Boston – Edmonton 3:4 (kon.) | Washington – Columbus 5:0 (kon.) | Tampa – Nashville 1:6 (kon.)
St. Louis – Carolina 2:4 (kon.) | Chicago – Buffalo 4:3 (po pr.) | San Jose – Minnesota 4:5 (kon.)
Los Angeles – Detroit 0:4 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
Detroit Red Wings
Pátek 06.01.2017, 04:38 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání ve Staples Center v Los Angeles sledovalo 18 230 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (07:14:45)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Los Angeles Kings

    Peter Budaj jako náhradní brankář do utkání nezasáhl
    Marián Gáborík 0+0, 4 střely, čas na ledě 15:32

    Detroit Red Wings

    Petr Mrázek jako náhradní brankář do utkání nezasáhl
    Tomáš Tatar 0+1, 0 střel, čas na ledě 13:51
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Andreas Athanasiou (DET) 1+2
    2. Thomas Vanek (DET) 2+0
    3. Jared Coreau (DET) 34 zák., 0 gólů, 100%
     
    Dnešní utkání je u konce a dva body si do tabulky Východní konference připisuje Detroit. Tomu se povedla především první třetina, ve které hosté odolali 12 střelám soupeře a sami se třikrát prosadili. V druhé části měli domácí velkou převahu, nicméně ani dalších 13 střel nevedlo k překonání skvěle chytajícího Jareda Coreaua. Ten si nakonec při pátém startu připsal svou první nulu v NHL, neboť v poslední části už se prosadil jen hostující Anthony Mantha.

    Střely na bránu po 3. třetině

    Los Angeles Kings – 34 (12, 13, 9)
    Detroit Red Wings – 22 (14, 2, 6)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Puk je pouze ve středním pásmu. Zřejmě už se nedočkáme ani žádného nebezpečnějšího zakončení.
     
    58:53
    Kopitar to ale ještě zkouší a zaváží puk za Coreauovu bránu. Tam mu jede pomoct jeden ze spoluhráčů, ale Detroit je ve svém pásmu v dostatečném počtu.
     
    58:12
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny a také poslední dvě minuty celého zápasu. Zdá se, že Gings už rezignovali na nějaké urputné útočení a smíří se s nulou na kontě.
     
    56:34
    Další úspěšný zákrok Jeffa Zatkoffa. Nyní si domácí gólman poradil s pokusem Nicka Jensena.
     
    56:17
    Do šance se naopak na druhé straně prodíral Athanasiou. Dnes velmi aktivní útočník Detroitu si však tentokrát vylámal zuby na pozorném Zatkoffovi.
     
    55:46
    Králům se povedl přechod do útočného pásma. Akce byla zakončena Gáboríkem, nicméně jeho střela znamenala jen další pohodový zákrok Coreaua.
     
    55:29
    Hosté předvedli rychlý výpad zakončený svižným nahozením ze středního pásma. Kings následně budou čelit buly ve svém pásmu.
     
    54:57
    S dalším nahozením na bránu přispěchal aktivní Nolan. Ani tento pokus však Coreauovi nezpůsobil větší potíže.
     
    54:02
    Domácí se dostali pouze ke dvěma slabým nahozením z poměrně velkého úhlu. Hra se následně rychle vrací do neutrální zóny.
     
    53:51
    Hra je stále velmi často přerušována. Nyní je odpískán další icing Detroitu, po kterém se bude vhazovat nalevo od Jareda Coreaua.
     
    52:54
    Několik desítek vteřin se sice hrálo před hostujícím brankářem, ale Detroit je stále naprosto v pohodě. Kings se vůbec nedostávají do šancí.
     
    52:10
    Ani tentokrát se Králům nepodařilo výrazně ohrozit hostujícího gólmana. Puk letěl ze středního pásma přesně ke Coreauovi.
     
    51:56
    Slabé nahození si to namířilo přesně do Coreauovy lapačky. Kings už se několik minut nedostali do nebezpečnějšího zakončení.
     
    51:19
    Dva nebo tři dobré zákroky si nyní připsal Coreau, který čelil nepříjemným střelám. Teď už ale hosté vyváží puk do středního pásma.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 2. Vanek (Nielsen, Athanasiou), 11. Athanasiou (Mantha), 19. Vanek (Athanasiou, Ericsson), 48. Mantha (Tatar, Jensen)


    Los Angeles Kings: Zatkoff (Budaj) – Forbort, Doughty (A), Muzzin, Martinez, McNabb, Gravel – Gáborík, Kopitar (C), D. Brown – Pearson, J. Carter, Setoguchi – Clifford (A), Dowd, Lewis – King, N. Shore, Nolan.
    Detroit Red Wings: Coreau (Mrázek) – DeKeyser, Jensen, Ericsson (A), Sproul, Ouellet, Marčenko – Tatar, Zetterberg (C), Mantha – Nyquist, Nielsen (A), Vanek – Sheahan, D. Larkin, Glendening – D. Miller, Athanasiou, Ott.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Tim Peel – Darren Gibbs, Michel Cormier

    Diváci: 18 230
    thejrc.org