Los Angeles – Minnesota 4:3 (po pr.) | Toronto – Montreal 3:5 (kon.) | Florida – Boston 0:4 (kon.)
New Jersey – Edmonton 1:2 (po pr.) | Columbus – NY Rangers 4:5 (kon.) | Ottawa – Washington 0:1 (kon.)
St. Louis – Dallas 4:3 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Vancouver 3:1 (kon.)
San Jose – Detroit 6:3 (kon.) | Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:2 (0:0, 2:1, 4:1)
Tampa Bay Lightning
Neděle 08.01.2017, 23:15 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:20 Kris LETANG - 6:2
     
    57:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Vteřinu před koncem početní výhody přidávají domácí hokejisté šestou branku! Po rychlé kombinaci se prosadil střelou od modré KRIS LETANG. Vasilevskému puk vypadl, toto se dalo chytat. Asistence: Justin Schultz a Matt Cullen.
     
    56:23
    Dobrou přihrávku dostal Conor Sheary. Ten následně zakončoval z pravého kruhu, ale Vasilevskij se přesunul a jeho pokus chytil.
     
    55:21
    Sidney Crosby byl na levé straně podražen, Victor Hedman si půjde na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.
     
    50:49
    Přihrávku přes celé kluziště dostal do jízdy Nikita Kučerov. Ten byl následně v tváří tvář brankáři, překonat se mu jej ovšem nepovedlo.
    47:50 Phil KESSEL - 5:2
     
    47:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Branky ve třetí třetině ovšem padají i nadále! Conor Sheary střílel na branku, ale jeho pokus byl vyražen. Po závaru se tak kotouč dostal až na zadní tyč, kde jej do branky procpal PHIL KESSEL! Asistence: Sidney Crosby a Conor Sheary.
     
    46:28
    Ve velké šanci se po přihrávce od modré čáry zjevil Jevgenij Malkin. Ten ale nakonec z blízkosti nepřekonal pozorného brankáře!
    45:40 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 4:2
     
    45:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se z přesilovky prosazují a alespoň částečně se vrací do utkání! Jonathan Drouin poslal od levého kruhu přihrávku před branku, kde se do kotouče opřel VLADISLAV NAMĚSTNIKOV! Ruský forvard následně překonal Fleuryho. Asistence: Jonathan Drouin a Anton Strålman.
     
    43:55
    Hosté mají nějakou šanci na vrácení se do zápasu. Olli Määttä zasáhl hokejkou do obličeje Ondřeje Paláta a putuje na lavici hanby.
    43:28 Scott WILSON - 4:1
     
    43:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je z toho další branka! Tampě se nepovedlo vhazování, SCOTT WILSON obral o kotouč obránce a hnal se sám na branku. Svůj únik zakončil bekhendovým pokusem – domácí vedou již o tři branky! Bez asistence.
    42:33 Chris KUNITZ - 3:1
     
    42:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali do obléhání branka a nakonec z toho je třetí branka! Vasilevskij sice první střelu vyrazil, ale poté inkasoval. Olli Määttä našel mezi kruhy CHRISE KUNITZE, který se štěstím prostřelil ruského brankáře potřetí. Asistence: Olli Määttä a Nick Bonino.
     
    36:02
    Ondřej Palát dostal puk před branku, kde se pokoušel prosadit technickou střelou. Zblízka ovšem mířil jen do těla připraveného Fleuryho!
     
    35:25
    Chris Kunitz bude podruhé v utkání pykat za sekání. Nyní trefil hokejku obránce Garrisona. Uvidíme tak další početní výhodu.
    31:14 Eric FEHR - 2:1
     
    31:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hned po přežití oslabení se domácí celek dostává do vedení! Opět to byla dvojice Cullen – Fehr. Matt Cullen projel po pravé straně a přihrávkou v ideální dobu našel ERICA FEHRA. Zkušený forvard se na střelu připravil a následně Vasilevského překonal! Asistence: Matt Cullen.
     
    29:01
    Hosté si zahrají přesilovku. Chris Kunitz míří na trestnou lavici za sekání, Tyleru Johnsonovi vysekl jeho hokejku z rukou.
     
    28:19
    To až nyní! Eric Fehr dostal parádní přihrávku od Matta Cullena před branku. Zkušený útočník zakončoval k pravé tyčce, zde ale našel jen lapačku Vasilevského!
    26:44 Conor SHEARY - 1:1
     
    26:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nyní už vyrovnáno je! Andrej Vasilevskij neudržel střelecký pokus Bryana Rusta a kotouč mezi jeho nohy pronikal za čáru. Pojistku zajistil ještě CONOR SHEARY, jenž klouzající kotouč doklepl za záda bezmocného ruského brankáře! Asistence: Bryan Rust a Sidney Crosby.
     
    26:22
    Před branku si najel Sidney Crosby. Domácí kapitán byl sám před brankou, ale bekhendem zakončoval pouze do betonů brankáře!
    22:19 Jonathan DROUIN - 0:1
     
    22:19
    Tampa právě vstřelila branku!
    Což se také daří! Hosté vstupují do druhé třetiny vedoucí brankou. JONATHAN DROUIN na pravé straně nejdříve netrefil odkrytou branku, ale pár sekund na to se k puku v totožné situaci dostal podruhé, a to už se nemýlil. Asistence: Valtteri Filppula a Victor Hedman.
     
    15:09
    Cédric Paquette se pokoušel na modré čáře obrat o kotouč domácího Iana Colea. V tomto počínání ale hákoval, a tak inkasuje trest.
     
    13:47
    Tak toto byla tutovka! Po závaru před brankou se k volnému puku dostal Nick Bonino, který se jej pokoušel dostat do branky. Proti ale byla pravá tyčka ruského brankáře.
     
    09:49
    Bryan Rust projel hodně rychle do pásma a krásně přihrál na levý kruh Daleymu. Ten zakončoval z blízkosti, nad levé rameno se ovšem netrefil!
     
    08:11
    Sudí tam viděli faul vracejícího se Killorna. Síly na ledě se tak vyrovnají, to byla hodně rychlá přesilovka.
     
    08:10
    Překvapivě se v první šanci ale objevili hosté. Matt Cullen projel do útočného pásma a z levého kruhu následně zakončoval k pravé tyčce. Vasilevskij ale předvedl skvělý zákrok!
     
    07:57
    Právě Malkin následně zahákoval parťáka z reprezentace Nikitu Kučerova a bude tak prvním vyloučeným hráčem tohoto večera.
     
    03:14
    Z farmy povolaný Michael Bournival se dostával do šance, ale připraveného Fleuryho střelou po ledě překonat nedokázal!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 27. Sheary (Rust, Crosby), 32. Fehr (Cullen), 43. Kunitz (Määttä, Bonino), 44. S. Wilson, 48. Kessel (Crosby, Sheary), 58. Letang (J. Schultz, Cullen) – 23. Drouin (Filppula, Hedman), 46. Naměstnikov (Drouin, Strålman)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Jarry) – Letang, Daley, J. Schultz, Cole, Oleksy, Määttä – Rust, Crosby, Sheary – Hörnqvist, Malkin, Hagelin – Kessel, Bonino, Kunitz – Fehr, Cullen, S. Wilson.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Wilcox) – Šustr, Hedman, Strålman, Nestěrov, Witkowski, Garrison – Kučerov, Naměstnikov, Drouin – Peca, T. Johnson, Palát – Bournival, Filppula, Killorn – Condra, Paquette, Erne.

    Rozhodčí: Hebert, Charron – Sericolo, Mach

    Diváci: 18 633
    thejrc.org