Volendam – Sparta Rotterdam 1:1 (5:6 po pen.) | Utrecht – Cambuur 2:2 (6:7 po pen.) | Alkmaar – Heerenveen 1:0 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
1:0 (0:0)
SC Heerenveen
Středa 25.01.2017, 20:45Nizozemský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze čtvrtfinále nizozemského poháru! Společně se dnes zaměříme na duel mezi AZ Alkmaar a SC Heerenveen. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    SC Heerenveen

    Heerenveen na cestě do čtvrtfinále vyřadil tři soupeře. V úvodním vystoupení si poradil s Graafshapem, který porazil vysoko 5:1. V dalším kole čekal na Heerenveen FC Eindhoven, který ligový celek přehrál 2:1. V osmifinále si pak Heerenveen poradil s Ijsselmeervogels. Dnes na něj čeká první ostrá zkouška, protože narazí na ligového soupeře.
     
    AZ Alkmaar

    Také Alkmaar už musel projít přes tři soupeře. V úvodním kole pohárové soutěže narazil na Lienden, kterému uštědřil lekci s výsledkem 4:1! V další fázi Alkmaar sehrál těžký duel s Emmenem a zvítězil nejtěsnějším rozdílem 1:0. V osmifinále svedl Alkmaar další bitvu s ASWH, ale tentokrát už zvítězil přesvědčivě 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    AZ Alkmaar: Rochet – Johansson, van Eijden, Wuytens, Haps – Seuntjens, Luckassen, Rienstra – Jahanbakhsh, Weghorst, dos Santos
    Náhradníci: van Overeem, Tanković, Bel Hassani, Ouwejan, Olij, Friday, García, Lewis, Muhren

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, St. Juste, Schmidt, Bijker – Thorsby, Odegaard, Kobayashi – Zeneli, Ghoochannejad, Larsson
    Náhradníci: Slagveer, Thern, Namli, van Amersfoort, Facey, Huizing, Bekkema, van der Steen, Gartenmann.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Almaar sehraje dnešní duel v červeném, zatímco Heerenveen nastoupí v modrobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Herrenveen obstaral výkop do dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku. Akci dirigoval Odegaard, ale středopolař hostů nenašel recept na obranu.
     
    2
    Do první akce se vydal také domácí celek. Weghorst sprintoval za vysokou pobídkou na polovinu soupeře, jenže obránce měl k míči blíže.
     
    3
    Weghorst napadal rozehrávku hostující obrany těsně před hranicí pokutového území. Domácí fotbalista sice dostal Schmidta pod tlak, ale balón nezískal.
     
    4
    Hned v úvodu utkání máme na světě první žlutou kartu! Kobayashi ji vidí za ostrý skluz ve středu hřiště.
     
    5
    Fotbalisté Heerenveenu kombinují s míčem na své polovině. Hosté si vyměňují krátké přihrávky a vyčkávají na skulinku v obraně Alkmaaru.
     
    6
    Odegaard podklouzl při zpracování míče na polovině domácího celku. Kmenový hráč Realu Madrid se snažil svou chybu napravit, ale soupeř měl k balónu blíže.
     
    7
    Početná skupinka hostujících fanoušků od úvodních minut hlasitým skandováním podporuje fotbalisty Heerenveenu. Hosté jsou aktivní.
     
    8
    Další akci hostujícího celku po pravé straně táhl Thorsby. Záložník Heerenveenu ale nenašel cestu kolem Johanssona a raději vrátil míč obráncům.
     
    9
    Zeneli se z levé strany prodral do pokutového území, kde se zbavil van Eijdena a pohotově vypálil. Jeho technický pokus srazila obrana na roh.
     
    10
    Po rohovém kopu si Kobayashi chtěl zpracovat balón na prsa. Japonský fotbalista si však pomohl rukou a rozhodčí musel odpískat přestupek proti pravidlům.
     
    11
    Rienstra si hlavou chtěl přehodit dobře postaveného Marza. Hostující obránce se ale nenechal překvapit a ještě soupeři pořádně naložil.
     
    12
    Také Alkmaar zahrával svůj první rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde jej hledal Weghorst, ale králem vzdušného prostoru byl obránce Schmidt.
     
    13
    Weghorst si brousil zuby na další centr do pokutového území. Domácí útočník se ale nechal předskočit obráncem a Alkmaar musí začít nanovo.
     
    14
    Mulder vystartoval až na hranici pokutového území, kde si počkal na vysokou pobídku. Hostující brankář schoval míč do rukavic před dotírajícím dos Santosem.
     
    15
    Do velké šance se dostal Zeneli, který vystihl nepřesnou rozehrávku obrany, ale tváří v tvář Rochetovi na poslední chvíli nedokázal obstřelit domácího brankáře!
     
    16
    Haps si skvěle splnil své obranné povinnosti. Levý obránce Alkmaaru přesně načasovaným skluzem obral o míč Zeneliho a ještě vyvezl míč na polovinu soupeře.
     
    17
    Alkmaar už je zase nastěhovaný na polovině soupeře. Weghorst sklepl míč pod sebe pro Rienstru, jehož ránu zablokoval obránce.
     
    18
    Bijker táhl akci Heerenveenu po levé straně hrací plochy. Levý obránce hostujícího celku si však předkopl míč daleko od nohy a Seuntjens zakopl balón do zámezí.
     
    19
    Thorsby si troufl na individuální průnik po levé straně. Hostující záložník si poradil s jedním obráncem, ale na Wuytense už si nepřišel.
     
    20
    Alkmaar zahrával další rohový kop. Dienstra tentokrát vyslal centr, který se stáčel rovnou do branky, nicméně Mulder se nenechal překvapit a míč vyboxoval.
     
    21
    Do další velké šance se řítil osamocený Weghorst, ale domácímu útočníkovi pokazil radost zdvižený praporek. Ofsajd!
     
    22
    Larsson si sice zpracoval prudkou pobídku mezi stopery, jenže hostující křídelník chtěl vylepšit pozici pro Odegaarda a nepřesnou přihrávkou odevzdal míč Alkmaaru.
     
    23
    Bijker operoval s balónem na levé straně. Krajní obránce Heerenveenu hledal vysokým obloučkem Ghoochannejada, ale druhý jmenovaný byl v ofsajdu.
     
    24
    Bijker se pěknou kličkou zbavil svého strážce, prošel až do pokutového území, ale jeho centr před branku zablokoval Wuytens.
     
    25
    Heerenveen přesto zahrával alespoň rohový kop. Vysoký centr se snesl na malé vápno, kam vyrazil Rochet, jež balón vyboxoval do bezpečí.
     
    26
    St. Juste potáhl balón na polovinu Alkmaaru a vysokou přihrávkou hledal Zeneliho. Hostující křídelník však neobstál v hlavičkovém souboji.
     
    27
    Obrovská šance Alkmaaru! Haps odcentroval míč do pokutového území, Weghorst připravil míč Rienstrovi, který střílel z otočky a jen těsně minul branku!
    27. Rienstrova rána z otočky
     
    28
    Alkmaar si nyní vypracoval zajímavý tlak. Centr z pravé strany vyhlavičkoval ze šestnáctky St. Juste, nicméně domácí celek zůstává u míče.
     
    29
    Do kombinace Heerenveenu se zapojil také brankář Mulder. Hostující gólman měl čas na rozehrávku, ale i přesto pouze odevzdal balón Alkmaaru.
     
    30
    Weghorst je v dosavadním průběhu utkání hodně aktivní. Domácí útočník svedl další hlavičkový souboj, ale tentokrát z něj odešel jako poražený.
     
    31
    Larsson si na hranici pokutového území srovnal míč na pravačku a vyslal technickou střelu. Míč se zatočil přímo do rukavic brankáře Rocheta.
     
    32
    Thorsby dostal přihrávku na pravou stranu, jenže hostující záložník nevěděl, co s míčem, a proto balón raději vrátil obráncům.
     
    33
    Weghorst si nabíhal na značku pokutového kopu, kam směřoval krásný centr z levé strany. Před domácím útočníkem na poslední chvíli přizvedl míč St. Juste.
     
    34
    Domácí měli k dispozici zajímavou standardní situaci. Wuytens zkusil štěstí střelou z ostrého úhlu, ale Mulder s jeho pokusem neměl moc práce.
     
    35
    Heerenveen zahrával rohový kop. Odegaard vymyslel centr na malé vápno, kde zasáhl připravený Wuytens. Hosté sice viděli ruku, ale sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    36
    Schmidt se parádně vrátil s rozběhnutým Johanssonem, před kterým odhlavičkoval prudkou přihrávku. Hostující stoper nyní zachránil Muldera před nebezpečím.
     
    37
    Thorsby musel hasit špatnou přihrávku svého spoluhráče. Hostující záložník zahrál rukou a vidí žlutou kartu!
     
    38
    Dos Santos dostal parádní přihrávku do pokutového území, dostal se před obránce a poslal míč pod sebe pro Luckassena. Domácí středopolař se však k zakončení neprobil.
     
    39
    Domácí fotbalisté zvýšili aktivitu při napadání rozehrávky Heerenveenu. Fotbalisté Alkmaaru dostali pod tlak Schmidta, ale hostující stoper situaci ustál.
     
    40
    Luckassen rýsoval kolmici do pokutového území, jenže nikdo z fotbalistů v červených dresech jeho úmysl nepochopil a balón prolétl až k Mulderovi.
     
    41
    Dos Santos si při průniku po levé straně pomohl zatažením obránce za dres. Domácí křídelník se sice zlobí, ale arbitr je neoblomný.
     
    42
    Odegaard předvedl svou technickou vytříbenost! Hostující středopolař nasadil jesličky hned dvěma protihráčům a sklidil potlesk diváků.
     
    43
    Larsson motal hlavy domácím obráncům v blízkosti rohového praporku. Hostující fotbalista sice obešel dva obránce, ale už neměl sílu na zakončení.
     
    44
    Ghoochannejad to přehnal s agresivitou v souboji s Johanssonem u postranní čáry. Útočník Heerenveenu si pomohl zatažením soupeře za dres.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu si Ghoochannejad pěkně přikryl míč, ale domácí obránce mu jej přesně načasovaným skluzem odkopl.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Zatím sledujeme bojovný fotbal. Domácí Alkmaar je o něco aktivnější, ale také Heerenveen se dostává do blízkosti pokutového území. Hosté se mohli dostat do vedení, ale Zeneli nepropálil domácího gólmana. Na druhé straně selhal ve velké šanci Rienstra. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí zahájili výkopem druhý poločas dnešního duelu. Alkmaar se ihned vydal do útoku, jenže Weghorst vysokou přihrávku nezpracoval.
     
    47
    Haps si skvěle splnil defenzivní povinnosti. Domácí obránce přečetl prudkou přihrávku podél postranní čáry a nepustil Zeneliho k míči.
     
    48
    Alkmaar zahrával standardní situaci na polovině soupeře. Wuytens vymyslel zajímavý centr na zadní tyč, ale nikdo v červeném se nedostal k hlavičce.
     
    49
    Weghorst se prodral do pokutového území a ve skluzu se snažil předložit balón na malé vápno dos Santosovi. Před druhým jmenovaným odkopl míč Schmidt.
     
    50
    Alkmaar se žene do útoku! Mulder musel vystartovat ven z brankové čáry, aby odkopl padající míč před napadajícím Weghorstem.
     
    51
    Schmidt rozjel akci hostujícího celku na polovině hrací plochy. Heerenveen se pokusil zaútočit po pravé strany, ale Haps se nenechal obejít.
     
    52
    Thorsby si chtěl povodit Johanssona. Domácí obránce si ale nenechal zahrát na housle, získal míč a společně s Luckassenem jej dopravil do bezpečí.
     
    53
    Zeneli si zpracoval odražený míč, přehodil si balón na pravačku, ale jeho pokus nártem prosvištěl vysoko nad břevnem Rochetovy branky.
     
    54
    Zeneli postupoval s míčem vpřed po pravé straně hrací plochy. Hostující fotbalista centroval na značku pokutového kopu, nicméně Wuytens byl na místě.
     
    55
    Johansson vhazoval na polovině hrací plochy. Hosté se nemohli prodrat k míči a Kobayashi se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    56
    Odegaard dostal přihrávku do střelecké pozice, jenže norský záložník si ještě rovnal míč na levačku a domácí obrana stačila včas zasáhnout.
     
    57
    Seuntjens vybojoval balón v blízkosti půlící čáry, přehodil si míč přes jednoho ze soupeřů a pelášil vpřed po pravé straně. Domácí záložník ale získal jen vhazování.
     
    58
    Marzo postupoval vpřed po pravé straně. Krajní obránce Heerenveenu hledal recept na Hapse, ale hráč Alkmaaru odešel ze souboje jako vítěz.
     
    59
    Heerenveen ve druhém poločase zlepšil svůj výkon. Hosté kombinují v blízkosti pokutového území Alkmaaru a hledají skulinky v domácí obraně.
     
    60
    Obrovská šance hostujícího celku! Po závaru před brankou se do odraženého míče opřel Thorsby, ale jeho rána prosvištěla vysoko nad břevnem'
    60. Thorsbyho rána nad branku
     
    61
    Další obrovská šance Heerenveenu! Kobayshi natáhl ke střele ze střední vzdálenosti, kterou tečoval Ghoochannejad, ale Rochet reflexivně zasáhl!
     
    62
    Rochetovi v posledních minutách hodně narostlo sebevědomí! Domácí brankář si nyní troufl na riskantní kličku a povodil si Larssona.
     
    63
    Larsson se vydal na individuální průnik středem hrací plochy. Hostující křídelník si poradil se dvěmi obránci, ale poté už nestačil zakončit.
     
    64
    Alkmaar se rozhodl uklidnit hru. Domácí fotbalisté kombinují na své polovině a nepouštějí soupeře k míči. Ve druhém poločase se hraje hodně bojovně.
     
    65
    Luckassen centroval do pokutového území. Na jeho pobídku zabíhal na zadní tyč dos Santos. Domácí hráč ale nemohl zakončovat, jelikož se necházel v ofsajdu.
     
    66
    Heerenveen zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát snesl na přední tyč, kde byl Odegaard, ale ten se nedostal k zakončení.
     
    67
    Hosté ale zahrávali další standardní situaci. Odegaard se ujal přímého kopu, ale pro jeho vysoký centr si bez problémů došel Rochet.
     
    68
    Před branku Alkmaaru nyní létá jeden centr za druhým. Thorsby hledal nabíhajícího Larssona, ale Wuytens jeho pobídku zablokoval hrudí.
     
    69
    Neskutečné! Rochet neudržel v rukavicích dělovku ze střední vzdálenosti, ale dobíhající Marzo poslal míč z bezprostřední blízkosti vysoko na tribunu!
    69. Vyložená šance Heerenveenu
     
    70
    Fanoušci Heerenveenu nyní jednoznačně vládnou dění na tribunách. Početná skupinka hostujících příznivců žene Heerenveen za vítězstvím.
     
    71
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro hostující celek! Alkmaar se ujímá vedení! Domácí celek zahrával rohový kop. Na zadní tyči se uvolnil DERRICK LUCKASSEN, jež prudkou hlavičkou nedal brankáři šanci!
    71. Derrick LUCKASSEN - 1:0
     
    73
    Skupina hostujících fanoušků je rázem zcela zticha. Na tribunách jsou nyní slyšet jen domácí příznivci, kteří ženou Alkmaar za vstřelením dalších branek.
     
    74
    Parádní práci v defenzívě nyní odvedl Johansson. Domácí obránce vlétl do souboje u postranní čáry a nedal soupeři šanci na průchod.
     
    75
    Mohlo být rozhodnuto! Luckassen si naběhl na krásnou přihrávku za obranu, postupoval sám na brankáře, jenže technickým obstřelem těsně minul branku!
     
    76
    Luckassen je při chuti! Domácí záložník se zbavil obránce, poté předvedl kličku ve stylu Zinedina Zidaneho, ale nakonec o míč přišel.
     
    77
    Do konce utkání schází poslední čtvrthodina a ani jeden z trenérů se zatím nerozhodl obměnit jedenáctku na hrací ploše.
     
    78
    Odegaard si na polovině Almaaru ostrým šlapákem vyšlápl na Wuytense, který se nyní drží za levou nohu. Domácí stoper ale podle všeho bude schopen pokračovat.
     
    79
    Haps dnes hraje opravdu skvělý zápas! Krajní obránce Alkmaaru se opět natlačil před soupeře a odhlavičkoval vysokou pobídku.
     
    80
    St. Juste na polovině hrací plochy faulem zezadu skolil Weghorsta a za svůj zákrok vidí žlutou kartu!
     
    81
    Heerenveen se dere na polovinu domácího celku, ale defenzíva Alkmaaru v posledních minutách pracuje na podtrženou jedničku.
     
    82
    Weghorst pelášil po levé straně do otevřené obrany Heerenveenu. Osamocený útočník Alkmaaru se nakonec utopil v moři kliček.
     
    83
    Weghorst dělá problémy zadákům soupeře. Domácí útočník neustálými výpady větrá otevřenou obranu Heerenveenu. Hosté se zatím se štěstím brání.
     
    84
    A nyní je podržel i brankář Mulder! Hostující gólman předvedl fantastický zákrok proti dos Santosově dělovce z pětadvaceti metrů!
     
    85
    Volný prostor se na pravé straně otevřel před Johansonnem. Domácí obránce centroval na zadní tyč a Schmidt raději uklidil balón na rohový kop.
     
    86
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Wuytens. Domácí fotbalista vymyslel centr na malé vápno, jenže Mulder byl tentokrát pozorný a vyboxoval balón ze šestnáctky.
     
    87
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází St. Juste, přichází van Amersfoort.
     
    88
    Všichni hlavičkáři Heerenveenu se shromáždili v pokutovém území, kam přilétl centr z přímého kopu. Thorsby však přetaženým centrem nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    89
    Weghorst operoval s míčem na pravé straně hrací plochy. Domácí útočník se snažil nasbírat cenné vteřinky, což se mu povedlo.
     
    90
    Larsson se provinil útočným faulem na hranici pokutového území. Hostující fotbalista nedovoleně atakoval jednoho ze stoperů.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Kobayashi se natahoval po přihrávce na pravou stranu. Japonský fotbalista sice na balón dosáhl, ale míč mu uskočil do zámezí.
     
    90+3
    Rochet neudržel v rukavicích centr z levé strany, ale domácí obránci chybu brankáře napravili a Wuytens odkopl balón daleko ze šestnáctky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! AZ Alkmaar zvládl čtvrtfinálový duel a postupuje do semifinále nizozemského poháru! V prvním poločase se oba týmy spíše oťukávaly, ale po přestávce už jsme se dočkali šancí! Heerenven po návratu ze šaten zlepšil svou hru, ale Thorsby ani Ghoochannejad Rocheta nepřekonali. Rozhodující moment přišel v 69. minutě, kdy Marzo ve vyložené šanci přestřelil prázdnou branku. Alkmaar si poté vybojoval rohový kop a Derreck Luckassen vsítil hlavou vítěznou branku! Domácí už si poté postup s přehledem pohlídali.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:39:13)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 71. Luckassen

    Karty:   4. Kobayashi (HEE), 37. Thorsby (HEE), 80. St. Juste (HEE)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
    AZ Alkmaar: Rochet – Johansson, van Eijden, Wuytens, Haps – Seuntjens, Luckassen, Rienstra – Jahanbakhsh, Weghorst, dos Santos
    Náhradníci: van Overeem, Tanković, Bel Hassani, Ouwejan, Olij, Friday, García, Lewis, Muhren

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, St. Juste (87. van Amersfoort), Schmidt, Bijker – Thorsby, Odegaard, Kobayashi – Zeneli, Ghoochannejad, Larsson
    Náhradníci: Slagveer, Thern, Namli, van Amersfoort, Facey, Huizing, Bekkema, van der Steen, Gartenmann
    thejrc.org