Mountfield HK – Letňany 4:1 (kon.) | HC Plzeň – HC Litvínov 4:5 (kon.) | Tábor – Liberec 3:4 (kon.)
Sparta – Č. Budějovice 6:3 (kon.) | Vsetín – HK MD Šumperk 2:4 (kon.) | Vítkovice – Havířov 5:2 (kon.)
Poruba – Warriors Brno 2:1 (po pr.) | Pardubice – Kometa Brno 3:4 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 4:5 (kon.)
Žďár n/S – Zlín 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (2:0, 2:2, 2:1)
HC Motor České Budějovice
Neděle 15.01.2017, 12:15 • Tipsport arena • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Přestože hosté dokázali snížit na jednogólový rozdíl z hole Šimona Kubíčka, více již nedokázali. Trefy Simeona Gluzmana a Marcela Barinky zpečetily další vítězství Sparty a mladší dorostenci pražského celku zůstávají neporaženi. Příjemný zbytek neděle a brzy na počtenou! (14:21:12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Matouš Najman ujel do brejku podél pravého mantinelu, tvrdou střelou otestoval Dvořáka, ten kotouč vytěsnil do rohu.
     
    58:58
    V závěru utkání se Jihočeši dostávají před Škorpíka, který drží puk a vhazuje se před jeho svatyní.
     
    57:37
    Hra se opět odehrává před hostující svatyní, Motor již nemá mnoho sil po dalším inkasování.
     
    55:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    O pár vteřin později však MARCEL BARINKA úspěšně zvyšuje vedení! Po přihrávce Haše šel s vervou do zakončení a z mezikruží prostřelil Dvořáka. Sparta se tak ujímá opět třígólového vedení. Asistence: Martin Hugo Haš, Erik Čermák.
     
    55:14
    Čermák obkroužil bránu a hledal Barinku. Ten číhal u levé tyče Dvořákovi brány, zachytil přihrávku, nicméně hostující gólman si pohlídal prostor u tyče.
     
    53:41
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Remta – 2 min., podražení).
     
    53:35
    České Budějovice se nechtějí vzdát a neměly daleko od dalšího snížení. Novák napravo nalezl najíždějícího Čížka před bránu, avšak Škorpík nedopustil, aby skóroval.
     
    51:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Znovu zafungovalo přísloví "Nedáš, dostaneš!", neboť po neúspěšném přečíslení Motoru se puku chopil SIMEON GLUZMAN a vyjel do brejku. Protáhl se podél pravého mantinelu a z pravého kruhu s naprostou přesností zamířil ke vzdálenější tyči a vrací svému mužstvu dvougólové vedení. asistence: Jiří Obadal, Václav Rubeš.
     
    49:58
    Jihočechům snížení vlilo novou energii, úspěšně se dokáží bráni pokusům Sparty o přechod do útočného pásma a naopak Pražané mají potíže s českobudějovickými výpady.
     
    48:41
    Truhlář ač lehce nahodil černou pryž na bránu hostí, nepříjemně poskakovala v brankovišti, nicméně celou situaci si obrana Motoru pohlídala.
     
    47:20
    Toman přejel přes tři pásma, jenže bránící sparťan mu neusnadnil zakončení, celé snažení českobudějovického hráče tak končí bojem o kotouč za bránou Škorpíka.
     
    46:08
    Hosté vyhazují pouze na zakázané uvolnění a hra se vrací do jejich pásma, budou se tak znovu muset bránit tlaku domácích.
     
    45:32
    Pražané chtějí získat svůj náskok zpět a brankáři Dvořákovi značně zatápí. Zatím se jim však další puk procpat za záda českobudějovického strážce brány nedaří.
     
    43:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Po snažení Sparty se do útoku propracoval i Motor. První střela z mezikruží byla ještě zastavena Škorpíkem, jenže dorážka z repertoáru ŠIMONA KUBÍČKA skončila ve sparťanské kleci a Jihočeši snižují na rozdíl jediného gólu. Asistence: Matěj Toman.
     
    42:25
    První větší příležitost vykřesal domácí Gluzman. Protáhl se podél levého mantinelu a z kruhu vystřelil, Dvořák bez značnějších obtíží zasáhl.

    Martina Martinková

    Branky a nahrávky: 8. Prymula (Barinka, Čermák), 9. Vitouch (Klimo, Bláha), 26. Rubeš (Haš, Barinka), 38. Haš (Barinka, Prymula), 52. Gluzman (Obadal, Rubeš), 56. Barinka (Haš, Čermák) – 31. Kubíček, 39. Škvarek (TS), 44. Kubíček (Toman)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Černý) – Bureš, Truhlář, Haš, Bláha, J. Najman, Slavíček, Guryevskiy, Zemchenkov, Kumpošt – Prymula, Klimo, Čermák, Barinka, Rubeš, Obadal, Vitouch, M. Najman, Gluzman, Kuracina.
    HC Motor České Budějovice: M. Dvořák (Kadlec) – J. Dvořák, Kubíček, Procházka, Dekret, Svach, Remta – Grossmann, Novák, Škvarek, Čížek, Houdek, Anderle, Ryba, Toman, Janoch, Pouzar.

    Rozhodčí: Vyštejn – Gabriel, Zmeškal
    bahis siteleri