Lyon – Lille 1:2 (kon.) | Nancy – Bordeaux 0:2 (kon.) | Lorient – Dijon 2:3 (kon.)
Bastia – Caen 1:1 (kon.) | Angers – Méty 2:1 (kon.) | Rennes – Nantes 1:1 (kon.)
konec
AS Nancy-Lorraine
0:2 (0:0)
Girondins Bordeaux
Sobota 28.01.2017, 20:00 • Stade Marcel Picot, Tomblaine • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého zápasu francouzské Ligue 1. Pro dnešek je to ode mě opravdu vše, a tak vám přeji příjemný zbytek sobotního večera. (22:03:24)
     
    První poločas patřil domácímu celku, ale do toho druhého lépe vstoupilo Bordeaux, které spálilo obrovskou šanci. V době největšího tlaku Nancy přišel ojedinělý útok soupeře, který zakončil "výstavním" vlastňákem Joeffrey Cuffaut. Od té doby jsme sledovali přeléváni hry ze strany na stranu a v posledních patnácti minutách se duel pro střídání několikrát přerušoval, což vyhovovalo Girondins. Dvě minuty před vypršením normální hrací doby se k přímému kopu postavil střídající Malcom, jehož rána byla fotbalovou lahůdkou a určila konečný stav zápasu.

    Po prohraném duelu kleslo AS Nancy-Lorraine na čtrnáctou příčku a na sestupové pozice má náskok pouhých dvou bodů. Naopak Girondins Bordeaux se minimálně do zítřka posunulo na šestou pozici a rázem se dostává do bojů o pohárovou Evropu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Nancy se v samotném závěru mohlo dočkat alespoň snížení, ale Anthony Koura nezvládl zpracování
     
    90+3
    Nancy v samotném závěru mohlo alespoň snížit. Míč do vápna dostal Anthony Koura, jehož zpracování nebylo ideální. Střídající hráč se k zakončení nedostal, ale pod nohy se mu vrhl brankář. Hlavní rozhodčí se rozhodl penaltu neodpískat, ale dle opakovaného záběru ji fouknout mohl. Ovšem zákrok na domácího hráče je diskutabilní a hlavní sudí si celý moment v pohodě obhájí.
     
    90+2
    Nancy vyprodukovalo centr z levé strany hrací plochy, ke kterému se dostal Vincent Marchetti. Jeho hlavička mířila do vzduchu místo na branku a odskákala až do zámezí.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Bordeaux se již nikam nežene a soustředí se na bránění čistého konta.
    89. MALCOM - 0:2
     
    89
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Tak to byla fotbalová lahůdka, která definitivně připíše tři body hostujícímu celku. K přímému kopu se postavil střídají MALCOM, jehož milimetrová rána zamířila přesně do šibenice a ještě se cestou otřela o tyč! Sjarhej Černik sice plachtil vzduchem, ale na toto zakončení prostě neměl.
     
    88
    Bordeaux vybojovalo standardní situaci z nadějné pozice. Uvidíme, zda se hostujícímu celku podaří utkání definitivně rozhodnout.
     
    87
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Valentin Vada, přichází Mauro Wilney Arambarri Rosa.
     
    86
    Z následného protiútoku mohlo Bordeaux rozhodnout. Hosté šli dva na jediného obránce, ale celou akci překombinovali. François Kamano se mohl stát hrdinou, ale příležitost k zakončení prováhal.
     
    85
    Vincent Muratori vybojoval faul na svou osobu u postranní čáry. Do šestnáctky hostů letěl další centrovaný míč a do vzduchu nejlépe domácí hráč. Ten balon jen lízl, a tak branku nedokázal ohrozit.
     
    84
    V posledních minutách je hra hodně přerušovaná, což vyhovuje hlavně Bordeaux. Nancy se nemůže dostat do stálého tlaku, který každý domácí fanoušek očekává.
     
    83
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Adam Ounas, přichází François Kamano.
     
    81
    Nancy vybojovalo standardní situaci, ze které balon letěl do pokutového území. Tam se poradila obrana hostů, která míč bez problémů odvrátila.
     
    80
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Abdou Coulibaly, přichází Anthony Koura.
     
    79
    Z levé strany byla k vidění přihrávka na penaltový puntík, kde si jeden z hostů nabíhal ve druhé vlně. Ovšem jeho placírka postrádal přesnost a letěla daleko od branky.
     
    78
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Jérémy Ménez, přichází Malcom.

    Michal Luxa

    Branky: 67. Cuffaut (Vada) (vla.), 89. Malcom

    Karty:   31. Pellenard (BOR), 37. Gajić (BOR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:9.
    AS Nancy-Lorraine: Černik – Cuffaut, Diagne, Cabaco, Muratori – Cétout (74. Dalé), Guidileye, Marchetti – Robic (71. Dia), Hadji (C), Coulibaly (80. Koura).
    Náhradníci: N'Dy Assembé – Diarra, Dalé, Dia, N'Guessan, Maouassa, Koura.

    Girondins Bordeaux: Prior – Gajić, Lewczuk, Pellenard, Poundjé – Vada (87. Arambarri Rosa), Toulalan, Plašil (C) – Ounas (83. Kamano), Laborde, Ménez (78. Malcom).
    Náhradníci: Bernardoni – Contento, Arambarri Rosa, Kamano, Kaabouni, Malcom, Sertic.

    Rozhodčí: Brisard – Denis, Pages
    thejrc.org