Chabarovsk – Záhřeb 4:2 (kon.) | Kunlun – HC Slovan 2:0 (kon.) | Minsk – Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.)
Jokerit – Jekatěrinburg 2:6 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Čtvrtek 26.01.2017, 17:30 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely: 61-33; Střely na bránu: 37-11; Vhazování: 38-19; Zablokované střely: 7-15; Hity: 8-18; Fauly: 3-3; Trestné minuty: 13-25. (20:08:23)
     
    Dinamo začalo naplňovat roli papírového favorita již ve třetí minutě utkání, když se prosadil z dorážky Matt Ellison. Hosté sice dokázali uprostřed utkání vyrovnat zásluhou Nikity Dvurečenskiho, jenže závěrečná část patřila opět Minsku, v jehož dresu se do sítě Jugry postupně prosadili svým druhým gólem utkání Matt Ellison, Roman Graborenko a Kirill Gotovec. Domácí sice ještě nemají zajištěnou účast v playoff, dnes se jí ale alespoň minimálně přiblížili. Konečný výsledek. HC Dinamo Minsk 4 Jugra Chanty-Mansijsk 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:46
    Alexandr Kulakov opět zamíchal v blízkosti levé tyče s pukem a poté krásnou bekhendovou přihrávkou hledal mezi kruhy pro vhazování zřejmě Ilju Šinkeviče, každopádně jeden z domácích hokejistů puk promáchl.
     
    57:24
    Utkání už se jen dohrává, a to zejména ze strany Jugry, která se jen stěží dostává přes střední pásmo. Dinamo zvládlo závěrečnou část na výbornou.
     
    55:29
    Alexandr Kulakov na levém křídle nabral velkou rychlost a po krásném sjetí před bránu se snažil v blízkosti vzdálenější pravé tyče puk zasunout do brány bekhendem. jenže na fantastického Alexandra Šaryčenkova vyzrát nedokázal!
    54:21 Kirill GOTOVEC - 4:1
     
    54:21
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Sergej Kosticyn po vyhraném vhazování přenesl hru z levého křídla přes šířku útočného pásma doprava, kde KIRILL GOTOVEC z vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem a zamířil do pravého horního rohu odkryté části brány! Alexandr Šaryčenkov se snažil přesunout marně a Dinamo vede už 4:1! Asistence: Sergej Kosticyn a Jevgenij Kovyršin.
     
    54:06
    Jegor Ivanov předvedl v útočném pásmu skvělý forčeking a v mezikruží okamžitě po zisku kotouče napřáhl k prudké střele, kterou Kevin Lalande ukryl v náručí!
     
    51:52
    Andrej Stěpanov v levém kruhu pro vhazování napřáhl k pěkné táhlé střele zápěstím, jeho pokus ale zamířil pouze do náruče připraveného brankáře Alexandra Šaryčenkova.
     
    51:06
    Vyloučený Aaron Palushaj je zpět na ledové ploše, stejně jako Roman Graborenko a Kirill Beljajev, a oba týmy hrají v plném počtu.
     
    49:06
    Aaron Palushaj v pravém rohu útočného pásma přidržel při forčekingu Nikitu Chlystova a poté ho ošklivým popostrčením poslal hlavou na mantinel. Kirill Beljajev to nenechal jen tak být a stejně jako v první třetině se pustil od potyčky s Romanem Graborenkem! Palushaj dostal dvě minuty za držení, zatímco Beljajev a Graborenko za hrubost.
    48:48 Roman GRABORENKO - 3:1
     
    48:48
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Alexandr Matěruchin v blízkosti levé tyče nedokázal ani nadvakrát překonat fantastického Alexandra Šaryčenkova, ROMAN GRABORENKO si ale vzápětí najel mezi kruhy pro vhazování na zpětnou přihrávku Andreje Stase zpoza brány a střelou nad padajícího brankáře Jugry poslal svůj tým do dvoubrankového vedení – 3:1! Asistence: Andrej Stas a Alexandr Matěruchin.
     
    48:22
    Domácí fanoušci jsou opět pořádně slyšet a skandují hlasitě jméno svého týmu.
    46:26 Matt ELLISON - 2:1
     
    46:26
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    aaron Pulushaj na levém křídle nabral velkou rychlost a zpoza brány poslal mezi kruhy pro vhazování nádhernou zpětnou přihrávku, na kterou si najel MATT ELLISON a z blízkosti bez přípravy mezi lapačkou a levým betonem Alexadra Šaryčenkova zamířil ke vzdálenější pravé tyči. Dinamo podruhé v zápase vede! Asistence: Aaron Palushaj a Fredrik Pettersson.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Ellison (Pettersson), 47. Ellison (Pettersson, Palushaj), 49. Graborenko (Stas, Matěruchin), 55. Gotovec (S. Kosticyn, Kovyršin) – 29. Dvurečenskij


    HC Dinamo Minsk: Lalande (Scrivens) – Šinkevič, Gragnani, Gotovec, Graborenko, Lisovec, Kazakevič – Pettersson, Ellison (A), Palushaj – S. Kosticyn (A), Kovyršin, Gavrus – Kulakov, An. Stěpanov, Pavlovič (C) – Drozd, Stas, Matěruchin.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Bojaršinov) – N. Chlystov, Šulakov, Kulik, Ugolnikov, Al. Makarov, Valentěnko (C), Pogorišnyj – Kupcov (A), A. Alexejev, Lapenkov (A) – J. Ivanov, Kurjanov, Varfolomejev – Gorbunov, Koroljov, Ljudučin – Akmaldinov, Dvurečenskij, Beljajev – Jaremčuk.

    Rozhodčí: Denis Naumov, Roman Ščenjov. Čároví: Gleb Lazarev, Nikita Novikov

    Diváci: 10901
    thejrc.org