Los Angeles – Minnesota 4:3 (po pr.) | Toronto – Montreal 3:5 (kon.) | Florida – Boston 0:4 (kon.)
New Jersey – Edmonton 1:2 (po pr.) | Columbus – NY Rangers 4:5 (kon.) | Ottawa – Washington 0:1 (kon.)
St. Louis – Dallas 4:3 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Vancouver 3:1 (kon.)
San Jose – Detroit 6:3 (kon.) | Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Washington Capitals
Neděle 08.01.2017, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:49
    Senátoři už mají prázdnou bránu! Vyhození Justina Williamse si to však namířilo pouze na zakázané uvolnění, po kterém si domácí berou oddechový čas.
     
    53:19
    Brassard puk šikovně prostrčil k Holtbymu, avšak ani jeden ze dvou dorážejících hráčů Ottawy kotouč nedostal za záda hostujícího brankáře.
     
    51:44
    Karl Alzner (WSH) nyní krosčekem postrčil Marka Stonea. Nakonec je z toho dvouminutový trest za vražení na hrazení.
     
    51:19
    Ellerova nepříjemná střela se od Condonova ramene odrazila vysoko do vzduchu a domácí brankář chvíli nevěděl, kde má kotouč. Nakonec ale kotouč odpálil jeden z domácích beků.
     
    50:26
    Velká šance Washingtonu! Condon pouze vyrazil jedovatý pokus od modré čáry a k dorážce se následně prodral jeden ze spoluhráčů střílejícího Kuzněcova. Domácí brankář byl pozorný!
     
    46:02
    Přesilová hra ve prospěch Washingtonu. Na trestnou lavici už míří Chris Wideman (OTT), který je penalizován za sekání vůči Ellerovi.
     
    38:58
    Domácí využili chyby Washingtonu a od vlastního pásma šli do přečíslení. Pageau puk žabkou dostal k Dzingelovi, ale ten přijel až příliš blízko k Holtbymu a následně už hostujícího brankáře nedokázal překonat.
     
    34:59
    Výborný zákrok Mikea Condona! Domácí brankář stále proti svižnému zakončení z levého kruhu, avšak betonem puk dokázal zastavit!
     
    34:05
    Je tomu tak. Na lavici hanby už sedí Mike Hoffman (OTT), který se provinil vysokou holí. První přesilová hra pro Caps.
     
    31:41
    Turris zleva dorážel do odkryté části brány, ale Holtby se bleskově přesunul a hostům se podařilo vyhodit puk přes všechny čáry. Oba celky střídají.
     
    30:01
    Na trestnou lavici je poslán pouze Justin Williams (WSH), který dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    30:01
    Po nepřesné střele Marcuse Johanssona teď Williams tvrdě atakoval domácího brankáře. Borowiecki se přišel pomstít a bude se vylučovat.
     
    28:24
    Jean-Gabriel Pageau se zničehonic zjevil sám na brankovišti. Po Dzingelově akci však nadvakrát nedokázal překonat skvěle chytajícího Holtbyho.
     
    25:30
    Velká šance hostujícího celku. Střela od modré čáry se odrazem od zadního mantinelu dostala k Williamsovu, ale jeho dorážku do odkryté brány skvěle zneškodnil Mike Condon.
     
    22:13
    Páni! Tak teď byli domácí hodně blízko. Kotouč se dostal k modré čáře na hůl osamoceného Erika Karlssona, který natáhl k tvrdé střele a trefil břevno! Puk se následně odrazil k Hoffmanovi, avšak ten už pohotově nezakončil do odkryté části brány.
     
    14:38
    Po dobré kombinaci domácích se do brejku vydali hostující hokejisté. Blesková akce dvou na jednoho ale přinesla pouze Ellerovo lehce nepřesné zakončení.
     
    13:52
    Budeme svědky první přesilové hry zápasu. Za hákování je vyloučen Jay Beagle (WSH), který se provinil při napadání Chrise Widemana.
     
    11:45
    Teď už to ale vypadalo nadějněji. Razantní střelu od modré čáry Holtby pouze vyrazil před Marka Stonea, ale ten soupeřova gólmana nepřekonal ani dorážkou z bezprostřední blízkosti.
     
    05:37
    Obrovská šance domácího celku. Mark Methot si sjel před bránu, kam dostal přihrávku zpoza brány, avšak střelou z hranice brankoviště neuspěl.
    01:38 T. J. Oshie - 0:1
     
    01:38
    Washington právě vstřelil branku!
    První střela na bránu v podání Capitals a je tady první branka zápasu. Bäckström středem pronikl do útočného pásma, pomalou přihrávkou puk posunul nalevo na hůl T.J. OSHIEHO a ten se trefil mimo dosah přesunujícího se Condona. Asistence: Nicklas Bäckström, Nate Schmidt
     
    01:08
    Hodně prostoru měl nyní napravo Dzingel, na kterého zapomněla obrana Washingtonu. Domácí útočník však Holtbyho ani nadvakrát nepřekonal.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 2. Oshie (Bäckström, Schmidt)


    Ottawa Senators: Condon (O'Connor) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman, Claesson – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel (A), Turris, Hoffman – Pageau, Pyatt, Kelly – Lazar, Neil (A).
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Connolly, Eller, Burakovsky – Winnik, Beagle, T. Wilson.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Jon McIsaac – Devin Berg, Brad Kovachik

    Diváci: 18 696
    thejrc.org