Salzburg – Chomutov 6:2 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
6:2 (2:1, 4:0, 0:1)
Piráti Chomutov
Pondělí 23.01.2017, 17:40Přípravné zápasy staršího dorostu
Partner:
     
    Díky přesilovkovému gólu Navrátila vyhráli Piráti alespoň závěrečnou třetinu. Jinak si další body do tabulky Red Bull Rookie Cupu nepřipsali. Účast na únorovém závěrečném finálové turnaji už mají Chomutovští jistou, domácí si však před dalšími vzájemnými zápasy zvedli sebevědomí. Zítra dopoledne je na programu odveta. (19:37:38)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Utkání už se dohrává bez výraznějších útočných akcí, puk se pohybuje převážně ve středním pásmu.
     
    59:05
    Baier mohl ze samostatného úniku zkorigovat výsledek, ale Mnich ho vychytal.
     
    58:28
    Z pravé strany to od mantinelu zkusil Zeman, ale puk skončil po odrazu od obránce na zadním mantinelu.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:34
    Schreierovu ránu srazila defenziva Pirátů, jenže puku se následně znovu zmocnili domácí, kteří však nic kloudného nevymysleli a přišli pásmo.
     
    57:14
    Jeden z chomutovských obránců se snažil na útočné modré zachytil oblouček Salcburk do střední třetiny, což se mu nepovedlo a rozhodčí pískají ofsajd.
     
    56:19
    V akci před chomutovskou brankou byl znovu Lobach. Prokličkoval se do bekhendového zakončení, které Skokan vyrazil zpět k Lobachovi, jehož následně obrana vytlačila ze střeleckého úhlu.
     
    55:54
    Skokan teď na zemi nedovolil skórovat domácímu kapitánovi Zimmermannovi.
     
    54:52
    Koblížek tentokrát dobře kličkoval ve středním pásmu, jenže byl sám, protože spoluhráči odjeli střídat, a proto jen bekhendem nahodil puk za Mnicha.
     
    54:18
    Koblížek te´d na útočné modré zabojoval a nepustil Saclbruk z jeho obrany. Chomutovský útočník poté vystřelil bekhendem, s níž si Mnich bez problémů poradil a chytil puk betony, aby následně přerušil hru.
     
    53:37
    Štochl to zkoušel proti trojici soupeřů, avšak moc šancí na úspěch neměl. Domácí byli důrazní a následně dostali puk z vlastního pásma.
     
    53:15
    Domácí po vhazování rychle přenesli hru před Skokana a následně donutili Piráty k zakázanému uvolnění, takže se vhazuje před chomutovským brankářem.
     
    52:53
    Piráti sice buly nevyhráli, ale puk z pásma dostali a ten skončil až u Mnicha, který ho ukryl pod lapačku, takže se vhazuje v obranném pásmu Red Bullu.
     
    52:19
    Skokan znovu v permanenci. Agilní Varejcka t zkusil zblízka ze vzduchu, ovšem netrefil branku. Po následném závaru Skokan raději přerušil hru.
     
    51:16
    Piráti sice prohráli buly, ale puk si vybojovali. Veselý po přejetí modré vystřelil, obránce puk srazil zpět k chomutovskému útočníkovi, který následně mířil mimo prostor tří tyčí.
     
    50:57
    Po střele jednoho z domácích hráčů se bude vhazovat před Skokanem.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 2. Varejcka (Schütz, Rauhala), 15. Rauhala (Varejcka, Wirth), 25. Rebernig (Zitz), 26. Varejcka (Gehringer), 26. Schütz (Varejcka, Lobach), 31. Lobach (Schreier, Streu) – 20. Sommer, 44. Navrátil (Ouřada, Štochl)


    EC Red Bull Salzburg: Mnich (Mocher) – Pasanen, Wirth, Stückler, Sander, Zündel, Schreier, Frandl – Zimmermann, Schütz, Rebernig, Lobach, Zitz, Gehringer, Varejcka, Schitz, Bakos, Rauhala, Streu, Harnisch, Jentzsch
    Piráti Chomutov: Khůn (26. Skokan) – Štochl, J. Starý, Procházka, Kleiner, Hradecký, D. Zeman – Baier, Veselý, D. Černý, Bajer, Navrátil, Sommer, T. Koblížek, Ouřada, Brandner

    Rozhodčí: Walluschnig – Nothegger, Seewald
    thejrc.org