Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhřeb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
konec
SKA Petrohrad
5:3 (2:1, 2:2, 1:0)
Avangard Omsk
Středa 11.01.2017, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:49
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ilja Zubov – 2 min., hákování).
     
    52:25
    Další možnost SKA pro navýšení náskoku! Dacjuk se na levé straně ocitl poměrně nehlídaný, jenže poloodkrytou bránu pouze přestřelil. Tohle by byl defintivní hřebíček do omské rakve, to zcela určitě.
    49:53 Maxim ČUDINOV - 5:3
     
    49:53
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    MAXIM ČUDINOV byl dnes po celou dobu při chuti a nakonec si tenhle úspěch zasloužil. Jakmile mu do jízdy nabil Plotnikov, nezdráhal se vyslat od modré čáry ostrou dělovku. A na tuhle střelu byl Šilin jednoduše krátký. Asistence: Sergej Plotnikov, Pavel Dacjuk.
     
    46:58
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Ketov – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:45
    Nádherná ukázka petrohradského umění! Šipačov ve správnou chvíli nahrál na pravou stranu Čudinovovi, který zkusil jednoduchou kličku, ale sám před Šilinem neuspěl v koncovce. Dobrý zákrok předvedl hostující gólman.
     
    39:23
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., hákování).
    36:02 Vladimír SOBOTKA - 4:3
     
    36:02
    Avangard právě vstřelil branku!
    VLADIMÍR SOBOTKA si připisuje krátce po usednutí Ketova na trestnou lavici svou druhou branku. A hosté jsou zpátky v zápase! Trefil se po parádní a především rychlé kombinaci u tyčky Šesťorkina, kde se nacházel trestuhodně zcela nehlídaný. Asistence: Erik Gustafsson, Vitalij Meňšikov.
     
    35:56
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Ketov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:55
    Šest minut do konce. Petrohrad je i nadále lepším mužstvem. A třeba před pár okamžiky mohl přidat další zásah Čudinov, kdyby ovšem přihrávka neminula jeho hokejku o kousek. Jinak by snad z dvaceti čísel pálil do zcela odkryté svatyně.
    31:22 Nikolaj LEMŤUGOV - 4:2
     
    31:22
    Avangard právě vstřelil branku!
    Že by hosté vykřesali jakousi jiskřičku naděje? Určitě tomu tak může být. Sobotka si v útočném pásmu zpracoval puk ve vzduchu rukou, položil ho na hokejku a přihrál do strany NIKOLAJOVI LEMŤUGOVOVI. Ten pak střelou z první překonal Šesťorkina, jenž se nestačil přemístit. Asistence: Vladimír Sobotka, Alexander Pěrežogin.
     
    30:31
    Nádherná kombinace petrohradského celku! Šipačov našel u tyčky svou přihrávkou Guseva, jenže ten tečoval pouze vedle brány.
     
    28:36
    Střídání v týmu Avangard Omsk: ze hřiště odchází Dominik Furch, přichází Oleg Šilin.
    28:36 Viktor TICHONOV - 4:1
     
    28:36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A Furch nakonec inkasoval čtvrtou brankou během krátké chvíle. Pochopitelně že v hostující brance dojde k záměně, český gólman nebude vzpomínat na tenhle duel v nejlepším. VIKTOR TICHONOV se po nahození Prochorkina nejlépe zorientoval před brankovištěm a podél betonu dokázal zakončit. Asistence: Nikolaj Prochorkin, Jevgenij Ketov.
    26:42 Ilja KOVALČUK - 3:1
     
    26:42
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    I třetí přesilovku SKA dokázal využít. Zatím právě tenhle faktor je tím rozhodujícím v tomto utkání. Nyní se po dvou zaznamenaných asistencích prosadil ILJA KOVALČUK, který po přihrávce od Šipačova z mezikruží nekompromisně propálil Furcha. Asistence: Vadim Šipačov, Nikita Gusev.
     
    26:34
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Nikolaj Lemťugov – 2 min., hákování).
     
    24:28
    Šipačov se na pravém kruhu dostal k ostrému zakončení! Ocitl se v opravdu hodně slušné možnosti. Nicméně po přihrávce z mezikruží od Guseva nikým nehlídaný a neatakovaný pálil trestuhodně vedle Furchovy brány.
     
    21:49
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., hákování).
     
    18:48
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Širokov – 2 min., podražení).
     
    10:35
    Dadonov se dostal do úniku! Byl to souboj pouze mezi ním a Furchem. Snažil se najít skulinku mezi jeho betony, ovšem trefil pouze nastavenou hůl českého brankáře.
    07:19 Vadim ŠIPAČOV - 2:1
     
    07:19
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    I druhou přesilovku nakonec domácí dokázali přetavit v gól. Gusev vypálil z ostrého úhlu a od Furcha se puk odrazil na druhou stranu. Tam se nacházel zcela volný VADIM ŠIPAČOV, který už neměl problém navrátit SKA ztracené vedení. Asistence: Nikita Gusev, Ilja Kovalčuk.
     
    06:32
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Artur Lauta – 2 min., podražení).
    04:03 Vladimír SOBOTKA - 1:1
     
    04:03
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak tohle je blesková odpověď hostujícího celku. Pěrežogin se řítil s VLADIMÍREM SOBOTKOU do útoku dva na jednoho, druhý jmenovaný pak obdržel přesnou přihrávku a do prázdné brány vedle ležícího Šesťorkina neměl problém skórovat. Asistence: Alexander Pěrežogin, Nikolaj Lemťugov.
    03:03 Sergej PLOTNIKOV - 1:0
     
    03:03
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí začínají hodně zostra. První početní výhoda a hned je z toho první gól. Dacjuk našel přihrávkou z levé strany na druhé straně SERGEJE PLOTNIKOVA, který snadno zacílil za záda pozdě se přesunujícího Furcha. Asistence: Pavel Dacjuk, Ilja Kovalčuk.
     
    02:21
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexandr Kučerjavenko – 2 min., nedovolené bránění).

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 4. S. Plotnikov (Dacjuk, Kovalčuk), 8. Šipačov (N. Gusev, Kovalčuk), 27. Kovalčuk (Šipačov, N. Gusev), 29. Tichonov (Prochorkin, Ketov), 50. Čudinov (S. Plotnikov, Dacjuk) – 5. Sobotka (Pěrežogin, Lemťugov), 32. Lemťugov (Sobotka, Pěrežogin), 37. Sobotka (Gustafsson, Meňšikov)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Chafizullin, A. Bělov, Čudinov, Zub, J. Jakovlev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk, Kovalčuk – Dadonov, Šipačov, N. Gusev – Barabanov, Koskiranta, Širokov – Ketov, Prochorkin, Tichonov.
    Avangard Omsk: Furch (29. Šilin) – Martynov, J. Medveděv, Meňšikov, Gustafsson, Grigorjev, Nikitin, A. Osipov – Pěrežogin, Sobotka, Lemťugov – Pestuško, Zubov, I. Michejev – Lauta, Kučerjavenko, Booth – Machanovskij, Juňkov, Fiščenko.

    Rozhodčí: Naumov, Olenin – Pronskich, Šichanov
    ocianews.com