Česko – Čína 15:0 (kon.)
konec
Česko
15:0 (6:0, 3:0, 6:0)
Čína
Středa 01.02.2017, 14:30 • Halyk Arena, Almaty (Kazachstán) • Zimní univerziáda
Partner:
     
    Český tým složený z vysokoškoláků uspěl i ve druhém zápase ve skupině! Po výhře 5:0 nad Švédskem neinkasoval ani v duelu s Čínou, která však kladna téměř nulový odpor. Brankář Josef Novák vychytal naprosto pohodové čisté konto a nejzábavnější na dnešním utkání tak bylo sledovat, zda někdo z českých hráčů docílí hattrick.

    Dva góly totiž dalo neuvěřitelných pět hokejistů – Arnošt, Šťastný, Ballner, Hučko a Kafka! Nikdo z nich ale nakonec třetí zásah nepřidal. Čína tedy utrpěla po ostudné porážce s domácím Kazachstánem další debakl.

    Poslední zápas ve skupině odehrají Češi v pátek s Kazachstánem, znovu od 14:30! (16:50:16)
     
    Střely na branku: 84 – 7
    Vhazování: 42 – 29
    Vyloučení: 6 – 8
    Využití: 6 – 0
     
    Konec zápasu.
     
    55:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát branka po individuální akci, kterou vstítil MICHAL BRZOBOHATÝ. Ten tak dnes získal už tři body, protože v první třetině zaznamenal dvě nahrávky. Asistence: František Matula.
     
    55:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace vysokoškoláků má v tuto chvíli už šest dvougólových střelců – nevídané! PETR HUČKO si připisuje další branku. Dočká se někdo z českých hráčů hattricku? Asistence: David Zachar a Marek Kaluža.
     
    54:09
    Další přesilovka pro český tým bude znamenat velké nebezpečí pro Čínu. Na trestnou lavici se poroučí Jinglin Qian za nedovolené bránění.
     
    53:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neuplynula ani minuta hry a přichází další branka do sítě Číny. Dalším zatím dvougólovým střelcem zápasu je vítkovický DOMINIK KAFKA. Asistence: David Ballner a David Zachar.
     
    52:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obránce kladenských Rytířů FRANTIŠEK MATULA zvyšuje po samostatné akci už na 12:0. Bez asistence.
     
    48:51
    Čínská lidová republika si bůhvíproč hned po jedenáctém inkasovaném gólu vzala time-out. Ve třetí třetině navíc ještě ani jednou nevystřelila na Josefa Nováka!
     
    48:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krátce po konci početní výhody však naši akademici přece jen skórují! Podruhé v zápase se trefuje forvard druholigové Poruby DAVID BALLNER. Asistence: David Zachar a Marek Bail.
     
    47:56
    Ani tuto přesilovou hru Češi nevyužili. Ve třetí třetině dali zatím jen jeden gól.
     
    45:56
    Nyní mohou čeští vysokoškoláci opět navýšit skóre, protože vyloučení za sekání neminulo Zhena Zhanga.
     
    45:22
    Oba týmy už jsou v plném počtu. Toto bylo vůbec první vyloučení Číny v zápase, které zůstalo nepotrestané.
     
    43:22
    Menší trest ale vzápětí také na straně Číny. Jiachang Bao zahákoval českého hokejistu.
     
    42:37
    Trest pro český mančaft. Petr Hučko nedovoleně držel protihráče a jde pykat na dvě minuty.
     
    40:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi na svého soupeře hned v úvodu třetí periody doslova vlétli a zaznamenávají „desítku“. Pro Čínu potupný výsledek vystřelil útočník s extraligovýmu zkušenostmi z Vítkovic DOMINIK KAFKA. Asistence: Jan Sedlák a David Zachar.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 53 – 5
    Vhazování: 26 – 21
    Vyloučení: 5 – 5
    Využití: 5 – 0
     
    Dvě třetiny druhého duelu základní skupiny v kazašském Almaty jsou za námi. Češi mají pohodové vedení a mohou se bavit hokejem. Jediný otazník tohoto zápasu tak visí nad tím, kolik branek vstřelí Liškovi svěřenci ve třetí třetině.

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 2. Arnošt (Sedlák), 3. Šťastný (Brzobohatý), 6. Arnošt (Kaluža), 11. Švaříček, 12. Kadlec, 17. Ballner (Bail, Kafka), 21. Šteiner (Gutwald, Arnošt), 26. Šťastný (Matula, Brzobohatý), 39. Hučko (Kaluža, D. Novák), 41. Kafka (Sedlák, Zachar), 49. Ballner (Zachar, Bail), 53. Matula, 54. Kafka (Ballner, Zachar), 56. Hučko (Zachar, Kaluža), 56. Brzobohatý (Matula)


    Česko: J. Novák (Brázdil) – Šteiner (C), Gutwald, Sedlák, Bail, Zbořil, Kaluža, Švaříček, Matula – Müller, Arnošt, Kadlec – Kafka, Ballner, Zachar (A) – D. Novák, Hučko (A), Šťastný – Krpata, Brzobohatý. Trenéři: Liška a Havel
    Čína: Jian. Wu (Zhou) – Jias. Wu, Z. Zhang, Chen (C), P. Zhang, Qian, Guan – Yu, Ji, Bao (A) – Huang (A), Yue, Nan – Wu, Ma, Deng. Trenéři: Wang a Hu

    Rozhodčí: Subbotin (KAZ) Hogarth – Wells (oba GBR), Choi (KOR)
    thejrc.org