Litvínov – Sparta 3:2 (kon.) | K. Vary – Plzeň 0:3 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 08.01.2017, 17:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    Ještě je vyloučen třinecký Irgl, který se provinil vysokou holí.
    58:59 Andris DŽERINŠ - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfieldu to ještě nestačí a 66 vteřin před třetí sirénou završuje bůra! Na vrcholu pravého kruhu měl dostatek prostoru ANDRIS DŽERINŠ, který napřáhl a popáté překonal hostující brankovou čáru v území, jež vymezuje branková konstrukce. Asistence: Alexandre Picard, Jiří Šimánek.
    56:51 Rudolf ČERVENÝ - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se nyní přiblížili o velký krok směrem ke třem bodům! Těsně za obrannou modrou čárou vystřelil na opuštěnou klec RUDOLF ČERVENÝ a kotouč doputoval až do sítě. Bez asistence.
     
    56:23
    Hrubec zůstává na střídačce, Třinec to zkusí v šesti proti čtyřem!
     
    56:23
    Dravecký nahrával před bránu Krepsovi, jenž byl faulován a Třinec bude mít opět přesilovku. Za nedovolené bránění jde pykat Šimánek.
     
    55:10
    Dnešní utkání sleduje ve FORTUNA aréně 5056 diváků, kteří nyní přihlíží tomu, jak se Nosek vrací z trestné lavice. Hosté jsou kompletní.
     
    53:10
    A Východočeši jdou do početní výhody, Nosek si u trestoměřičů odpyká dvě minuty za podražení.
    52:28 Rastislav DEJ - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Podruhé v zápase jde Mountfield do dvougólového vedení! Dietz vyslal do samostatného úniku RASTISLAVA DEJE, jenž si se svou příležitostí věděl rady – zamířil přesně pod Hrubcovu vyrážečku a rozvlnil tak třineckou síť. Asistence: Stanislav Dietz.
     
    50:17
    Bednář předvedl svou bruslařskou rychlost, objel bránu a nahrával osamocenému Dejovi, nahrávka však šla příliš dozadu a Dej nestihl zakončit do odkryté brány!
     
    49:25
    Džerinš dobře tečoval střelu od modré čáry, Hrubec však stihl vykopnout levý beton!
     
    43:41
    A přesilovku si nyní zahrají i Třinečtí, neboť Picard je potrestán za zásah do oblasti hlavy a krku. Kromě dvouminutového vyloučení obdržel i osobní desetiminutový trest.
     
    42:53
    Nejprve Newton vystřelil od modré čáry a vyražený puk si pak našel Köhler, Hrubec však natáhl vyrážečku!
     
    41:15
    Hradečtí si zahrají v početní převaze, Dravecký totiž inkasoval dvě minuty za držení protihráče.
     
    37:45
    Skvělé napadání a nechybělo mnoho k tomu, aby to bylo opět o dva góly! Newton si sjel před brány, vystřelil a vyražený puk ještě zkoušel jednoruč dostat do brány, zastavila ho ale tyč.
    35:16 Cory KANE - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka je velmi rychle využita a Oceláři snižují na rozdíl jednoho gólu! A akce to byla vskutku povedená. Na jeden dotek putoval puk po ose Irgl – Dravecký až do mezikruží CORYMU KANEOVI, jenž z voleje našel recept na Rybára. Asistence: Vladimír Dravecký, Zbyněk Irgl.
     
    34:55
    Přesilovou hru si zahrají Třinečtí, neboť Džerinš se provinil hákováním a už putuje na trestnou lavici.
     
    32:59
    Tak tohle byl obrovský závar před hradeckou bránou! Už se zdálo, že puk je dokonce v síti, Rybárovi a jeho spoluhráčům se však povedlo udržet černou pryž před čárou!
    32:29 Alexandre PICARD - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Předchozí akce třetímu hradeckému útoku ještě nevyšla, nyní už ale může slavit! Základem celé akce byl vybojovaný puk v útočném rohu, odkud s ním ALEXANDRE PICARD vybruslil až před Hrubce a mezi rukou a tělem vstřelil svůj druhý extraligový gól. Bez asistence.
     
    32:09
    Picard předložil černou pryž do mezikruží osamocenému Jarůškovi, jenž mířil nad Hrubcův levá beton. Třinecký gólman ale vytáhl zákrok lapačkou a může si nyní oddechnout při komerční přestávce.
     
    30:20
    Jarůšek s Picardem zavařili hostující obraně s Hrubcem v čele, puk se jim ale za čáru dostrkat nepovedlo!
     
    28:04
    Další parádní zákrok Šimona Hrubce! Beránek z pravého kruhu střílel na vzdálenější tyč, hostující brankář ale dokázal zasáhnout vyrážečkou či možná dokonce i holí.
    25:22 Roman KUKUMBERG - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Trochu šťastná trefa, ale i ta se počítá, domácí jdou do vedení! Na levé straně se s kotoučem prosmýkl do prostoru kruhu ROMAN KUKUMBERG. Jeho první střela byla obráncem odražena do brankoviště, kam Kukumberg natáhl hokejku a dostal kotouč až do sítě. Bez asistence.
     
    22:50
    Hradečtí vystrčili v dvojnásobné početní nevýhodě růžky! Dej zastavil na útočné modré puk a v přečíslení ho předložil Kukumbergovi. Ten pálil na vzdálenější tyč, Hrubec však nechal vyniknout lapačku.
     
    22:07
    A Třinec bude hrát přesilovku, po vypršení Jankova trestu dokonce dvojnásobnou! Picard jde pykat za sekání.
     
    21:59
    Irgl měl blízko ke gólu ve vlastním oslabení, situace, kdy se Rybár ocitl mimo brankoviště ale nevyužil. Následně je Štajnoch vyloučen za držení protihráče a bude se hrát ve čtyřech.
     
    20:33
    Jank soupeři nedovoleně bránil a putuje dnes již podruhé za katr. Hradec tak má k dispozici početní výhodu.
     
    19:45
    Ještě jsme mohli být svědky branky v závěru třetiny! Dej se úplně sám dostal do mezikruží, kde však bekhendem neuspěl.
     
    16:13
    První přesilovka dnešního klání přichází až v závěru první třetiny a zahrají si ji Hradečtí. Bohumil Jank jde pykat za vysokou hůl.
     
    15:29
    Závar před hradeckou bránou! Střelu zprava vyrazil Rybár před sebe a Kaneovi moc nechybělo, aby prostrčil puk mezi betony. Také východočeský brankář je však zatím také stoprocentní a i tuto situaci dokázal vyřešit.
     
    14:36
    Výborná akce Jaroslava Dvořáka! Mladý útočník nejprve vybojoval puk, poté za bránou zmátl třineckého beka a předložil krásnou přihrávku Knotkovi, jenž střílel z první. Akci nepřál jen Hrubec, který předvedl další úspěšný zákrok.
     
    10:59
    Picard nabral tempo a na pravém kruhu přenechal Jarůškovi, jehož však vychytal zatím bezchybný Hrubec!
     
    07:59
    Tak tohle byla zatím největší gólová příležitost! Jarůšek předložil luxusní kotouč Picardovi, který už už mířil do odkryté brány, z ničeho nic se ale objevil Hrubcův beton a odvrátil téměř jistý gól!
     
    07:38
    Kreps těsně před Rybárem tečoval letící kotouč, hradecký brankář ale zareagoval včas!
     
    07:04
    Štajnoch střílel od modré a Köhler dobře clonil před bránou, Hrubec si ale poradit dokázal!
     
    02:32
    Jarůšek dostal nahrávku příliš dozadu na to, aby sám před bránou zakončil přesněji. Úspěšná nebyla ani následná dorážka, kterou se ze vzduchu snažil usměrnit za čáru Newton.
     
    00:37
    Jenže ne na dlouho! Úplně volnému Šimánkovi postrčil puk do mezikruží Džerinš, hradecká dvaadvacítka si však vylámala zuby na Hrubcovi.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 26. Kukumberg, 33. Picard, 53. Dej (Dietz), 57. Červený, 59. Džerinš (Picard, Šimánek) – 36. Kane (Dravecký, Irgl)


    Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Čáp, Vydarený (A), Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Plášil – Červený (A), Džerinš, Šimánek – Köhler, Bednář (C), Dej – Jarůšek, Kukumberg, Picard – P. Beránek, T. Knotek, J. Dvořák.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Linhart, Jank, M. Doudera, Štebih, Nosek, Adámek – Irgl (C), Kane, Špirko – Dravecký, Kreps, Rákos – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Hladonik, M. Kovařčík, Chmielewski – Cienciala.

    Rozhodčí: Lacina, Mrkva – Kotlík, Zíka
    ocianews.com