Philadelphia – Vancouver 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
Nashville – Boston 2:1 (kon.) | Minnesota – Montreal 7:1 (kon.) | Dallas – Detroit 5:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 1:4 (kon.) | Edmonton – New Jersey 3:2 (po pr.) | Los Angeles – St. Louis 5:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
St. Louis Blues
Pátek 13.01.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Přece jen ještě jedna velká šance Blues! Robby Fabbri vypálil z kruhu pro vhazování a Peter Budaj měl co dělat, aby jeho pokus lapačkou vytáhl nad horní tyč!
     
    55:54
    Joel Edmundson za bránou Kings tvrdě dohrál Dustina Browna, do kterého si naskočil a poslal ho ostře k ledu. Následovaly dvě minuty za nedovolené bránění a přesilová hra 5 na 3, která potrvá pouhých 6 sekund.
     
    54:00
    Devin Setoguchi po pravé straně obranného pásma vyvážel puk a Patrik Berglund ho zezadu jasně podrazil.
     
    52:14
    Alex Pietrangelo po dnešním návratu do sestavy Blues napřáhl na modré čáře po zpětné přihrávce Vladimira Tarasenka ke tvrdé střele s příklepem, kterou Peter Budaj zřejmě vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě!
     
    44:50
    Jaden Schwartz napřáhl mezi kruhy pro vhazování k nádherné táhlé střele zápěstím, která se od spojnice levé a horní tyče odrazila zpět do hry!
     
    42:36
    Peter Budaj předvedl během přesilové hry Blues další tři dobré zákroky, z nichž poslední dva zaznamenal po prudkých střelách Coltona Parayka z mezikruží!
     
    41:57
    Blues vypálili z pravého kruhu pro vhazování, Peter Budaj si ale s jejich střelou porazil a vyrazil ji mimo!
     
    41:21
    Vladimir Tarasenko byl mezi kruhy pro vhazování v útočném pásmu zezadu podražen Jakem Muzzinem, která dostal dvě minuty za hákování.
     
    40:57
    Jori Lehterä na vrcholu mezikruží po zadovce Vladimira Tarasenka napřáhl k nádherné střele zápěstím, která se od horní tyče odrazila do ochranné sítě!
     
    40:00
    Kyle Clifford se pustil při odchodu do kabin do potyčky s Ryanem Reavesem a oba hráči dostali desetiminutový trest za nesportovní chování.
    39:48 Tanner PEARSON - 5:1
     
    39:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jeff Carter z pravého rohu útočného pásma nebezpečně nahodil puk před bránu, kde se od levého betonu Cartera Huttona odrážel do brány, nakonec se ale zastavil před brakovou čárou a TANNER PEARSON ho vzápětí v blízkosti pravé tyče pohodlně dorazil z blízkosti do brány – 5:1. Asistence: Jeff Carter a Dustin Brown.
     
    34:30
    Blues nebezpečně vypálili od modré čáry, a pokud jsem dobře slyšel, tak se puk odrazil zpět do hry od horní tyče! Je ale klidně možné, že to byla hůl Petera Budaje, která ji během jeho zákroku rozezvučela.
     
    33:17
    Vyloučený Jaden Schwartz naskočil zpět na led a Dustin Brown na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl v rychlém sledu ke dvěma nebezpečným střelám, z nichž první Carter Hutton skvěle vyrazil a druhou ukryl ve svém náručí!
     
    32:27
    Jeden z hráčů Los Angeles Kings v blízkosti levé tyče nebezpečné tečoval nahozený puk, který zamířil těsně mimo!
     
    31:17
    Jaden Schwartz v blízkosti pravé tyče stáhl jednoho z hráčů Kings k ledu a dostal dvě minuty za držení.
     
    29:50
    Kings se dostali ke střele a hádejte kde, samozřejmě na levém křídle! Brankář Carter Hutton ale dobře zasáhl lapačkou a připsal si další úspěšný zákrok.
    27:29 Paul STASTNY - 4:1
     
    27:29
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Alexander Steen z pravého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu, kde ho najíždějící PAUL STASTNY velice chytrou "fotbalovou" patičkou" pravou bruslí po ledě usměrnil k levé tyči. Gól byl dvakrát zkoumán u videa kvůli kopnutí, v obou případech byl ale vzápětí rozhodčími uznán! Asistence: Alexander Steen a Jaden Schwartz.
     
    27:04
    Devin Setoguchi na levé straně útočného pásma mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou napřáhl k nádherné táhlé střele zápěstím, která opět mířila do pravého horního rohu brány, jenže Carter Hutton předvedl nádherný semafor, po kterém puk našel ve své lapačce!
    25:34 Tanner PEARSON - 4:0
     
    25:34
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    TANNER PEARSON na vrcholu levého kruhu napřáhl k další povedené střele a jeho pokus s příklepem nad lapačkou Cartera Huttona zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Gól jako přes kopírák, po kterém se náhradní brankář Blues dočkal pěkného přivítání! Asistence: Dustin Brown a Jeff Carter.
     
    25:00
    Střídání v týmu St. Louis Blues: ze hřiště odchází Jake Allen, přichází Carter Hutton.
    24:43 Jake MUZZIN - 3:0
     
    24:43
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Anže Kopitar našel nádhernou diagonální přihrávkou na levém křídle Mariána Gáboríka, který puk podél hrazení zavezl do třetiny a poté ho zpětnou přihrávkou přenechal JAKEOVI MUZZINOVI, který z vrcholu levého kruhu pro vhazování zamířil nad lapačkou Jake Allena do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Asistence: Marián Gáborík a Anže Kopitar.
     
    23:51
    Jeden z hráčů Kings po vyhraném vhazování napřáhl na modré čáře k tvrdé střele s příklepem, která nad ledem zasvištěla těsně vedle pravé tyče brány Blues!
     
    21:33
    Robby Fabbri v levém kruhu pro vhazování skvěle ukradl puk Kings a zápěstím mířil mezi betony Petera Budaje, slovenský brankář ale zavřel dveře a připsal si skvělý zákrok!
    18:12 Trevor LEWIS - 2:0
     
    18:12
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    TREVOR LEWIS z vrcholu levého kruhu pro vhazování nahodil puk směrem na bránu St. Louis a jeho jemně tečované nahození pod lapačkou bezmocného brankáře Jakea Allena zamířilo ke vzdálenější pravé tyči – 2:0! Asistence: Marián Gáborík a Alec Martinez.
     
    09:49
    Drew Doughty dostal dvě minuty za vražení na hrazení a St. Louis si zahraje druhou přesilovou hru v řadě.
     
    07:24
    Nick Shore dostal menší trest za vysokou hůl a také Blues si vyzkouší přesilovou hru, na rozdíl od té na straně Kings ovšem potrvá běžné dvě minuty.
     
    06:29
    Jake Allen pravém betonem vyrazil nahození Jake Allena od modré čáry a Jeff Carter se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže mu trvalo příliš dlouho, než si puk srovnal na hůl a jeho následná střela zamířila vedle pravé tyče!
     
    05:11
    Domácí hokejisté se před bránou ocitli v další velké šanci, jenže z blízkosti Jakea Allena překonat nedokázali!
     
    04:22
    Kings na levém křídle napřáhli k velmi nebezpečné střele, kterou Jake Allen dokázal s problémy vyrazit!
    03:18 Jake MUZZIN - 1:0
     
    03:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    JAKE MUZZIN na vrcholu levého kruhu napřáhl k nádherné střele zápěstím, která nad lapačkou Jakea Allena zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Kings využili první polovinu čtyřminutové hry a budou v ní pokračovat – 1:0! Asistence: Drew Doughty a Nic Dowd.
     
    02:32
    Jori Lehterä dostal v úvodu utkání dvojitý trest za vysokou hůl a Kings mají obrovskou šanci otevřít skóre, protože si zahrají přesilovou hru, která potrvá čtyři minuty.
     
    00:31
    Kings se po pravém křídle dostali do první šance a jejich nebezpečná střela mířila do předního horního rohu brány, Jake Allen ji ale hrudí vyrazil mimo!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Muzzin (Doughty, Dowd), 19. Lewis (Gáborík, Martinez), 25. Muzzin (Gáborík, Kopitar), 26. Pearson (D. Brown, J. Carter), 40. Pearson (J. Carter, D. Brown) – 28. Stastny (Steen, Schwartz)


    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty (A), Muzzin, Martinez, McNabb, Gravel – Gáborík, Kopitar (C), Lewis – Pearson, J. Carter (A), D. Brown – Clifford, Dowd, Setoguchi – King, N. Shore, Nolan. Hlavní trenér: Darryl Sutter.
    St. Louis Blues: Allen (25. C. Hutton) – Pietrangelo (C), Parayko, Bouwmeester, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Steen, Stastny (A), Jakupov – Fabbri, Lehterä, Tarasenko (A) – Schwartz, Berglund, Perron – Upshall, Brodziak, Reaves. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Mike Leggo. Čároví rozhodčí: Brandon Gawryletz, Kiel Murchison

    Diváci: 18230
    thejrc.org