Martin – Košice 1:5 (kon.) | Nitra – Poprad 5:3 (kon.) | Žilina – Banská Bystrica 5:2 (kon.)
Zvolen – Lipt. Mikuláš 5:1 (kon.) | Trenčín – Nové Zámky 3:0 (kon.)
konec
HK Nitra
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
HK Poprad
sk Pátek 06.01.2017, 17:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Posledná tretina vyšla Nitre, ktorá skórovala v 50. minúte zásluhou Štefanku. Guliajev síce ešte vyrovnával predtým na 3:3, no to bolo od hostí všetko. Na konečných 5:3 gólom do prázdnej brány spečatil Tvrdoň.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok trojkráľového večera! (19:21:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Na nitrianskom štadióne už počuť potlesk nitrianskych fanúšikov, ktorí môžu byť spokojní s dnešným zápasom. Či už s víťazstvom svojho tímu alebo celkovo s dobrým hokejom, ktorý sme dnes v Nitra Aréne videli.
     
    58:53
    A Nitra ešte pokračuje vo vymýšľaní nejakých útočných akcií. Popradčania už sú na pokraji síl a dopredu sa neponáhľajú.
    58:35 TVRDOŇ - 5:3
     
    58:35
    Nitra dala gól!
    Je už pravdepodobne rozhodnuté! Slovák sa v strednom pásme neulakomil, prihral na ľavú stranu MAREKOVI TVRDOŇOVI, ktorého pokus bol presne umiestnený do brány!
    Asistencie: Marek Slovák, Peter Ordzovenský.
     
    58:20
    Hostia opäť musia začínať z obranného pásma.
     
    57:54
    Svitana pálil od modrej. Hala pravdepodobne zasiahol puk do masky. Domáci sa oslobodili a pri puku opäť hostia.
     
    57:48
    Šúrek odchádza na striedačku. Po vhadzovaní pred Halom budú kamzíci v šestici.
     
    57:48
    Tréner Popradu Marcel Ozimák si berie oddychový čas!
     
    57:48
    Štrauch posunul na modrú čiaru Suchému, ktorý pálil príklepom z prvej. Delovku Halo hokejkou vyrazil smerom na ochrannú sieť.
     
    57:06
    Henderson posúval pred bránku Zagrapanovi, ktorý aj vystrelil na Hala. Nitriansky brankár podržal svoju bránku. Následne sa tam zrodila menšia strkanica, no tá netrvala dlho.
     
    56:23
    Lichanec vnikol do pásma a hľadal Krotáka. Poslal mu prihrávku však na korčule. Ak by bola presná, hostia by sa možno mohli dočkať vyrovnania.
     
    55:39
    Mlynarovič sa snažil odpútať z rohu klziska. Nahadzoval puk, no Macík mu ho zblokoval. Nitrania stále bránia úspešne.
     
    54:39
    Henderson smeroval dopredu po ľavom krídle. Milam ho ďalej nepustil a v tomto kanadskom súboji uspel práve hráč HK Nitra.
     
    53:51
    Krempaský zachránil útočné pásmo. Lichanec prihrával na ľavé krídlo Krotákovi, ktorý to skúsil, no Halo strelu vyrazil na zadný mantinel.
     
    52:56
    Popradčania boli v útočnom pásme, no puk si posúvali iba popri mantineli. Nakoniec sa niečo podarilo vytvoriť Štrauchovi, ale bola to iba nepresná strela z otočky z ľavého kruhu.
     
    51:35
    Hrá sa v tejto chvíli zo strany na stranu. Popradčania sa už dlho neocitli v nejakom tlaku, z ktorého by dokázali vyťažiť nejaké strely. Nitra hrá svižne a v pohodovom tempe.
     
    50:31
    Ježek prepadol pri modrej čiare. Blackwater korčuľoval s pukom po pravom krídle a prihrávkou hľadal Ručkaya. Jemu však puk prišiel iba na korčule a Šúrek ho už potom prikryl.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 11. Pupák (Blackwater, Krištof), 19. Blackwater (Mezei, H. Ručkay), 39. H. Ručkay (Blackwater, Mezei), 50. Štefanka (Macík), 59. Tvrdoň (Slovák, Ordzovenský) – 7. Svitana (Suchý, Kroták), 24. Zagrapan (Pokovič.), 44. Guliajev (Mlynarovič)


    HK Nitra: Halo – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Versteeg, Meland, Korím, Šille – Cope, Slovák, Tvrdoň – H. Ručkay, Krištof, Blackwater – Šiška, Štefanka, Macík – Bajtek, Paukovček, Ondrušek
    HK Poprad: Šúrek – Guliajev, Fabian, Suchý, Dinda, Krempaský, Pokovič, Ježek, Murček – Henderson, Zagrapan, Bondra – Kroták, Troliga, Matúš Paločko – Hvila, Lichanec, Vorobiev – Svitana, Mlynarovič, Štrauch

    Rozhodčí: Jonák, Fridrich – Valo, Tvrdoň
    ocianews.com