Chrudim – Interobal Plzeň 2:0 (kon.) | Vysoké Mýto – Hradec Králové 3:1 (kon.) | Slavia – Třinec 4:2 (kon.)
Česká Lípa – Litoměřice 3:2 (kon.) | Hodonín – Zruč n/S 5:10 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
3:2 (1:2)
Gardenline Litoměřice
Pátek 20.01.2017, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je za námi vyrovnaný a dramatický zápas, na jehož konci slaví vítězství Démoni, kteří se díky zisku tří bodů posunou v tabulce mimo sestupové pozice. Litoměřice sice zásluhou De Sousy a Tichého vedly 2:0, ovšem ještě do přestávky snížil Ondřej Havrda z desetimetrového kopu, následně srovnal Martin Švec a obrat dokonal svou druhou trefou v utkání Ondřej Havrda. Česká Lípa tak porazila Litoměřice 3:2 a minimálně do dalšího kola opustí pásmo sestupu. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a z České Lípy přeji hezký víkend. (22:06:30)
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Českolipští si mohli pojistit své vítězství, ale Fichtner minul zcela prázdnou branku!
     
    40
    Tým FC Démoni Česká Lípa si vyžádal oddechový čas.
     
    38
    Démoni právě vstřelili branku!
    Litoměřicím hra bez brankáře vůbec nevyšla. Odraženého balónu se chopil ONDŘEJ HAVRDA, který jej poslal přes celé hřiště vstříc prázdné brance. Bez asistence.
     
    38
    Tým Gardenline Litoměřice si vyžádal oddechový čas a ve zbytku zápasu zkusí hru bez brankáře!
     
    38
    Démoni právě vstřelili branku!
    Českolipští jsou ve druhé půli aktivnější a jejich agilní hra jim přinesla očekávané ovoce v podobě vyrovnávacího gólu. Bejda posunul do strany MARTINU ŠVECOVI, který do prázdné branky zakončil. Asistence: Stanislav Bejda.
     
    37
    Zapletal s De Sousou rozjeli slibně se vyvíjející kombinaci, avšak Zapletal míč nakonec na hrací ploše nestihl. Rozehrávky se tak chopí domácí.
     
    35
    Kirov se snažil najít nabíhajícího Žampu, který měl ale k míči nakonec daleko. Navzdory tomu Žampa svého brankáře pohledem pochválil.
     
    34
    Česká Lípa byla blízko vyrovnání! Bejda posunul merunu na úplně volného Šafáře, který však tváří v tvář Vavrekovi neuspěl. Tohle může být i klíčový okamžik celého utkání.
     
    34
    Žlutou kartu za hru rukou dostal Martin Švec.
     
    32
    Na hrací ploše zůstal na chvíli ležet De Sousa, ale autor první branky po několika sekundách vstal a pokračuje ve hře.
     
    31
    Démoni vyrazili do přečíslení tří na dva, ale Havrda v rozhodující chvíli pokazil přihrávku. V držení míče tak budou Litoměřice.
     
    30
    Českolipští zahrávali volný přímý kop, odpovědnost vzal na sebe Havrda, jehož bombu zneškodnil pyrotechnik v litoměřické svatyni Vavrek.
     
    29
    Po delší době předvedl své brankářské umění Kirov, který si počíhal na zajímavou střelu Rodrigueze. Pokus litoměřického futsalisty letěl přímo doprostřed branky, a tak s ním neměl Kirov sebemenší problémy.
     
    28
    Do hry se zapojila i nová českolipská posila Viktor Žampa, který vižáží připomíná spíše Krakonoše či Rumcajse. Snad si nikdo z přítomných brazilských hráčů nebude myslet, že tady vládne Taliban...
     
    27
    Milen Kirov vyrazil bez skrupulí až na útočnou polovinu a bodlem poslal míč směr litoměřická branka. Vavrek nakonec zasahovat nemusel, protože bulharský gólman ve službách České Lípy mířil vedle.
     
    26
    Šafář narýsoval kolmici na stojícího Fichtnera, který z velkého úhlu prověřil Vavreka u bližší tyče. Litoměřický gólman se roztáhl jak široký, tak dlouhý a šanci domácímu plejerovi zmařil.
     
    25
    Havrda si připsal další střelecký pokus, tentokrát se ocitl v mnohem výhodnější pozici, ale Vavrekovu branku stejně minul. Nejproduktivnější hráč České Lípy a nejlepší střelec v jedné osobě své bodové konto nerozšířil.

    Michal Šandor

    Branky: 19. Havrda (10 m kop), 38. Švec (Bejda), 38. Havrda – 2. Sousa (Zapletal), 10. Tichý (Macháček)

    Karty:   34. Švec (CLI)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Kroupa) – Bejda, Vobořil, Šafář, Bažant, Žampa, Švec, Havrda, Bialek, Fichtner, Havlásek.
    Gardenline Litoměřice: Vavrek (Bakiu) – Taverna, Zapletal, Hrdý, Rodriguez, Krok, Macháček, Sedláček, Tichý, De Sousa, Filinger.

    Rozhodčí: Šmíd, Černý
    ocianews.com