Slavia – Vsetín 3:5 (kon.) | Kladno – Kolín 6:1 (kon.) | HC Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Havířov 2:1 (1:0 po s.n.) | Jihlava – K. Vary 2:3 (kon.) | Zlín – Liberec 4:3 (2:1 po s.n.)
Sparta – Pardubice 5:6 (kon.) | Písek – Vítkovice 2:7 (kon.) | Mountfield HK – HC Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
Letňany – Olomouc 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 5:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 28.01.2017, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 12. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že Dukla potřetí v řadě padla rozdílem jediné branky, když doma prohrála proti Karlovým Varům 2:3, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (14:27:48)
    Gesto fair-play gólmana Dukly Daniela Šťastného ocenil trenér Energie Václav Eismann
     
    Jihlavští sice v závěru zdramatizovali zápas a z 0:3 snížili na 2:3, ale to už byla labutí píseň Dukly. Zápas si ale zaslouží velkou pozornost z důvodu domácího gólmana Daniela Šťastného, jenž ukázal, že férová hra stále ještě nevymřela. V 52. minutě totiž přiznal hostům třetí gól, který předtím sudí Pilný odvolal pro sekání autora branky Jana Bečky, čímž by navíc šly Vary do oslabení tři na pět. Jihlavský brankář totiž přiznal, že se o faul nejednalo. Shodou okolností je, že Energie nakonec tímto gólem vyhrála zápas, Dukla totiž v předposlední minutě už jen korigovala stav dvěma góly, o které se zasloužil Tomáš Vala a Adam Najman.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Domácí sice po buly získali puk, ale ke střele se nedostali.
     
    Do konce zápasu zbývá 19,9 vteřiny, Dukla to zkusí v šesti proti čtyřem.
     
    59:40
    Tresty jsou rozdány následovně. Za hosty obdržel 2+10 minut gólman Adam Beran za zásah do oblasti hlavy a krku. Trest odpyká Jakub Ptáček. Dvě minuty za hrubost pak dostávají domácí Slavomír Kadleček a hostující Jakub Habr.

    Na vyloučení: 4-7.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    59:40
    U levé tyče Berana se strhl hodně velký závar, kdy se domácí snažili dotlačit puk do sítě. A také poměrně dost vzplály emoce. Strkanice o puk přerostla v šarvátku a hodně nečekaně se ocitl na zemi Tomáš Vala, který úder od protihráče vůbec nečekal. Jak budou rozděleny tresty?
     
    59:15
    Daniel Šťastný jde ven z branky, Jihlava drží útočné pásmo a zkusí to v šesti.
     
    58:58
    Do konce utkání chybí 62 vteřin a Dukla rázem cítí šanci na body. Proto si vzal její trenér Štěpán Moravec oddechový čas.
     
    58:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    No pozor, rázem tu máme dramatizaci zápasu. 62 vteřin před koncem napřáhl od modré Veleba a po teči ADAMA NAJMANA se puk zastavil až v síti. Asistence: Petr Veleba.
     
    58:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se nakonec dočkali alespoň čestného úspěchu, když Kadlečkovu přihrávku usměrnil za záda Berana TOMÁŠ VALA. Na vyrovnání má ale Jihlava hodně málo času. Asistence: Slavomír Kadleček.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:30
    Na druhou stranu je ale třeba říct, že Dukle chybí několik hráčů. Třeba zmínit opory týmu Matěje Válu nebo Lukáše Jindru, jenž dnes hrají za juniorku, nebo útočníka Dominika Adama.
     
    55:36
    Hosté se nyní snaží hlavně udržet svému gólmanovi čisté konto, což se jim zatím bez nějakých problémů daří.
     
    54:44
    Petrov zkoušel rozhýbat Šťastného a poté dát kotouč k jeho pravé tyči. Nápad to nebyl špatný, provedení ale bylo horší. Puk se otřel o pravou tyč domácí klece a šel za branku.
     
    54:44
    Bylo nařízeno trestné střílení za faul Jaroslava Musila, jenž se provinil držením na Daniilu Petrovovi.
     
    52:55
    O osudu dnešního utkání je rozhodnuto, Energie si odveze z jihlavského ledu tři body.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 59. Vala (Kadleček), 59. Najman (Veleba) – 39. Holub (Tlačil, Bečka), 45. Přibyl (Ptáček, Petrov), 52. Bečka (Holub)


    HC Dukla Jihlava: D. Šťastný (Chaloupek) – Havelka, Vrátný, Musil, Veleba, Marek – Strnad, Kadleček, Vala – Brož, Najman, Daňhel – Zadražil, Juda, Úlovec. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Energie Karlovy Vary: Beran (Kašpar) – Přibyl, Kořán, Kala, Zavřel, Cankov, Štaif, Tureček – Habr, Bečka, Tlačil – Holub, Halberštát, Hudečka – Maydl, P. Šťastný, Petrov – Fečo, Ptáček. Trenér: Václav Eišmann

    Rozhodčí: Pilný – Vepřovský, Krejčí
    thejrc.org