Havířov – Slavia 2:3 (kon.) | Olomouc – Kolín 6:0 (kon.) | Chomutov – Č. Budějovice 5:3 (kon.)
Sparta – Jihlava 0:4 (kon.) | Vítkovice – Letňany 4:0 (kon.) | Vsetín – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Pardubice – Zlín 8:4 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (kon.) | HC Plzeň – Kometa Brno 4:5 (1:2 po s.n.)
Písek – Kladno 2:12 (kon.) | Havlíčkův Brod – HC Litvínov 7:3 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 2:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
SC Marimex Kolín
Sobota 14.01.2017, 12:00 • Zimní stadion Olomouc • Extraliga staršího dorostu • 8. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezké sobotní poledne, nadstavbová skupina B Extraligy staršího dorostu dnes pokračuje kompletním 8. kolem, ve kterém se proti sobě střetnou dva týmy z dolní poloviny tabulky, tedy Olomouc a Kolín. Zápas začíná ve 12:00!
     
    HC Olomouc
    Hanákům se v nadstavbové skupině B zatím daří velmi rozdílně. Úvod zvládli slušně, když porazili Havlíčkův Brod a Písek, následující tří kola však dokázali vydolovat jen bod a vypadalo, že svěřenci trenéra Karla Berana směřují k boji o záchranu. Hlavně o zápase se Slavií a Letňany to s nimi vypadalo dost nahnutě. Po Novém roku se už nicméně výkony mladých Kohout začali vylepšovat, když během tří zápasů získali sedm bodů. Jedinou ztrátu zaznamenali na Kladně, kde prohráli v prodloužení. I díky těmto výsledkům se tak Olomoučtí dostávají do klidných vod tabulky, což by se možná ještě před dvěma týdny neočekávalo. Momentálně jim v tabulce patří 8. pozice se ziskem 32 bodů. Nejproduktivnějším hráčem týmu v nadstavbové části je pak aktuálně Miroslav Skopal s 15 kanadskými body (7+8).
     
    SC Kolín
    Hosté se v nadstavbě zatím hledají, se sedmi utkání totiž vyhráli jen jediné, a to na Slavii. Ve zbytku nadstavbových střetnutí pak hráči pod taktovkou Jiřího Kadlece prohráli, z nichž v pouze jediném dokázali dovést zápas do samostatných nájezdů. Zisk čtyř bodů tak Kolínské poslal v tabulce celkem logicky směrem dolů, nad sestupovou hranicí mají však ještě celkem pohodový náskok 19 bodů, když devátá příčka s mankem tří bodů na svého dnešního protivníka. Nejproduktivnějším hráčem hostů v této nadstavbové části je prozatím David Zdeněk se 7 kanadskými body (1+6).
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    13.01.2017 Olomouc x Mladá Boleslav 5:3
    07.01.2017 Litvínov x Olomouc 2:6
    06.01.2017 Kladno x Olomouc 4:3 pr.

    SC Kolín
    13.01.2016 Vsetín x Kolín 4:2
    07.01.2017 Kolín x Vítkovice 2:5
    06.01.2017 Kolín x Havířov 2:5
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar, Rutar, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš (C), Vosátko – Krátký, Podlaha, Aulehla, Paťava, Skopal, Karpíšek, Kalač, Kořenek, Kret, Štefka

    SC Kolín: Březina (Mašek) – Dotter, Štěpánek, Zdeněk (C), Grauer, Mikula, Zugar, Nutil – Vrabec, Goras, Kronus, Želizňak, Poul, Kalista

    Rozhodčí: Cik – Loun, Axman.
     
    Hráči už míří za kabin na led, zápas za malý okamžik začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Vrabec se nebezpečně dostával na dostřel olomoucké brány, zachytil totiž vyražený kotouč od Schejbalova betonu. Olomoucká obrana je prozatím dost nepozorná.
     
    01:01
    A znovu Schejbal v akci! Kolín se dostal do dvou tutovek, když se nejprve produktivní Zdeněk proháčkoval do úniku, avšak zakončoval mimo. Za malou chvíli pak Poulovu pumelici vyráží brankář Olomouce do ochranné sítě.
     
    02:15
    Schejbal zůstává stále pod tlakem, defenzíva domácího manšaftu se prozatím v předbrankovém prostoru nemůže vyvarovat nedůrazu, který naopak pomáhá Kolínským.
     
    03:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí jdou z první šance do vedení! Po hezkém pasu za obranu se JOSEF PODLAHA nerozpakoval a svůj příklep vyslal do prostoru mezi třemi tyčemi. Březinovi kotouč naneštěstí pro něj prošel mezírkou mezi betony. Asistence: Ludvík Rutar, Petr Bahounek.
     
    04:25
    Kolín se snaží o odpověď, zatím se ovšem svými akcemi nedokáže dostat do výraznější střelecké pozice, tudíž ani Schejbal nemá v těchto okamžicích mnoho práce.
     
    05:46
    Kalač s Kořenkem se pokoušeli o překvapivé řešení svého ataku, soupeřova obrana je však prokoukla s odebírá Olomouckým kotouč z holí. Kolín rozehrává od zadních řad.
     
    06:50
    Hosté po dlouhé době pořádně své protivníky zatlačili, žádnou šanci si ovšem z této výhody nepřipisují.
     
    07:51
    Podlahovi se sice střele nevyvedla podle představ, Holiš se nicméně ještě potulující se puk pokusil doklepnout. Březina však s vypětím všech sil zasahuje.
     
    08:55
    Na řadu přijde hra čtyřem proti čtyřem, na trestnou lavici totiž odchází Pavel Grauer (KOL) za držení protihráče a za odplácení si půjde sednout také David %Stefka (OLO).
     
    09:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc svůj tlak potvrzuje další brankou! Po hezkém přenesení hry se už dnes podruhé prosazuje milimetrově přesnou ránou JOSEF PODLAHA. Březina neměl moc šancí a úspěšný zákrok. Asistence: Petr Bahounek.
     
    10:55
    Oba týmy jsou v plném počtu, budeme tak pokračovat hrou pět na pět.
     
    11:45
    A další zákrok Březiny za minutu dvanáct! Olomouc i za dvoubrankového vedení zvyšuje obrátky na maximum, což dělá Kolínu velikánské potíže.
     
    12:35
    Vrabec si špacíroval přesně mezi dvojicí olomouckých beků, avšak na střelu mu zbylo příliš málo času. Defenzivní hráči domácích totiž tohoto hbitého forvarda stačili ještě dostatečně brzo dobruslit.
     
    13:48
    Kolín se znovu dostal do náporu, obrana v čele se Schejbalem ale zatím s těmito akcemi nemá moc velký problém.
     
    14:45
    Bahounek se snažil něco kloudného vymyslet, na poslední chvíli se ale jeho plány zkřížili s pohybem Štěpánka, což vyplynulo ve ztrátu puku.
     
    15:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Třetí branka, stále stejný střelec! JOSEF PODLAHA zažívá snovou první třetinu, když si připisuje čistý hattrick po znovu podobné akci, jako u předchozích branek. Asistence: Daniel Paťava, Miroslav Skopal.
     
    16:35
    Kolín se zdá se být lehce opařen, jeho kombinace se totiž začíná postupně kostrbatit, což pro Olomouc znamená pokyn k presinku.
     
    17:43
    Dotter hledal volného Goráse, jenž si najížděl do prostoru před bránou. Puk se však nakonec vydal o trochu jiným směrem, než měl autor přihrávky asi na mysli.
     
    18:43
    Kolín znovu zvyšuje tlak, Kohouti jen s velkou námahou prozatím blokují soupeřovy střelecké pokusy.
     
    19:46
    Třetina už se dohrává v pomalejším tempu, oba celky už asi spíše myslí na další periodu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina sice začala tlakem Kolína, postupem času se už ale do role vůdčího týmu dostávala pomalinku Olomouc. To hned ve čtvrté minutě potvrdil Podlahův gól a dalšími dvěma zásahy jen odtrhl svůj výborný výkon a formu domácích stejný hráč. Po první třetině tak vede moravský manšaft o tři branky uvidíme zda se ještě v následujícím průběhu dokážou hosté vrátit do boje o body, určitě v některých fázích první dvacetiminutovky nebyli daleko. Utkání bude pokračovat v cca 12:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Kolín se rozhodl vystřídat brankaře, místo Martina Březiny od začátku druhé třetiny chytá David Mašek.
     
    21:01
    Kolín hned od začátku spustil nátlak, Schejbal se v brance musí pořádně ohánět.
     
    21:34
    Aulehla se prosmýkl kolem mantinelu, jenomže následně narazil na číhajícího Štěpánka. Olomouc tak bude muset rozehrávat znovu zpoza své branky.
     
    22:33
    Podlaha nebyl daleko od čtvrté branky! Po střele z mezikruží se ovšem ve výborné formě ukázal Mašek, který jeho střelu vyrazil špičkou brusle.
     
    23:24
    I Schejbal musel být na pozoru, po rychlém kontru totiž Mikula propálil všechny clonící hráče a olomoucký brankář na jeho ránu jen reflexivně vytáhl lapačku. Vhazovat se tak bude před domácí svatyní.
     
    24:39
    Dotter si počíhal na Rutara a nedal mu ani chvilku oddechu, Kolín se díky této aktivně málem dostal do vyložené šance, leč domácí tomu v poslední chvíli zabraňují.
     
    25:37
    Podlaha znovu mířil do prostoru u kruhů, odkud dal už tři branky, avšak tentokrát na něj puk od Paťavy letěl nepřesně. Kolínští si tak mohou na chvíli oddechnout.
     
    26:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí hrají ve velké pohodě! Po přečíslení totiž Kořenek neservíroval kotouč mezi bruslemi kolínského beka na přesně stojícího DAVIDA KALAČE, jenž už si se střelou do odkryté brány poradil. Asistence: Matěj Kořenek, David Štefka.
     
    27:28
    Dotter se rázem ocitl před Schejbalem, který jeho přízemní pokus vyrazil nakonec do rohu hřiště. Hosté nadále zůstávají u puku.
     
    28:24
    Na ledě zůstal ležet Zdeněk po faulu Davida Štefky (OLO), ten si za faul kolenem už díky osobnímu trestu v zápase nezahraje.
     
    29:48
    Olomouc se v pětiminutovém oslabení zatím daří soupeře neutralizovat, ti si zatím s hlubokým blokem nedokáží poradit.
     
    30:19
    Dotter pálil jen mimo bránu, Kolín však nadále zůstává v pásmu Kohoutů.
     
    31:40
    Přečíslení Olomouce tří proti jednomu skončilo chybou Aulehly, který svým najetým spoluhráčům nedokázal přesně přihrát. Kolín se tak okamžitě dostává do protiútoku,
     
    32:59
    Olomouc znovu vyhazuje, Kolínu se nedaří vypracovat si jasnou tutovku.
     
    33:24
    Kret, který si místo Štefky odpykával pětiminutový trest, jde na led. Kolín pětiminutovou přesilovku nevyužil.
     
    34:43
    Vosátko se po krásné přihrávce Krátkého dostal do velké příležitosti, Mašek však dokázal dostatečně rychle doklouzat od tyče k tyči a předvést ještě výborný zákrok.
     
    35:44
    Olomouci se nepodařilo rozehrát a posílá puk až za kolínskou branku, rozhodí logicky pískají icing.
     
    36:20
    Paťava se při individuální akci dokázal podívat a přihrál na Kořenka, pozorný Mikula puk odpaluje do středního pásma.
     
    37:45
    Kažimír se dostal do dalšího olomoucké protiútoku a propasíroval puk až na Krátkého, ten se ale v přes bránící hráče nedostal a raději vrací puk do obrany.
     
    38:59
    Skopal poslal zpětnou přihrávku na Podlahu, kterého si ale Kolínští pohlídali. Navíc mu je pískáno postavení v brankovišti.
     
    39:38
    Zdeněk hledal volné místo u modré čáry, Kořenek ho ovšem do pásma nepustil. Olomoucký tým se pro posledních pár sekund konsoliduje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla také jednu branku, ale už ne Podlahy. Místo něj se do statistik zapisuje Kalač, který se prosadil ve 27. minutě. Další vzrušení už bohužel nebylo brankové, pouze jsme viděli osobní trest, který však Kolínští pro snížení nevyužili. Domácí tak do třetí třetiny vstoupí už se čtyřbrankovým náskokem, oba týmy se potkají u úvodního buly třetí periody v cca 13:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Zdeněk pálil tvrdě od modré, Schejbal střelu vyrazil betonem do rohu kluziště.
     
    41:16
    Kolín znovu zahrozil, Gorás se obtočil kolem branky a zkusil poslat puk pod padajícím Schejbalem, ten si ale připisuje jistý zákrok.
     
    42:26
    Paťava se objevil v breaku, ale pod tlakem dojíždějících beků o kotouč přišel. Kolín se pro tuto chvíli ubránil.
     
    42:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí jdou už do pětibrankového náskoku! Po střele Kažimíra se puk odrazil od betonů Maška přímo k najetému JIŘÍMU KRÁTKÉMU, který trefil prázdné místo v kolínské bráně. Asistence: Marek Kažimír, Vítězslav Kret.
     
    43:42
    Olomoučtí hokejisté pokračují v tlaku, kolínská defenzíva zatím jen s vypětím sil odolává dalším výpadům.
     
    44:35
    Schejbal se musel mít na pozoru při akci Dotter, jeho pumelice totiž letěla těsně vedle tyče. Hosté budou nadále pokračovat v kombinaci.
     
    45:53
    David Zdeněk (KOL) oslabí svůj tým minimálně na dvě minuty, sudí mu totiž odpískali držení.
     
    46:27
    Skopal se proháčkoval mezi dvěma soupeři, v dalším pohybu ho ale zradil první dotek s pukem. Mašek tak odražený puk raději chytil do lapačky.
     
    47:53
    Zdeněk je zpátky na ledě, Olomouc se v přesilovce nijak výrazně neprosadila.
     
    48:18
    Olomouckým se nepovedlo projít střední pásmo, sudí tak pískají zakázané uvolnění.
     
    49:06
    Klesla si málem nešťastně srazil puk do vlastní sítě, Schejbal však nakonec nemusel ani zasahovat, protože kotouč proletěl těsně vedle tyčky.
     
    50:21
    Domácí šli málem do ještě většího náskoku! Klesla s Podlahou však při závaru před bránou svými pokusy orazítkovali obě tyčky, Mašek mohl oba pokusy s obavami pozorovat.
     
    50:56
    Kolín půjde znovu do čtyř, Matěj Mikula je totiž vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    51:15
    Hanáci se tlačí v přesilovce do zakončení, zatím jim však chybí primárně přesnost, což Kolínu dává naději na neinkasování.
     
    52:56
    Mikula je na ledě, domácí tak svou početní výhodu nevyužili.
     
    53:59
    Skopal se snažil projít podél mantinelu, Zdeněk si na něj počíhal a nedal mu ani metr volného prostoru. Olomouc tak znovu ztrácí puk.
     
    54:53
    Kolín se stále snaží alespoň o čestnou branku, v některých případech od ní není vůbec daleko, ale Schejbal většinu likviduje bez možnosti případné dorážky.
     
    55:47
    Krátký se snažil vyslat Podlahu do breaku, ale jeho pas se nedostal ani přes půlící čáru, na ní totiž hlídal Gorás, který puk uzmul a poslal jej k obráncům.
     
    56:48
    Kohouti už své akce celkem překombinovávají, Kolín tak nemá viditelnější problémy s defenzívou.
     
    57:48
    Domácí si zahrají ještě na úplný závěr oslabení, na trestnou lavici si totiž sedá Josef Podlaha (OLO) za hákování.
     
    58:19
    Schejbal i za clonícími hráči skrytou ránu Grauera vyclonil a raději ukrývá kotouč pod lapačku, Kolín tak zůstane natlačen v útočném pásmu.
     
    59:48
    Podlaha je na ledě, do konce zbývá posledních pár sekund hry.
     
    59:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti se ještě vrhli do posledního breaku, který stačil proměnit technicky zdatný TADEÁŠ AULEHLA. Hanáci tak podle všeho zvítězí o šest branek. Asistence: Vítězslav Klesla.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas skončil celkem jasným vítězstvím domácího celku, který předvedl ve většině zápasu dominantní hru. Kolín měl několik šancí, ale nedokázal je proměňovat, což také způsobilo celkem jasný výsledek. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (13:53:13)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 4. Podlaha (Rutar, Bahounek), 10. Podlaha (Bahounek), 16. Podlaha (Paťava, Skopal), 27. Kalač (Kořenek, Štefka), 43. Krátký (Kažimír, Kret), 60. Aulehla (Klesla)


    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar, Rutar, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš (C), Vosátko – Krátký, Podlaha, Aulehla, Paťava, Skopal, Karpíšek, Kalač, Kořenek, Kret, Štefka
    SC Marimex Kolín: Březina (21. Mašek) – Dotter, Štěpánek, Zdeněk (C), Grauer, Mikula, Zugar, Nutil – Vrabec, Goras, Kronus, Želizňak, Poul, Kalista

    Rozhodčí: Cik – Loun, Axman
    thejrc.org