Philadelphia – Vancouver 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
Nashville – Boston 2:1 (kon.) | Minnesota – Montreal 7:1 (kon.) | Dallas – Detroit 5:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 1:4 (kon.) | Edmonton – New Jersey 3:2 (po pr.) | Los Angeles – St. Louis 5:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 13.01.2017, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:51
    Justin Schultz se snažil dostat před bránou do zakončení, jenže místo střely nebo nebezpečné teče přišel faul, po kterém dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    54:05
    Derick Brassard se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže Matt Murray zřejmě hrudí dokázal jeho prudkou střelu vyrazit a podržel svůj tým!
     
    53:15
    Penguins vyrazili po pravém křídle do rychlého protiútoku a z pravého kruhu pro vhazování přišla nebezpečná střela, která mířila přesně do bližšího horního rohu brány, Mike Condon ji ale nadvakrát dokázal fantasticky zastavit!
     
    52:31
    Nick Bonino dostal dvouminutový trest za hákování a Senators si zahrají čtvrtou přesilovou hru, zatím využili dvě ze tří.
    48:59 Mark STONE - 4:1
     
    48:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    MARK STONE si najel před bránu na krásnou žabičku Dericka Brassarda z pravého křídla a bekhendem z blízkosti puk nad vyrážečkou Matta Murrayho usměrnil do pravého horního rohu. Asistence: Derick Brassard a Zack Smith.
     
    48:14
    Jean-Gabriel Pageau se ocitl před bránou v obrovské šanci, Matt Murray ale předvedl spektakulární zákrok lapačkou a dalšímu zakončení Senators zabránil projíždějící Sidney Crosby!
     
    45:10
    Na opačné straně přišla nebezpečná střela Mikea Hoffmana, který se pokusil z pravého kruhu pro vhazování vstřelit svůj druhý gól v utkání, jenže Matt Murray jeho pokus levým betonem vyrazil!
     
    43:46
    Scott Wilson dobře clonil před bránou, kde tečoval střelu Penguins od modré čáry a puk mířil do levého horního rohu brány, Mike Condon ale skvěle zasáhl vyrážečkou a puk vyrazil mimo!
     
    42:21
    Sidney Crosby se v blízkosti levé tyče ocitl v další skvělé šanci, jenže výtečného Mikea Condona propálit nedokázal!
     
    41:13
    Nahození Senators z levého křídla se v rohu útočného pásma nebezpečně od spojení mantinelu odráželo před bránu Penguins, která byla prázdná, protože Matt Murray předpokládal, že se odrazí za ní, kotouč ale nakonec napříč brankovištěm zamířil mimo!
     
    40:10
    Penguins vstoupili do závěrečné části utkání pořádně zostra a Sidney Crosby na levém křídle z ostrého úhlu napřáhl k nebezpečné střele, která zamířila mimo!
    39:53 Conor SHEARY - 3:1
     
    39:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    CONOR SHEARY na přední tyči skvěle tečoval nahození Jevgenije Malkina z levého kruhu pro vhazování, když ho ze vzduchu srazil pod vyrážečkou Matta Murrayho k přední levé tyči. Asistence: Jevgenij Malkin a Ian Cole.
     
    37:19
    Sidney Crosby na levém křídle vypálil z ostrého úhlu, Mike Condon ale předvedl úžasný reflex a jeho pokus vyrazil!
     
    36:03
    Mark Borowiecki dostal menší trest za podražení a Penguins mají k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    34:30
    Scott Wilson unikl jednomu z hráčů Senators a samostatný únik zakončil nádhernou bekhendovou střelou, která se od horní tyče odrazila zpět do hry! Penguins podruhé orazítkovali tyč.
    32:50 Tom PYATT - 3:0
     
    32:50
    Ottawa právě vstřelila branku!
    TOM PYATT před bránou skvěle tečoval nahození Erika Karlssona z pravého křídla a puk se od vyrážečky brankáře Matta Murrayho odrazil k ledu a poté ke vzdálenější levé tyči – 3:0! Asistence: Erik Karlsson a Jean-Gabriel Pageau.
     
    32:09
    Chris Kunitz na levém křídle napřáhl k nebezpečné střele, kterou Mike Condon dalším skvělým zákrokem vyrazil a podržel svůj tým!
    31:28 Mike Condon vleže fantasticky zasáhl levým betonem.
     
    31:28
    Nick Bonino se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, když puk po ledě posílal do zdánlivě odkryté brány, jenže Mike Condon vleže jeho pokus skvěle zastavil levým betonem! Neskutečný zákrok.
     
    30:09
    Bobby Ryan se ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné šanci, z ostrého úhlu ale Matta Murrayho nepřekonal.
     
    28:23
    Matt Cullen se ocitl v blízkosti pravé tyče v dobré šanci, jenže jeho následná střela z ostrého úhlu zamířila vedle vzdálenější levé strany brány Mikea Condona!
     
    27:27
    Mike Condon nadvakrát zneškodnil nebezpečnou střelu Penguins z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Patric Hörnqvist se snažil dostat k dorážce marně!
    26:19 Zach Smith během vlastního oslabení orazítkoval tyč!
     
    26:19
    Zack Smith si najel na krásnou žabičku svého spoluhráče a bekhendovou střelou z blízkosti orazítkoval přední pravou tyč, od níž se puk odrazil zpět do hry!
     
    26:09
    Chris Wideman dostal menší trest za podražení a Penguins si zahrají druhou přesilovou hru.
     
    24:36
    Matt Murray před pár okamžiky ztratil hůl, Jean-Gabriel Pageau ho ale překonat nedokázal a Penguins se potřetí v úvodu druhé třetiny osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    22:19
    Matt Murray dobře zasáhl proti střele Marka Borowieckiho pravým betonem a na opačné stejným zákrokem Mike Condon zneškodnil střelu Phila Kessela z pravého kruhu pro vhazování! Oba týmy si vytvořily slibnou šanci.
     
    19:59
    Ryan Dzingel před bránou skvěle tečoval ve velké rychlost nahození Bobbyho Ryana z pravého křídla a Matt Murray levým betonem jeho pokus vyrazil mimo! Útočník Ottawy vzápětí vracel puk zpoza brány před brankoviště, tam ho ale vzápětí zpacifikoval jeden z hráčů Penguins a k další střele nedošlo.
     
    19:39
    Cody Ceci na pravém křídle napřáhl od modré čáry k nebezpečné střele, která mířila k bližší pravé tyči, Matt Murray ji ale levým betonem vyrazil!
     
    16:43
    Ryan Dzingel bojoval v levém rohu útočného pásma o puk a zezadu byl sražen k ledu Tomem Kühnhacklem, který ho vzápětí podržel a dostal dvě minuty za držení.
     
    15:08
    Ryan Dzingel se ocitl po rychlém protiútoku v levém kruhu pro vhazování v dobré střelecké pozici a Matt Murray jeho nebezpečnou střelu vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    12:51
    Kris Letang ihned po vhazování na modré čáře vypálil bez přípravy a jeho střela letící těsně nad ledem mířila mezi betony Mikea Condona, brankář Ottawy šel ale rychle do kolen a jeho nebezpečný pokus vyrazil!
    09:26 Mike HOFFMAN - 2:0
     
    09:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Erik Karlsson na pravém křídle od modré čáry nahodil puk před bránu, kde ho mezi kruhy pro vhazování čepelí hole přiloženou k ledu skvěle tečoval MIKE HOFFMAN a puk se od horní tyče odrazil v levém horním rohu brány do sítě. Ottawa využila druhou přesilovou hru v dnešním zápase! Asistence: Erik Karlsson a Kyle Turris.
     
    09:19
    Kyle Turris byl u střídaček zahákován v souboji u mantinelu Stevem Oleksym a Senators si zahrají druhou přesilovou hru v dnešním utkání. První využili.
     
    07:53
    Jean-Gabriel Pageau na pravém křídle nabral obrovskou rychlost a z pravého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele, která minula bližší horní roh brány.
    07:19 Pageau a Zack Smith mohli skórovat v oslabení!
     
    07:19
    Jean-Gabriel Pageau z pravého křídla nahodil puk před bránu, kde se po zákroku Matta Murrayho holí přiloženou k ledu dostal k dorážce Zack Smith, jeho střela z otočky ale skončila pouze v jeho výstroji! Další a tentokrát obrovská šance Senators během vlastního oslabení.
     
    06:19
    Ottawa střídala příliš pomalu a hrála v šesti. Následoval dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    05:45
    Chris Wideman mohl rychle navýšit vedení Ottawy, jenže jeho následná střela z levého kruhu pro vhazování mezi betony Matta Murrayho do sítě neprošla! Brankář Pittsburghu s ní měl ovšem obrovské problémy.
    05:29 Bobby RYAN - 1:0
     
    05:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    BOBBY RYAN v levém kruhu pro vhazování napřáhl po krásné diagonální přihrávce Chrise Widemana od modré čáry bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu a ještě se na cestě do sítě odrazila do tyče. Senators v přesilové hře vstřelili nádherný gól a vedou 1:0! Asistence: Chris Wideman a Derick Brassard.
     
    03:44
    Carl Hagelin při forčekingu na levé straně útočného pásma seknutím vyrazil hůl z ruky Markovi Stoneovi a Ottawa si zahraje první přesilovou hru dnešního utkání.
     
    02:32
    Mark Borowiecki si najel před bránu na krásnu přihrávku svého spoluhráče a mezi betony se snažil překonat Matta Murrayho, brankář Penguins ale jeho střelu za svá záda nepustil!
     
    01:44
    Derick Brassard vypálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč, Matt Murray ale opět skvěle zakročil, tentokrát pravým betonem, kterým puk vykopl mimo!
     
    01:16
    Senators vyrazili po levém křídle do rychlého protiútoku, po které přišla nebezpečná střela také na opačné straně, Matt Murray si ale dokázal s bekhendovým pokusem jednoho z domácích hokejistů poradit a skvělým zákrokem ho vyrazil!
    00:38 Tom Kühnhackl v úvodu utkání orazítkoval levou tyč!
     
    00:38
    Tom Kühnhackl se dnes vrátil do sestavy Penguins a nádhernou střelou bez přípravy letící těsně nad ledem z vrcholu pravého kruhu pro vhazování orazítkoval vzdálenější levou tyč!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 6. B. Ryan (Ch. Wideman, Brassard), 10. Hoffman (E. Karlsson, Turris), 33. Pyatt (E. Karlsson, Pageau), 49. Mark Stone (Brassard, Z. Smith) – 40. Sheary (Malkin, Cole)


    Ottawa Senators: Condon (O'Connor) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Dzingel, Turris, B. Ryan – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Pageau, Pyatt – Kelly, Lazar, Neil (A). Hlavní trenér: Guy Boucher.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Daley, Letang, Cole, J. Schultz, Määttä, Oleksy – Sheary, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Kunitz (A), Bonino, Kessel – S. Wilson, Cullen, Kühnhackl. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Wes McCauley. Čároví rozhodčí: Steve Barton, Michel Cormier

    Diváci: 17769
    ocianews.com