CSKA Moskva – Magnitogorsk 4:3 (po pr.) | Čerepovec – Ufa 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Čeljabinsk 5:3 (kon.)
po prodl.
CSKA Moskva
4:3 (0:0, 1:2, 2:1 - 1:0)
Metallurg Magnitogorsk
Neděle 29.01.2017, 15:00 • CSKA Ice Palace, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Jan Kovář (MET) – 22:01 na ledě – 11 vyhraných bully – 0+2
    Tomáš Filippi (MET) – 17:13 na ledě – 2 vyhraná bully – 0+0 (17:35:32)
     
    Zápas je tedy za námi a po parádní podívané nakonec berou ten bonusový bod domácí hokejisté CSKA! Ti dokázali v prodloužení vstřelit rozhodující branku, když se u mantinelu uvolnil Petrov a umožnil tak zakončovat Muršakovi, který rozhodl. Magnitogorsk ještě 35 vteřin před konce základní hrací doby vedl, nakonec se ale musí spokojit pouze s jedním bodem.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera.
     
    Konec zápasu.
    63:55 Jan MURŠAK - 4:3
     
    63:55
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, je rozhodnuto a je dnes už podruhé otočeno! Puk parádní prací u mantinelu dokázal vybojovat Petrov, poté ho ještě poslal na zcela volného JANA MURŠAKA, jenž dokázal pohotovou střelou tváří v tvář Košečkinovi dostat puk za jeho záda! Zápas tak končí dvoubodovou výhrou domácího CSKA. Asistence: Kirill Petrov.
     
    62:49
    I nadále se dopředu tlačí hlavně Rudoarmějci, kteří dokázali dostat svého soka opětovně pod tlak, z něj ale další střela nevzešla.
     
    61:42
    Zatím je v prodloužení o něco lepším týmem CSKA, které se snaží ohrožovat Košečkina z každé akce – to Magnitogorsk se ve třech lidech brání a na útok ani nemá dost sil.
     
    60:54
    Do obrovské šance jel Da Costa, který se zjevil zcela sám před Košečkinem, ale přes jeho beton nedokázal puk do branky přes všechnu snahu propasírovat!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tři třetiny jsou tedy za námi a ani ony na rozhodnutí nestačili – tento skvělý duel tak půjde do prodloužení. Ve třetí třetině domácí dokázali z velkého tlaku srovnat díky střele Da Costy v přesilovce, následně šel ale Metallurg zpět do vedení po tečované přihrávce kapitána Mozjakina. V poslední minutě 35 vteřin před sirénou ale z velkého tlaku vyrovnal chytrou tečí Platt a poslal duel do prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:25 Geoff PLATT - 3:3
     
    59:25
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak to je pořádné drama, protože domácí celek nakonec dokázal vyrovnat a utkání směřuje do prodloužení! Od modré čáry poslal puk do skrumáže před brankou , tam se nejlépe zorientoval GEOFF PLATT a mírnou tečí dokázal překonat gólmana Košečkina! Asistence: Děnis Děnisov a Stéphane Da Costa.
     
    59:15
    Domácí už to zkouší v šesti lidech a pořádně zamáčkli hosty, ale nahození Kutuzova pouze prolétlo pásmem bez zásahu spoluhráčů.
     
    58:24
    A na led znovu musel Košečkin, který má v posledních minutách hodně práce – i teď si ale poradil a střelu Naumenkova dokázal udržet v lapačce.
     
    57:13
    Před branku si najížděl Platt a snažil se protlačit k přihrávce od Muršaka, ovšem na tu nakonec nedosáhl a puk pouze proletěl brankovištěm.
     
    55:51
    Teď střelu z hodně zoufalé pozice z otočky zkusil na modré čáře Popov, ovšem jeho pokus překvapit Sorokina skončil pouze na jeho levém betonu.
     
    54:38
    CSKA se už dostává k puku o poznání více a snaží se na soupeře vyvíjet tlak, k nějaké pořádné šanci před Košečkinem to ale stále nevede.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 27. Platt (Scott, Světlakov), 42. Da Costa (Blažijevskij), 60. Platt (Děnisov, Da Costa), 64. Muršak (K. Petrov) – 31. Mozjakin (Jan Kovář, Lee), 33. Osala (A. Sjomin), 49. Mozjakin (Jan Kovář)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (Fasth) – Kutuzov, Kiselevič (A), Děnisov (C), Ožiganov, Naumenkov, Blažijevskij, Čmychov – Al. Popov, K. Petrov, Da Costa – Scott, Muršak (A), Platt – Mamin, Světlakov, Ničuškin – V. Žarkov, Osnovin, Vorošilo – Kugryšev.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, J. Birjukov, Bereglazov, Lee (A), Chabarov, S. Těreščenko, Dronov – Zaripov (A), Jan Kovář, Mozjakin (C) – Filippi, Osala, A. Sjomin – Kosov, Berestennikov, Timkin – Železkov, Dm. Kazionov, De. Kazionov – Platonov.

    Rozhodčí: Beljajev, Gofman – Gordenko, Metalnikov
    thejrc.org