Slavia – Vsetín 3:5 (kon.) | Kladno – Kolín 6:1 (kon.) | HC Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Havířov 2:1 (1:0 po s.n.) | Jihlava – K. Vary 2:3 (kon.) | Zlín – Liberec 4:3 (2:1 po s.n.)
Sparta – Pardubice 5:6 (kon.) | Písek – Vítkovice 2:7 (kon.) | Mountfield HK – HC Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
Letňany – Olomouc 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 5:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 28.01.2017, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 12. kolo
Partner:
     
    59:40
    Tresty jsou rozdány následovně. Za hosty obdržel 2+10 minut gólman Adam Beran za zásah do oblasti hlavy a krku. Trest odpyká Jakub Ptáček. Dvě minuty za hrubost pak dostávají domácí Slavomír Kadleček a hostující Jakub Habr.

    Na vyloučení: 4-7.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    59:40
    U levé tyče Berana se strhl hodně velký závar, kdy se domácí snažili dotlačit puk do sítě. A také poměrně dost vzplály emoce. Strkanice o puk přerostla v šarvátku a hodně nečekaně se ocitl na zemi Tomáš Vala, který úder od protihráče vůbec nečekal. Jak budou rozděleny tresty?
     
    59:15
    Daniel Šťastný jde ven z branky, Jihlava drží útočné pásmo a zkusí to v šesti.
     
    58:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    No pozor, rázem tu máme dramatizaci zápasu. 62 vteřin před koncem napřáhl od modré Veleba a po teči ADAMA NAJMANA se puk zastavil až v síti. Asistence: Petr Veleba.
     
    58:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se nakonec dočkali alespoň čestného úspěchu, když Kadlečkovu přihrávku usměrnil za záda Berana TOMÁŠ VALA. Na vyrovnání má ale Jihlava hodně málo času. Asistence: Slavomír Kadleček.
     
    54:44
    Petrov zkoušel rozhýbat Šťastného a poté dát kotouč k jeho pravé tyči. Nápad to nebyl špatný, provedení ale bylo horší. Puk se otřel o pravou tyč domácí klece a šel za branku.
     
    54:44
    Bylo nařízeno trestné střílení za faul Jaroslava Musila, jenž se provinil držením na Daniilu Petrovovi.
     
    51:24
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nakonec je vše zcela jinak. Ze své pozice zcela přesně nedokážu říct, co se stalo. Ale viděl bych to tak, že domácí gólman Daniel Šťastný nebo domácí střídačka vůbec odvolala trest pro Jana Bečku, jelikož se o sekání nejednalo, a uznává gól Karlových Varů, který dává právě JAN BEČKA. Ten tak nepadl v rozporu z pravidly a útočník Energie dotlačil kotouč zblízka za čáru. Asistence: David Holub.
     
    51:24
    Již jsem chtěl napsat, že se hosté radují z třetí branky, a to při oslabení, když Jan Bečka ujel s pukem a nakonec jej dostal za záda Daniela Šťastného. Jenže provinil se proti domácímu gólmanovi sekáním. Rozhodčí tak rozpažuje a dává útočníkovi Karlových Varů dvouminutový trest.
     
    49:45
    Dukla to může zkusit znovu, dvě minuty totiž dostává Jakub Habr za zbytečné podražení v útočném pásmu.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    47:27
    Michal Maydl míří dnes podruhé na trestnou lavici, tentokrát je potrestán dvěma minutami za hákování.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    44:27
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nyní to budou mít domácí již hodně těžké. U levé tyče Daniela Šťastného totiž převzal kotouč TOMÁŠ PŘIBYL, v pádu se trefil k druhé tyčce a Energie tak rázem uskakuje soupeř na dva přesné zásahy. Asistence: Jakub Ptáček, Daniil Petrov.
     
    39:40
    Nyní navíc vytáhl Daniel Šťastný výborná zákrok levým betonem proti střele Michala Feča z bezprostřední blízkosti!
     
    38:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie ale hned poté zavezla kotouč do útočného pásma a prosazuje se. Hečka přihrál puk na Tlačila, který našel na středu pásma z druhé vlny najíždějícího DAVIDA HOLUBA, jenž propálil Daniela Šťastného a poprvé mění dnešní stav. Asistence: Jan Tlačil, Jan Bečka.
     
    37:59
    Energie se na chvíli usadila před Šťastným a unavená domácí pětice, která to měla dále na střídačku, se dopustila faulu. Dvě minuty za nedovolený zákrok kolenem jede odpykat Petr Veleba.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    28:14
    Tentokrát to zkoušeli jihlavští hokejisté další akcí, ve které měl prsty znovu Daňhel s Najmanem. Proti prvnímu jmenovanému vyjel z branky Adam Berana podrazil jej. Na trestnou lavici jde odpykat jeho trest jeden z karlovarských hráčů v poli.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    28:02
    Střela Musila od modré prošla kousek nad betonem Berana a orazítkovala levou tyčku. Odtud šel puk ven z branky.
     
    27:41
    Musil se snažil před brankou pokrýt nahozený puk z hole Tlačila, který hledal Patrika Štastného. Kotouč se k druhému hráči Energie nakonec přeci jen odrazil, ovšem ten ve slibné pozici nepřekonal jmenovce Daniela Šťastného.
     
    25:47
    Nyní to bylo v podání Adama Najmana o hodně nebezpečnější, když si před brankou našel puk po střele Daňhela. Zkusil kličku na levou stranu, kterou Berana oklamal, ovšem těsně nezasunul kotouč do volné části branky. Domácí útočník už byl ve velkém úhlu a puk jen projel brankovištěm.
     
    20:10
    No tak to byl jihlavský úvod jako hrom. Po levé straně hned po buly ujel Vala, který vypálil a před brankou se kotouč odrazil na Kadlečka, od kterého projel pár centimetrů vedle levé tyče.
     
    15:06
    Jan Bečka si sjel po pravé straně před branku a dostal tam přihrávku. Zkusil to střelou na vzdálenější tyč, kterou minul.
     
    11:24
    Nedorozumění v jihlavské rozehrávce mohl využít Jakub Habr, který uzmul mezi kruhy puk a hned vystřelil. Lapačka Šťastného byla na místě.
     
    10:27
    Daňhel hledal přihrávkou podél brankoviště Najmana, ovšem přihrávku zastavil skluzem David Cinkov. Hned poté se puku na vrcholu levého kruhu ujal Miroslav Juda, udělal si stahovačku a zamířil těsně vedle levé tyčky.
     
    09:27
    Přesilovku pět na tři uvidíme také v podání Dukly. Bude dlouhá přesně 64 sekund, jelikož při napadání ve středním pásmu se provinil podražením kapitán Jan Bečka.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    08:31
    Do oslabení půjdou také Varští. Nahození měl Šťastný bezpečně ve své moci, když se po něm ještě zkusil ohnat Michal Maydl a dostává dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    06:15
    Tohle je pro Duklu hodně nepříjemné, bude totiž hrát 1:32 minuty dlouhé oslabení pět na tři, protože Josef Vrátný za brankou podrazil soupeře v souboji o puk.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    05:47
    První vyloučení zápasu. Adam Najman jde ven na dvě minuty za hákování.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    04:28
    Michal Maydl získal v útočném pásmu puk a namířil si to středem přímo před branku. Zkusil na Šťastného bekhend, netrefil však tři tyče.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 59. Vala (Kadleček), 59. Najman (Veleba) – 39. Holub (Tlačil, Bečka), 45. Přibyl (Ptáček, Petrov), 52. Bečka (Holub)


    HC Dukla Jihlava: D. Šťastný (Chaloupek) – Havelka, Vrátný, Musil, Veleba, Marek – Strnad, Kadleček, Vala – Brož, Najman, Daňhel – Zadražil, Juda, Úlovec. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Energie Karlovy Vary: Beran (Kašpar) – Přibyl, Kořán, Kala, Zavřel, Cankov, Štaif, Tureček – Habr, Bečka, Tlačil – Holub, Halberštát, Hudečka – Maydl, P. Šťastný, Petrov – Fečo, Ptáček. Trenér: Václav Eišmann

    Rozhodčí: Pilný – Vepřovský, Krejčí
    thejrc.org