Ružomberok – L. Mikuláš 0:1 (kon.) | Sparta – Freiburg 0:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
0:0 (0:0)
SC Freiburg
Čtvrtek 12.01.2017, 14:00 • Sotogrande • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého z fotbalových přenosů. Ode mě je to pro dnešek opravdu všechno a přeji vám příjemný zbytek dne. (15:49:53)
    Úvodní přípravné utkání pražské Sparty žádný gól nenabídlo.

     
    V přátelském utkání letenského týmu jsme se branky nedočkali.

    První poločas byl o mnoho kvalitnější nežli ten druhý. Oba celky si v první části vypracovali několik šancí, ale stav zůstal bezbrankový. Největší šanci Sparty měli David Lafata a Vjačeslav Karavajev. Na druhé straně byl nejblíže Nils Petersen, jenž hlavičku z malého vápna poslal nad bránu Budinského.

    Druhá pětačtyřicetiminutovka byla plná nepřesností a hrálo se spíše od vápna k vápnu. Oba celky se už do šancí moc nedostávali až na výjimku, kdy podklouzl Michal Kadlec a na branku Sparty se hnal Onur Bulut. Jenže hráč německého celku celou akci špatně vyřešil.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Freiburg už se nikam nežene a vypadá to, že je s bodem spokojený. Hostující tým dlouho kombinoval na vlastní polovině hrací plochy a následným pasem odevzdal balon Spartě.
     
    89
    Sparta opět kombinuje kolem půlící čáry, ale soupeř ji dostal pod tlak a získal míč. Ten putoval na levou stranu hrací plochy, kde výborně zasáhl Václav Kadlec.
     
    87
    Centr od rohového praporku mířil někam k penaltovému puntíku, ale nejdříve byl u balonu hostující hráč. Freiburg dnes brání opravdu skvěle a soupeře do ničeho nepouští.
     
    86
    Sáček vymyslel přenesení hry na Matěje Hybše. Před ním zasáhl obrana německého celku, ale Sparta bude kopat další roh.
     
    85
    Po zisku míče se Néstor Albiach pokusil o centr do pokutového území. Jenže jeho pas trefil prvního bránícího hráče. Opět se potvrzuje, že ve druhém poločase sledujeme hodně nepřesností.
     
    84
    Nátlaková hra Sparty opět přinesla ovoce, jelikož se německý tým rychle zbavil míče. Sledujeme další kombinaci domácího celku na jeho polovině hrací plochy.
     
    83
    První poločas byl daleko atraktivnější nežli ten druhý. V této častěji sledujeme hodně nepřesností a hlavně se oba týmu dostávají málo k zakončení.
     
    82
    Sparta se snažila přenést hru na levou stranu hrací plochy, kde na balon nedosáhl Václav Kadlec. Ovšem Freiburg míč dlouho neudržel a bude se muset bránit.
     
    80
    Michal Kadlec u půlící čáry přišel o míč, a tak mu přišel na pomoc jeho jmenovec. Václav Kadlec předvedl drsný skluz, ale dle sudího bylo vše v pořádku.
     
    79
    Ve druhém poločase si Viktor Budinský připisuje první zákrok, když si musel poradit se střelou z hranice vápna. Po dlouhé době registrujeme trochu vážnější šanci, těch je ve druhém poločase jako šafránu.
    Zimní posila Néstor se marně snaží se spoluhráči změnit skóre.

     
    78
    Aleš Čermák dlouho vymýšlel, co udělá s míčem až se dostal mezi tři bránící hráče. Freiburg se vrací k míči a žene se na polovinu českého celku.
     
    76
    Matěj Hybš vymyslel přihrávku do pokutového území, ale jednoho z domácích hráčů předskočil soupeř.
     
    75
    Letenský tým si s útokem soupeře poradil a kombinační hrou se snaží dostat na druhou stranu zeleného pažitu. Freiburg zatím výborně brání a Spartu do šancí nepouští.
     
    74
    Blok Freiburgu se domácímu celku daří jen těžko překonat, a tak jsme opět viděli dlouhý nákop. Ten si obrana německého celku pohlídala a Freiburg opět kombinuje na vlastní polovině.

    Michal Luxa

    Branky:


    AC Sparta Praha: 1. pol Budinský – Karavajev, Holek, Mazuch, Vatajelu (C) – Konaté, Mustedanagič, Mareček, Juliš – Dočkal – Lafata.

    2. pol Budinský – Sáček, Holek, M. Kadlec, Hybš – Néstor (C), Havelka, Vácha, V. Kadlec – Čermák – Pulkrab.

    SC Freiburg: Schwolow – Ignjovski, Torrjón, Bulut, Nielsen, Kübler, Petersen, Meffert, Schuster (C), Föhrenbach, Hufnagel.
    Náhradníci: Gikiewicz, Möller, Guédé, Probst, Herrman, Rüdlin.
    thejrc.org