NY Islanders – Florida 1:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:7 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Calgary – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:2 (1:0, 1:0, 3:2)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 12.01.2017, 02:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:42 Lars ELLER - 5:2
     
    59:42
    Washington právě vstřelil branku!
    LARS ELLER na pravém křídle v blízkosti modré čáry od střídaček nahodil puk obloukem směrem do prázdné brány, ve které kotouč po odrazu od helmy Krise Letenga skutečně skončil. Asistence: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.
    57:24 Patric HÖRNQVIST - 4:2
     
    57:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel nádhernou přihrávkou přes šířku útočného pásma našel v pravém kruhu Sidneyho Crosbyho, který se neukvapil se zakončením a nádherným diagonálním pasem poslal puk na vzdálenější levou tyč, kde ho PATRIC HÖRNQVIST z blízkosti dorazil do prázdné brány. Nádherná kombinace a skvěle sehraná přesilová hra, po které Penguins prohrávají 4:2. Asistence: Sidney Crosby a Phil Kessel.
    53:11 Nicklas BÄCKSTRÖM - 4:1
     
    53:11
    Washington právě vstřelil branku!
    NICKLAS BÄCKSTRÖM si v blízkosti levé tyče najel na nádhernou diagonální přihrávku T. J. Oshieho z pravého křídla a bez přípravy zamířil v přesilové hře do odkryté části brány. Marc-Andre Fleury se snažil přesunout marně a Capitals vedou 4:1! Asistence: T. J. Oshie.
    47:46 Jevgenij MALKIN - 3:1
     
    47:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ MALKIN na pravém křídle po krásné přihrávce Justina Schultze přes šířku útočného pásma od mantinelu napřáhl bez přípravy k prudké střele bez přípravy, která nad levým ramenem Bradena Holtbyho zamířila do bližšího pravého horního rohu brány. Penguins využili přesilovou hru a prohrávají znovu o dvě branky! Asistence: Justin Schultz a Phil Kessel.
    44:31 Justin WILLIAMS - 3:0
     
    44:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Jevgenij Kuzněcov nádherným obloukem objel útočné pásmo a zpoza brány po nádherné otočce zpětnou přihrávkou našel v blízkosti pravé tyče najíždějícího JUSTINA WILLIAMSE, který po ledě zamířil vedle pravého betonu Marca-Andreho Fleuryho ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Dmitrij Orlov.
    28:06 Alexandr OVEČKIN - 2:0
     
    28:06
    Washington právě vstřelil branku!
    ALEXANDR OVEČKIN na vrcholu levého kruhu napřáhl k nádherné střele s příklepem, která zamířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Marc-Andre Fleury se bezmocně ohlédl a Capitals po využití přesilové hry vedou nad obhájci Stanley Cupu 2:0! Asistence: John Carlson a Nicklas Bäckström.
    00:35 Alexandr OVEČKIN - 1:0
     
    00:35
    Washington právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné! ALEXANDR OVEČKIN po pouhých 35 sekundách otevřel skóre dnešního utkání a navíc dosáhl na svůj jubilejní 1000. bod v kariéře NHL! Ruský útočník v pravém kruhu pro vhazování předvedl nádhernou stahovačku, kterou se zbavil Krise Letanga a krásnou střelou zápěstím zamířil mezi levým betonem a lapačkou Marca-Andreho Fleuryho k přední pravé tyči. Páni! Asistence: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Ovečkin (Bäckström, Oshie), 29. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 45. Williams (Kuzněcov, Orlov), 54. Bäckström (Oshie), 60. Eller (Bäckström, Oshie) – 48. Malkin (J. Schultz, Kessel), 58. Hörnqvist (Crosby, Kessel)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Connolly, Eller, Burakovsky – Winnik, Beagle, T. Wilson. Hlavní trenér: Barry Trotz.
    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (M. Murray) – Daley, Letang, Cole, J. Schultz, Määttä, Oleksy – Sheary, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Kunitz (A), Bonino, Kessel – S. Wilson, Cullen, Fehr. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Dean Morton, Jean Hebert. Čároví: Tim Nowak, Mark Shewchyk

    Diváci: 18506
    thejrc.org