Novokuzněck – Barys 2:4 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 3:5 (kon.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Kazaň – Ufa 6:5 (po pr.) | Viťaz – Toljatti 4:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
CSKA Moskva
Středa 18.01.2017, 17:30 • VTB Ice Palace, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Lukáš Kašpar (DIN) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:30 (19:54:58)
     
    Statistiky: Střely: 39-81; Střely na bránu: 20-44; Vhazování: 18-25; Zablokované střely: 24-13; Hity: 29-18; Faily: 3-5; Trestné minuty: 18-10.
    Alexej Těreščenko oslavující rozhodující a jediný gól derby!

     
    Čtvrté moskevské derby v letošní sezóně Kontinentální hokejové ligy nabídlo v VTB Ice Palace nádherný a na šance bohatý hokej, navzdory tomu, že padl jediný gól, který v polovině utkání vstřelil domácí kapitán Alexej Těreščenko. V závěrečné třetině oběma týmům docházely síly, zejména potom CSKA, které se na rozdíl od předchozích dvou třetin marně snažilo dostat do nějaké velké příležitosti a k odvolání Iljy Sorokina se dostalo až sedm sekund před koncem, což mluví za vše. Obrovskou pochvalu si zaslouží fantastický brankář Alexandr Jerjomenko, který vychytal svému týmu velké vítězství v bitvě o Moskvu a společně s Lukášem Kašparem může slavit cenné dva body. Konečný výsledek. Dinamo Moskva 1 CSKA Moskva 0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Ilja Sorokin až teď naskočil na střídačku, to už je ale pozdě. Dinamo Moskva určitě zvítězí!
     
    59:00
    Do konce moskevského derby zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:58
    Vyloučený igor Ožiganov naskočil zpět na led a CSKA Moskva má minutu a dvě sekundy na to, aby vstřelilo gól a odpovědělo na úvodní trefu Alexeje Těreščenka.
     
    58:37
    Obranná čtveřice CSKA je dlouho na ledě a už se jim začínají hodně motat nohy.
     
    58:00
    Hokejisté Dinama si dlouho vyměňovali puk za bránou ze strany na stranu, do zakončení se ale nakonec nedostali.
     
    56:58
    Igor Ožiganov v pravém rohu obranného pásma jasně podrazil Alexeje Těreščenka a dostal dvě minuty za podražení. CSKA Moskva bude hrát v oslabení a jeho šance na vyrovnání jsou v současné chvíli hodně mizivé!
     
    56:03
    Jeden z hráčů CSKA Moskva předvedl v blízkosti pravé tyče nádhernou stahovačku a nebezpečně vypálil, podle znovu bych řekl, že puk se odrazil mimo od tyče!
    Nejen hokejisté dnes baví v VTB Ice Palace diváky.
     
    55:00
    Puk přesně pět minut před koncem skončil na střídačce CSKA Moskva a hra byla přerušena.
     
    53:53
    Lukáš Kašpar se na levém křídle nedokázal prodrat ke střele a při zpětném obranu k modré čáře alespoň nahodil puk za bránu Iljy Sorokina, aby udržel útočné pásmo.
    52:11 Grigorij Panin málem moskevské derby nedohrál.
     
    52:11
    Grigorij Panin při obratu v obraném pásmu utrpěl nepříjemné zranění poté, co se mu brusle zaryla hluboko do ledu a málem si vyvrtnul kotník!
     
    51:11
    Andrej Světlakov na levém křídle napřáhl od modré čáry ke střele zápěstím, která těsně nad ledem mířila k přední tyči, Alexandr Jerjomenko šel ale rychle dolů a vyrážečkou ji skvěle vyrazil!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 27. A. Těreščenko (Karsums, Hietanen)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Zalivin) – I. Nikulin (A), Rylov (A), M. Robinson, D. Višněvskij, Hietanen, Makljukov, J. Zajcev – Karsums, Kašpar, A. Těreščenko (C) – Cvetkov, A. Galimov, Fjodorov – Kokarev, Gorovikov, Podšendjalov – Dugin, Čebykin, Brjukvin – Karpov.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (Samoilov) – Pivcakin, Blažijevskij, Ožiganov (C), Děnisov, Panin, Čmychov, Naumenkov – K. Petrov, Al. Popov, Ničuškin (A) – Muršak, Platt, Scott – Světlakov, Kugryšev, Kuzmenko (A) – Andronov, Tělegin, Vorošilo – V. Žarkov.

    Rozhodčí: Alexej Ravodin, Michail Buturlin. Čároví: Dmitrij Sivov, Roman Šichanov

    Diváci: 8079
    thejrc.org