Tottenham – West Brom 4:0 (kon.) | Burnley – Southampton 1:0 (kon.) | Hull City – Bournemouth 3:1 (kon.)
Sunderland – Stoke 1:3 (kon.) | Swansea – Arsenal 0:4 (kon.) | Watford – Middlesbrough 0:0 (kon.)
West Ham – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Leicester – Chelsea 0:3 (kon.)
konec
Swansea City
0:4 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 14.01.2017, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatování, že toto utkání zvládl lépe Arsenal se s vámi loučím. Přeji vám příjemný zbytek sobotního dne a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů v anglické Premier League. (18:11:23)
    Alexis Sánchez se po vystřídání schoval pod bundu a konec duelu nesledoval

     
    Sledovali jsme utkání dvou různých poločasů. V tom prvním byl aktivnější domácí tým, který si vypracoval několik šancí, ale žádnou neproměnil. Ovšem do vedení šal po jediné povedené akci Arsenal. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se Swansea rozhodla k pasivní hře a draze za to zaplatila. Kanonýři přidali ještě tři góly a dokráčeli k pohodlnému vítězství.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední nastavené minutě se mohlo ještě jednou skóre zápasu změnit, jenže to by domácí museli trefit prostor tří tyčí. Na pravé straně se uvolnil Oliver McBurnie, jehož centr našel hlavu Borji Bastóna. Ten předskočil Shkodrana Mustafiho, ale pokus střídajícího hráče zamířil jen nad branku Arsenalu.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad ráme základní hrací doby. U míče je Swansea, které hraje daleko od branky Kanonýrů.
     
    90
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby a na hrací plochu míří lékařský tým Arsenalu. Po hlavičkovém souboji potřeboval ošetření Laurent Koscielny, ale zdá se, že obránce Gunners je v pořádku.
     
    89
    Dnešní utkání se již blíží ke svému konci a v ochozech se zvedlo hned několik diváků, kteří Liberty Stadium opouští. Jenže se okradli o šanci domácího celku. K centru se procpal střídající Oliver McBurnie, jenž předskočil hostujícího kapitána. Ovšem jeho hlavička za moc nestála a mířila vysoko nad branku Petra Čecha.
     
    87
    Łukasz Fabiański si připisuje ještě jeden zákrok, když střela zpoza pokutového území zamířila přesně do míst, kde brankář Swansea stál.
     
    86
    Domácí tým opět snad získal míč a hnal se do přečíslení. Jenže opět přišla nepřesná přihrávka a celá akce byla zpomalená. Gylfi Sigurdsson se ke střele stejně dostal, ale jeho zakončení mířilo doprostřed branky.
     
    85
    Snad poprvé se fanouškům dnes ukázal Granit Xhaka, jehož jedovatý pokus z dobrých pětadvaceti metrů musel zneškodnit Łukasz Fabiański. Swansea si tento duel prohrála špatným výkonem ve druhé části hry.
     
    84
    Režisér utkání si opět vybírá lavičku hostujícího celku, kde Alexis Sánchez je schovaný pod bundou a konec duelu nesleduje. Vraťme se na zelený pažit, kde je Arsenal opět v tlaku.
     
    83
    Stephen Kingsley se snažil zbavit Gabriela. Ovšem ve svých kličkách se utopil a míč navíc ztratil. Bude se opět rozehrávat od branky českého brankáře.
     
    82
    Z levé strany letěl míč na pravou stranu pokutového území, kam si nabíhal Nacho Monreal. Ovšem pasu scházelo více přesnosti, ale krajní obránce Arsenalu za myšlenu stejně poděkoval.
     
    81
    Hostující hráči stále kombinují na vlastní polovině hrací plochy a za rozhodnutého stavu se nemají, kam hnát. Budeme svědky dalšího postupného útoku Gunners.
     
    80
    Nadějná akce domácího celku končí nepřesnou finální přihrávkou! Střídající Oliver McBurnie obral o míč Shkodrana Mustafiho, ale jeho přihrávka do vápna mířila na paty všech nabíhajících hráčů.
     
    79
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Danny Welbeck.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Lucas.
     
    78
    Hostující trenér připravil další dvě střídání, které přijdou na řadu v přerušené hře. Ještě před tím vyfasuje žlutou kartu Leroy Fer, jenž sestřelil Aarona Ramseyho.
     
    77
    Velkou parádu předvedl fanouškům Alexis Sánchez, jenž si s balonem zadribloval jakoby byl na tréninku. Arsenal se po čtyřech brankách utkáním baví.

    Michal Luxa

    Branky: 37. Giroud, 54. Cork (vla.), 68. Naughton (vla.), 73. Alexis Sánchez

    Karty:   44. Ki Song-jung (SWN), 78. Fer (SWN)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:8.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, Kingsley – Ki Song-jung, Cork (C) (70. McBurnie) – Dyer (56. Fer), G. Sigurdsson, Routledge – F. Llorente (70. Bastón).
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Fer, Bastón, Rangel, Fulton, McBurnie.

    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Xhaka – Alexis Sánchez (79. Welbeck), Özil (79. Lucas), Iwobi – Giroud (60. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Ospina – Lucas, Oxlade-Chamberlain, Holding, Welbeck, Reine-Adélaïde, Maitland-Niles.

    Rozhodčí: Jones – West, Scholes
    ocianews.com