Kladno – Vsetín 5:3 (kon.) | HC Litvínov – Olomouc 2:6 (kon.) | Jihlava – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Havířov 3:1 (kon.) | Zlín – Chomutov 3:4 (po s.n.) | Č. Budějovice – HC Plzeň 3:4 (kon.)
Kolín – Vítkovice 2:5 (kon.) | Slavia – Písek 3:4 (kon.) | Letňany – Havlíčkův Brod 2:3 (po pr.)
Třinec – K. Vary 4:3 (kon.) | Liberec – Sparta 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 1:2 (po pr.)
po prodl.
HC Kometa Brno
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 07.01.2017, 16:45 • DRFG Arena, Brno • Extraliga staršího dorostu • 6. kolo
Partner:
     
    61:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Po buly napřáhl na kruhu ONDŘEJ MATYS a rozvlnil síť za Holíkem. Asistence: Michal Žouželka.
     
    61:13
    Jakub Matula (KOM) – 2 minuty za vysokou hůl.
     
    58:21
    Plášek mohl Brno přiblížit výhře, sám se dostal do úniku, bekhednovým zakončením ale Vlka nepřekonal!
     
    52:42
    Marek Minárik (KOM) – 2 minuty za sekání.
     
    49:42
    Bucek nabídl puk na druhý kruh Kostkovi, který jemným posunutím málem dostal puk do sítě, na poslední chvíli jej ale zastavil Holík!
     
    47:58
    Ale ani tentokrát se domácím nepodařilo v nájezdu překonat Vlka. Svoboda zamíchal pukem a zakončoval k tyči, kterou si ale hostující gólman pohlídal!
     
    47:58
    Svoboda byl v úniku faulován a Brno má k dispozici druhé trestné střílení!
     
    45:31
    Koffer šel sám na Holíka, brněnský Jurnečka se ale stačil vrátit a značně tak ulehčil zákrok Holíka.
     
    43:42
    Střondala nabil na kruhu volnému Pláškovi, který okamžitě vypálil, Vlk zvládl vytěsnit tento pokus nad.
     
    40:57
    Svoboda z vlastního pásma rychle vyvzl puk a v útočné fázi jej předložil Střondalovi, který na ose hřiště zakončoval do protipohybu, dostat svůj tým do vedení se mu ale nepodařilo.
     
    39:57
    Velká šance Bucka, který se dostal do úniku! Jeho únik ale vychytal Holík, který se dokázal natáhnout k tyčce a zastavit tak zakončení pardubickéhp útočníka!
     
    37:04
    Znovu Matys v šanci, tentokrát dostal puk od domácích beků přímo před Holíkem. Brněnský brankář vytáhl další pohotový zákrok!
     
    36:17
    Velká šance pro Matyse, který dostal přihrávku na modrou a v brejku se rozhodl zakončit sám. Holík jeho pokus udržel v lapačce.
     
    30:07
    Plášek zastavil rozehrávku Pardubic a nahrál rozjetému Střondalovi, který chtěl využít nepozornosti brankáře, ale trefil jen horní tyč!
     
    29:21
    Michal Kunc nepotrestal faul hostujícího Rudyho. Brněnský útočník při trestném střílení přibrzdil před Vlkem a hledal skulinku. Hostující gólman ale lapačkou vystihl zakončení brněnského útočníka.
     
    29:21
    Brno pojede trestné střílení!
     
    27:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Dlouhá přihrávka směřující do pásma Pardubic donutila Vlka k vyjetí a rozehrávce. Hostující gólman ale špatně rozehrál a puku se chopil Plášek, který nahrál mezi kruhy volnému Střondalovi. Jeho pokus ještě vracející se Vlk zastavil, na dorážku MATĚJE SVOBODY už byl ale krátký. Asistence: Vojtěch Střondala a Karel Plášek.
     
    24:55
    Jan Mlčák (KOM) – 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    24:22
    Černý dostal zpětnou přihrávku na levém kruhu a otevřel se před ním prostor. Holík ale jeho pokus udržel v náruči.
     
    21:07
    Obránce Petr Krejčí předvedl sólovou jízdu, když se ve vlastním pásmu chopil puku a ve velké rychlosti dobruslil až k Vlkovi, udělal kličku a zakončil. Hostující gólman ale udržel beton na ledu a puk zastavil!
     
    19:47
    Velká šance pro Kometu. Střondala zavezl puk, vybídl na ose hřiště Pláška, jehož střelu ale Vlk vyrazil. PohotovýJurnečka okamžitě střílel puk zpět na bránu, kde ani Plášek ani Svoboda nedokázali přehodit beton Vlka.
     
    15:36
    Druhou přesilovku si zahraje i Kometa. Michal Pochobradský (PCE) – 2 minuty za podražení.
     
    14:08
    Frydrych šel s Kowalczykem do přečíslení, první jmenovaný vybídl Daniela Kowalczyka k teči, domácí bek se ale po puku nenatáhl.
     
    12:30
    Kostka byl před brankou úplně volný, puk ještě přihrál na křídlo Chárovi, který trefil tyč! Kometa měla obrovské štěstí, že neinkasovala.
     
    12:20
    Jan Süss (KOM) – 2 minuty za podražení.
     
    12:10
    Výhoda pro Pardubice!
     
    09:58
    Matula vystihl přihrávku hostů a šel spolu se Süssem do přečíslení. Jeho přihrávka přes osu ale byla tečována vracejícím se obráncem, který o pár centimetrů neposlal puk do vlastní branky!
     
    09:28
    Přesilovka nyní pro hosty. Marek Minárik (KOM) při souboji o puk zavadil nohou o brusli soupeře, který v tomto důsledku skončil na zemi.
     
    08:21
    Koffer pálil z pravé strany, Holík vykopl puk pouze k dojíždějícímu Rozlílkovi, který ale takový odraz zřejmě nečekal a puk nestačil uklidit do odkryté klece!
     
    06:30
    Povedená akce Vojtěcha Střondaly, který se na červené čáže chopil puku a projel s ním až do útočné třetiny, kde si prohodil kotouč mezi nohy pardubického beka a zakončoval. Vlk byl ale pozorný a zlikvidoval jeho pokus.
     
    05:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nejprve Chára promáchl nad projíždějícím kotoučem u odkryté klece, záhy se ale Pardubice dostaly opět k puku. Dominik Chára našel na druhém kruhu volného MICHALA POCHOBRADSKÉHO, jenž rychle dorazil přihrávku s odrazem od horní tyče do brány Brna! Asistence: Dominik Chára.
     
    03:08
    Nyní se Chárovi už podařilo prostrčit puk před brankoviště, kde jej dorážel Matys. Holík s trochou nejistoty ale puk udržel ve své moci.
     
    02:07
    Kowalczyk zavezl po křídle puk do pásma, na ose si sjížděl na přihrávku Süss a na druhém křídle Matula. První jmenovaný se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe a hledal skulinku u bližší tyče. Vlk odolal.
     
    01:16
    Plášek hledal před brankou obránce Mlčáka, ten před brankovištěm sice tečoval puk, ale netrefil zařízení hostů. Po souboji u mantinelu rozhodčí hru přerušuje.
     
    00:31
    Kometa dostává brzy možnost vstřelit gól. Ondřej Matys (PCE) dostává dvě minuty za sekání.

    Michal Kuba

    Branky a nahrávky: 28. Svoboda (Střondala, Plášek) – 6. Pochobradský (Chára), 62. Matys (Žouželka)


    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Krejčí II., Věžník, Jurnečka, Kowalczyk, Mlčák, Vašíček, Gloz – Süss, Svoboda, Minárik, Střondala, Krejčí I., Matula, Novák, Frydrych, Zajíček, Kunc, Plášek, Kadlic
    HC Dynamo Pardubice: Vlk (Dosoudil) – Dubovčí, Leder, Oliva, Žouželka, Rudy, Sýkora, Javůrek – Pochobradský, Zeman, Kostka, Chára, Koffer, Černý, Bucek, Matys, Rozlílek

    Rozhodčí: Ondráček – Horký, Rampír
    ocianews.com