Buffalo – Philadelphia 4:1 (kon.) | Carolina – Columbus 5:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 2:1 (po pr.)
St. Louis – Boston 3:5 (kon.) | Chicago – Detroit 4:3 (po pr.) | Edmonton – San Jose 3:5 (kon.)
Anaheim – Dallas 2:0 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:3 (0:1, 3:2, 2:0)
Columbus Blue Jackets
Středa 11.01.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:39 Victor RASK - 5:3
     
    59:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jeff Skinner z levého křídla diagonální přihrávkou přenesl hru do pravého kruhu pro vhazování, odkud VICTOR RASK pohodlně nikým neatakovaný zamířil do prázdné brány. Asistence: Jeff Skinner a Justin Faulk.
     
    59:30
    Sam Gagner se ocitl před bránou ve slibné šanci, jenže trefil pouze hruď Cama Warda, který jeho pokus vyrazil!
     
    59:00
    Justin Faulk z obranného pásma vyhodil puk tak, že skončil těsně vedle pravé tyče na zakázaném uvolnění poté, co předním netrefil prázdnou bránu ve velké šanci na levém křídle od mantinelu Jeff Skinner!
     
    58:15
    Anton Forsberg se vydal na střídačku a Columbus to zkouší ve hře bez brankáře!
     
    55:06
    Brock McGinn z mezikruží mířil mezi betony Antona Forsberga, brankář Columbusu ale předvedl dobrý reflex a v blízkosti své pravé tyče jeho pokus vyrazil mimo!
     
    54:32
    Teuvo Teräväinen před bránou skvěle tečoval nahození z levého křídla, Anton Forsberg ale předvedl dobrý zákrok a hrudí puk vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    51:51
    Scott Hartnell se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže Cam Ward dokázal jeho střelu zápěstím mířící k pravé tyči levým betonem vyrazit!
     
    48:03
    Derek Ryan se ocitl před bránou ve velké šanci, jenže Anton Forsberg proti jeho střele letící těsně nad ledem skvěle zakročil pravým betonem a vyrazil ji mimo!
     
    46:48
    Cam Ward skvěle zasáhl levým betonem proti střele Boonea Jennera, který se vzápětí k dorážce nedostal!
    43:50 Jordan STAAL - 4:3
     
    43:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Elias Lindholm napřáhl na vrcholu pravého kruhu ke krásné střele zápěstím, kterou jemně tečoval clonící JORDAN STAAL a puk po ní zamířil do bližního horního rohu brány. Hurricanes potřetí v zápase vedou! Asistence: Elias Lindholm.
    39:05 Brandon SAAD - 3:3
     
    39:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    BRANDON SAAD vyrazil po levé straně rychle do přečíslení dva na jednoho, které se rozhodl v mezikruží zakončit rychlou střelou zápěstím a mezi lapačkou a tělem brankáře Cama Warda zamířil ke vzdálenější pravé tyči. Columbus v závěru pohledné prostřední části vyrovnal na 3:3! Asistence: Alexander Wennberg.
     
    35:41
    Brett Pesce fauloval pronikajícího Brandona Saada a za držení dostal dvouminutový trest.
     
    35:41
    Anton Forsberg pravým betonem vyrazil střelu Hurricanes z pravého křídla a na opačné straně se ze strany krásně protáhl před bránu Brandon Saad, který byl faulován a střelou zápěstím našel pouze hruď Cama Warda! Brankář Caroliny si vzápětí poradil i s dorážkou a přerušil hru.
    34:17 Forsberg skvělým zákrokem rozbil přečíslení Caroliny!
     
    34:17
    Viktor Stålberg na levém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a nádhernou přihrávkou našel ze druhé vlny najíždějícího Joakima Nordströma, který z pravého kruhu pro vhazování bez přípravy mířil nad ledem k pravé tyči, jenže Anton Forsberg předvedl fantastický zákrok, když lapačkou jeho pokus vyrazil před sebe a vzápětí hru přerušil!
    33:58 Brock MCGINN - 3:2
     
    33:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Matt Tennyson krásně objel bránu po nabrání rychlosti na pravém křídle a poté zpoza ní našel krásnou přihrávkou mezi kruhy pro vhazování BROCKA MCGINNA, který z blízkosti mezi betony Antona Forsberga procedil puk do brány. Asistence: Matt Tennyson a Ron Hainsey.
     
    33:08
    Jordan Staal si z pravého křídla obloukem krásně sjel před bránu a bekhendem mířil pod horní tyč, Anton Forsberg ale jeho pokus hrudí nebo vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    31:24
    David Savard se krásně protáhl do samostatného úniku, jenže střelou po ledě z blízkosti mezi betony Cama Warda nepřekonal! Columbus mohl otočit utkání, Ward ale řekl ne.
    28:01 Josh ANDERSON - 2:2
     
    28:01
    Columbus právě vstřelil branku!
    JOSH ANDERSON si z pravého křídla sjel obloukem před bránu a mezi dvěma protihráči puk bekhendem poslal do bližšího horního rohu brány. Cam Ward se sice pokoušel levým ramenem puk vyrazit nad bránu, jenže se mu to nepodařilo a stav utkání je nerozhodný 2:2!
    24:57 Derek RYAN - 2:1
     
    24:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jeff Skinner na pravém křídle vypálil od modré čáry a jinak skvělý brankář Anton Forsberg nedokázal jeho střelu udržet v náručí, čehož v blízkosti levé tyče dokonale využil DEREK RYAN, který z ostrého úhlu poslal puk do odkryté části brány. Carolina otočila stav utkání a vede 2:1! Asistence: Jeff Skinner a Victor Rask.
     
    22:15
    Markus Nutivaara předvedl v levém rohu útočného pásma pěkný forčeking a Viktor Stålberg ho holí zasáhl do obličeje.
    22:01 Jeff SKINNER - 1:1
     
    22:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Victor Rask v blízkosti levé tyče špičkou hole mezi dvěma protihráči posunul puk mezi kruhy pro vhazování, kde si ho zpracoval JEFF SKINNER a krásnou střelou zápěstím nad levým betonem Antona Forsberga zamířil k pravé tyči – 1:1! Asistence: Victor Rask a Derek Ryan.
     
    19:50
    Blue Jackets rychle vypálili po vhazování, jenže Cam Ward byl opět připraven a připsal si další dobrý zákrok!
    19:41 Skvělý Cam Ward sebral druhý gól Camovi Atkinsonovi!
     
    19:41
    Brandon Dubinsky krásně objel bránu a fantastickou bekhendovou přihrávkou přes šířku brankoviště našel na vzdálenější pravé tyči Cama Atkinsona, který z ostrého úhlu mířil těsně nad ledem do brány, jenže Cam Ward předvedl fantastický rozštěp a pod levým betonem dokázal puk na poslední chvíli zastavit! Neskutečný moment a zákrok brankáře Caroliny.
    17:29 Anton Forsberg maskou vyrazil střelu Teräväinena!
     
    17:29
    Teuvo Teräväinen se ocitl na vrcholu kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici a dobře mířil pod horní tyč, jenže Anton Forsberg zřejmě maskou dokázal jeho pokus vyrazit!
    15:43 Seth Jones tváří v tvář Camovi Wardovi neuspěl.
     
    15:43
    Seth Jones se ocitl sám v tváří v tvář Camovi Wardovi a dobře mířil z blízkosti zápěstím nad jeho levý beton, jenže brankář Caroliny ho dokázal zvednout a puk vyrazit!
     
    15:16
    Victor Rask dobře vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Anton Forsberg ji ale dokázal vestoje vykopnout pravým betonem!
     
    14:27
    Jeff Skinner dostal dvě minuty poté, co během forčekingu v útočném pásmu zbytečně podrazil jednoho z hráčů Columbusu, a přesilová hra Hurricanes je u konce.
     
    13:57
    Justin Faulk rozehrával v rohu obranného pásma, kde byl zasažen do obličeje holí Brandona Dubinskyho, a Carolina si zahraje druhou přesilovou hru.
     
    13:47
    Cam Ward při poskytnuté výhodě rychle vystartoval ze své brány a jeho spoluhráči si po rozehrávce zpoza brány málem vstřelili vlastní gól, vše ale dobře dopadlo! Kotouč se od vnějšího oblouku odrazil v blízkosti pravé tyče zpět do hry.
     
    08:30
    Markus Nutivaara rozehrával v obranném pásmu a napadající Sebastian Aho ho poslal k ledu. Útočník Caroliny dostal dvě minuty za sekání a také Columbus si zahraje první přesilovou hru.
     
    07:33
    Jeff Skinner krásně vypálil zápěstím z levého kruhu pro vhazování, Anton Fosberg byl ale připraven a po zákroku hrudí puk ukryl ve svém náručí.
     
    06:43
    Lukáš Sedlák na pravém křídle dobře vypálil z úhlu a mířil pod horní tyč, jenže Cam Ward skvěle zasáhl levým ramenem a jeho pokus vyrazil za bránu!
     
    03:29
    Boone Jenner byl v úvodu hodně vidět a dvakrát dobře vypálil, jenže nyní dostal dvě minuty za hákování a Carolina má k dispozici první přesilovou hru.
    01:08 Cam ATKINSON - 0:1
     
    01:08
    Columbus právě vstřelil branku!
    Cam Ward sice skvěle zasáhl proti střele Boonea Jennera z pravého kruhu pro vhazování pravým betonem, jenže vzápětí se dostal k puku CAM ATKINSON, který rychle vybruslil zpoza brány a bekhendem po ledě kotouč zametl k pravé tyči. Asistence: Jack Johnson a Boone Jenner.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 23. Skinner (V. Rask, D. Ryan), 25. D. Ryan (Skinner, V. Rask), 34. B. McGinn (Tennyson, Hainsey), 44. J. Staal (E. Lindholm), 60. V. Rask (Skinner, Faulk) – 2. Atkinson (J. Johnson, Jenner), 29. J. Anderson, 40. Saad (Wennberg)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Leighton) – Hainsey, Faulk (A), Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner (A), V. Rask, D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), E. Lindholm – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nordström, McClement, Stålberg. Hlavní trenér: Bill Peters.
    Columbus Blue Jackets: Forsberg (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara, Prout – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – W. Karlsson, J. Anderson, Hartnell – Sedlák, Gagner. Hlavní trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Chris Rooney. Čároví: Scott Cherrey, Brian Murphy

    Diváci: 9351
    thejrc.org