Kanada – Rusko 4:2 (kon.) | Švýcarsko – Česko 3:2 (1:0 po s.n.) | Švédsko – USA 0:4 (kon.)
Finsko – Japonsko 2:0 (kon.)
konec
Kanada
4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Rusko
Neděle 08.01.2017, 15:30 • Zlín • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:29 Brette PETTETOVÁ - 4:2
     
    52:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rusky si teď špatně rozebraly své protihráčky, čehož Kanada okamžitě využila. Puk nahozený zpoza branky si našel cestu až k volné BRETTE PETTETOVÉ, která jej okamžitě zametla do sítě. Asistence: Sophie Shirleyová a Amy Potomaková.
    45:44 Amy POTOMAKOVÁ - 3:2
     
    45:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka a Kanada si bere zpět vedení. Útočná pětice nadělala svým pohybem v ruské obraně chaos a především díky důrazu na brankovišti vydolovala AMY POTOMAKOVÁ puk, který byl už téměř pod kontrolou ruské brankářky. Kanadská útočníce pak chladnokrevně zavěsila do odkryté klece. Asistence: Sophie Shirleyová a Brette Pettetová.
    28:48 Audrey-Anne VEILLETTEOVÁ - 2:2
     
    28:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky rychle odpovídají. AUDREY-ANNE VEILLETTEOVÁ dostala z rohu kluziště přesnou přihrávku před branku, odkud bekhendem trefila horní roh ruské branky. Asistence: Gabrielle Davidová.
    28:10 Aljona STAROVOJTOVOVÁ - 1:2
     
    28:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusky otáčejí stav utkání! ALJONA STAROVOJTOVOVÁ se vrátila z trestné lavice a posílá svůj tým do vedení. Ruská hráčka si nabruslila do pásma a střelou nad lapačku k bližší tyči překonala kanadskou brankářku. Asistence: Taťjana Šatalovová.
    24:19 Oxana BRATIŠEVOVÁ - 1:1
     
    24:19
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jako podle slavného ruského románu Zločin a trest! Kanaďanky nevyužily velkou příležitost ke skórování a Rusky je za to o chvíli později trestají. OXANA BRATIŠEVOVÁ z levého hruhu zamířila přesně a rozjásala své spoluhráčky. Máme vyrovnáno 1:1! Asistence: Alina Orlovová.
    08:25 Alexa VASKOOVÁ - 1:0
     
    08:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky, které dosud hrály docela nevýrazně, se prosazují z první vážnější šance. Hned po vhazování vyslaly puk směrem na branku, kde ALEXA VASKOOVÁ uplatnila svůj důraz a dotlačila puk přes ležící brankářku do sítě. Asistence: Maegan Beresová.

    Vojtěch Jurák

    Branky a nahrávky: 9. Vaskoová (Beresová), 29. Veilletteová (Davidová), 46. Potomaková (Shirleyová, Pettetová), 53. Pettetová (Shirleyová, Potomaková) – 25. Bratiševová (Orlovová), 29. Starovojtovová (Šatalovová)


    Kanada: D'Astous-Moreauová (Rangerová) – Hobsonová, Vorsterová, Woodová, Hectorová, James-Mitchellová, Knowlesová (A), Bucklesová – Beresová, Vaskoová (A), Bellová (C) – Shirleyová, Pettetová, Potomaková – Wattsová, Maltaisová, Fillierová – Eliaová, Veilletteová, McQuiggeová – Davidová.
    Rusko: Merkuševová (Farchutdinovová) – Klimkinová, Pirogovová (C), Provorovová, Orlovová, Bobrovová, Zuboková, Savoninová, Kuzněcovová – Šatalovová, Starovojtovová, Dobrodějevová – Bolgarevová (A), Bratiševová, Běloglazovová – Dorofejevová (A), Kulišovová, Rodnovová – Naděždinová, Mezencevová, Širokovová.

    Rozhodčí: Hillerová – Anderssonová, Heikkinenová.
    thejrc.org