Plzeň – Chomutov 4:1 (kon.) | Litvínov – Třinec 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 1:0 (kon.)
Pardubice – Olomouc 2:3 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Sparta – Liberec 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:4 (0:4, 0:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 27.01.2017, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hosté se radují, protože nakonec toto utkání vážně dotáhli k vítěznému konci a berou z něj tři body.

    V první třetině se stala většina důležitých věcí a padly všechny branky hostujícího celku – první dal po dobré orientaci před brankou Kane, následně z úniku druhou přidal Petružálek a nezaváhal ani Adamský, který měl k dipozici trestné střílení. Poté se trefil za záda zoufalého Januse i Doudera a bylo skoro hotovo. V poslední periodě sice snížil na rozdíl tří branek Válek, ale na drama to už nestačilo.

    Ode mě je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:02:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Konec zápasu se blíží a i když se v poslední minutě snaží domácí dostat Oceláře pod tlak, střely na Hrubce nepřicházejí a toto utkání tak je s největší pravděpodobností ztracené.
     
    58:28
    K zakončení se snažil dostat Pavelka, branku ale nakonec vůbec neohrozil, protože trefil pouze blokujícího Galvase.
     
    57:13
    K už několikáté střele se dostal Hübl, který byl i tentokrát ve velice dobré pozici, ale opět pálil pouze do výstroje Hrubce, který tak zasáhl.
     
    56:34
    Domácí Verva se sice stále snaží dostat do nějakého tlaku, ale Třinec už hraje zkušeně a nějaké tři minuty před koncem to vypadá, že o své vedení přijde jen velmi těžko.
     
    55:21
    Do kontru se chtěli vydat hráči hostujícího celku, ovšem jeden z nich byl až moc rychlý a sudí tak pískají ofsajd.
     
    54:46
    Branku Ocelářů dokázal objet Martin Hanzl, který nakonec na zadní tyči chtěl zasunout puk za Hrubce, ovšem ten měl bleskově beton na ledě a zabránil tak pohromě pro Třinec!
     
    53:48
    Hra se ale trochu uklidnila a ten největší tlak domácích opadl – Třinec se snaží držet puk daleko od své branky a v poslední minutě se mu to daří.
     
    52:25
    Do tutové šance se dostal znovu velice aktivní Válek, tentokrát ale z mezery mezi obránci nedokázal trefit branku Hrubce – bylo to ale velice těsné!
     
    52:09
    Domácí se snaží ještě vrátit do zápasu a mohutným tlakem i nadále ohrožují branku Ocelářů, tentokrát ale Lukeš střílel pouze těsně vedle.
    51:30 Lukáš VÁLEK - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je tu aspoň korekce stavu z pohledu domácího celku, který snižuje na rozdíl tří branek! Po rychlé výměně puku se dostal k přihrávce Hübl, který posunul mezi kruhy na zcela volného LUKÁŠE VÁLKA a ten dokázal střelou z druhého doteku odčarovat doposud zakletou branku Hrubce! Asistence: Viktor Hübl a František Lukeš.
     
    51:15
    Ke střele se po pasu mezi kruhy dostal Hübl, který to zkoušel svižným pokusem k tyči, Hrubec ale svým betonem puk vyrazil.
     
    50:24
    Do dobrého tlaku se před brankou Třince dostal Litvínov, ovšem ani střela Trávníčka, ani ta Hořavy se neujala a tak se Oceláři i nadále brání.
     
    49:37
    Síly se ale vyrovnají, protože Šimon Hrubec při snaze rozehrát podebral puk a poslal ho na tribunu – dostává tedy trest za zdržování hry.
     
    48:37
    Válek Hrabala u mantinelu trochu zbytečně po odehrání puku naremploval na hrazení a sudí mu za to udělují dvouminutový trest – teď si tak přesilovku zkusí Oceláři.
     
    48:21
    Nic nenasvědčuje tomu, že by ze zápasu mělo být drama, protože Verva se nemůže dostat do nějaké velké šance a i díky tomu Hrubec drží i nadále čisté konto.
    Marken.cz

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 52. Válek (V. Hübl, Lukeš) – 8. Kane (Dravecký, Irgl), 12. Petružálek, 15. Adamský (TS), 18. M. Doudera (Marosz)


    HC VERVA Litvínov: Janus (21. Petrásek) – Kubát, Gula, T. Pavelka, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Kokeš – M. Hanzl, V. Hübl (A), Lukeš – Jurčík, R. Hanzl (A), J. Černý – M. Hořava, Válek, Trávníček (C) – Martynek, K. Reichel, Gerhát.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Nosek, L. Galvas, Krajíček, Hrabal, Jank, M. Doudera, Adámek – Dravecký, Cienciala, Rákos – Irgl (C), Kane, Adamský (A) – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Klimenta, Špirko, Jašek.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Gerát, Hynek
    thejrc.org