Poprad – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Žilina – Martin 1:2 (1:2 po s.n.)
Nitra – Zvolen 4:3 (kon.)
konec
HK Nitra
4:3 (2:0, 0:2, 2:1)
HKM Zvolen
sk Pátek 27.01.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry potvrdili výbornú formu z domáceho prostredia. V dramatickom zápase zdolali Zvolen 4:3, keď o ich triumfe rozhodol Eric Meland – gólom z poslednej minúty duelu. Najlepším hráčom hostí bol vyhlásený Samuel Baroš, na domácej strane si toto ocenenie vyslúžil Matt Cope. Zvolen dnes sympaticky bojoval, no prehráva už piaty zápas v rade. Nitra sa dostala už na druhé miesto, keďže zápas v Košiciach bol odložený. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:35:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Do konca zápasu zostáva ešte 13 sekúnd a vhadzovať sa bude v obrannom pásme Nitry. Hostia si samozrejme berú oddychový čas a budú sa snažiť vyrovnať.
     
    59:32
    Samuel Baroš putuje na hráčsku lavicu. Hostia hrajú absolútny vabank a posielajú na ľad šiesteho hráča. Dokážu ešte vyrovnať skóre dnešného zápasu?
    59:02 MELAND - 4:3
     
    59:02
    Nitra dala gól!
    V záverečnej minúte tretej tretiny domáci hokejisti zrejme rozhodujú o svojom dnešnom víťazstve. Samuel Baroš neudržal puk po strele z ľavej strany, Judd Blackwater ešte vypichol puk, ktorý následne upratal do siete ERIC MELAND.
     
    58:35
    Peter Zuzin získal puk na obrannej modrej čiare. Následne rozvinul prečíslenie Zvolenčanov, no tí sa do zakončenia nedostali. Bryndziari zahodili veľkú šancu.
     
    58:18
    Filip Bajtek prešiel po ľavej strane do útočného pásma. Jeho strela bola nenápadná, no neprekvapila brankára súpera.
     
    57:37
    Zvolenčania sú sformovaní v strednom pásme a teraz nepúšťajú svojho súpera do útočného pásma. Samuel Baroš môže byť pokojný.
     
    56:57
    Marek Slovák posunul puk na Judda Blackwatera. Ten vystrelil spoza obrancu, ale tesne minul bránu Samuela Baroša. Nitrania zvyšujú obrátky.
     
    56:29
    Mitch Versteeg sa teraz šikovne natlačil pred bránu súpera. Tá ale následne bola posunutá, a tak zakončenie Matta Copea platiť nemohlo.
    55:00 MAJDAN - 3:3
     
    55:00
    Zvolen dal gól!
    Obrovská chyba domáceho tímu je potrestaná. Pavel Klhůfek vystihol rozohrávku súpera, následne posunul puk na unikajúceho JURAJA MAJDANA a ten v samostatnom úniku nezaváhal. Asistencia: Pavel Klhůfek.
     
    54:41
    Samuel Baroš má puk vo svojej moci. Ten chytá strelecký pokus Mareka Slováka a upokojuje situáciu. Do konca tretej tretiny zostáva približne päť minút.
     
    54:00
    Domácim hokejistom zatiaľ táto presilová hra príliš nevychádza. Puk končí len na tribúne a dokonca sa bude vhadzovať len v strednom pásme.
     
    53:21
    Nitrania sa môžu výrazne priblížiť k zisku troch bodov. Na trestnú lavicu totiž za hákovanie putuje obranca Tomáš Valenta, ktorý hákoval Judda Blackwatera.
     
    53:05
    Marek Tvrdoň šikovnou bekhendovou prihrávkou našiel Mareka Slováka. Ten strieľal z prvej, ale trafil len pred ním brániacich hráčov súpera.
     
    52:27
    Eric Hartzell musel zasahovať po strele od modrej čiary. Puk ale schoval do svojej lapačky, a tak sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    51:43
    So Zvolenčanmi to nevyzerá dobre v tejto presilovke. Domáci sa opäť oslobodili a do konca trestu Jamesona Milama zostáva ešte približne 20 sekúnd.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 10. Macík (Versteeg, Štefanka), 14. Slovák, 44. Cope (Milam, Slovák), 60. Meland – 21. Majdan (Klhůfek), 29. Zuzin (Majdan, Novák), 55. Majdan (Klhůfek)


    HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Korím, Rais – Blackwater, Slovák, Tvrdoň – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Štefanka, Bajtek – Cope, Šille, König.
    HKM Zvolen: Baroš – M. Novák, Krejčí, Hraško, Valenta, Ivan, Plekhanov, Homér, Andersons – Zuzin, Puliš, Šišovský – Klhůfek, L. Jurík, Majdan – L. Novák, Síkela, Jurák – Dubeň, Iždinský, Habšuda.

    Rozhodčí: Milan Novák, Peter Lokšík – Martin Krajčík, Peter Šefčík.
    thejrc.org