Litvínov – Sparta 3:2 (kon.) | K. Vary – Plzeň 0:3 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 2:3 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Piráti Chomutov
Neděle 08.01.2017, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Závěrečný tlak Boleslavských se nekonal, Chomutov si tak dnes z města automobilů plný počet bodů za vítězství poměrem 3:2! Do závěrečné periody lépe vstoupili Bruslaři, o vyrovnání se ve třiačtyřicáté minutě po Vampolově pasu postaral Urban. Nerozhodný stav vydržel necelých osm minut, po Hanzlíkově hrubici ve středním pásmu se do samostatného úniku dostal Michal Vondrka, který vymíchal Maxwella a rozhodl o osudu dnešního klání! Ode mě je to z Mladé Boleslavi pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a někdy příště se budu těšit na počtenou! (20:08:12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Po skrumáži mezi kruhy puk vyplaval u Pavla Musila, který jej hodlal nahodit na Laca, v klíčový moment se ale zapotácel a přišel o něj.
     
    59:03
    Hostům se podařilo dostat puk do středního pásma, kde jej sebral Trončinský, který jej okamžitě nahodil na Laca. O další vyhození se postaral Vondrka, tentokráte z toho ale bude zakázané uvolnění.
     
    58:41
    Domácí si vybrali oddechový čas, po jehož vypršení už se zpět na ledovou plochu nevrátil brankář Maxwell – domácí tak své štěstí zkusí v šesti!
     
    58:19
    Teď ale ve středu pole chyboval Hanzlík, hosté se tak mohli vydat do přečíslení tří proti jednomu, které zakončoval Kämpf, Maxwell ale stačil zasáhnout! Následně ještě dorážel Huml, Středočechy ale znovu podržela pravá tyč!
     
    57:49
    Hosté už zcela rezignovali na jakékoliv útočení, pouze číhají na boleslavské akce, což se jim zatím bez vážnějších problémů daří.
     
    57:13
    Po Stříteského nahození puk v rohu kluziště vybojoval, po jehož střele puk zazvonil o oblouk hostující branky. Krátce nato ještě Laca prověřil Vampola, slovenský gólman ale znovu číhal tam, kde měl.
     
    56:51
    Bruslaři se ještě udrželi v útočném pásmu, Petr Vampola získal puk za brankou a předložil jej pro mezi kruhy stojícího Látala, ten ale našel pouze Lacovu lapačku.
     
    56:03
    Chomutovští zaspali při návratu do defenzivy, přečíslení dvou proti jednomu vyřešil Lenc pasem do jízdy Tomáše Hyky, puku ale dodal až příliš razance, čehož využil zasahující Laco.
     
    55:28
    Domácí v plném počtu.
     
    55:13
    Hosté kombinovali v Maxwellově bezprostřední blízkosti, Vondrka si nakonec vybruslil zpoza branky a ke skórování vybídl Humla, ten ale v dobré pozici kotouč netrefil.
     
    54:35
    Bruslaři po vyhození spěšně odjeli na střídačku a zcela zapomněli na Flemminga, jenž se chtěl vydat vstříc Lukášovi, postrádal ale rychlost, a jeho pokus tak byl vracejícím se Voráčkem ztečován do ochranné sítě.
     
    54:09
    Teď měli domácí štěstí! Po rychlé kombinace se puk dostal na modrou čáru k Valachovi, jehož rána se nakonec zastavil na tyči domácí svatyně!
     
    53:36
    Skokanova rána, do které si lehl Kučný.
     
    53:28
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Petr Vampola – 2 min., držení protihráče).
     
    53:20
    Piráti dobře hlídají přechod domácích přes útočnou modrou a hájí své hubené vedení.
     
    52:09
    Boleslav je v pásmu Chomutova, ale hosté je drží spíše u mantinelu, ke střele se domácí vůbec nedostali.
     
    51:35
    Hyka to napálil do Laca, Lenc už k dorážce dojel příliš pozdě.
    Marken.cz

    Zdena Bobková

    Branky a nahrávky: 18. Lenc (Musil, Hanzlík), 43. Urban (Vampola) – 21. Vondrka (Rutta, Skinner), 22. Huml (Valach, Flemming), 51. Vondrka


    BK Mladá Boleslav: Maxwell (Lukáš) – T. Voráček, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Štich, Trončinský – Lenc, Musil, Hyka – Pabiška (A), Klepiš, Pospíšil – Látal, Žejdl, Jonák – Urban, Vampola (A).
    Piráti Chomutov: J. Laco (Král) – R. Havel, Flemming, Skinner, Valach, Kudělka, Rutta, L. Chalupa – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, Raška, Skokan – Poletín, Kämpf, Koblasa – Lauko, Šťovíček, Hlava – Kaše.

    Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Flegl, Polonyi

    Diváci: 2 754
    ocianews.com