Toljatti – Novosibirsk 1:3 (kon.) | Jaroslavl – Ufa 5:3 (kon.) | Kazaň – Novokuzněck 6:1 (kon.)
Nižněkamsk – Omsk 4:0 (kon.) | N.Novgorod – Petrohrad 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Magnitogorsk 1:2 (kon.)
Viťaz – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Soči – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | Spartak Moskva – Čerepovec 3:2 (po pr.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Avangard Omsk
Pátek 27.01.2017, 17:00 • Neftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Vladimír Sobotka (AVG) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:07
    Dominik Furch (AVG) 28 zák., 4 góly, 87,5% (20:23:00)
     
    Statistiky: Střely: 62-61; Střely na bránu: 33-29; Vhazování: 37-23; Zablokované střely: 14-16; Hity: 12-13; Fauly: 3-4; Trestné minuty: 11-25.
     
    Avangard na ledě Nižněkamsku s Vladimírem Sobotkou a Dominkem Furchem v sestavě odehrál jedno z nejhorších utkání základní části, když již během první třetiny inkasoval tři branky a po přestávce ještě jednu, přičemž sám nevstřelil ani jednu. Do sítě druhého nejlepšího celku letošní sezóny KHL se postupně trefili Dmitrij Ogurcov, Igor Polygalov, Nikita Kvartalnov a Ildar Šiksatdarov. Konečný výsledek: Neftěchimik Nizněkamsk 4 Avangard Omsk 0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Richard Gynge ještě na pravém křídle vypálil od mantinelu a Dominik Furch ukryl puk v náručí.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:30
    Avangard se v závěru utkání ještě snaží vstřelit alespoň čestný gól, jenže jeho střely jsou příliš slabé a končí ve výstroji připraveného Andreje Karejeva.
     
    56:36
    Nižněkamsk si vyžádal necelé čtyři minuty před koncem oddechový čas, těžko říci proč. Myslím si však, že je to kvůli tomu, aby si na chvíli jeho hráči odpočinuli a neudělali z dobře rozehraného zápasu bramboračku.
     
    55:34
    Nizněkamsk se vydal do přečíslení dva na jednoho, a přestože finální přihrávka byla nepřesná, z vrcholu mezikruží pálil Pavel Porjadin, jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde ho Dominik Furch ukryl v náručí!
     
    54:35
    Jedno je jasné, Nižněkamsk porazí Avangard Omsk i ve druhém letošním střetnutí. První zápas Neftěchimik vyhrál venku 3:1, dnes bude jeho vítězství zřejmě vyšší.
     
    52:47
    Hra má v závěru utkání obrovské tempo a přelévá se ze strany na stranu. Ve třetí části jsme ale zatím svědky gólu nebyli. A kdo ví, zda se vůbec dočkáme.
     
    50:15
    Jevgenij Medveděv se opět vrátil z trestné lavice zpět na led, během dvou šancí domácích hráčů mu ale určitě pořádně zatrnulo, i když za stavu 4:0 už pátý gól nic neřeší.
     
    50:14
    Richard Gynge nebo Gilbert Brulé se po pravém křídle řítil do velké šance a jeho střela skončila na pravé tyči!
     
    49:52
    Jeden z hráčů Nižněkamsku se po nahození z levého křídla ocitl před bránou v obrovské šanci a mířil k pravé tyči, jenže Dominik Furch předvedl spektakulární zákrok, když vleže vyrazil puk levým betonem!
     
    48:15
    Plný počet hráčů trval pouze 15 sekund! Jevgenij Medveděv se vrátil z trestné lavice a vzápětí na ni hned zase usedl, tentokrát po inkasování dvou minut za držení.
     
    48:00
    Vyloučený Andrej Pervyšin už je také na ledě a oba dva týmy hrají v plném počtu.
     
    47:53
    Vyloučený Jevgenij Medveděv je zpět na ledě a začíná přesilová hra CSKA, která potrvá pouze sedm sekund.
     
    46:00
    Domácí měli k dispozici přesilovou hru, ta ovšem trvala pouze sedm sekund! Andrej Pervyšin dostal dvě minuty za držení.
     
    45:53
    Jevgenij Medveděv předvedl ve středním pásmu nechutný zákrok, když kolenem sestřelil Richarda Gyngeho!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Ogurcov (Jakimov, Stoljarov), 7. Polygalov (Ljamin), 13. N. Kvartalnov (Chajrullin), 38. Šiksatdarov (Jakimov, Zdunov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Karejev (Kolppanen) – Kinrade, An. Sergejev, Ljamin, Pervyšin (A), Berezin, Ogurcov, Fazylzjanov, Lekomcev – Gynge, Brulé, Sexton – Porjadin, Stoljarov (C), Polygalov (A) – Jakimov, Šiksatdarov, Zdunov – N. Kvartalnov, Chajrullin, Koňkov.
    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – J. Medveděv (C), Martynov, Nikitin, Meňšikov, Ahnelöv, A. Osipov, Lisov – Sobotka, Lemťugov, Pěrežogin (A) – Zubov (A), Pestuško, I. Michejev – Chochrjakov, Kučerjavenko, Burdasov – Machanovskij, Juňkov, Manukyan – Lauta.

    Rozhodčí: Andris Ansons, Antonín Jeřábek. Čároví: Alexei Majtak, Jevgenij Pronskich
    thejrc.org