Leganés – Ath. Bilbao 0:0 (kon.) | Barcelona – Las Palmas 5:0 (kon.) | Atlético – Real Betis 1:0 (kon.)
La Coruňa – Villarreal 0:0 (kon.)
konec
CD Leganés
0:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Sobota 14.01.2017, 13:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Leganés v dnešním utkání bylo lepší, mělo šance, avšak skórovat nedokázalo, a tak s Athleticem Bilbao remízovalo 0:0.

    První poločas dnešního duelu sice branku nenabídl, avšak šance na to byly! Hned v úvodní minutě se dostal do úniku Machís, avšak jeho střela mířila těsně vedle. V sedmé minutě se trefil García, avšak jeho gól nebyl uznán kvůli útočnému faulu. Machís-Machís-Machís ... I takhle by se daly popsat šance domácího celku, Darwin Machís měl hned tři, avšak ani jednu nedokázal proměnit!

    Be druhém poločase se dlouho čekalo na nějakou zajímavější akci. Poté se Leganés mohlo dostat, když před brankou hlavičkoval osamocený Díaz, avšak ve stoprocentní šanci minul! Blízko úvodní brance byl i Mantovani, avšak po jeho hlavičce míč zastavila tyč!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (14:54:32)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Leganés si ještě dokázalo vybojovat rohový kop, avšak z toho domácí nezahrozili, neboť se útočným faulem provinil Mantovani!
    90+2. Nebezpečná střela Marína
     
    90+2
    V samotném závěru dnešního utkání mohl rozhodnout Marín, který si naběhl do pokutového území. Jeho skákavou střelu však dokázal Iraizoz vyrazit!
     
    90+1
    Střídající Szymanowski je ve druhém poločase aktivní, nyní se argentinský křídelník hnal dopředu, avšak obránci Athleticu ho dokázali o míč obrat!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Etxebarria poslal svůj ostrý centr na zadní tyč, kam nabíhal Laporte, avšak před francouzským stoperem míč odhlavičkoval na roh Marín!
     
    89
    Další žlutou kartu udělil Santiago Jaime Insuovi, který ve středu hřiště poslal k zemi pronikajícího Susaetu. Bilbao tak bude mít k dispozici další standardní situaci!
     
    87
    Exekuce rohového kopu se zhostil Etxebarria, jehož centr sice obrana Leganés odvrátila, avšak Bilbao se i nadále nachází na útočné polovině a kombinuje.
     
    86
    Do útoku se nyní podívalo také Bilbao, jehož akci táhl po pravé straně Susaeta. Jeho centr hledal Adurize, nicméně míč odhlavičkoval na roh Mantovani!
     
    85
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Óscar de Marcos.
    84. Mantovani byl velmi blízko vstřelení možná rozhodující branky dnešního utkání
     
    84
    Leganés vybojovalo rohový kop, kterého se zhostil Timor. Jeho centr hledal před brankou Mantovaniho, který se dostal k hlavičce, avšak ta trefila tyč hostující branky!
     
    83
    Dlouhý nákop brankáře Champagneho hledal na útočné polovině útočníka Guerrera, nicméně ten se k hlavičce nedostal přes Laporteho, který dostal míč na soupeřovu polovinu.
     
    81
    Následnou standardní situaci Leganés rozehrál Timor, jehož centr sice zasáhl Mantovani, avšak jeho hlavička příliš razantní nebyla, a tak Iraizoz dokázal zasáhnout.
     
    80
    Domácí celek směřoval do dalšího protiútoku, který táhl po levé straně Luciano. Střídajícího hráče však taktickým faulem poslal k zemi Beňat, který dostává žlutou kartu!
    Dokáže Athletico v závěru skórovat a odvést si tři body?

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   51. Díaz (LGS), 67. R. Pérez (LGS), 89. Insua (LGS) – 65. Aduriz (ATB), 69. Raúl García (ATB), 80. Etxebarria (ATB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 20:11.
    CD Leganés: Champagne – Díaz, Insua, Mantovani (C), Marín – R. Pérez, Timor – Omar (44. Szymanowski), Gabriel, Machís (74. Luciano) – Guerrero.
    Náhradníci: Barrios – Dovale, Szymanowski, Luciano, Siovas, Molina, Mozo.

    Athletic Bilbao: Iraizoz (C) – Lekue, Bóveda, Laporte, Balenziaga – San José (46. Etxebarria), Iturraspe – I. Williams (57. Susaeta), Raúl García, Muniain (85. de Marcos) – Aduriz.
    Náhradníci: Simón – G. Elustondo, Etxebarria, Susaeta, M. Rico, de Marcos, Saborit.

    Rozhodčí: Santiago Jaime – Bueno, Tresaco (vš. Španělsko)

    Diváci: 10 922
    thejrc.org