Frölunda – Fribourg 5:1 (kon.) | Växjö – Sparta 1:2 (kon.)
konec
Frölunda HC
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Fribourg-Gottéron
Úterý 10.01.2017, 19:00 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg • Hokejová Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (21:15:56)
     
    Střely na branku: 30 – 22
     
    Je dobojováno. Domácí Frölunda zvládla na svém ledě roli papírového favorita a vítězí 5:1. Pro odvetu, která se bude hrát za týden ve Fribourgu, jsou na tom lépe než hosté. Uvidíme, jak to nakonec celé dopadne a kdo postoupí do vytouženého finále.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Kotouč mají na svých holích domácí hokejisté a už ho nepustí. Zápas je tak definitivně u konce a diváci se už zvedají ze sedadel a tleskají ve stoje svému celku za výhru v dnešním utkání.
     
    59:15
    Hráči Fribourgu kroužili dlouho před brankou Frölundy, až se sami připravili o kotouč. Na druhé straně pak pálil Figren, ale Saikkonen si připsal další přesný zákrok.
     
    58:23
    Sprunger zamíchal kotoučem před domácí brankou a následně pak vystřelil. Ale Gustafsson se opět nachytat nenechal a ukrývá puk ve své lapačce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:28
    O osudu tohoto zápasu je už rozhodnuto a ani jeden tým se příliš nikam nežene. Domácí mají velký náskok a hosté už vědí, že ho dohnat nemohou.
     
    57:03
    Je to tak. Domácí jsou už v plném počtu.
     
    56:29
    A znovu domácí vyhazují puk do bezpečí a vypadá to, že i další své oslabení už zvládnou.
     
    55:55
    Domácí se zatím v oslabení dobře brání a nepouštějí tak hosty do zakončení. Následně pak se také osvobozují a kotouč letí až před Saikkonena.
     
    55:03
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Larsson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:55
    Od modré čáry vyslal jedovatou střelu Picard, ale ta byla obranou Frölundy zblokována do ochranné sítě.
     
    54:03
    Hosté jsou uhnízděni v pásmu Frölundy a snaží se alespoň vsítit ještě jednu branku. To se jim však nedaří a hru na druhou stranu otáčí znovu domácí Frölunda.
     
    53:09
    John Fritsche střílel z prostoru mezi kruhy, ale jeho táhlá střela skončila v náruči Gustafssona, který si tak připisuje další přesný zákrok.
     
    52:15
    Probíhá krátká pauza. Jeden ze sudích dostal pukem do obličeje a přichází tak jeho ošetření.
     
    52:12
    Mattia Ritola si nabruslil před Gustafssona, ale místo střely volil přihrávku na svého spoluhráče. Ten poté branku domácího celku minul.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 13. Nyberg (Donovan, Lundqvist), 27. Rosseli-Olsen (Stålberg, Nørstebø), 30. Tömmernes, 41. Rosseli-Olsen (Lasu, Stålberg), 44. Larsson (Rosseli-Olsen, Stålberg) – 15. Neuenschwander (Stalder, Leeger)


    Frölunda HC: Gustafsson (Bakala) – Westerlund, Tömmernes (A), Nørstebø, Larsson, Donovan, Nyberg, Johannesen – Hjalmarsson, Lundqvist (C), Wellman – Rosseli-Olsen, Lasu (A), Stålberg – Sundström, Figren, Grundström – Fjellström, Ehn, Olofsson – Bergenheim
    Fribourg-Gottéron: Conz (od 44. Saikkonen) – Picard (A), Rathgeb, Stalder, Leeger, Kienzle, Abplanalp, Chavaillaz – Sprunger (C), Birner, Červenka – Fritsche, Neuenschwander, Rivera (A) – Mottet, Mauldin, Ritola – Neukom, Chiquet, Steiner – Schmutz

    Rozhodčí: Fonselius, Kaukokari (oba FIN) – Haster, Pihlblad (oba SWE)
    Úterý 17.01.2017
    Fribourg - Frölunda 0:4

    Branky a nahrávky: 13. Bergenheim (Ehn, Olofsson), 21. Tömmernes, 39. Figren (Bergenheim), 42. Grundström (Larsson, Lundqvist)

    thejrc.org