Jihlava – Ústí n/L 4:0 (kon.) | Třebíč – Frýdek-M. 2:0 (kon.) | Most – Kadaň 3:2 (kon.)
Litoměřice – Benátky n/J 2:3 (kon.) | Havířov – Motor ČB 1:2 (kon.) | Kladno – Prostějov 3:2 (2:1 po s.n.)
Slavia – Přerov 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 04.01.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Adam Zeman byl ve dvou velkých šancích. Nejprve z mezikruží zasáhl proti jeho střele levým betonem Soukup, poté ústecký brankář zneškodnil dorážku stejného hráče u levé tyče.
     
    52:09
    Josef Skořepa obkroužil Soukupovu klec a z levého kruhu předal puk na střed pro Aleše Jergla, který si připravil kotouč na střelu, leč poté přes sražení jednoho z hráčů Ústí zamířil nad horní tyč do ochranné sítě.
     
    50:50
    Dnešní utkání se hraje před návštěvou 1228 diváků, včetně 67 fanoušků z dalekého německého Freiburgu.
     
    49:23
    Krátce poté se puk dostal mezi kruhy na Michala Důrase, který z dobré pozice nerozvlnil síť za zády ústeckého gólmana. Jeho střela se mezi tři tyče těsně nevešla.
     
    48:27
    Hra se dostala znovu před Miroslava Svobodu. Na kotouč si na pravém kruhu počkal David Bernad a vyslal na jihlavskou branku ostrou střelu. Gólman Dukly také zasáhl části helmy a vyrazil puk nad horní tyč.
     
    47:47
    Jakub Soukup měl těžkou práci, když na střelu od modré v podání Tomáše Kalába přes val hráčů před sebou moc neviděl. Nakonec se mu podařilo úspěšně zasáhnout.
     
    41:44
    Hodně nebezpečnou střelu při hře čtyři na čtyři vyslal z levého kruhu Daniel Vrdlovec. Scházela mu však přesnost, mířil kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    40:00
    Při malé potyčce v závěru druhé třetiny dostávají domácí bek Filip Dundáček a hostující zadák Patrik Husák dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 6-5.
     
    38:44
    Tomáši Kalábovi smolně projel puk mezi kruhy pod hokejkou, čehož mohla využít ústecká ikona Jaroslav Roubík. Jenže rychlou střelou zblízka gólmana Dukly nepřekonal a Svoboda tak stále drží čisté konto.
     
    36:36
    Tohle byla ale výborná šance Ústí. Mackovu střelu dokázal Svoboda vyrazit a po několika okamžicích se k puku dostal volný Jan Dalecký. Ten si středem pásma sjel blíže k brance a vypálil na levou tyč, kde s výborným zákrokem přispěchal právě Miroslav Svoboda a nadvakrát zneškodnil puk.
     
    35:07
    Šidlík vyvezl kotouč až do útočného pásma na pravý kruh. Tam o něj sice po zásahu Zdeňka Doležala přišel, ovšem ke kotouči se dostal Diviš a jeho střelu těsně nad ledem vyrazil Soukup dobrým zásahem levým betonem.
     
    30:13
    V rovnovážném počtu hráčů se nebude hrát ani nadále. David Březina je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bráněné.

    Na vyloučení: 5-4.
     
    28:21
    Patrik Husák dostává dvě minuty za vysokou hůl a Jihlava tak bude mít další výhodu přesilové hry, tentokráte klasické.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    22:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Rekord WSM Ligy, potažmo první ligy, v gólech vstřelených obráncem je na čísle 16. Jihlavský zadák JIŘÍ ŘÍHA se mu mocně přibližuje, když dává dnes již druhou branku a celkově jich má třináct. JIŘÍ ŘÍHA využil výbornou přihrávku Čachotského na střed útočného pásma, vystřelil a poslal kotouč nad lapačku Soukupa. Asistence: Tomáš Čachotský, Petr Šidlík.
     
    21:35
    Říhovu střelu vyrazil Soukup, u pravé tyče se z dorážky neprosadil Adam Zeman.
     
    20:54
    Také Jihlava bude mít k dispozici minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Ladislav Gengel, který proti Dukle nastupoval již ve finále první ligy sezony 2003/2004 v barvách Berouna, přidržel mezi kruhy soupeři hůl a ten tak nemohl střílet.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    20:21
    Do druhé třetiny vstupuje Dukla přesilovou hrou. Podražen byl u své obranné modré bek David Kajínek, na kterého si vyšlápl Antonín Melka.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    17:54
    Šimon Szathmáry pálí ostrými. Jícha mu lehce přistrčil kotouč, což pro jihlavského hráče znamenalo možnost ohrozit branku Soukupa z dobré pozice. Gólman Slovanu další gól ve své kleci odvrátil, když předvedl výborný zákrok pravým betonem.
     
    17:39
    Když už se zdálo, že domácí z útočné akce nic nevytěží, přišel odraz puku mezi kruhy na Lukáše Anděla. Jeho střelu dokázal Soukup ztečovat kolem levé tyče, kde číhal Březina s dorážkou, ovšem letící puk do branky nesklepl.
     
    14:05
    Hosté tak hrají 93 vteřin přesilovku pět na tři, ale hned po buly se Dukla osvobozuje.
     
    14:05
    Ležící Miroslav Svoboda šel při druhém zákroku po puku tak obětavým způsobem, že posunul branku, čímž přerušil hru, a rozhodčí dávají strážci jihlavské branky dvě minuty za zdržování hry – posunutí branky.

    Na vyloučení: 4-1
     
    14:05
    Největší šance hostí v dosavadním průběhu utkání. Petr Přindiš se před brankou dostal k odraženému puku, ale ležícího Svobodu nepřekonal, a jihlavský gólman se následně skvěle vytáhl i proti dorážce stejného hráče, kterou vleže vyrazil.
     
    13:38
    Aleš Jergl se k puku nedostal a na poslední chvíli před Jakubem Soukupem zabrzdil, čímž mu uštědřil ledovou spršku. I proto dostává dvě minuty za nesportovní chování.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    09:59
    Zřejmě první vážnější zákrok statisticky nejlepšího gólmana WSM Ligy Miroslava Svobody, který střelu Antonína Melky prakticky ze středu pásma našel na svých betonech. A to zcela jistě.
     
    08:39
    Na trestnou lavici putuje druhý jihlavský hráč, kterým je Filip Stoklasa. Dle sudích se provinil vysokou holí.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    05:33
    Za podražení se bude vylučovat také na pravé straně. Jan Dalecký je prvním vyloučeným hráčem Slovanu, faulu se dopustil při tlaku v obranném pásmu.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    03:31
    Hosté si po třetí obdržené brance vyžádali oddechový čas, po kterém Soukup zůstává v brance.
     
    03:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Že by jihlavskou střeleckou kanonádu v prvních třech a půl minutách zastavila přesilovka Ústí, to se tedy říci nedá. Jihlava totiž střílí branku v oslabení, kdy se obránce-kanonýr JIŘÍ ŘÍHA dorazil kotouč za Soukupova záda poté, co gólman hostí vyrazil střelu Davida Březiny z pravého kruhu. Asistence: David Březina, Filip Seman.
     
    02:59
    První vyloučení zápasu přichází na jihlavské straně. Josef Skořepa poblíž útočné modré podrazil soupeře a již míří na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    02:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavě zatím zápasy v retro-dresech moc nevycházely, ale začátek zápasu toto tvrzení hodně popírá. Tomáš Čachotský přihrál před branku na ŠIMONA SZATHMÁRYHO, který dnes coby obránce hraje na křídle čtvrté formace, a ten propasíroval puk mezi pravým betonem Soukupa a tyčkou do sítě. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    01:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhá hezká kombinační akce jihlavských hokejistů již slaví úspěch. DAVID BŘEZINA dostal na vrcholu pravého kruhu kotouč od Bilčíka, jenž mu jej lehce přistrčil, sjel si blíže na střed a propálil Soukupa. Asistence: Vlastimil Bilčík, Lukáš Anděl.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 2. Březina (Bilčík, Anděl), 3. Szathmáry (Čachotský), 4. Říha (Březina, F. Seman), 23. Říha (Čachotský, Šidlík)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Sáblík) – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb (C), Šidlík, Dundáček, Dobrovolný, Szathmáry – Jergl, Skořepa (A), Důras – Anděl, F. Seman, Březina (A) – Diviš, Zeman, Čachotský – Stoklasa, Jícha.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – M. Vágner (C), Bernad, Husák, Kasík (A), Přindiš, Macek, M. Zdvořáček – Poulíček, Roubík (A), Melka – D. Merta, Vrdlovec, Z. Doležal – Moučka, Gengel, Dalecký – Navarra, Komárek, Markulinec.

    Rozhodčí: Kašík – Měkýš, Reich
    ocianews.com