Nantes – PSG 0:2 (kon.) | Bordeaux – Toulouse 1:0 (kon.) | Dijon – Lille 0:0 (kon.)
Guingamp – Rennes 1:1 (kon.) | Méty – Montpellier 2:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:0 (1:0)
Toulouse FC
Sobota 21.01.2017, 20:00 • Stade Matmut-Atlantique (Bordeaux) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:56:44)
     
    Utkání jednadvacátého kola francouzské Ligue 1 je minulostí a vítězí v něm díky brance z první minuty Bordeaux. Celý první poločas domácí tým spíše bránil, ale ve druhém už se osmělil a vyrážel do nebezpečných útoků. Ovšem ani jeden nedokázali hráči v tmavě modrých dresech proměnit, a tak zvítězili nejmenším možným rozdílem. Naopak Toulouse doplatilo na vyloučení z konce první pětačtyřicetiminutovky. Hosté měli ve druhém poločase několik náznaků k dostání se do velkých šancí, ale také oni míč do branky nedostali. Situace v tabulce je jednoduchá, Bordeaux si připsalo tři body a přeskakuje svého dnešního soupeře.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hostující tým poslal ze standardní situace další centr do vápna. Tam míč získal hráč v bílém, ale zradila ho nepřesná přihrávka. Hra se přesunula před druhou z branek, kde šli domácí dva na posledního obránce. Celou situaci vzal na sebe François Kamano, jehož pokus mířící do šibenice vyrazil Alban Lafont.
     
    90+2
    Toulouse se hnalo do dalšího útoku, ale hlavní rozhodčí byl toho názoru, že Alexis Blin si pomohl útočným faulem. Zatím to vypadá, že si Bordeaux dojde pro důležité tři body a přeskočí svého dnešního soupeře v tabulce.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby. To je také čas, jenž zbývá hostujícímu celku na vyrovnání.
     
    89
    Hostující tým poslal z každé strany do pokutového území centr, ale ani jeden nespadl do prostoru, kde by operoval hráč v bílém dresu. Navíc se Toulouse provinilo útočným faulem.
     
    88
    Jeden z hostujících obránců udělal chybu, když nedokázal rozehrát. Míče se zmocnil François Kamano, jenž nepřihrál lépe postavenému spoluhráči, ale vystřelil. Jeho pokus vyboxoval hostující brankář, jenž ještě živí naděje svého celku.
     
    87
    Bordeaux přišpendlilo soupeře k jeho pokutovému území a vypadá to, že je o osudu utkání rozhodnuto. Hostující celek hraje v oslabení a před branku domácích se dostává jen sporadicky.
     
    85
    Tak to je neskutečné, mohlo být rozhodnuto. Milan Gajić obešel soupeře a poslal balon na hranici malého vápna, kam si naběhl Valentin Vada. Ovšem domácí hráč zblízka trefil brankáře, od kterého míč zamířil do tyče!
     
    83
    Mohlo být vyrovnáno, ale skvělý Jérôme Prior drží svůj tým ve vedení. Domácí brankář dokázal vyrazit střelu do šibenice, ale také následnou dorážku z pokutového území. Prior se hrdinou okamžiku a spoluhráči mu hned děkují.
     
    81
    Toulouse rozehrávalo standardní situaci centrem do vápna, kde byl míč prodloužený. Jako první se k němu dostal Jérôme Prior, jenž musel rychle z branky, protože na něj zle dotíral Martin Braithwaite.
     
    80
    Po jednom ze zákroků zůstal ležet na zeleném pažitu Alexis Blin. Tomu se na nohy moc nechtělo, ale pomohli mu spoluhráči. U balonu jsou hosté, kteří kombinují kolem středového kruhu.
     
    79
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Malcom, přichází Diego Rolán.
     
    78
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Dodi Lukebakio.
     
    77
    Po ošetření hostujícího brankáře se opět může pokračovat ve hře. Důležité je, že Alban Lafont je v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Malcom (Girondins Bordeaux).
     
    75
    Autor pokutového kopu se chtěl dostat ještě k míči a nešetrně šlapákem trefil brankáře. Na hrací plochu rychle míří lékařské pomoc.
    75. Neproměněný pokutový kop domácího celku

    Michal Luxa

    Branky: 1. Vada

    Karty:   59. Plašil (BOR), 76. Malcom (BOR) – 73. Moubandje (TOU)   44. Bodiger (TOU)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 8:0. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:16.
    Girondins Bordeaux: Prior – Sabaly (46. Gajić), Lewczuk, Pallois, Pellenard – Vada, Toulalan, Plašil (C) (64. Sertic) – Malcom (79. Rolán), Laborde, Kamano.
    Náhradníci: Carrasso – Gajić, Ménez, Rolán, Ounas, Sertic, Poundjé.

    Toulouse FC: Lafont – Amian Adou, Diop, Jullien, Moubandje – Blin, Bodiger – Durmaz (61. Pi), Trejo (78. Lukebakio), Sylla (53. Toivonen) – Braithwaite (C).
    Náhradníci: Goicoechea – Lukebakio, Toivonen, Sangaré, Edouard, Ninkov, Pi.

    Rozhodčí: Letexier – Philippe, Mugnier
    ocianews.com