Helas Brno – Slavia 5:9 (kon.) | Chrudim – Zruč n/S 3:3 (kon.) | Interobal Plzeň – Litoměřice 3:3 (kon.)
Česká Lípa – Hradec Králové 2:0 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
2:0 (0:0)
MADOS MT Hradec Králové
Pátek 03.02.2017, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou nervózní a napínavý zápas dvou týmů bojujících o záchranu. Lepší výchozí pozici pro zbytek sezony si zajistili českolipští Démoni, kteří po dvou brankách Ondřeje Havrdy zvítězili 2:0 a připisují si do tabulky cenné tři body. Ve 30. minutě neudržel nervy hradecký Jelínek a za protesty dostal červenou kartu. To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a jeden speciální pozdrav posílám do švýcarského St. Gallenu. Mějte se fajn a hezký víkend. (22:04:20)
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Démoni právě vstřelili branku!
    S největší pravděpodobností je vymalováno! Míče se totiž ujal ONDŘEJ HAVRDA, který jej bez skrupulí poslal do zcela prázdné svatyně! Bez asistence.
     
    39
    Bejda zakombinoval na útočné polovině se Švecem. Z jejich akce sice žádná střela nevzešla, ale pro domácí tým nastřádali drahocenné vteřinky.
     
    38
    Tým FC Démoni Česká Lípa si vyžádal oddechový čas.
     
    38
    Hradecká branka je opět prázdná. Přes celé hřiště tentokrát vypálil Fichtner, jenže ani on dvoubrankový náskok České Lípě nezajistil.
     
    37
    Hosté si nerozuměli při rozehrávce, ale Tošovský se vrátil do branky včas a Šafářovu tečovanou střelu zneškodnil. Závěr tohoto zápasu rozhodně nebude vhodný pro kardiaky!
     
    36
    K míči se dostal u pomezní čáry Havrda, ale v časové tísni nedokázal přesně zamířit a opuštěnou branku přes celé hřiště netrefil.
     
    35
    Hradec zkusí své štěstí při hře bez brankáře, rozlišovací dres na sebe oblékl Beran.
     
    35
    Tým MADOS MT Hradec Králové si vyžádal oddechový čas.
     
    34
    Do zakončení se dravě dral Beran, který sice dostál svému jménu, ovšem po souboji s domácím hráčem skončil na zemi. U sudích sice reklamoval pokutový kop, ovšem arbitři mu vstříc nevyšli.
     
    33
    Napomenutí v podobě žluté karty postihlo i hradeckého brankáře Tošovského, který si neodpustil nějaká slova vůči rozhodčím.
     
    31
    Na hřišti se začalo přiostřovat a rozhodčí měli celkem dost práce, aby rozvášněné hráče a členy realizačního týmu uklidnili.
     
    30
    Hostující kapitán Roman Jelínek neudržel nervy na uzdě a za poznámky na adresu rozhodčího, jehož možná poslal dál než za hranice katastrálního území města, dostal kartu červenou.
     
    30
    Nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč Hradce Roman Jelínek dostal za faul na Havrdu žlutou kartu. Kartu žluté barvy uviděl i Havrda. Kartu stejné barvy obdržel vzápětí i Švec.
     
    29
    Démoni právě vstřelili branku!
    Hradecký brankář Tošovský podle názoru rozhodčího fauloval ve vápně Kostice a rozhodčí Dragoun nařídil penaltu. K ní se postavil nejlepší střelec České Lípy ONDŘEJ HAVRDA, jenž přesnou střelou otevřel skóre a rozšířil své bodované konto o další čárku.
     
    28
    Havlásek porušil všechny futsalové regule, za což rozhodčí nařídil volný přímý kop. Jeho exekuce se zhostil Chvála, ale spoluhráči ani trenér ho za nepřesnou střelu asi zrovna nepochválí.
     
    27
    Švec přihrával přes celé hřiště na Bejdu, jenž stál před brankou Hradce. Českolipský kapitán si ale musel mičudu složitě zpracovávat, a tak nakonec Tošovského ani pořádně neprověřil.
     
    26
    Míč do své správy vzal Havrda, který po samostatné akci, kterou vedl po levém křídle, vystřelil, Tošovský se ale zaskočit nenechal a pokus českolipského plejera zneškodnil.
     
    25
    Rychlý kontr podnikla dvojice Kostic – Šafář. První jmenovaný poslal dlouhou přihrávku, na kterou Šafář neměl šanci dosáhnout. Tato situace ale vypadala pro Démony velmi nadějně.
     
    25
    Havrda chyboval při rozehrávce, ale své zaváhání vzápětí napravil a připravil Berana o míč. Královéhradečtí ale mají k dispozici aut.
     
    24
    Tošovský měl opět plné rukavice práce. Bejdův centr z rohu tečoval před hradeckým brankářem Švec a Tošovský měl co dělat, aby balon udržel před brankovou čárou.
     
    23
    Českolipští jsou v úvodu druhého dějství aktivnějším celkem. Bejda adresoval pas Fichtnerovi, který sice zakončil, avšak radost z gólu slavit nemohl.
     
    22
    Démoni se mohli ujmout vedení. Nová akvizice v českolipských barvách Marco Kostic se chopil balónu, ale tvrdou ránou označil jen tyč Tošovského svatyně!
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, v němž žádná branka nepadla. Nejblíže k ní byl českolipský Bejda, který po pěkné kombinaci nastřelil břevno. Druhá půle, která jistě nabídne pokračování vyrovnané a napínavé bitvy, začne přibližně ve 21:23.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    20
    K pěkné akci se odhodlal domácí Havrda, po levé straně si navedl míč na střelu a protáhl hostujícího brankáře.
     
    19
    Oddechový čas pro hosty.
     
    18
    Hostitelé byli blízko prvnímu gólu. Celou kombinaci na útočné polovině zakončil Bejda střelou do břevna!
     
    17
    Na jedné straně pálil Havrda, jehož střelu Tošovský zneškodnil. Na opačném konci hřiště měli dobrou šanci i hosté, ale ani oni se o změnu stavu nepostarali.
     
    16
    Hradečtí se usadili na útočné polovině, načež Novotný neprostřelil démonskou obranu a od něj se míč odrazil do zámezí. Novotný se následně sportovně přiznal, za což si vysloužil potlesk od českolipské lavičky.
     
    15
    Žlutou kartu za porušení pravidel dostal českolipský Jan Havlásek.
     
    14
    Bejda se pokusil o moment překvapení nečekanou patičkou na Havláska, ale ten jeho úmysl nepochopil a Českolipští přišli lacino o míč.
     
    13
    Švec v soboji se Strasserem přišel o balón, ale hostujícího futsalistu zastavil v úniku až brankář Kirov. Zatím se tedy v České Lípě hraje bez branek, ačkoliv oba týmy si už vypracovaly několik zajímavých šancí.
     
    11
    Do brejku se už už chystal Šafář, jehož v poslední možnou chvíli zastavil obranným zákrokem Chvála. Českolipský hráč následně nechal proniknout své emoce.
     
    10
    Českolipští podnikli rychlý protiútok, který po přihrávce Šafáře zakončil Havrda, ale trefil jen stojícího protihráče před sebou. Domácí tak získali alespoň aut.
     
    9
    Po delší době se o slovo přihlásili i hosté, Friedlova střela se dobře točila do horního růžku, ale bohužel pro MADOS nabrala jinou trajektorii, než by si hradecký hráč přál.
     
    8
    Velkou příležitost měl na kopačce Bažant, který se sice otočil kolem své osy, ale míč poslal mimo Tošovského bránu.
     
    8
    Démoni se nastěhovali na útočnou polovinu. Obléhání hradecké branky ukončil interesantní bombou Švec, jehož navštívenku vyrazil Tošovský na roh.
     
    6
    Havrda oslovil svým pasem Fichtnera, který z velkého úhlu pořádně provětral rukavice brankáře Tošovského. Ten si nakonec s celou situací poradil a šanci hostitelům zmařil.
     
    5
    Nová českolipská posila Marco Kostic připravil zajímavou šanci pro nabíhajícího Šafáře, který v situaci dva na jednoho volil přímou střelu, ovšem prostor vymezený třemi tyčemi netrefil.
     
    5
    Bejda po standardní situaci vypálil, jeho pokus chtěl ještě dorazit patičkou Šafář, ale zády k brance nezamířil přesně.
     
    4
    Chvála dostal zajímavou přihrávku, po níž běžel po křídle nikým neatakován na Kirova, ale sám se o výhodnou střeleckou pozici připravil. Zakončení totiž nesladil s pohybem a nakonec Kirova nikterak nezaměstnal.
     
    3
    Jelínek si nebezpečně naběhl před Kirova, kde se snažil tečovat nabídku jednoho ze svých spoluhráčů, ale ke štěstí domácího týmu trefil jen připraveného Kirova.
     
    2
    Beran se odpoutal od svého strážce, ale jeho štiplavou ránu zblokoval obranným skluzem Havrda. Hradečtí tak budou zahrávat rohový kop.
     
    1
    První střelecký pokus vyslal ze své kopačky Jelínek, ale nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec Hradce v jedné osobě Kirova nezaskočil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Kroupa) – Fichtner, Šafář, Havlásek, Bialek, Bažant, Kostic, Bejda, Tvrzník, Švec, Havrda, Žampa


    MADOS MT Hradec Králové: Tošovský (Ondráček) – Beran, Friedl, Chromek, Chvála, Jelínek, Semerád, Strasser, Šejvl, Zdržálek, Novotný, Fenz


    Rozhodčí: Novotný, Dragoun.

     
    FC Démoni Česká Lípa


    Démoni v předchozím kole nestačili po statečném výkonu na Plzeň a ze západu Čech si po porážce 4:2 neodvezli ani jeden bod. Díky tomu, že jejich největší rivalové v boji o záchranu rovněž klopýtli, zůstali Českolipští na deváté pozici, přičemž dosud nastřádali sedmnáct bodů.


    Mužstvo od řeky Ploučnice nejvíce trápí ofenzivní činnost, protože během šestnácti utkání vstřelilo pouhých 39 gólů, což je nejméně v celé lize. Pakliže ve zbytku sezony svěřenci trenéra Karla Kruliše zlepší tuto disciplínu, budou mít velkou šanci na záchranu.


    Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem týmu stále zůstává Ondřej Havrda s bilancí dvanácti přesných zásahů a tří přihrávek.


    Karel Kruliš (trenér Démonů Česká Lípa): „V pátek nás čeká opět velice těžké utkání. My se na něj musíme maximálně připravit a být kompletní, protože sami moc dobře víme, že pokud zvládneme tento zápas, můžeme se hodně přiblížit záchraně. Hrajeme doma a neměli bychom zaváhat. Ale bude to hodně vypjatý boj o každý metr palubovky už do samého začátku, až do úplného závěru. Doufám, že na konci budeme my, kdo bude brát tři body.“

     
    MADOS MT Hradec Králové


    Futsalisté Hradce měli minulý týden pořádně nabitý program, protože během tří dnů odehráli dokonce dva zápasy a oba měly nádech východočeského derby. V pátek prohráli na domácí palubovce s Chrudimí 1:8 a stejnému soupeři v dohrávce 5. kola o dva dny později podlehli 6:2. Se ziskem jedenácti bodů momentálně okupují poslední místo v tabulce.


    Hradci letošní sezona vůbec nevychází. Dosud totiž vyhrál jen třikrát, když dokázal porazit Rádio Krokodýl Helas Brno, Benago Zruč nad Sázavou a Slavii Praha. Hradeckým nefunguje ani ofenziva ani defenziva.


    Východočeši jsou druhým nejhůře střílejícím týmem, neboť v šestnácti zápasech vsítili jen 42 gólů. Zároveň mají nejhorší obranu v soutěži, která inkasovala rovných 80 branek.


    Nejproduktivnějším hráčem a současně nejlepším střelcem mužstva je Roman Jelínek, který si na své konto připsal patnáct bodů za čtrnáct gólů a jednu asistenci.


    Miroslav Semerád (asistent trenéra Mados MT Hradec Králové): „Odehráli jsme ve třech dnech fyzicky náročná utkání s ERA-PACKem. Nyní se ale musíme připravit na velice důležité utkání v České Lípě, které musíme zvládnout, abychom mohli pomýšlet na záchranu.“

     
    Příjemný páteční večer při sledování textového online přenosu z utkání 17. kola Chance Futsal ligy mezi týmy FC Démoni Česká Lípa a MADOS MT Hradec Králové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Šandor

    Branky: 29. Havrda (pen.), 40. Havrda

    Karty:   15. Havlásek (CLI), 30. Havrda (CLI), 30. Švec (CLI) – 30. Jelínek (SLM), 33. Tošovský (SLM)   30. Jelínek (SLM)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Kroupa) – Fichtner, Šafář, Havlásek, Bialek, Bažant, Kostic, Bejda, Tvrzník, Švec, Havrda, Žampa
    MADOS MT Hradec Králové: Tošovský (Ondráček) – Beran, Friedl, Chromek, Chvála, Jelínek, Semerád, Strasser, Šejvl, Zdržálek, Novotný, Fenz

    Rozhodčí: Novotný, Dragoun
    thejrc.org