NY Islanders – Florida 1:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:7 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Calgary – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:2 (1:0, 1:0, 3:2)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 12.01.2017, 02:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Alexandr Ovečkin (WSH) 2+0
    2. Nicklas Bäckström (WSH) 1+3
    3. Braden Holtby (WSH) 30 zák., 2 góly, 93,8% (05:09:43)
    Nominace hráčů z Metropolitní divize pro All-Star Game 2017.

    Talent ✅ #NHLAllStar

    Fotka zveřejněná uživatelem Pittsburgh Penguins (@penguins),


     
    Statistiky: Střely na bránu: 30-32; Zablokované střely: 19-10; Vhazování: 62%-38%; Hity: 16-14; Přesilové hry: 2/4-2/5; Trestné minuty: 14-12.
    Ovečkin režíroval výhru Caps a přepisoval historické tabulky.

    #CapsPens FINAL SCORE powered by @alarmdotcom : #Caps 5 – Penguins 2 #RockTheRed

    Fotka zveřejněná uživatelem Washington Capitals (@capitals),


     
    Alexandr Ovečkin po pouhých 35 sekundách otevřel skóre utkání a po dosažení jubilejního 1000. bodu v kariéře NHL uprostřed zápasu na svou úvodní trefu navázal. Závěrečná třetí třetina nabídla celkem pět gólů a pěknou přestřelku, jenže Capitals vždy dokázali na gól Penguins zareagovat a obhájcům Stanley Cupu se ani jednou nepodařilo dostat na dostřel. Vítězný gól na začátku třetí části vstřelil Justin Williams. Souboj dvou týmů z čela Metropolitní divize nabídl velice pohledný hokej, Capitals ovšem byli opticky po většinu zápasu lepší a zvítězili posedmé v řadě, zatímco sérii pěti výher Penguins je u konce. Konečný výsledek: Washington Capitals 5 Pittsburgh Penguins 2.
     
    Konec zápasu.
    59:42 Lars ELLER - 5:2
     
    59:42
    Washington právě vstřelil branku!
    LARS ELLER na pravém křídle v blízkosti modré čáry od střídaček nahodil puk obloukem směrem do prázdné brány, ve které kotouč po odrazu od helmy Krise Letenga skutečně skončil. Asistence: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.
     
    59:29
    Capitals pouze nahodili puk podél střídaček do zóny Pittsburghu a to jim v závěru utkání bude stačit.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:50
    Marc-Andre Fleury opět naskočil na střídačku a Penguins to zkouší opět při hře bez brankáře! Na vstřelení dvou branek už ovšem hosté mají hodně málo času.
     
    58:31
    Hra byla přerušena kvůli hře vysokou holí a vhazovat se bude v obranném pásmu Pittsburghu, takže Marc-Andre Fleury se musí vrátit do brány.
     
    57:57
    Marc-Andre Fleury vyrazil na střídačku a Penguins to zkouší za stavu 4:2 při hře bez brankáře!
     
    57:24
    Washington si okamžitě po druhém inkasovaném gólu vyžádal oddechový čas.
    57:24 Patric HÖRNQVIST - 4:2
     
    57:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel nádhernou přihrávkou přes šířku útočného pásma našel v pravém kruhu Sidneyho Crosbyho, který se neukvapil se zakončením a nádherným diagonálním pasem poslal puk na vzdálenější levou tyč, kde ho PATRIC HÖRNQVIST z blízkosti dorazil do prázdné brány. Nádherná kombinace a skvěle sehraná přesilová hra, po které Penguins prohrávají 4:2. Asistence: Sidney Crosby a Phil Kessel.
     
    56:24
    Také T. J. Oshie byl na straně Washingtonu podruhé v řadě vyloučen na dvě minuty, tentokrát ovšem za sekání.
     
    55:36
    Penguins vyhodili puk o mantinel za bránu Bradena Holtbyho, zakázané uvolnění se ovšem kvůli teči nepískalo a Capitals museli hrát.
     
    54:34
    Dnešní utkání slibovalo velice atraktivní hokej a zatím se předpoklady dokonale potvrdili. Byli jsme svědky pěti gólů, mohlo jich být ale klidně více, protože oba týmy si vytvořily několik obrovských šancí.
    53:11 Nicklas BÄCKSTRÖM - 4:1
     
    53:11
    Washington právě vstřelil branku!
    NICKLAS BÄCKSTRÖM si v blízkosti levé tyče najel na nádhernou diagonální přihrávku T. J. Oshieho z pravého křídla a bez přípravy zamířil v přesilové hře do odkryté části brány. Marc-Andre Fleury se snažil přesunout marně a Capitals vedou 4:1! Asistence: T. J. Oshie.
     
    52:53
    Penguins se v oslabení dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám, s druhou si ovšem Braden Holtby bez problému poradil a ukryl puk ve svém náručí.
    52:43 Matt Cullen během vlastního oslabení orazítkoval tyč!
     
    52:43
    Bryan Rust nádhernou žabičkou poslal do samostatného úniku Matta Cullena, který skvěle mířil pod horní tyč, jenže jeho střela se od ní odrazila do ochranné sítě!
     
    52:29
    Steve Oleksy byl na straně Penguins podruhé v řadě vyloučen a znovu za podražení.
     
    52:24
    Nick Bonino se mezi kruhy pro vhazování dostal ke střele, která byla zablokována a Braden Holtby zasahovat nemusel.
     
    51:13
    Vyloučený T. J. Oshie se podruhé v zápase vrátil z trestné lavice po uplynutí dvou minut a Capitals hrají v plném počtu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:52
    Capitals se okamžitě po vhazování v obranném pásmu podařilo vyhodit a ve Verizon Center se ozval potlesk.
     
    50:46
    Phil Kessel se dostal na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, která byla zablokována, a následný pokus Krise Letanga od modré čáry skončil v ochranné síti.
     
    49:35
    Capitals po pravém křídle v blízkosti střídaček během oslabení vyrazili do nebezpečného protiútoku, který zastavilo postavení mimo hru.
     
    49:13
    T. J. Oshie po zákroku Bradena Holtbyho dostal dvě minuty za držení a Penguins si zahrají další přesilovou hru, během které se mohou dostat na dostřel jedné branky.
     
    48:47
    Alexandr Ovečkin v levém kruhu pro vhazování nádhernou střelou bez přípravy zakončil rychlé přečíslení tři na dva a mířil přesně do bližšího horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ale jeho pokus vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě!
    47:46 Jevgenij MALKIN - 3:1
     
    47:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ MALKIN na pravém křídle po krásné přihrávce Justina Schultze přes šířku útočného pásma od mantinelu napřáhl bez přípravy k prudké střele bez přípravy, která nad levým ramenem Bradena Holtbyho zamířila do bližšího pravého horního rohu brány. Penguins využili přesilovou hru a prohrávají znovu o dvě branky! Asistence: Justin Schultz a Phil Kessel.
    46:44 Holtby předvedl v rychlém sledu dva skvělé zákroky!
     
    46:44
    Braden Holtby předvedl dva fantastické zákroky, když si nejprve poradil se střelou Patrica Hörnqvista z mezikruží a vzápětí s dorážkou Phila Kessela, která v blízkosti levé tyče skončila na jeho pravém betonu!
     
    46:28
    Dmitrij Orlov dostal dvě minuty za hrubost za pískotu fanoušků ve Verizon Center a Penguins si zahrají další přesilovou hru, zatím nedokázali využít ani jednu.
     
    46:28
    Braden Holtby si hravě poradil s nahozením Penguins a v rohu ledové plochy se vzápětí strhla potyčka, do které se zapojil Carl Hagelin a Jevgenij Kuzněcov. Určitě se bude vylučovat.
     
    46:09
    Sidney Crosby našel zpětnou přihrávkou Krise Letanga, který bez přípravy od modré čáry napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, jenž mířila do pravého horního rohu brány, jenže Braden Holtby máchl po puku rychle lapačkou a po skvělém semaforu ho zastavil!
     
    45:15
    Matt Cullen se prodral na levém křídle do dobré střelecké pozice, jeho následný pokus zápěstím z kruhu pro vhazování ale zamířil nad vzdálenější pravý horní roh.
     
    44:54
    Capitals během pouhých čtyř sekund dvakrát vypálili z pravého křídla, Marc-Andre Fleury si ale dokázal s oběma pokusy poradit a ukryl je ve své výstroji.
    44:31 Justin WILLIAMS - 3:0
     
    44:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Jevgenij Kuzněcov nádherným obloukem objel útočné pásmo a zpoza brány po nádherné otočce zpětnou přihrávkou našel v blízkosti pravé tyče najíždějícího JUSTINA WILLIAMSE, který po ledě zamířil vedle pravého betonu Marca-Andreho Fleuryho ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Dmitrij Orlov.
     
    43:27
    John Carlson si na pravém křídle najel na zpětnou přihrávku spoluhráče a od modré čáry napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která nad ledem mířila k přední tyči, jenže Marc-Andre Fleury se skvěle roztáhl a puk lapil do lapačky! Nádherný zákrok.
     
    42:50
    Braden Holtby si hravě poradil se střelou Penguins z pravého křídla a na opačné straně ledové plochy ze stejné strany útočného pásma zkoušel od mantinelu štěstí Brett Connolly, jeho následný pokus ale zamířil nad a kotouč se od hrazení odrazil do ochranné sítě.
     
    41:22
    Puk byl ve středním pásmu sražen přesně mezi střídačky a jeden z reportérů zámořské televize NBC udělal radost fanouškům, když jim kotouč ochotně hodil.
     
    41:17
    Penguins se nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění. Marc-Andre Fleury se musel připravit na vhazování.
     
    40:17
    John Carlson na pravém křídle dobře vypálil, Marc-Andre Fleury byl ale připraven a jeho pokus vyrážečkou vyrazil.
     
    40:06
    Steve Oleksy se v úvodu třetí třetiny vrátil rychle z trestné lavice zpět na led a Pittsburgh hraje v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 20-23; Zablokované střely: 14-9; Vhazování: 63%-37%; Hity: 15-10; Přesilové hry: 1/3-0/2; Trestné min.: 6-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:06.
    Cesta Alexandra Ovečkina za jubilejním 1000. bodem v NHL.

     
    Kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin hraje perfektní utkání, když v polovině zápasu nádhernou střelou z levého kruhu pro vhazování vymetl vzdálenější pravý horní roh a v přesilové hře navázal na svou úvodní trefu z první třetiny, po které dosáhl na jubilejní 1000. bod v kariéře NHL. Další gól mohl přidat Scott Wilson, jehož střela z levého křídla orazítkovala spojnici levé a horní tyče. Také Penguins si vytvořili šance, jenže Braden Holtby chytá fantasticky a po dvou třetinách drží čisté konto. Skóre po druhé třetině: Washington Capitals 2 Pittsburgh Penguins 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:53
    Alexandr Ovečkin napřáhl v blízkosti vrcholu levého kruhu pro vhazování bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem a jeho pokus mířil přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Marc-Andre Fleury sice nevěděl sám jak, ale jeho pokus dokázal vyrazit mimo!
     
    38:06
    Steve Oleksy se postavil do cesty v obranném pásmu pronikajícímu Dmitrimu Orlovovi a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Capitals si v závěru druhé třetiny zahrají přesilovou hru.
     
    37:33
    Marcus Johansson na levém křídle vypálil z levého kruhu pro vhazování a Marc-Andre Fleury jeho střelu, kterou skvěle viděl, pravým betonem vyrazil mimo.
     
    36:55
    Nicklas Bäckström se v blízkosti pravé tyče řítil do obrovské šance a jeho následná střela minula pravý horní roh brány!
     
    36:18
    Jeden z hráčů Capitals se ocitl v blízkosti pravé tyče v další velké šanci, jenže Marc-Andre Fleury skvěle zasáhl levým betonem!
    35:57 Bäckström po krásné přihrávce Ovečkina pálil nad.
     
    35:57
    Alexandr Ovečkin nádhernou diagonální přihrávkou z vrcholu levého kruhu pro vhazování našel na pravém křídle najíždějícího Nicklasa Bäckströma, který z úhlu tvrdou střelou bez přípravy bránu Penguins přestřelil!
     
    35:20
    Penguins se po skončení přesilové hry ocitli v šanci v blízkosti pravé tyče, jenže ani tentokrát na skvěle chytajícího Bradena Holtbyho vyzrát nedokázali.
     
    35:12
    Vyloučený Brett Connolly je zpět na ledě a Capitals v dnešním zápase úspěšně přečkali všechny tři oslabení.
     
    34:51
    Patric Hörnqvist se ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné šanci, Braden Holtby ale dokázal jeho pokus mířící pod horní tyč nadvakrát zastavit.
     
    34:36
    Jevgenij Malkin z pravého křídla přenášel hru dlouhou přihrávkou doleva na Phila Kessela, tomu ale jeho přihrávka přeskočila hůl a ke střele se nedostal.
     
    34:02
    Capitals se podařilo po pravé straně vyhodit puk za bránu Penguins a Verizon Center se ozval hlasitý potlesk.
     
    33:12
    Eric Fehr ve středu ledové plochy vyrážel do protiútoku a zezadu byl zasažen do obličeje holí Bretta Connollyho, který dostal dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    32:57
    Olli Määttä vzápětí vypálil od modré čáry a jeho pokus skončil ve výstroji Bradena Holtbyho.
    32:52 Scott Wilson nádhernou střelou orazítkoval levou tyč!
     
    32:52
    Scott Wilson na levém křídle od mantinelu nádhernou střelou s příklepem mířil nad vyrážečkou Bradena Holtbyho do bližšího horního rohu brány a puk se od levé tyče odrazil zpět do hry!
     
    32:08
    Během předchozí střely Dmitriho Orlova byl před bránou zasažen do obličeje Marcus Johansson, třetí faul v řadě se ale proti Penguins nepískal.
     
    32:00
    Dmitrij Orlov napřáhl od modré čáry po přihrávce z levého křídla bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která skončila ve výstroji Marca-Andreho Fleuryho.
     
    31:19
    Kris Letang se pokusil vrátit Pittsburgh zpět do hry, jenže jeho střela z vrcholu pravého kruhu pro vhazování zamířila do lapačky stále bezchybného a nepřekonaného Bradena Holtbyho.
     
    30:56
    Jevgenij Malkin krásně objel bránu a v blízkosti levé tyče vystřelil bekhendem, Braden Holtby byl ale opět na svém místě a jeho pokus nadvakrát zneškodnil!
     
    29:59
    Nick Bonino nádhernou přihrávkou připravil slibnou střelou pozici pro Phila Kessela a bývalý útočník Maple Leafs z mezikruží dobře mířil na lapačku Bradena Holtbyho, jenže brankář Washingtonu s pomocí její horní hrany dokázal puk vytěsnit mimo! Fantastický zákrok.
    28:06 Alexandr OVEČKIN - 2:0
     
    28:06
    Washington právě vstřelil branku!
    ALEXANDR OVEČKIN na vrcholu levého kruhu napřáhl k nádherné střele s příklepem, která zamířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Marc-Andre Fleury se bezmocně ohlédl a Capitals po využití přesilové hry vedou nad obhájci Stanley Cupu 2:0! Asistence: John Carlson a Nicklas Bäckström.
     
    27:35
    Carl Hagelin si pomohl v obranném pásmu mezi kruhy pro vhazování faulem a dostal dvě minuty za hákování.
     
    27:09
    Patric Hörnqvist v levém kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné táhlé střele zápěstím, která mířila těsně nad ledem k přední levé tyči, Braden Holtby ji ale pravým betonem vykopl!
     
    25:41
    Vyloučený Conor Sheary, který odpykal týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, je zpět na ledě a Washingtonu se úvodní přesilovou hru nepodařilo využít.
    24:42 T. J. Oshie se před bránou ocitl v obrovské příležitosti.
     
    24:42
    T. J. Oshie se ocitl před bránou po přihrávce Marcuse Johanssona z pravého křídla v obrovské šanci a dobře mířil bez přípravy na vyrážečku Marca-Andreho Fleuryho, jenže brankář Penguins dokázal jeho pokus vyrazit!
     
    24:28
    Alexandr Ovečkin si v levém kruhu pro vhazování řekl o přihrávku a po srovnání puku na hůl rychle vypálil zápěstím na přední tyč, kde našel hruď připraveného Marca-Andreho Fleuryho.
     
    23:41
    Penguins špatně střídali a hráli v šesti. Capitals mají k dispozici první přesilovou hru. Trest pro hráčskou lavici Pittsburghu odpyká Conor Sheary.
     
    23:02
    Matt Cullen se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže bránu bohužel pro Penguins přestřelil!
     
    22:13
    Penguins se nepodařilo rozehrát podél střídaček a jejich přihrávka zamířila na zakázané uvolnění.
    21:08 Määttä se vrátil a znemožnil zakončit Kuzněcovovi.
     
    21:08
    Jevgenij Kuzněcov se řítil po levém křídle do nebezpečné šance a po krásném sjetí před bránu jeho střela zápěstím po krásné stahovačce obloučkem zamířila s přispěním skvěle se vracejícího se Olliho Määtty nad! Capitals málem vedli 2:0.
     
    20:01
    Ve Verizon Center právě začala prostřední část utkání, do které oba týmy vstupují ve hře 4 na 4. První třetina nabídla jeden gól, po kterém Capitals vedou zásluhou Ovečkina 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Hlavní trenér Mike Sullivan zatím nemá příliš důvodů k radosti.

     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-13; Zablokované střely: 11-3; Vhazování: 53%-47%; Hity: 11-6; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné minuty: 6-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:07.
    Alexandr Ovečkin oslavující 1000. kanadský bod v kariéře NHL.

     
    Alexandr Ovečkin poutal před začátkem ostře sledovaného zápasu obrovskou pozornost a po pouhých 35 sekundách sklidil zasloužené ovace, když po krásné stahovačce a střele zápěstím zaznamenal svůj jubilejní 1000. kanadský bod v kariéře NHL. Conor Sheary mohl na opačné straně vyrovnat a oslavu ruskému útočníkovi trochu zkazit, jenže jeho dorážka z úhlu skončila na tyči. Skóre po první třetině: Washington Capitals 1 Pittsburgh Penguins 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:04
    Justin Williams a Ian Cole se do sebe pustili u mantinelu v útočném pásmu Capitals a oba dva dostali dvouminutový trest za sekání.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:50
    Capitals jako supi kroužili v útočném pásmu a Marcus Johansson se v blízkosti pravé tyče ocitl po krásné dlouhé diagonální přihrávce spoluhráče od modré čáry ve velké šanci, jenže z ostrého úhlu bránu těsně přestřelil!
     
    17:47
    Penguins dobře vypálili na levém křídle od mantinelu, Braden Holtby ale zatím drží čisté konto poté, co puk skvěle vyrazil levým betonem mimo.
     
    17:04
    Věděli jste, že?

    Nicklas Bäckström dnes přihrál na 1000. kanadský bod Alexandrovi Ovečkinovi a sám zaznamenal proti Pittsburghu jubilejní 500. asistenci v kariéře NHL.
     
    16:24
    Jevgenij Malkin se ocitl v blízkosti pravé tyče ve slibné šanci a jemným nízkým obloučkem přehodil levou brusli ležícího hráče Capitals. Braden Holtby byl připraven a puk zastavil!
     
    16:04
    Před bránou Marca-Andreho Fleuryho vznikl obrovský závar, brankář Penguins ale nepřehlednou situaci dokázal ustát a Jay Beagle se společně se svými spoluhráči snažil dorazit puk za jeho záda marně!
     
    15:51
    Nate Schmidt na pravém křídle bez přípravy napřáhl z ostrého úhlu k prudké ráně s příklepem, kterou Marc-Andre Fleury fantasticky dokázal vyrazit pravým betonem!
     
    14:59
    Capitals se pokusili vyrazit na steč po levém křídle, po kolmé nepřesné přihrávce ale bylo proti hokejistům domácího Washingtonu pískáno zakázané uvolnění.
     
    14:42
    Dmitrij Orlov počkal za bránou až dostřídají jeho spoluhráči a poté přesně rozehrál.
     
    13:48
    Eric Fehr se pokusil vyrovnat na pravém křídle střelou z ostrého úhlu, také Braden Holtby by ale ve správný čas na správném místě a puk ukryl ve své výstroji.
     
    12:57
    Alex Ovečkin sice od modré čáry zamířil vedle pravé tyče, vzápětí se ale dostal k puku Karl Alzner a z ostrého úhlu na pravém křídle mířil do brány, Marc-Andre Fleury ale jeho pokus ukryl v náručí a přerušil hru.
     
    11:40
    Capitals se nepodařilo rozehrát a puk podél střídaček zamířil po nepřesné přihrávce na zakázané uvolnění.
    Historický moment: Alexandr Ovečkin a jeho 1000. bod v NHL!

     
    11:16
    Phil Kessel na pravém křídle nabral rychlost a jeho následná střela zápěstím byla sražena mimo. Braden Holtby si pohlídal odraz puku od mantinelu za jeho bránou a přikryl ho bez problému lapačkou.
     
    09:53
    Penguins nebezpečně vypálili z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování a jejich střela skončila na vyrážečce Bradena Holtbyho, který si připsal další skvělý zákrok!
     
    09:07
    Lars Eller nabral na levém křídle rychlost a jeho následná střela z kruhu pro vhazování zamířila vedle vzdálenějšího pravého rohu brány. Penguins to vzápětí zkoušeli na opačné straně střelou z pravého křídla, kterou Braden Holtby zastavil.
     
    08:36
    Marcus Johansson si najel do levého kruhu pro vhazování na krásnou diagonální přihrávku z pravého křídla a bez přípravy tvrdě vypálil s příklepem! Jeho střela sice mířila na přední tyči, Marc-Andre Fleury ji ale dokázal po fantastickém přesunu zastavit!
     
    07:18
    Braden Orpik a Matt Cullen dostali ve stejný čas dvě minuty za sekání, respektive podražení, a bude se hrát 4 na 4.
     
    07:18
    Braden Holtby vzápětí zastavil střelu Pittsburghu z pravého křídla a po jeho zákroku přichází na řadu krátká reklamní přestávka. Capitals vedou zásluhou Alexandra Ovečkina, který po pouhých 35 sekundách dosáhl na 1000. bod, 1:0.
     
    06:24
    Penguins tahají většinu akcí po levém křídle, odkud na domácí bránu Washingtonu přilétla třetí nebo čtvrtá střela, Braden Holtby ji ale po pěkném přesunu vytěsnil mimo.
     
    05:24
    Vyloučený T. J. Oshie naskočil zpět na led a Pittsburgh úvodní přesilovou hru využít nedokázal. Bradena Holtbyho během ní ovšem zachránila branková konstrukce.
     
    04:48
    Conor Sheary se v blízkosti levé tyče dostal po zákroku Bradena Holtbyho k dorážce a jeho následná střela skončila na brankové konstrukci! Málem bylo srovnáno.
     
    03:24
    Bryan Rust si nebezpečně sjížděl před bránu a mezi kruhy pro vhazování byl faulován T. J. Oshiem, který dostal dvě minuty za sekání, a Penguins si zahrají první přesilovou hru.
     
    03:05
    Conor Sheary před pár okamžiky na levém křídle vypálil od mantinelu, jeho následná střela ale mezi prostor tří tyčí nezamířila a Braden Holtby zasahovat nemusel.
    02:28 Holtby si skvěle poradil s bekhendovou střelou Fehra.
     
    02:28
    Eric Fehr si v blízkosti levé tyče najel na krásnou diagonální přihrávku svého spoluhráče z pravého křídla a bekhendem mířil ke vzdálenější pravé tyči, Braden Holtby ale předvedl skvělý zákrok a puk letící těsně nad ledem ukryl ve své lapačce!
     
    01:23
    Penguins se na úvodní gól v podání Alexandra Ovečkina pokusili rychle zareagovat, jejich střela z levého křídla ale stejně jako v úvodu skončila ve výstroji Bradena Holtbyho.
    00:35 Alexandr OVEČKIN - 1:0
     
    00:35
    Washington právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné! ALEXANDR OVEČKIN po pouhých 35 sekundách otevřel skóre dnešního utkání a navíc dosáhl na svůj jubilejní 1000. bod v kariéře NHL! Ruský útočník v pravém kruhu pro vhazování předvedl nádhernou stahovačku, kterou se zbavil Krise Letanga a krásnou střelou zápěstím zamířil mezi levým betonem a lapačkou Marca-Andreho Fleuryho k přední pravé tyči. Páni! Asistence: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.
     
    00:09
    Ostře sledovaný souboj začal a Trevor Daley střelou z levého křídla a ostrého úhlu prověřil pozornost Bradena Holtbyho, který jeho pokus vyrazil hrudí mimo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Crosby a Ovečkin se proti sobě postaví počtyřicáté. Jejich čísla?

     
    Velký souboj mezi Washingtonem a Pittsburghem bude ozdobou dnešního programu NHL, tak si ho nenechte ujít! Začínáme už za pár okamžiků.
    Skupina fanoušků Pittsburghu je připravena na velký zápas.

     
    Český útočník Jakub Vrána se sice v dnešním ostře sledovaném souboji dvou celků z Metropolitní divize nepředstaví, v dresu Capitals ovšem nebude chybět kapitán Alexandr Ovečkin, kterého dělí jediný bod od dosažení jubilejního 1000. bodu NHL! Na opačné straně v týmu Pittsburghu Penguins budou brousit led hvězdy kapitán Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
    Porovnání čísel Bradena Holtbyho a Marca-Andreho Fleuryho.

    Tonight's Goaltender Matchup powered by @AlarmDotCom: Braden Holtby and Marc-Andre Fleury. #CapsPens

    Fotka zveřejněná uživatelem Washington Capitals (@capitals),


     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Connolly, Eller, Burakovsky – Winnik, Beagle, T. Wilson. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (M. Murray) – Daley, Letang, Cole, J. Schultz, Määttä, Oleksy – Sheary, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Kunitz (A), Bonino, Kessel – S. Wilson, Cullen, Fehr. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Dean Morton, Jean Hebert. Čároví: Tim Nowak, Mark Shewchyk.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    17.11.16 Washington – Pittsburgh 7:1
    14.10.16 Pittsburgh – Washington 3:2
    Pozvánka na velký souboj dvou rivalů z Metropolitní divize.

    It's a Great Day for Hockey! #PITvsWSH

    Fotka zveřejněná uživatelem Pittsburgh Penguins (@penguins),


     
    Pittsburgh Penguins:

    V bráně Pittsburghu se ve čtvrtek proti Washingtonu představí Marc-Andre Fleury, který svému týmu vychytal pět vítězství v řadě a v průměru inkasoval během posledních pěti utkání 1,84 gólu s úspěšností zákroků 94,1%. Matthew Murray vynechal kvůli zranění v dolní části těla dva zápasy a po návratu do sestavy Penguins bude krýt záda Marcovi-Andremu Fleurymu. Pittsburgh vyhrál pět utkání v řadě a po Washingtonu se může v současnosti pochlubit druhou nejdelší vítěznou šňůrou, která jen potvrzuje fat, že se střetávají dva nejlepší celky z Metropolitní divize.
     
    Washington Capitals:

    Kapitán Capitals Alexandr Ovečkin v úterý proti Montrealu zaznamenal v Bell Centre tři kanadské body a jeden jediný bod ho dělí od dosažení magické tisícovky, kterou může oslavit již v ostře sledovaném utkání proti Pittsburghu. Pokud ruský útočník zaznamená v nadcházejícím souboji alespoň jeden kanadský bod, stane se 84. hráčem NHL, který hranice 1000 bodů dosáhl. Capitals mají v současné chvíli nejlepší formu ze všech týmů, když vyhráli šest utkání v řadě. V bráně se proti Pens představí brankář Braden Holtby, který v letošní sezóně vychytal čtyři čistá konta a během posledních 15 utkání v průměru inkasoval 1,51 gólu na zápas s úspěšností 94,6%.
     
    Čtvrteční program zámořské NHL nabídne lahůdku v podobě souboje dvou týmů z čela Metropolitní divize, v němž Washington vyzve na domácím ledě ve Verizon Center hokejisty Pittsburghu. Capitals se nachází ve fantastické formě, když vyhráli šest utkání v řadě, ani Penguins na tom ovšem nejsou špatně a vezou se na sérii pěti výher. Oba celky během letošní sezóny NHL nasbíraly 57 bodů, Pittsburgh ovšem odehrál o zápas méně. Diváci budou svědky souboje druhého celku Metropolitní divize a Východní konference s třetím. Oba týmy se v letošní sezóně NHL střetnou potřetí poté, co během předchozích dvou vzájemných měření sil dokázaly oba zvítězit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Ovečkin (Bäckström, Oshie), 29. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 45. Williams (Kuzněcov, Orlov), 54. Bäckström (Oshie), 60. Eller (Bäckström, Oshie) – 48. Malkin (J. Schultz, Kessel), 58. Hörnqvist (Crosby, Kessel)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Connolly, Eller, Burakovsky – Winnik, Beagle, T. Wilson. Hlavní trenér: Barry Trotz.
    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (M. Murray) – Daley, Letang, Cole, J. Schultz, Määttä, Oleksy – Sheary, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Kunitz (A), Bonino, Kessel – S. Wilson, Cullen, Fehr. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Dean Morton, Jean Hebert. Čároví: Tim Nowak, Mark Shewchyk

    Diváci: 18506
    thejrc.org