Alavés – La Coruňa 1:1 (kon.) | Cordoba – Alcorcon 1:2 (kon.) | Villarreal – Real Sociedad 1:1 (kon.)
Barcelona – Ath. Bilbao 3:1 (kon.)
konec
Cordoba CF
1:2 (1:0)
AD Alcorcon
Středa 11.01.2017, 19:00 • Estadio Nuevo Arcángel, Córdoba • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu! Vítejte u textového přenosu z odvetného utkání osmifinále Copa del Rey. Společně se podíváme na duel mezi Córdoba CF a AD Alcorcón. Výkop je stanoven na 19 hodin.
     
    První zápas

    Úvodní souboj se hrál před týdnem na hřišti Alcorcónu. Alcorcón byl po celou dobu utkání lepším týmem a vypracoval si několik nadějných možností. Córdoba se směrem dopředu nezmohla vůbec na nic a může děkovat brankáři Kieszekovi, že dnes nebude muset dotahovat manko. Šance na postup jsou před odvetou otevřené.
     
    Úvodní sestavy:

    Córdoba CF: Kieszek – Cisma, Bijimine, Antonito, Caro – Rios – Juli, Riso, Esteve, Donoso – Piovaccari
    Náhradníci: Vito, Ríos, Alfaro, Ramos, Caballero, Marković, Galán

    AD Alcorcón: Jimenéz – Nelson, Paez, Elgezabal, Bellvis – Toribio, Rey – Alejo, Tropi, Plano – Rodríguez
    Náhradníci: Dmitrović, Vega, Pérez, Víctor, Kadir, Luque, Rodríguez

    Rozhodčí: Javier – Raúl, Alfredo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Córdoba sehraje zápas v zelenobílém, zatímco Alcorcón přijel ve žlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Alcorcón se okamžitě vydal do útoku, ale přihrávku podél pravé postranní čáry zastavil Caro.
     
    2
    Piovaccari sprintoval za obranu Alcorcónu, kam směřovala vysoká přihrávka. Domácí útočník se po míči natahoval, ale nakonec jej nezachytil.
     
    3
    Rios operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista se pokusil zahrát na jesličky Toribiovi, ale hostující záložník se nenechal zesměšnit.
     
    4
    Na druhé straně se za obranu Córdoby řítil Rodríguez. Hostující útočník mohl postupovat sám na brankáře, ale radost mu pokazil asistent rozhodčího, ofsajd.
     
    5
    Rios dostal vysokou přihrávku na pravou stranu pokutového území a z voleje hledal spoluhráče před brankou. Vzrušení však bylo zbytečné, protože Rios se pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    6
    Domácí celek zahrával první rohový kop dnešního utkání. Centrovaný míč přilétl na do pokutového území, Juli okamžitě pálil, ale Jimenéz byl na místě.
     
    7
    Córdoba je v úvodních minutách aktivnějším celkem. Domácí kombinují s míčem na polovině hrací plochy a hledají skulinky v defenzívě Alcorcónu.
     
    8
    A další ofsajd na domácí straně! Rios si znovu řekl o přihrávku k postranní čáře, ale podruhé v utkání si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    9
    Córdoba právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení hned v úvodu utkání! FEDERICO PIOVACCARI přečetl špatnou rozehrávku soupeře, zmocnil se míče, pláchl obraně a tváří v tvář brankáři chladnokrevně zakončil k tyči!
    9. Federico PIOVACCARI - 1:0
     
    11
    Hosté zahrávali přímý kop z nadějné pozice. Nadýchaný centr se snášel na malé vápno, kde však zasáhl připravený obránce Antonito.
     
    12
    Domácí fanoušci jsou se vstupem Córdoby do utkání nadmíru spokojení a oslavují vedení svého celku hlasitým skandováním. Domácím hráčům se nyní musí hrát opravdu skvěle.
     
    13
    Tropi ukradl domácímu celku míč těsně před hranicí pokutového území Alcorcónu, snažil se jej potáhnout na polovinu soupeře, ale byl nedovoleně zastaven.
     
    14
    Caro si splnil své defenzivní povinnosti. Domácí obránce se pustil do hlavičkového souboje se soupeřem a s přehledem dopravil míč do autu.
     
    15
    Alcorcón zahrával další přímý kop. Hosté se po jednom ze sporných soubojů v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí jejich žádosti nevyhověl.
     
    16
    Hosté mohli vyrovnat po rohovém kopu! Míč se po několika odrazech dostal na zadní tyč, kde zakončoval Piano, ale v záklonu nenasměroval balón mezi tři tyče!
    16. Možnost Alcorcónu po rohovém kopu
     
    17
    Esteve zajel nohou napřed do jednoho ze soupeřů a za svůj ostrý skluz dostává od hlavního arbitra žlutou kartu.
     
    18
    Kieszek nikam nespěchal a počkal s rozehrávkou z vlastního vápna až na příchod napadajícího soupeře. Domácí gólman poté nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    19
    Federico Piovaccari parádně napadal rozehrávku Alcorcónu před jeho pokutovým územím. Autor dosud jediné branky se málem zmocnil míče.
     
    20
    Córdoba zahrávala přímý kop. Zajímavý centr proskákal pokutovým územím, ale nikdo ze čtyř natahujících se hráčů domácího celku na něj nedosáhl.
     
    21
    Tropi dostal parádní přihrávku vzduchem do volného prostoru. Hostující záložník však dlouho otálel a nakonec celou akci Alcorcónu zabrzdil.
     
    22
    Córdoba zatím hraje opravdu výborně. Před branku Alcorcónu přilétl vysoký centr z pravé strany, ale agilní Piovaccari se tentokrát k míči neprodral.
     
    23
    Kieszek vystartoval z brankové čáry, aby zastavil prudkou pobídku do pokutového území. Domácí brankář prokázal skvělé čtení hry a nepustil Rodrígueze do šance.
     
    24
    Domácí celek zahrával další přímý kop! K hlavičce v pokutovém území se dostal Antonito, ale Jimenéz jeho hlavičku vytěsnil.
     
    25
    Donoso se skvěle vrátil na vlastní polovinu a parádně načasovaným skluzem obral soupeře o míč. Domácí záložník sklidil potlesk fanoušků.
     
    26
    Hosté kombinují s míčem na polovině hrací plochy a vyčkávají na skulinky v obraně Córdoby. Domácí fotbalisté se však skvěle pohybují.
     
    27
    Plano sprintoval vpřed za vysokou přihrávkou na pravou stranu hrací plochy. Hostující záložník svedl souboj s Carem, ale obránce Córdoby měl navrch.
     
    28
    Pedro Rios spěchal do pokutového území za krásným dloubákem přes obranu. Domácí fotbalista se sice dostal před svého strážce, ale Jimenéz byl u míče jako první.
     
    29
    Hra je přerušena! Na trávníku totiž zůstává ležet zraněný Rafael Paez. Hostující stoper dává jasným gestem najevo, že nebude schopen pokračovat.
     
    30
    Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Paez, přichází Vega.
     
    31
    Hosté sice aktivně napadají rozehrávku domácí obrany, nicméně zadáci Córdoby operují s míčem opravdu rychle a nedávají soupeři šanci.
     
    32
    Obrovská šance Córdoby! Pedro Rios dostihl míč do pokutového území, zpětnou přihrávkou jej poslal na hranici šestnáctky, kde se do něj opřel Donoso, ale Jimenéz jeho ránu vyrazil!
    32. Parádní zákrok hostujícího brankáře
     
    33
    Pedro Rios se tlačil do pokutového území za skákavou přihrávkou. Domácí útočník si chtěl obhodit střídajícího Vegu, ale nakonec neuspěl.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Toribio (AD Alcorcón).
     
    34
    Córdoba měla k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice. Pedro Rios vymyslel parádní centr na značku pokutového kopu, ale Luso neusměrnil míč mezi tři tyče.
     
    35
    Alcorcón se vydal do rychlého protiútoku. Alejo táhl akci hostů po pravém křídle, dostal se na hranici pokutového území, avšak jeho centr zablokoval obránce.
     
    36
    V posledních minutách se hraje v opravdu vysokém tempu. Domácí fotbalisté nyní hrozili na pravé straně, jenže z Riosovy akce bude jen vhazování.
     
    37
    Domácí fanoušci se zatím baví hrou Córdoby. Domácí celek nyní kombinuje na vlastní polovině a drží míč na svých kopačkách. Do kombinace se zapojuje i brankář Kieszek.
     
    38
    A pozor! Po jednom ze soubojů zůstává na trávníku ležet další hostující fotbalista. Bellvis by však měl být v pořádku a podle všeho bude pokračovat v utkání.
     
    39
    Tohle byla nádhera! Federico Piovaccari přizvedl hlavou míč do pokutového území, kde si jej vzal Pedro Rios. Druhý jmenovaný vyslal prudkou ránu, kterou Jimenéz vyrazil tygřím skokem!
    39. Krásná akce Córdoby a Riosovo zakončení
     
    40
    Córdoba nedopřává obraně soupeře ani malinký oddech. Do pokutového území přilétl prudký centr z pravé strany. Před Piovaccarim odkopl balón Vega.
     
    41
    Hosté se už dobrých pět minut nedostali k balónu. Córdoba neustále otáčí hru z pravé strany na levou. Fotbalisté Alcorcónu by se nejraději viděli v šatně.
     
    42
    Elgezabal nyní zboural rozběhnutého Piovaccariho. Autor dosud jediné branky vybojoval pro Córdobu přímý kop za zajímavé pozice.
     
    43
    Až nyní se fotbalistům Alcorcónu podařilo získat míč na jejich kopačky. Hosté se postupnou kombinací ve středu hrací plochy snaží uklidnit hru.
     
    44
    Tropi si skvěle pokryl míč tělem, posunul si jej doleva a obránce jej musel poslat na zem. Hosté v samotném závěru prvního poločasu rozehrají přímý kop.
     
    45
    Domácí se však ubránili a sami zahrávali rohový kop. Pedro Rios načechral balón na značku pokutového kopu, kde však byli jen dva zadáci Alcorcónu.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Domácí Córdoba může být s úvodní pětačtyřicetiminutovkou spokojená. Domácí celek se totiž už v 9. minutě ujal vedení. Federico Piovaccari totiž vystihl špatnou přihrávku a svůj únik zakončil střelou k tyči! Hosté mohli vyrovnat o několik minut později, ale Piano v záklonu minul branku. Poté si vzal slovo domácí Pedro Rios. Nejprve dělovkou zpoza vápna vyplašil hostujícího brankáře a pět minut před přestávkou mu Jimenéz zhatil krásnou akci!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu. Alcorcón se ihned hnal do útoku, ale Piovaccari skvěle vypomohl defenzívě a vybojoval míč.
     
    47
    Na druhé straně sprintoval za skákajícím míčem aktivní Pedro Rios. Domácí fotbalista se sice netlačil před Bellvise, ale Jimenéz měl k balónu o pořádný kus blíže.
     
    48
    Alejo si krásným převzetím míče posunul míč do levé strany. Hostující záložník chtěl urychlit akci Alcorcónu, ale jeden ze soupeřů jej fauloval.
     
    49
    David Rodríguez parádní patičkou přiklepl míč po sebe. Do odraženého balónu se okamžitě opřel Tropi, nicméně jeho projektil prolétl vysoko nad břevnem.
     
    50
    Volný prostor se na levé straně otevřel před Julim. Domácí křídleník pospíchal za prudkou přihrávkou, ale naneštěstí pro Córdobu nezastihl balón na hrací ploše.
     
    51
    Alcorcón právě vstřelil branku!
    A pozor! Máme tady drama! Hosté totiž vyrovnávají na 1:1! A bylo to podobné jako u branky domácích. Hosté vystihli rozehrávku Córdoby, DAVID RODRÍGUEZ se dostal do úniku a přesnou střelou rozvlnil síť!
    51. David RODRÍGUEZ - 1:1
     
    53
    Domácí fotbalisté se musí rychle oklepat. Za tohoto stavu by totiž do čtvrtfinále postupoval Alcorcón. Córdoba se ihned tlačí do útoku.
     
    54
    Bellvis si na levém kraji hostující obrany nechtěl přidělávat starosti a pohotově odkopl míč na polovinu Córdoby. Uvidíme, zda budou hosté spoléhat jen na defenzívu.
     
    55
    Cisma se po tvrdém zákroku na polovině hrací plochy pustil do hlavního arbitra. Rozhodčí mu jasným gestem dává najevo, že to přístě bude za kartu.
     
    56
    Juli vyslal nadýchaný centr do pokutového území. Míč prolétl mezi dvěma obránci Alcorcónu, nicméně aktivní Pedro Rios na něj nedosáhl ani ve skluzu.
     
    57
    David Rodríguez znovu napadal rozehrávku domácího celku. Autor vyrovnávací branky dýchal na záda Antonitovi, ale stoper Córdoby stačil míč odkopnout.
     
    58
    Alvaro Rey si z pravé strany navedl míč do středu hrací plochy a z hranice pokutového území vypálil levačkou. Jeho rána po zemi byla sice prudká, ale postrádala potřebnou přesnost.
     
    59
    Alcorcón je ve druhém poločase aktivnější a nepouští Córdobu na dostřel své svatyně. Hosté se naopak derou do pokutového území domácích.
     
    60
    Alcorcón zahrával rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde ve vzdušném prostoru kraloval Antonito, jež poslal balón do bezpečí.
     
    61
    Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet Alejo, který utrpěl zranění v souboji u postranní čáry. Hostující hráč se drží za levý kotník, ale podle všeho nebude muset střídat.
     
    62
    Alcorcón zahrával další rohový kop. Míč se tentokrát stáčel přímo do branky, nicméně připravený Antonito znovu stačil odpravit balón ze šestnáctky.
     
    63
    Córdobě se v posledních minutách vůbec nedaří. Caro vhazoval na polovině hrací plochy, ale ve spolupráci s kolegy se posunul jen o dva metry vpřed.
     
    64
    Střídání v týmu Córdoba CF: ze hřiště odchází Luso, přichází Ramos.
     
    65
    Domácí se stále ne a ne dostat do blízkosti pokutového území svého soupeře. Brankář Kieszek dokonce musel vyrazit z branky, aby ukryl míč před napadajícím Rodriguézem.
     
    66
    Na druhé straně poslal centr do pokutového území Cisma. Krajní obránce Córdoby hledal rozběhnutého Piovaccariho, ale italský střelec se v souboji s obráncem neprosadil.
     
    67
    Neuvěřitelné! Domácí zadáci nyní stáli jako kužely! Alváro Rey si povodil hned tři zadáky, dostal se až do pokutového území, ale levačkou uklidil míč nad branku!
     
    68
    Alcorcón právě vstřelil branku!
    Tentokrát už to hostům vyšlo a Alcorcón je blízko postupu do čtvrtfinále! IVÁN ALEJO prošel s míčem od půlící čářy až do pokutového území, kde si jej zasekl kolem obránce a střelou po zemi poslal hosty do vedení!
    68. Iván ALEJO - 1:2
     
    69
    Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Plano, přichází Luque.
     
    71
    Domácí fotbalisté se tlačí na polovinu soupeře, ale Córdoba se ne a ne dostat do blízkosti pokutového území. Domácím vázne kombinace hned za půlící čárou.
     
    72
    Pedro Rios dostal přihrávku k postranní čáře, poslal do pokutového území pobídku pro Antonita, ale druhý jmenovaný vybojoval jen rohový kop.
     
    73
    Po něm se však domácím fotbalistům nepodařilo ohrozit hostující branku. Centr od rohového praporku letěl příliš vysoko a nikdo z hráčů na něj nedosáhl.
     
    74
    Tropi spěchal vpřed s rychlým protiútokem středem hrací plochy. Hostující fotbalisty byl faulován ve středovém kruhu a zlobí se, že sudí nevytáhl kartu.
     
    75
    Ten ji však vytáhl o minutu později! Hlavní rozhodčí potrestal žlutou kartou Alejův faul u postranní čáry.
     
    76
    Střídání v týmu Córdoba CF: ze hřiště odchází Esteve, přichází Marković.
     
    77
    A mohlo to být 1:3! Brankář Kieszek vyrobil fatální hrubici, kterou mohl potrestat napadající Rey, ale hostující fotbalista poslal míč těsně vedle brankové konstrukce!
     
    78
    Před branku Alcorcónu přilétl centr z pravé strany. Za prudkou pobídkou spěchal Juli, ale domácí fotbalista se nenatlačil před Elgezabala.
     
    79
    Pedro Rios zahrával přímý kop z pravé strany. Domácí fotbalista poslal centr na malé vápno, kde upadl Antonito, ale pokutový kop se nepíská.
     
    80
    Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Rey, přichází Kadir.
     
    81
    Córdoba zahrávala rohový kop. Pedro Rios našel krásným centrem Antonita, který se dostal k hlavičce, ale jeho pokus mířil přímo do rukavic brankáře.
     
    82
    David Rodríguez se dral k centru z pravé strany. Hostující útočník dýchal na záda Antonitovi, ale domácí stoper na posledních chvíli zažehnal nebezpečí.
     
    83
    Córdoba vybojovala další rohový kop. Domácí nyní zkusili štěstí rozehrávkou do kombinace, ale míč se po nepřesné přihrávce zatoulal do zámezí.
     
    84
    Domácím dochází čas. Córdoba potřebuje k postupu do čtvrtfinále vstřelit dvě branky. Hosté navíc zastavují akce domácích taktickými fauly.
     
    85
    Piovaccari se přes dva stopery protlačil k padajícímu míči. Domácí útočník hlavičkoval v záklonu a z těžké pozice Jimenéze neohrozil.
     
    86
    Caro vymyslel parádní přihrávku po čáře. Juli se dokonce dostal k odcentrování do pokutového území, ale jeho pobídka směřovala jen k hostujícím obráncům.
     
    87
    Galán to přehnal s agresivitou při napadání rozehrávky Alcorcónu. Střídající fotbalista zboural před šestnáctkou Nelsona.
     
    88
    Juli v důrazném souboji obral o míč Nelsona, vyslal dobrý centr na malé vápno, kde Elgezabal odvrátil centr na roh. Hostující stoper podle všeho zasáhl obličejem.
     
    89
    Hostům se daří vyvážet míč na polovinu Córdoby. Malá skupinka hostujících fanoušků si v rohu tribuny pomalu začíná užívat postup do čtvrtfinále.
     
    90
    Mohlo být vyrovnáno! Bijimine se v pokutovém území dostal k odraženému míči, ale ze sedmi metrů poslal míč vysoko nad břevno hostující branky!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Střídající Marković se natahoval po přihrávce na malé vápno. Domácí fotbalista nezasáhl míč ani ve skluzu a balón poté prolétl do zámezí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Alcorcón uspěl na půdě Córdoby a postupuje do čtvrtfinále Copa del Rey! Domácí celek přitom začal skvěle a už v 9. minutě Federico Piovaccari otevřel skóre. Hosté mohli vyrovnat o pět minut později, ale zakončení po rohovém kopu minulo branku. Do přestávky měl dvě obrovské šance Pedro Rios, ale v obou případech si vylámal zuby na fantastickém Jimenézovi. Po přestávce nastoupil na trávník úplně vyměněný Alcorcón. David Rodríguez po pěti minutách potrestal chybu domácích obránců a vyrovnal na 1:1! Od té doby byl Alcorcón jasně lepším týmem a dvacet minut před koncem jej Iván Alejo poslal do vedení. Córdoba se poté tlačila do útoku, ale ani ze závěrečného tlaku už branku nevstřelila.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:12.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:56:07)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 9. Piovaccari – 51. Rodríguez, 68. Alejo

    Karty:   17. Esteve (COR) – 33. Toribio (ALC), 75. Alejo (ALC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:12.
    Cordoba CF: Kieszek – Cisma, Bijimine, Antonito, Caro – Rios – Juli, Luso (64. Ramos), Esteve (76. Marković), Donoso (69. Galán) – Piovaccari
    Náhradníci: Vito, Ríos, Alfaro, Ramos, Caballero, Marković, Galán

    AD Alcorcon: Jimenéz – Nelson, Paez (30. Vega), Elgezabal, Bellvis – Toribio, Rey (80. Kadir) – Alejo, Tropi, Plano (69. Luque) – Rodríguez
    Náhradníci: Dmitrović, Vega, Pérez, Víctor, Kadir, Luque, Rodríguez

    Rozhodčí: Javier – Raúl, Alfredo
    ocianews.com