhazuje nyní i David Kajínek.
     
    14:57
    Střela Davida Bernada z vrcholu pravého kruhu sice mířila do pravého horního rohu, jenže neměla patřičnou razanci a Svoboda bez potíží zasahuje vyrážečkou.
     
    15:25
    Filip Seman zabojoval mezi kruhy o kotouč, získal jej a znovu vyhazuje až k brance Soukupa.
     
    15:38
    Jihlava již hraje ve čtyřech.
     
    15:55
    Rána od modré v podání Jaroslava Kasíka nebyla přesná, puk prošel po ledě zhruba metr vedle levé tyčky Svobody.
     
    16:05
    Slovan nedokázal využít dlouhou přesilovou hru pět na tři ani půlminutovou klasickou početní výhodu a Dukla tak hraje znovu v pěti.
     
    17:10
    Dobrovolný nahodil puk k modré na Diviše, jenž jej udržel v útočném pásmu.
     
    17:39
    Když už se zdálo, že domácí z útočné akce nic nevytěží, přišel odraz puku mezi kruhy na Lukáše Anděla. Jeho střelu dokázal Soukup ztečovat kolem levé tyče, kde číhal Březina s dorážkou, ovšem letící puk do branky nesklepl.
     
    17:54
    Šimon Szathmáry pálí ostrými. Jícha mu lehce přistrčil kotouč, což pro jihlavského hráče znamenalo možnost ohrozit branku Soukupa z dobré pozice. Gólman Slovanu další gól ve své kleci odvrátil, když předvedl výborný zákrok pravým betonem.
     
    18:40
    Bernadovi střela od modré vůbec nesedla, puk si proti mezi kruhy naše Filip Seman a posílá jej do středního pásma.
     
    19:10
    Na střelu Daniela Vrdlovce z levého kruhu Svoboda dobře viděl a schoval jí bez vážnějších problémů ve výstroji. To již probíhá poslední minuta úvodního dějství.
     
    19:50
    Konec první třetiny probíhá ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina, hraná v retro-dresech, skončila jasným vítězstvím Dukly Jihlava, jejíž tři branky se vešli do časového rozmezí 1:15 – 3:31. Nejprve se trefil David Březina, druhý gól přidal dnešní útočník Šimon Szathmáry a třetí branku vstřelila Dukla dokonce v oslabení, když se z dorážky prosadil podvanácté v sezoně Jiří Říha. Ústí navíc v dalším průběhu první části nevyužilo minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    .Další třetina začne přibližně v 18:24.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Do druhé třetiny vstupuje Dukla přesilovou hrou. Podražen byl u své obranné modré bek David Kajínek, na kterého si vyšlápl Antonín Melka.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    20:40
    Domácí kombinují v útočném pásmu, ke střele se ale zatím nedostali.
     
    20:50
    Pokus Tomáše Kalába od modré zastavil Jakub Soukup. Jihlava ve druhé třetině již hraje v klasických zápasových dresech, Slovan si naopak historické dresy ponechal.
     
    20:54
    Také Jihlava bude mít k dispozici minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Ladislav Gengel, který proti Dukle nastupoval již ve finále první ligy sezony 2003/2004 v barvách Berouna, přidržel mezi kruhy soupeři hůl a ten tak nemohl střílet.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    21:08
    Michalu Důrasovi projel puk pod hokejkou, ale přesto jej zkušený útočník Dukly udržel.
     
    21:23
    Seman posílal puk křížem z pravé strany před branku, kde jej stáhl do výstroje Jakub Soukup.
     
    21:35
    Říhovu střelu vyrazil Soukup, u pravé tyče se z dorážky neprosadil Adam Zeman.
     
    21:56
    Další pokus jihlavského zadáka již byl zblokován a Ústí vyhazuje puk ven z pásma.
     
    22:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Rekord WSM Ligy, potažmo první ligy, v gólech vstřelených obráncem je na čísle 16. Jihlavský zadák JIŘÍ ŘÍHA se mu mocně přibližuje, když dává dnes již druhou branku a celkově jich má třináct. JIŘÍ ŘÍHA využil výbornou přihrávku Čachotského na střed útočného pásma, vystřelil a poslal kotouč nad lapačku Soukupa. Asistence: Tomáš Čachotský, Petr Šidlík.
     
    22:34
    Jihlava navíc dohrává přesilovku pět na čtyři.
     
    22:37
    Adam Zeman střílel v rychlém protiútoku z levého kruhu, jeho pokus schoval na hrudi a poté i ve výstroji gólman Soukup.
     
    22:54
    Slovan hraje v plném počtu.
     
    23:07
    Také s Dundáčkovou střelou od modré si Soukup věděl rady a chycením puku přerušuje hru.
     
    23:15
    David Kajínek také pálil od modré a nebyla to tedy žádná lehká střela. Tuto ránu Soukup vyrazil před sebe na pravou stranu, kde se k dorážce těsně nedostal Adam Zeman.
     
    24:01
    Kaláb dával puk podél modré na Říhu, proti jehož střele zakročil Soukup dohromady lapačkou a vyrážečkou. Jakoby to chvilku vypadalo, že ústecký gólman neví, kterou část výstroje má zvolit. Důležité je, že puk vyrazil.
     
    25:00
    Semanova zadovka na Březinu neprošla, vzápětí byl po přejetí útočné modré odstaven od puku hostující Vojtěch Komárek.
     
    26:14
    Hra opět probíhá zejména v obranném pásmu Slovanu. Jihlava je aktivnějším celkem, což je při stavu skóre poměrně jasné.
     
    27:58
    Jihlava vyráží do útoku čtyři na dva, puk veze po pravé straně David Březina.
     
    28:12
    U pravého kruhu byl ale lehce zastaven Patrikem Husákem. Jihlava se i přesto udržela v útočném pásmu a vybojovala si faul.
     
    28:21
    Patrik Husák dostává dvě minuty za vysokou hůl a Jihlava tak bude mít další výhodu přesilové hry, tentokráte klasické.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    28:21
    Sudí Jiří Kašík si něco vysvětluje s domácím lodivodem Petrem Vlkem, proto hra ještě nebyla navázána.
     
    28:29
    Hosté se krátce po buly osvobozují.
     
    28:41
    Říha hledal kolmicí z levé strany od modré na pravém kruhu Michala Důrase, který již měl připravenou hokejku na palebnou pozici, leč na poslední chvíli zblokoval přihrávku zkušený Martin Vágner.
     
    29:04
    Střelu jednoho z jihlavských hráčů schoval Jakub Soukup na betonech.
     
    30:13
    V rovnovážném počtu hráčů se nebude hrát ani nadále. David Březina je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bráněné.

    Na vyloučení: 5-4.
     
    30:21
    Slovan hraje v plném počtu a začíná svojí další přesilovku.
     
    31:10
    Pokus Zdeňka Doležala z levé strany nebyl nejpřesnější, u odraženého puku po prknech je nejrychleji Jihlava a vyhazuje ho do středního pásma.
     
    31:38
    Po dobré obranné práci Dukly se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    32:13
    Ústí v přesilové hře příliš nebezpečné nebylo, takřka vůbec neohrozilo branku Svobody. Dukla tak oslabení v klidu přestála.
     
    33:23
    Přeskakující puk ve středním pásmu nakonec získali hosté, leč ne na dlouho. Do jejich rozhozenější obrany podnikl ofenzívní výpad David Kajínek, ovšem těsně před Soukupovou klecí byl zastaven a poté gólman Ústí přerušil hru.
     
    33:48
    Půžova střela od modré končí po teči Davida Bernada v ochranné síti za ústeckou brankou.
     
    34:23
    Jeden z aktivnějších hráčů Slovanu, útočník Antonín Melka, si proklesil cestičku podél pravého mantinelu blíže k brance, ovšem střelou na bližší tyč trefil jen brankový oblouk.
     
    35:07
    Šidlík vyvezl kotouč až do útočného pásma na pravý kruh. Tam o něj sice po zásahu Zdeňka Doležala přišel, ovšem ke kotouči se dostal Diviš a jeho střelu těsně nad ledem vyrazil Soukup dobrým zásahem levým betonem.
     
    36:13
    Když už se Slovan dostane do pásma před Svobodu, nemá čas na střelu. Jihlavský brankář si tak příliš mnoho zákroků ve druhé třetině zatím nepřipsal.
     
    36:36
    Tohle byla ale výborná šance Ústí. Mackovu střelu dokázal Svoboda vyrazit a po několika okamžicích se k puku dostal volný Jan Dalecký. Ten si středem pásma sjel blíže k brance a vypálil na levou tyč, kde s výborným zákrokem přispěchal právě Miroslav Svoboda a nadvakrát zneškodnil puk.
     
    37:46
    Slovan se s vypětím sil uhájil rychlému kontru Dukly a kousek za modrou zastavil puk.
     
    38:05
    Domácí to zkusili i podruhé. Před branku si sjel na teč Adam Zeman, ovšem kotouč těsně minul a Jakub Soukup tak zasahovat nemusel.
     
    38:44
    Tomáši Kalábovi smolně projel puk mezi kruhy pod hokejkou, čehož mohla využít ústecká ikona Jaroslav Roubík. Jenže rychlou střelou zblízka gólmana Dukly nepřekonal a Svoboda tak stále drží čisté konto.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Slovan drží kotouč bezpečně u své branky a plánuje ještě jeden útok druhé třetiny.
     
    39:37
    Ten přišel poměrně rychle, ovšem akci Navarry s Komárkem zastavuje Miroslav Svoboda dalším zákrokem.
     
    39:55
    Nejlepší střelec Slovanu Antonín Doležal zkusil překvapit Svobodu střelou z levé strany z menšího úhlu na vzdálenější tyč, kde byla připravena lapačka jihlavského gólmana.
     
    40:00
    Při malé potyčce v závěru druhé třetiny dostávají domácí bek Filip Dundáček a hostující zadák Patrik Husák dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 6-5.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině padla jedna branka. Jestliže Slovan v prvním dějství nevyužil 93 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, tak Dukla se v o pět sekund kratší dvojnásobné početní výhodě prosadila, když mířil přesně obránce Jiří Říha a s 13 góly je tak aktuálně nejlepším střelcem červenožlutých.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:12
    Vlastimil Bilčík to zkusil ostrou střelou od modré, kde pořádně napřáhl, a Jakub Soukup zasáhl helmou. Hra je proto ihned přerušena.
     
    41:44
    Hodně nebezpečnou střelu při hře čtyři na čtyři vyslal z levého kruhu Daniel Vrdlovec. Scházela mu však přesnost, mířil kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    42:00
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    42:24
    Šidlíkovo nahození čekal před brankou Soukupa útočník Lukáš Anděl, který kotouč také dostal na hůl, a byť byl tísněn, tak pořádně zaměstnal gólmana hostí.
     
    43:26
    Filip Stoklasa sebral kotouč za brankou, tu obkroužil a už našlapoval na rozjetí útoku, ale nezbedný puk mu projel pod holí. I tak jej má Dukla znovu ve své moci.
     
    44:55
    Nevypadá to, že by se třetí třetina hrála v nějak strhujícím tempu. Stav je poměrně jasný. Zajímavost je, že oproti původním předpokladům nehraje Slovan v retro-dresech jen první třetinu, ale celý zápas.
     
    45:06
    Zdeněk Doležal se dnes gólu asi nedočká. Nejlepší střelec Ústí to zkoušel z mezikruží, ovšem na Svobodu opětovně nevyzrál.
     
    46:44
    Na dlouhou přihrávku v útočném pásmu nedosáhl Ladislav Gengel, ale i přesto se Ústí rve o kotouče s cílem udržet se před Svobodou.
     
    47:21
    To se mu ale nepovedlo, o puk se bojuje ve středním pásmu.
     
    47:47
    Jakub Soukup měl těžkou práci, když na střelu od modré v podání Tomáše Kalába přes val hráčů před sebou moc neviděl. Nakonec se mu podařilo úspěšně zasáhnout.
     
    48:00
    Nyní tomu tak nebylo. Ne proto, že by Dukla vstřelila pátý gól, ale proto, že Tomáš Kaláb mířil z levé strany modré nad branku.
     
    48:27
    Hra se dostala znovu před Miroslava Svobodu. Na kotouč si na pravém kruhu počkal David Bernad a vyslal na jihlavskou branku ostrou střelu. Gólman Dukly také zasáhl části helmy a vyrazil puk nad horní tyč.
     
    49:13
    Nechybělo moc a Slovan si vstřelil vlastní branku. Střelu Skořepy z levé strany se pokusil srazit Husák, ale nakonec hokejkou ztečoval puk k Soukupovi, který stačil zasáhnout.
     
    49:23
    Krátce poté se puk dostal mezi kruhy na Michala Důrase, který z dobré pozice nerozvlnil síť za zády ústeckého gólmana. Jeho střela se mezi tři tyče těsně nevešla.
     
    50:50
    Dnešní utkání se hraje před návštěvou 1228 diváků, včetně 67 fanoušků z dalekého německého Freiburgu.
     
    51:48
    Svoboda před svým brankovištěm pokrývá puk po akci Antonína Melky, jenž je dnes asi nejlepším hráčem Ústí.
     
    52:09
    Josef Skořepa obkroužil Soukupovu klec a z levého kruhu předal puk na střed pro Aleše Jergla, který si připravil kotouč na střelu, leč poté přes sražení jednoho z hráčů Ústí zamířil nad horní tyč do ochranné sítě.
     
    52:38
    Utkání se v těchto momentech už opravdu dohrává, stav je rozhodnut, přesto ale nyní nebyla nouze o dva pořádně tvrdé zákroky. První za jihlavskou klecí, druhý u střídačky domácích.
     
    52:50
    U jihlavské střídačky zůstává po zásahu jednoho z hráčů Dukly ležet Zdeněk Doležal a s bolestivou grimasou kulhá na svojí střídačku.
     
    53:45
    Už se opět pokračuje ve hře, Slovan rozehrává přes Martina Zdvořáčka zpoza své branky.
     
    54:13
    Asi šest hráčů se přetlačovalo v levém rohu za brankou Svobody o puk, nakonec byla úspěšnější Dukla.
     
    54:35
    Domácí zavezli kotouč do středního pásma a jdou střídat, kus černé gumy je tak znovu za Soukupovou brankou v moci hostí.
     
    54:55
    Richard Diviš jel s Adamem Zemanem v situaci dva na jednoho. Když se pokusil svého spoluhráče z útoku najít přihrávkou, prezentoval se dobrým obranným zákrokem David Bernad, který vleže zblokoval puk.
     
    55:56
    Jihlava i nadále pokračovala v útočení, ovšem ke střele se nedostala.
     
    56:19
    Hra se trošku vyostřuje, tentokrát jsme viděli dva zákroky na hraně na domácí borce v obranném pásmu Slovanu. Vypadá to, že sudí Kašík již za rozhodnutého stavu a před koncem zápasu vylučovat hokejisty nebude.
     
    57:09
    Pohledným slalomem přes tři hráče se prezentoval Ladislav Gengel. Jsem si ale jistý, že nyní mohl z levé strany poblíž branky střílet a nikoliv přihrávat mezi kruhy na Daleckého, jelikož pas na jeho spoluhráče byl zblokován.
     
    57:22
    Dukla vyhazuje přes všechny čáry na zákázané uvolnění. Moc icingů jsme v dnešním utkání neviděli.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Adam Zeman byl ve dvou velkých šancích. Nejprve z mezikruží zasáhl proti jeho střele levým betonem Soukup, poté ústecký brankář zneškodnil dorážku stejného hráče u levé tyče.
     
    59:00
    Do konce zápasu chybí šedesát vteřin.
     
    59:30
    Petr Šidlík byl jakožto zadák na ofenzívním výletě, ovšem ani on puk u levé tyče za záda Jakuba Soukupa neprotlačil.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina už žádnou branku nepřinesla, Dukla si hlídala nejen čtyřbrankové vedení, ale hlavně čtvrtou nulu v sezoně. To se jí podařilo a nakonec skolila Slovan 4:0.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava zvítězila nad ústeckým Slovanem 4:0 a připisuje si prvním utkání nového roku tři body, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:24:27)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 2. Březina (Bilčík, Anděl), 3. Szathmáry (Čachotský), 4. Říha (Březina, F. Seman), 23. Říha (Čachotský, Šidlík)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Sáblík) – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb (C), Šidlík, Dundáček, Dobrovolný, Szathmáry – Jergl, Skořepa (A), Důras – Anděl, F. Seman, Březina (A) – Diviš, Zeman, Čachotský – Stoklasa, Jícha.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – M. Vágner (C), Bernad, Husák, Kasík (A), Přindiš, Macek, M. Zdvořáček – Poulíček, Roubík (A), Melka – D. Merta, Vrdlovec, Z. Doležal – Moučka, Gengel, Dalecký – Navarra, Komárek, Markulinec.

    Rozhodčí: Kašík – Měkýš, Reich
    ocianews.com