Volendam – Sparta Rotterdam 1:1 (5:6 po pen.) | Utrecht – Cambuur 2:2 (6:7 po pen.) | Alkmaar – Heerenveen 1:0 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
1:0 (0:0)
SC Heerenveen
Středa 25.01.2017, 20:45Nizozemský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:39:13)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
     
    Je konec! AZ Alkmaar zvládl čtvrtfinálový duel a postupuje do semifinále nizozemského poháru! V prvním poločase se oba týmy spíše oťukávaly, ale po přestávce už jsme se dočkali šancí! Heerenven po návratu ze šaten zlepšil svou hru, ale Thorsby ani Ghoochannejad Rocheta nepřekonali. Rozhodující moment přišel v 69. minutě, kdy Marzo ve vyložené šanci přestřelil prázdnou branku. Alkmaar si poté vybojoval rohový kop a Derreck Luckassen vsítil hlavou vítěznou branku! Domácí už si poté postup s přehledem pohlídali.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rochet neudržel v rukavicích centr z levé strany, ale domácí obránci chybu brankáře napravili a Wuytens odkopl balón daleko ze šestnáctky.
     
    90+2
    Kobayashi se natahoval po přihrávce na pravou stranu. Japonský fotbalista sice na balón dosáhl, ale míč mu uskočil do zámezí.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Larsson se provinil útočným faulem na hranici pokutového území. Hostující fotbalista nedovoleně atakoval jednoho ze stoperů.
     
    89
    Weghorst operoval s míčem na pravé straně hrací plochy. Domácí útočník se snažil nasbírat cenné vteřinky, což se mu povedlo.
     
    88
    Všichni hlavičkáři Heerenveenu se shromáždili v pokutovém území, kam přilétl centr z přímého kopu. Thorsby však přetaženým centrem nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    87
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází St. Juste, přichází van Amersfoort.
     
    86
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Wuytens. Domácí fotbalista vymyslel centr na malé vápno, jenže Mulder byl tentokrát pozorný a vyboxoval balón ze šestnáctky.
     
    85
    Volný prostor se na pravé straně otevřel před Johansonnem. Domácí obránce centroval na zadní tyč a Schmidt raději uklidil balón na rohový kop.
     
    84
    A nyní je podržel i brankář Mulder! Hostující gólman předvedl fantastický zákrok proti dos Santosově dělovce z pětadvaceti metrů!
     
    83
    Weghorst dělá problémy zadákům soupeře. Domácí útočník neustálými výpady větrá otevřenou obranu Heerenveenu. Hosté se zatím se štěstím brání.
     
    82
    Weghorst pelášil po levé straně do otevřené obrany Heerenveenu. Osamocený útočník Alkmaaru se nakonec utopil v moři kliček.
     
    81
    Heerenveen se dere na polovinu domácího celku, ale defenzíva Alkmaaru v posledních minutách pracuje na podtrženou jedničku.
     
    80
    St. Juste na polovině hrací plochy faulem zezadu skolil Weghorsta a za svůj zákrok vidí žlutou kartu!
     
    79
    Haps dnes hraje opravdu skvělý zápas! Krajní obránce Alkmaaru se opět natlačil před soupeře a odhlavičkoval vysokou pobídku.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 71. Luckassen

    Karty:   4. Kobayashi (HEE), 37. Thorsby (HEE), 80. St. Juste (HEE)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
    AZ Alkmaar: Rochet – Johansson, van Eijden, Wuytens, Haps – Seuntjens, Luckassen, Rienstra – Jahanbakhsh, Weghorst, dos Santos
    Náhradníci: van Overeem, Tanković, Bel Hassani, Ouwejan, Olij, Friday, García, Lewis, Muhren

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, St. Juste (87. van Amersfoort), Schmidt, Bijker – Thorsby, Odegaard, Kobayashi – Zeneli, Ghoochannejad, Larsson
    Náhradníci: Slagveer, Thern, Namli, van Amersfoort, Facey, Huizing, Bekkema, van der Steen, Gartenmann
    thejrc.org