Čeljabinsk – Spartak Moskva 3:2 (kon.) | Magnitogorsk – N.Novgorod 3:2 (po pr.) | Čerepovec – Novokuzněck 3:0 (kon.)
Petrohrad – Novosibirsk 6:2 (kon.) | HC Slovan – Chanty-Mansijsk 3:2 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Jugra Chanty-Mansijsk
Neděle 15.01.2017, 17:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a byť to tak nevypadalo, bylo to nakonec velké drama! Slovan šel v poslední třetině do vedení už o tři branky, když se prosadil po parádní kličce Musatov, ale poté se začali dít věci – díky náhodnému odrazu od zadního mantinelu udeřil Alexejev, aby následně dal kontaktní branku i Koroljov. Ovšem Jugra navzdory velkému závěrečnému tlaku už gól nedala a Slovan tak nakonec bere tři body.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:50:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Několik tutových šancí měli hosté, Lapenkov se dostal ke tvrdé střele, tu ale zablokoval mimo Musatov a následně domácí vyhodili!
     
    58:44
    Domácí se nemohou osvobodit, hosté hrají bez gólmana a Brust se musel zaklesnout u své tyčky, aby natřikrát dokázal zastavit pokus Varfolomejeva!
     
    57:34
    Hraje se za brankou Jugry a tam se daří domácímu celku puk držet, uvidíme, jestli se slovenskému týmu podaří dostat se do další šance.
     
    56:40
    Slovanu se nakonec podařilo na chvilku uklidnit hru a tím pádem se domácí nedostávají do tolika šancí, ovšem nebezpečí vyrovnání i nadále visí ve vzduchu.
     
    55:28
    A mohlo být srovnáno, protože na Brusta zcela sám jel hostující Ljudučin, ovšem kanadský gólman se položil na led a betonem zastavil puk!
    54:39 Anton KOROLJOV - 3:2
     
    54:39
    Jugra právě vstřelila branku!
    Tak toto není dobré a domácí celek se dostává do úzkých, protože hosté se dostávají na dostřel. Kulik nahodil puk na branku Brusta, kde ho šikovně tečoval ANTON KOROLJOV, díky čemuž se kotouč dostal do branky Slovanu. Asistence: Jevgenij Lapenkov a Jevgenij Kulik
     
    53:38
    Do konce zápasu už zase tolik času nezbývá a domácí celek stále drží celkem pohodlné vedení, hra pak trochu ztratila tempo.
     
    52:42
    Domácí celek se snaží hru uklidnit a nedopustit žádné drama, které by dnes bylo velice zbytečné, Jugra se té šťastné brance navzdory nemůže vůbec dostat do nějaké šance.
    51:48 Andrej ALEXEJEV - 3:1
     
    51:48
    Jugra právě vstřelila branku!
    Tak toto je velice smolná situace pro domácí, kteří ihned po své brance inkasují – puk se hodně zvláštně odrazil od zadního mantinelu a jelikož Brust už byl za brankou, aby ho rozehrál, tak byla prázdná branka. Do té pak dokázal celkem jednoduše kotouč zasunout ANDREJ ALEXEJEV. Asistence: Kirill Beljajev a Jevgenij Kulik
    51:37 Igor MUSATOV - 3:0
     
    51:37
    Slovan právě vstřelil branku!
    A je asi hotovo, protože slovenský celek přidává i třetí branku do sítě Chanty-Mansijsku! Tomáš Surový vyslal ze středního pásma parádním pasem IGORA MUSATOVA, jenž parádní kličkou položil na led Šaryčenkova a zasunul puk za jeho záda! Asistence: Tomáš Surový a Kyle Chipchura.
     
    50:26
    Domácí celek hraje opravdu v pohodě a i díky tomu tak drží náskok o dvě branky, i nadále se tak hraje v útočném pásmu Slovanu.
     
    49:38
    Cheechoo a Taffe jeli zcela sami na Šaryčenkova, nakonec právě Taffe zakončoval, ale svojí tvrdou ránou trefil gólmana Jugry pouze do masky!
     
    48:24
    Bratislava sice nehraje ve třetí třetině ten úplně nejlepší hokej, je to ale disciplinovaný výkon a tak platí, že se hosté nemohou vůbec dostat na dostřel a jestli to tak bude pokračovat, tak tu žádné drama k vidění asi nebude.
     
    47:28
    Po delší pauze se dostali dopředu i hráči Chanty-Mansijsku, konkrétně Beljajev se natlačil před Brusta, ale ten schoval puk úspěšně v lapačce.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 5. Jeglič (Cheechoo, Sersen), 33. Cheechoo (Taffe, Sersen), 52. Musatov (Surový, Chipchura) – 52. A. Alexejev (Beljajev, Kulik), 55. Koroljov (Lapenkov, Kulik)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Bačík, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), Jeglič – Musatov, Surový, Chipchura – Lušňák, Šťastný, Skalický – M. Hlinka, Sádecký, Vopelka – Sukel'.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Bojaršinov) – N. Chlystov, Šulakov, Kulik, Ugolnikov, Al. Makarov, Valentěnko (A), Pogorišnyj – Ljudučin (A), Kurjanov (C), Koroljov – Lapenkov, Beljajev, A. Alexejev – Akmaldinov, Varfolomejev, J. Ivanov – Buljanskij, Jaremčuk, Dvurečenskij – Ankudinov, Popov.

    Rozhodčí: Rogačjov, Gebej – Goljak, Deďulja
    thejrc.org