Philadelphia – Montreal 3:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Tampa – Ottawa 2:5 (kon.)
Nashville – Edmonton 2:0 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:4 (kon.) | Arizona – Chicago 3:4 (kon.)
St. Louis – Toronto 5:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:4 (kon.)
konec
Dallas Stars
3:4 (2:2, 1:2, 0:0)
Winnipeg Jets
Pátek 03.02.2017, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL) 0+0, 5 střel, čas na ledě 17:29
    Ondřej Pavelec (WPG) 39 zák., 3 góly, 92,9% (05:29:14)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mark Scheifele (WPG) 2+0
    2. Jamie Benn (DAL) 1+2
    3. Ondřej Pavelec (WPG) 39 zák., 3 góly, 92,9%
     
    Statistiky: Střely na bránu: 42-29; Zablokované střely: 7-29; Vhazování: 56%-44%; Hity: 26-16; Přesilové hry: 1/2-1/2; Trestné minuty: 4-4.
    FOTO: Ondřej Pavelec vyhlášený třetí hvězdou dnešního utkání!

     
    Souboj dvou týmů z Centrální divize mezi Dallasem a Winnipegem nabídl nelítostný boj o divokou kartu zajišťující účast v playoff, který přinesl celkem sedm branek a dokonale naplnil očekávání. Dallas sice v první třetině dokázal otočit utkání na svou stranu, jenže těsně před přestávkou dokázal vyrovnat Mark Scheifele, který na začátku prostřední části využil přesilovou hru 5:3 a svým druhým gólem v utkání otočil skóre zpět na stranu Winnipegu, v jehož dresu se vzápětí prosadil Nikolaj Ehlers a vítěznou brankou přiblížil Jets k účasti v playoff, o které bojuje s Dallasem a Calgary. Neskutečný a těžký zápas odchytal český brankář Ondřej Pavelec, který předvedl několik spektakulárních zákroků a třikrát ho zachránila branková konstrukce. V dresu Dallasu byl hodně vidět kapitán Jamie Benn, který zaznamenal tři kanadské body za gól a dvě asistence a v závěru orazítkoval tyč. Konečný výsledek: Dallas Stars 3 Winnipeg Jets 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Stephen Johns na pravém křídle napřáhl od modré čáry k prudké střele, po které před Ondřejem Pavelcem vznikl obrovský závar, Dallasu se ale vyrovnat nepodařilo!
     
    59:26
    Winnipeg málem skóroval přes celou délku ledové plochy do prázdné brány, puk se ale odrazil od pravé tyče mimo!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:12
    Kari Lehtonen naskočil na střídačku a Dallas zkouší vyrovnat v závěru při hře bez brankáře!
     
    57:06
    Dallas pořádně šlápl do pedálů a v závěru utkání si vytvořil obrovské množství šancí, které volaly po gólu, zatím se mu ale ve třetí části skórovat nepodařilo. Jets vedou stále 4:3! Jsme svědky fantastického utkání.
     
    56:01
    Tyler Seguin vzápětí pálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Toby Enström ale jeho pokus zablokoval.
    55:12 Jamie Benn po krásné stahovačce orazítkoval spojnici!
     
    55:12
    Jamie Benn v pravém kruhu pro vhazování po nádherné stahovačce napřáhl proti dvojici hráčů Winnipegu ke krásné střele zápěstím, která se od vzdálenější spojnice levé a horní tyče odrazila zpět do hry!
     
    54:27
    Radek Faksa se po přihrávce z levého rohu útočného pásma ocitl před bránou v obrovské šanci, svého krajana v bráně Winnipegu ale překonat nedokázal!
     
    53:43
    Jacob Trouba krásnou střelou z pravého kruhu pro vhazování mířil k bližší tyči, Kari Lehtonen ale jeho pokus vyrazil!
     
    53:10
    Stephen Johns se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, ani nadvakrát ale nedokázal Ondřeje Pavelce překonat! Jeden z hráčů Dallasu mohl poté puk odrážet do prázdné brány, jenže se k němu nedokázal dostat.
     
    52:47
    Ondřej Pavelec si hravě poradil s nahozením Stars od modré čáry a ukryl puk ve své lapačce.
     
    52:11
    Esa Lindell z levého křídla nahodil puk před bránu, kde se ho pokoušel tečovat Patrick Sharp, jenže se mu to nepodařilo a kotouč zamířil do vzdálenějšího rohu ledové plochy.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Klingberg (Ja. Benn), 14. Ja. Benn (Nemeth, Eaves), 38. Eaves (Klingberg, Ja. Benn) – 7. Little (Ehlers, Laine), 20. Scheifele (Wheeler), 26. Scheifele (Perreault, Byfuglien), 33. Ehlers (Laine)


    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Jo. Benn, Nemeth, Johns – Ja. Benn (C), Eakin, Eaves – Roussel, Spezza (A), Seguin – D. Shore, Faksa, Sharp (A) – Korpikoski, Cracknell, B. Ritchie. Hlavní trenér: Lindy Ruff.
    Winnipeg Jets: Pavelec (Hellebuyck) – Morrissey, Byfuglien (A), Enström, Trouba, Stuart, Postma – Ehlers, Little, Laine – Copp, Scheifele (A), Wheeler (C) – Matthias, Lowry, Armia – Perreault, Petan, Thorburn. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Tom Kowal, Steve Kozari. Čároví: Brandon Gawryletz, Mark Shewchyk

    Diváci: 17236
    thejrc.org